10. feb, 2019

Twee jaar en 257 dagen zonder Sunshine

Zit ik gisteren me nog schuldig te voelen ook, dat ik zo weinig gedaan heb. Raar is dat toch. Ik was wel weer vergeten ook gestofzuigd te hebben, gestoft, de was helemaal weggewerkt tussendoor. En dat vind ik dus lui. Want ik lag in de middag lekker languit op de bank. Ik moet dus nog steeds uitkijken voor mezelf. Want ik ben gewoon te streng voor mij. Niet aardig hoor want ik ben harstikke lief en ik geef mij steeds maar zoveel te doen. Niet gek hè, als je het zo bekijkt. Dit doe ik al gewoon bij mezelf thuis. En in een baan, dan neem ik daar de volle verantwoordelijkheid voor en dan ben ik al helemaal streng voor mezelf. Dát moet ik dus afleren en ik trap er blijkbaar nog steeds in zelf.

Mijn cursus One Stroke is al een aantal dagen onderweg. Ik heb nu een track&trace gehad en ik heb net gekeken, het is in Washington geweest op de achtste februari. Daar is het vertrokken in een vrachtvliegtuig vanaf Dulles International Airport. Het is dus volgens mij al geland maar die update is er nog niet. Of ze doen ook nog andere landen aan, geen idee. Vanaf hier naar Washington moet rond de tien uur vliegen zijn. Bij een rechtstreekse vlucht had het hier al moeten zijn. Nou ja, het is onderweg. Ik ben erg benieuwd. Ik heb die nieuwe pc en die hebben tegenwoordig geen dvd speler meer ingebouwd. Net zoals de nieuwere tv’s geen scartaansluiting meer hebben. Aan de ene kant logisch maar soms erg onhandig.

Bij de Dewberry cursus zitten namelijk DVD’s en daarom heb ik een losse speler gekocht. Die kan je af of aan sluiten met twee USB kabeltjes. Eentje voor de stroom en de andere voor de data overdracht. Anders had ik mooi gezeten. Maar dit is ook een oplossing. Ik ben benieuwd wanneer het aankomt en ik met de cursus kan beginnen. Deze duurt, als het goed is, drie maanden en dan moet ik ook nog zes werken insturen, die dan beoordeeld worden door Donna Dewberry zelf. Aan de hand van mijn werk, krijg ik wel of niet het certificaat. Dan moet ik ook mijn visitekaartjes gaan aanpassen maar ik maak toch eerst die oude op hoor. Dat zijn er nog teveel, zonde. Maar binnenkort veel oefenen met schilderen. Leuk!

Daarom ben ik vandaag ook maar weer eens begonnen. Ik heb nog wat dingen voor mezelf staan, die ik af wil maken. Dan heb ik dat wel even gehad voor voorlopig. En vandaag moet ik drie kandelaars of vaasjes maken. Wat het gaat worden, ligt aan diegene voor wie ze zijn. Je kan er namelijk een kaarsje in doen maar ook gewoon een bosje bloemen in zetten. Het is maar net wat je leuk vindt. Eentje moet met vogeltjes, takken en eitjes worden en twee moeten in die lente stijl, waarvan eentje met het haasje. Dan is de dag zo weer voorbij en ik weet nu al dat ik dat vast niet af ga krijgen. Het lijken maar kleine dingen maar toch, dat valt altijd tegen hoeveel tijd erin gaat zitten. Nou ja, dan zien we dat van de week wel weer.

Morgen ga ik ook weer beginnen met mijn schema. Anders gaat het doordeweeks niet zo soepel. Ik heb namelijk altijd wel wat te doen en dan ga ik dingen doen die geen prioriteit hebben. Daarom, dan toch maar weer werken met een schema. Ik wil me daar toch aan proberen te houden. Anders ben ik mijn ritme kwijt. Dat is zo gebeurd. Vooral als je aan het schrijven bent, dan ben ik zo afgeleid. Of dat nou met mijn blog is of mijn boek. Dat komt omdat ik het eigenlijk als iets leuks zie waar ik niet voor door hoef te bikkelen. Bij dat blog mag dat nog. Bij mijn boek moet ik het toch iets meer gaan zien als ‘werk’. Voorlopig ben ik er nog niet dus genoeg te verzetten nog voordat ik het ook maar half af zal hebben. Ik wil het niet postuum uitgeven natuurlijk. Ik zou graag zien dat het op de markt komt als ik er zelf nog ben.

Maar goed, morgen weer met het schema en dan wordt het minstens vier uur schrijven per dag. Dan ook vier uur schilderen, nu nog voor mezelf. Als de cursus binnen is, dan moet ik me daar op gaan richten. Dan blijven er nog maar weinig uurtjes over waarin ook nog eens gesolliciteerd moet worden. Straks zullen daar ook nog UWV afspraken bij komen. Ik heb geen idee hoe dat werkt maar daar zal ik straks vast snel genoeg achter komen. Ik zal het allemaal in moeten plannen en omheen moeten werken, wat het schrijven en schilderen betreft. Ik hoop niet al te lang voordat ik dan om een baan heen moet werken met al mijn hobby’s. Vervelen ga ik me in elk geval niet.

Ondertussen heb ik het eerste deel met groen op alles kunnen maken en de kandelaar/vazen zijn ook halverwege. Morgen ga ik daar eerst maar mee verder, binnen mijn schema dan. Dan kan ik, als ik snel ga, in de middag de verfspullen weggeruimd hebben en verder aan het hoofdstuk waar ik mee bezig ben. Als het zo regent weet ik niet of ik een eind ga lopen hoor. Dan doe ik die ronde wel binnen op de trampoline. Kan natuurlijk ook, vind ik zelf. Ja, straks moet ik wel maar nu moet ik alleen dingen van mezelf. Ik hou niet van die nattigheid. Vandaag is het ook de hele dag aan het regenen geweest en dat vind Skylar echt niet kunnen. Hij is me aan het gillen geweest bij de balkondeur! Echt niet normaal. Het leek wel een speenvarken.

De laatste keer dat ik, om hem tegemoet te komen, toch even de deur voor hem open deed, liep hij hard mauwend weg. Ja joh, ik zég het toch, het is koud en nat. Maar dat wil hij altijd met eigen ogen zien. Hij is het liefst van allemaal buiten op het balkon. Al vinden ze het allemaal wel fijn hoor. Ze zullen nog even moeten wachten tot het lente is. Dat vinden ze nog het prettigste, dat de deur dag en nacht open mag. Dat ze zelf kunnen bepalen, binnen of buiten. Ik ben ook erg onafhankelijk, ik kan me dat totaal voorstellen. Lijkt mij ook vreselijk om af te moeten wachten tot dat rare mens je naar buiten laat. En als ze dat dan doet dan gooien ze met water. Geen wonder dat je dan luid jankend die plek verlaat. Ik begrijp mijn cits wel hoor. Ik hoop dat ze mij ook begrijpen, als ik het maar soms.

Voor nu ga ik mijn geverfde spulletjes laten drogen. De waterbak schoonmaken en dan is het wel weer even tijd om voor de cits eten te maken. Voor mezelf dan ook maar iets te nuttigen maken. Dan ga ik weer kijken of er nog iets te zien is op Netflix of Videoland. Kim had me films doorgegeven waarvan ze weet dat ik ze goed zal vinden. Misschien ga ik die eens opzoeken. Vroeg naar bed vanavond en morgenochtend om zes uur is de wekker alweer bezig. Ja, pittig schema heb ik voor mij. Ik hou van vroeg eruit, dan heb je lekker een lange dag. Ik heb altijd veel te doen, schema of niet. Het zal vast aan mij liggen, dat weet ik wel zeker.