2. jan, 2019

Twee jaar en 218 dagen zonder Sunshine

Iedereen weet wel dat ik vergeetachtig ben ondertussen. Alleen dat ik dit steeds vergat, dat vind ik zelf gewoon echt erg. Dat komt misschien een beetje door de decemberdrukte en dat soort dingen. Aurora is namelijk vier jaar geworden, zo rond 15 december. Omdat ze een straatmadelief is, is het maar een schatting natuurlijk maar ze zit zeker wel rond die tijd met haar verjaardag. Ik wist dat al vrij snel erna, en elke keer dacht ik, in mijn volgende blog meld ik het even. En zo vergat ik het elke keer weer. Maar ik vind haar veel te belangrijk om het zomaar voorbij te laten gaan omdat ik zo stom ben om het een halve maand te vergeten. Mijn diva is vier jaar alweer! Vandaar dat zij een paar keer extra op de foto's staat, dat heeft ze wel verdiend!

Het heeft er ook mee te maken, dat zij niet als kitten erbij is gekomen. Denk ik toch. Van de jongens Sunshine & Moonlight weet ik het precies, vijftien juli 2015. Ook de andere twee jongens vergeet ik nooit, die eerste april 2017 vergeet ik niet zo snel meer. Maar bij haar denk ik er meestal achteraf pas aan. Zij was dan ook al anderhalf toen ze erbij kwam en dat was toen ook een ellendige periode met Sunshine die net vermist was en de stress die dat met zich mee bracht. Ik denk dat het een combinatie is van diverse dingen maar meestal vlak erna denk ik, oh ja ahhhh, Aurora was jarig. Ze worden hier elke dag verwend hoor, dat is niet waarom ik me schuldig voel. Ze verdient gewoon beter dan dat ik het vergeet.

Het is dan ook altijd een drukke maand, of je nou wilt of niet. Ik ben echt blij dat we voorlopig even rust hebben. Het is eigenlijk ook meer de druk van buitenaf die dat opvoert, of de verwachtingen die je ergens van hebt. Wat is belangrijk voor je, scheelt ook. Mijn schoonzoon is bijvoorbeeld helemaal gek op oud en nieuw. Hij is dan de hele dag al ADHDaan, die laatste van het jaar. Terwijl dat voor mij de laatste jaren helemaal niet meer zo is. Ik heb wel een tijd gehad, als er een feest of zo was, dat ik dan hoge verwachtingen had maar het viel eigenlijk altijd wel 100% tegen. Dat heb ik wel vaker hoor, niet alleen met oud en nieuw. En als je van te voren erg tegen een of ander feest opziet, dat je niet wil maar moet, dan heb je de avond van je leven. Dat gebeurt dan ook regelmatig. Daan kan dat nog erg vinden, als het tegen valt door zijn verwachting ervan. Ik reken er op, kan het altijd meevallen. 

Daarom schuif ik het toch weer op het hebben van verwachtingen dat zo voor teleurstelling zorgt. De laatste oud en nieuw die bij mij zo enorm in het water viel, ligt al weer een tijdje achter me maar die kwam zo aan, dat ik me voor had genomen, ik verwacht nooit meer ergens iets van. En sinds die tijd, ook al blijf ik in mijn uppie thuis, de eerste keer met mijn twee kleine kittens Sunshine en Moonlight, heb ik elke keer een geweldige avond. Ik benijd niemand die naar een groot feest gaat, of met veel mensen de avond doorbrengt. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken! Ik vind het heerlijk om juist met al die drukte, lekker met mijn beestjes thuis te zijn. Ik geniet daar gewoon van. Dat is toch anders dan op een normale avond gewoon thuis te zijn. Ieder het zijne, toch?

Het is allemaal weer voorbij, straks pas weer Pasen en Pinksteren en zo maar dat duurt nog een paar maanden. Het eerstvolgende is mijn eigen verjaardag. Dat vier ik ook niet echt meer, dat vind ik ook prima. Ik ben niet zo'n feestbeest meer. Zeker de laatste jaren ben ik meer en meer terug getrokken maar gewoon omdat ik dat ook prettiger vind. Ik heb dat van mijn vader, die was ook zo. Ik heb geen straatvrees, ik ben niet mensenschuw, ik ben gewoon graag op mezelf. Ja, ik vind het ook leuk om leuke dingen te gaan doen maar ik vermaak me echt net zo goed in mijn uppie. Ik heb altijd zoveel te doen, allemaal wat ik leuk vind, ik kom wat dat betreft al tijd te kort, al ga ik helemaal nergens heen.

Dat helpt er ook wel aan mee natuurlijk. Bovendien lees ik graag en veel, zeker in de Rulof boeken, en sinds ik die gevonden heb, is heel mijn leven veranderd. Laat mij maar lekker schrijven, schilderen en met de dieren bezig zijn. Huisje schoon houden en leuk werk, dat laatste is het enige wat er nu aan ontbreekt maar dat zal nog wel goed komen. Ik kom altijd tijd tekort, dat is altijd al zo geweest. Ik heb gewoon altijd wat te doen, dat zal het zijn.

Afgelopen jaar was wel een jaar van extremen en het eerste jaar waarin mijn moeder er totaal niet in voorkwam, stoffelijk dan. Extreem ziek geweest ook, extreem veel dingen meegemaakt en extreem veel geleerd. Vooral over mensen om me heen. Dat is het mooie weer van veel voor je kiezen krijgen, je leert er ook zoveel van en dat is ook niet verkeerd. Het was gewoon een extreem jaar voor mij, dat is dan nog een understatement ook. Met als grote afsluiter, geen werk meer. Wat een prachtig einde voor een totaal nieuw begin, zo zie ik dat.

Van de week even aan het werk met mijn CV en een standaard sollicitatiebrief maken. Dan inschrijven bij vacaturebanken en dat soort dingen en zelf actief zoeken. Dat is wel heel lang geleden en ik zal wel roestig zijn in het begin maar je zit zo weer in het zadel. We gaan wel zien wat het wordt, in elk geval, best spannend zo. Het geld voor mijn opleiding, die ik ga volgen, zou al gestort zijn, zeiden ze in antwoord op een mail van mij maar het staat er nog steeds niet op. Vandaag maar weer gemaild hierover, de telefoon werd niet opgenomen. Het moet wel voor de achtste betaald zijn dus dat komt nu wel heel snel dichterbij. Anders gaat er een flinke korting verloren, dat lijkt mij niet de bedoeling.

Ondertussen blijken ze het naar een heel ander rekeningnummer te hebben overgemaakt?! Nou ja, dat kan toch zomaar niet, ik heb dat in elk geval niet ingevuld. Ik zal er maar bovenop gaan zitten, hier klopt iets totaal niet. Dat gaan ze maar snel even omdraaien daar! Ik krijg het nog druk met overal bovenop zitten, als het al zo begint. Ik weet niet wie er van mijn geld kerst heeft zitten vieren maar ze gaan er maar voor zorgen dat ik er voor de achtste nog die opleiding van kan betalen! Anders draaien ze wat mij betreft op voor de korting die dan vervalt. Mijn fout is het niet in elk geval.

Ik ben er al achter, ze hadden me een declaratieformulier opgestuurd, dat niet leeg was. Dat nummer stond daar al en dat heb ik niet gezien. Ik heb alleen ingevuld wat leeg was en niet verder gekeken. Nou ja, het is in elk geval personeel daar, want diegene heeft een declaratieformulier ingevuld en een oen heeft het zo met nummer en al opgeslagen en zo is het weer bij mij terecht gekomen. Dat moet maar snel worden rechtgezet, daar ga ik echt achteraan want anders vervalt mijn korting en dat is echt een beetje teveel geld. Moeten ze maar niet een fout formulier opsturen, als het leeg was geweest en ik had het ook  niet gezien, dan hadden ze om mijn nummer gevraagd of ernaar gekeken aldaar. Bovendien, je krijgt een melding als je geld stort en het nummer komt niet overeen met de naam. Daar had diegene op in moeten springen en niet klakkeloos door moeten gaan, die melding krijg je niet voor niets. Ik ben goed bezig, en ik geef nooit op. Ik zeg 2019, ik raas gewoon dwars door je heen! MIEP MIEP