16. feb, 2019

Twee jaar en 263 dagen zonder Sunshine

Rainbow vindt mij nog wel aardig hoor, maar zijn liefde begint volgens mij wel wat te slinken. Elke paar uur  zet ik hem zonder pardon op de aanrecht voor zijn oogzalfje. Of, zoals gisteren, overval ik hem als hij heerlijk ligt te slapen op de krabton. Hoppa, Rainbow klem, koppie goed vast, oogje opentrekken en zalfje erin. En dat alles zonder ene krabbel, tot nu toe. Dat moet ik even afkloppen op mijn ouwe hoofd. Ik wil dat wel zo houden natuurlijk. Hij heeft me al genoeg toegetakeld door alleen over enthousiast te zijn. Hij ligt nu ook weer lekker te pitten en over tien minuten krijgt hij weer een lik zalf in zijn oog. Dus ja, of hij over een week nog steeds even gek op me is, dat betwijfel ik ten zeerste. A catmom gotta do, what a catmom gotta do. Just sayin’.

Was ik gisteren door het hele ogen gebeuren toch die Valentijn kitty pics vergeten. Dat moet ik vandaag dan maar goedmaken. Ik denk niet dat Rainbow nu op de foto wil. Of nou ja, dat wil hij misschien nog wel, als ik ze maar niet neem. Omdat ik hem elke keer te grazen heb voor zijn zalfje, denkt hij nu steeds als hij me ziet; ’wegwezen’! Dan neem hij gauw de poten. Mij niet gezien, dan krijg ik weer zalf in mijn smurf. Ik hoor het hem gewoon denken. Daarom pak ik hem nu ook nog eens steeds op zonder iets te doen. Dat ik hem niet conditioneer met oppakken is vervelende zalf in mijn oog. Anders kan ik hem straks helemaal niet meer oppakken. Het is alleen wel grappig om te zien. Hij ziet me, wil me één van zijn enthousiaste spring koppies geven maar bedenkt zich halverwege de sprong. Dus in de sprong draait hij en spurt met een noodgang weg. Hilarisch!

Toch maar even zorgen dat ik hem ook oppak en gewoon even knuffel. Ik kan wel zeggen, mijn dag is gevuld. Om zijn omvangrijke 6,66 kilo wat naar beneden te krijgen, krijgt hij straks ook maar een halve lunch. In verhouding met wat hij gewend is dan. Skylar krijgt dan zelfs nog minder. Die is denk ik nog wel zwaarder maar die is ook veel groter. Rainbow heeft zo’n klein rond buikje. Gek is dat toch, ik zie hem echt als mijn baby. Ik had geen notie dat het zo’n bolletje was geworden! Maatregelen moeten er genomen worden, helaas voor hem. Toch, om de dumpings te voorkomen bij deze non brokkeneter, moet hij tussen de middag iets binnen krijgen waar de anderen brokjes pakken. Goh, best allemaal makkelijke katjes hoor, not. Ze houden me behoorlijk bezig zo.

Aurora vindt het ook niks, al die extra aandacht voor de kleine man. Zij lag gisteravond dan ook dicht tegen me aangedrukt en vannacht lag ze weer bovenop me haar claim op mij te bevestigen. Heel fijn, vooral ook toen ik me omdraaide en zij daardoor bijna van het randje viel en dit probeerde te voorkomen door haar nagels in mijn borst te zetten. De buren denken nu dat ik in het holst van de nacht een jodelcursus aan het volgen ben. Nou ja, zo zij het dan maar. Ik klonk best aardig, in die context dan.

Ik heb zo lekker zitten fröbelen. Ik heb twee flessen gemaakt en een stel glazen. Ik kan de foto’s nog niet plaatsen want die moeten nog een verrassing blijven voor de ontvangers. Ik had eerst in plaats van ontvangers ‘krijgers’ geschreven. Maar toen ik die personen in jungle outfit voor mijn ogen zag verschijnen, ik denk in beelden, heb ik het snel veranderd. Op zicht was het wel grappig, hen in die outfits te zien, dat dan weer wel. Ik moet voor morgen nog iets met strand en schelpen maken ook. Daar ben ik al mee bezig maar ik moet het nog meer uitwerken en dan detailleren. Schelpen erbij, echte dan ook, en dan is dat morgen ook klaar. Dan kan het gebakken worden en daarna ingepakt en geadresseerd. Maandag gaan er dan vier pakketjes op de post.

Dan kan ik ook gelijk mijn cursus ophalen, want die is binnen. Wat ik heel erg aso vind, is dat ik er 35 euro voor moet neertellen. Douane kosten. Zo dan, die durven wel. Ik ben er al een berg geld aan kwijt, het is de cursus en de materialen en dan moet je nog eens zoveel geld aan de douane ook betalen? Bizar dit! Alsof ik geld op mijn rug heb groeien! Maar ja, ik zal wel moeten hè, anders krijg ik het niet mee. Maar leuk vind ik het niet, dat moge duidelijk zijn. En dan straks ook nog kosten want de doeken die ik moet schilderen, moeten ook allemaal opgestuurd worden naar Amerika, ter beoordeling. Lekker is dat. Ik zal nog wel gaan mailen, of ik die niet alle vijf tegelijk kan sturen. Dat scheelt weer. Dat moet ik nog even uitzoeken. Laat ik het maandag eerst maar eens gaan halen en kijken wat erin zit. Daar ben ik wel benieuwd naar.

Ik heb ondertussen ook de dvd speler, de losse, binnen. Ik kan gelukkig de dvd’s bekijken die erbij moeten zitten, als lessen. Dan krijg ik nog drukkere weken en de afgelopen week heb ik nog niet eens geschreven in mijn boek. En dat stond nog wel in de agenda. Ik vind dat niet leuk maar ja, het is nou eenmaal zo gelopen. Ik kan er niks anders van maken. Dit weekend nog even door met schilderen voor de opdrachten dan kan ik komende week een nieuwe poging wagen en moet ik tegelijkertijd ook tijd gaan maken voor de cursus. Oh en ik moet ook niet vergeten WW aan te vragen. De hoop dat ik op tijd een baan zou hebben was misschien iets teveel van het goede. Het had gekund maar is niet zo gegaan. Volgende stap dan maar.

Per ongeluk zat ik van de week opeens een serie te kijken op tv, over vierjarigen. Jeetje wat grappig! Ik heb me rot gelachen. “The secret life of four year olds” heet het geloof ik. Er zitten dan pedagogen mee te kijken met wat en hoe ze het doen, die vierjarigen. Echt hoor, ik wist niet dat zoiets zo grappig kon zijn. Ik zou het nooit uit mezelf hebben opgezet maar ik denk dat ik de volgende aflevering ook wel wil zien. Ik heb echt dubbel gelegen om wat ze doen en wat ze zeggen. Sommigen zijn zo slim, anderen weer uitgekookt en weer anderen zo lief en schattig. Een huilbui omdat je een wedstrijdje niet hebt gewonnen en wat er daar dan nog meer achter zit, geweldig! Een aanrader hoor, als je ernaar kunt kijken.

Ik kreeg ook een mailtje van één van de webshops waar ik iets gekocht had. Of ik ze even wilde beoordelen. Nou doe ik dat meestal toch niet, teveel gedoe want ik koop aardig wat online. Elke keer vragen ze dit dan weer, doe me een lol zeg, ik blijf niet aan de gang. Dit keer las ik de tekst in de mail en die vond ik eigenlijk helemaal erg. Want een 8 vinden ze hetzelfde als een onvoldoende dus als je geen klachten had, of je dan even een 10 wilde geven. Zo dan! Nou een 10 krijg je van mij pas als alles perfect is en dat kan je toch niet altijd zeggen. Een 8 vind ik een heel goed cijfer en omdat ik me nu geïrriteerd voelde door deze instelling, geef ik helemaal geen cijfer. Zo, ik heb gezegd. Wat een onzin zeg!

Ook een programma over plastische chirurgie maakte het mij te bont. Ook iets waar ik toevallig middenin viel, tijdens het zappen. De beide zussen waren wel heel erg gekreukeld in het gezicht. Ik begreep wel dat ze daar iets aan wilden laten doen hoor. De plastisch chirurg, dit hoor ik altijd gezegd worden door André van Duin, zei doodleuk, dat ze die rimpels hadden gekregen omdat ze ooit gerookt hadden. Oh ja joh? Ik ben wel gestopt, gewoon omdat het kon maar ik heb iets van 47 jaar gerookt en ik heb nog steeds, zeker in verhouding met leeftijdsgenoten, een behoorlijk strak koppie voor mijn leeftijd. Nou jij weer! Maar ja, dat kon ze helaas niet horen. Ik weet in elk geval, dat het niet klopte wat ze zei, dat is gewoon een onzinnige stok achter de deur om mensen tot stoppen aan te zetten.

Natuurlijk, roken is niet goed voor je maar ga niet liegen over zulke dingen. Ik had een gekreukelde zak papier moeten zijn, zoals ik gerookt heb altijd. Dus nee, het kan niet kloppen wat er gezegd wordt. Ik zal vast de enige niet zijn hoor. Rimpels komen ergens anders van, als ze niet van de ouderdom zijn. Lekker vind ik dat altijd, zo eventjes mopperen over van alles. Dat heb ik gehad, dan ga ik nu heerlijk genieten van een stuk lopen buiten! Blog even plaatsen, lekker vroeg, pc uit en weg. Van dit zonnetje moet je even profiteren, ook al krijg je daar ook rimpels van, volgens de statistieken dan. Wat mij betreft ook weer niet. Nou ja, wat maakt het uit, gewoon genieten, van wat je dan ook fijn vindt. Dan heb je in elk geval een fijn weekend!