11. jan, 2019

Twee jaar en 227 dagen zonder Sunshine

Ik heb het hier wel eens vaker gezegd, je krijgt wat je geeft. Het is dan ook echt zo. Wat je uitzendt, wat je geeft, wat je zaait. Je krijgt het terug, je oogst het. Wat je stoort in anderen, zit of zat ook in jou. En als je oordeelt over een ander, dan oordeel je eigenlijk over jezelf. Geloof me, je gaat het ook een keer meemaken. En dan piep je wel anders. Meestal is het dan een ander leven en dan weet je dat ook niet bewust. Dat maakt niet uit hoor, want dan groei je er toch van. Heel soms heb je mazzel, dan krijg je het al vrij snel voor je kiezen. En als je dan een klein beetje bereid bent om hand in eigen boezem te steken, en naar jezelf durft te kijken, dan weet je gelijk waarom dit je gebeurt. Helaas, de meeste mensen weigeren om naar zichzelf te kijken en hun eigen slechte eigenschappen onder de loep te nemen.

Dat is niet leuk natuurlijk, dat weet ik ook wel maar toch. Je groeit er enorm van. Wat de meeste mensen doen is kijken naar anderen. En dan vooral naar wat ze daar fout aan vinden. Dat is vele malen makkelijker en leuker ook, dan kijken waar het er bij jou aan schort. Nee, dat is niet leuk om toe te geven. Wie wil er nou van zichzelf zeggen, zo hee, dat is een rottige eigenschap, daar moet ik echt wat aan gaan doen! Bijna niemand. Nee, dan kan je beter kijken wat voor gebrek je buurman heeft, of je familie, je partner of je vriend of vriendin. En als er iets naars gebeurt, dan ligt dat zeker weten ook bij een ander maar zeker niet aan jou. Natuurlijk niet. Dat je krijgt wat je gegeven hebt, dat komt niet bij je op zeker? Maar geloof me, toch is dat zo. Heel vaak nog van vorige levens maar soms ook van dit leven. Kortom, je krijgt ten alle tijden

Begin vorig jaar las ik daar iets over en dat gaf mij een boost om me een stuk beter te gaan voelen. Soms, als iets naars je overkomt, dan voelt dat als onrechtvaardig. Dat onrechtvaardigheidsgevoel wordt nog groter als mensen je erg lelijk behandelen maar daar eigenlijk helemaal geen reden voor hebben. Toen me dat ook overkomen was, voelde ik me daar eerst behoorlijk door aangedaan. Wat had ik die mensen toch gedaan? Helemaal niks! Waarom voelden zij zich genoodzaakt dan zo lelijk te doen? En dan pak je een boek van Rulof en dan krijg je altijd antwoord op waar je mee zit. Iedereen heeft wel eens gehoord van oorzaak en gevolg en daar heeft het mee te maken. En omdat we telkens weer een nieuw leven krijgen, om hoger te kunnen komen, nemen we dan ook soms oorzaak en gevolg mee van een vorig leven.

Zolang je je daar niet bewust van bent, lijken sommige mensen je enorm onrechtvaardig te behandelen. Of lijkt een situatie waar je in komt behoorlijk onterecht. En ik las, als je ook maar iets van pijn ervaart ergens door, dan komt dat omdat je het zelf hebt veroorzaakt ooit. Dus wees er maar blij mee, dat heb je alvast weer afbetaald. In principe krijg je gewoon een koekje van eigen deeg. En die zijn niet lekker. Soms zijn dat koekjes uit levens voor dit leven en dan lijkt het onterecht maar toch, je hebt het zelf ooit ook zo gedaan tegen iemand en dat krijg je dan toch weer op je eigen bordje. Je kan zo eigenlijk wel stellen, wat je ook doet, en zelfs gedachten tellen daarin mee, doe je eigenlijk jezelf aan. Misschien iets om over na te denken. Sommige mensen gedragen zich zo lelijk, dat ze, als ze niet uitkijken, een winkeltje kunnen beginnen in koekjes van eigen deeg. Ik hoor zo hier en daar mensen kauwen de laatste tijd. Dan denk ik ja joh, je krijgt wat je geeft. Je zal het ermee moeten doen. Stik er maar niet in... 

Als ik op deze week terug kijk dan is er van mijn hele strenge schema toch iets anders gekomen. Maar goed, het is ook nog maar de eerste week. Ik moet nog wennen en er meer routine in krijgen. De maandag ging fantastisch maar ik merkte wel, dat ik mezelf toch wel heel erg af had gebeuld. Ik was echt bek af. Dat merkte ik de volgende ochtend met wakker worden, ik had er moeite mee. Dat vond ik toch wel erg opvallend. Dinsdag liep het in de soep door de krabpaal en op woensdag, mijn 'vrije' dag, liep het daardoor ook anders dan ik had bedoeld. Ach ja, en daar doe je dan niets aan. Ik had alleen geen zin om mezelf helemaal gek te gaan haasten en dat had ik bijna wel gedaan. Hoe krijg ik het voor elkaar om mezelf zo af te beulen? Ik ben toch gek ook dat ik daar naar luister?

Gisteren wel veel gedaan maar niet exact volgens schema. Zo'n dag dat alles in de soep loopt, zoals dinsdag, golft dan een soort van paar dagen door. En vandaag, tja, er zijn dingen wel gelukt en dingen niet. Maar ik maak me er nu maar even niet druk om. Ik heb een hele leuke opdracht gekregen van mijn eigen dochter. Ik heb er leuke foto's van maar die kan ik nog niet plaatsen tot ze het cadeautje gegeven heeft. Dus dat komt nog wel. Daar ben ik ook mee bezig geweest. Ik vind het zelf zo erg leuk geworden, echt helemaal geweldig! Ik moet alleen nog even wachten om het te laten zien. Echt hoor, ik heb soms echt wel erg leuke ideetjes!

Nu komt het weekend er alweer aan. Jawel, ik heb het lef gehad om daar ook lijstjes voor te maken. Alleen moet ik me daar niet aan houden. Het is wel een beetje een afwijking hoor, die lijstjes. Zijn er nog meer van die neuroten? Ik voel me zo alleen anders. Maar langzaam maar zeker komt er straks orde en regelmaat in. Zo'n eerste week moet ik niet al te zwaar aan tillen, dat is niet goed voor je rug. Volgende week zal het wel beter gaan, meer gestructureerd en begin ik ook met solliciteren. Ook weer helemaal nieuw en spannend weer. Al dat geschrijf over koekjes heb ik trek van gekregen. Eerst even de cits eten geven en dan voor mezelf zorgen en nog lekker een klein stukje gaan lopen. Het slot heb ik vanmorgen vroeg al ingespoten met W5, dat doet het weer goed. Komt weer voor elkaar vandaag. Lekker weekend, zin in!