19. feb, 2019

Twee jaar en 266 dagen zonder Sunshine

Met het posten van de pakketten gisteren, ben ik ook weer even bezig geweest zeg. Stel dat je een hele goedlopende webshop zou hebben, dan heb je daar een dagtaak door bij! De dame van het postagentschap was ook niet één van de snelsten. En dan nog met het maken van de dingen die ik fabriceer, dat kost ook tijd. Praktisch gezien zou ik er niet eens van kunnen leven! Al was ik dag en nacht aan het schilderen en knutselen, dan nog niet. Dan moet iemand anders de rest doen en ik weet mijn hele leven lang al, ik moet alles zelf doen. Dat is toch wel erg jammer. Of ik moet in de loop der tijd een enorme voorraad krijgen, dan een winkeltje openen en daar in de winkel ter plekke ook dingen maken. Maar zou je dan vol lopen met allerlei opdrachten, dan loop je binnen de kortste keren achter het verhaal aan. Daar kan ik het niet van gaan hebben in elk geval. Jammer hoor!

Misschien wel als je lessen gaat geven, of workshops? Mijn pakket van Dewberry heb ik ook binnen, de cursus om gecertificeerd One Stroke instructrice te worden. Gelukkig zaten de flesjes van de Folkart verf in een plastic tasje. Er zijn er drie gaan lekken. Nog een mazzel dat niet alles onder zat. Er zitten twee DVD’s bij, een grote map, oefenpapier, oefenvoorbeelden, de vijf doeken die ik moet maken en ter beoordeling weer in moet sturen, een klein bassin en de nieuwe set penselen om erin te reinigen. Oh ja en een double load pallet, die ik al heb maar niet gebruik en de sponsjes waar je ook mee kunt werken. Gelukkig is de verf alleen in het tasje gelekt en niet over alles heen. Dan had ik verder van huis geweest. Ik moet het nog allemaal gaan doorlezen hoor. Best veel en alles moet wel heel erg exact, dat heb ik zo in de gauwigheid al gezien. Ik zal even gaan mailen met Amanda en vragen of ik de vijf opdrachten tegelijk kan sturen. En nog wat meer dingetjes die ik misschien wil weten als ik alles heb doorgestuurd. Vanaf nu heb ik vier maanden om alles in te sturen en een certificaat te krijgen. We gaan het wel zien of lezen.

Ik zou nog doorgaan over die kattenweetjes. Die krijg ik zelf ook opgestuurd, ik ga niet zelf al die onderzoeken opzoeken of zo. Bron van gisteren en vandaag: I heart cats via kattenbox. Soms vertaal ik het zelf ook rechtstreeks uit de artikelen van I <3 cats, daar krijg ik ook mails van met soms erg leuke info over katten. Het zijn van die leuke weetjes en aangezien iedereen mij tegenwoordig als, moderne versie, kattenvrouwtje ziet, wil ik toch wel onderbouwen dat dit iets heel goeds is en dat kan met die informatie. Ik schaam me er ook niks voor hoor, helemaal niet! Wat dat betreft heb ik een enorm gladde rug waar alles vanaf glijdt wat anderen vinden. Daar heb ik geen boodschap aan. Maar ik vertel wel graag waarom katten zo bijzonder zijn want dat zijn ze echt. Buiten het feit dat ze mij vorig jaar van de totale ondergang gered hebben, zijn er nog veel meer bijzondere feiten wat katten en hun bijzonderheden betreft. En ze verdienen het zo in het licht geplaatst te worden.

Ik heb het niet echt nodig maar wist je dat katten mensen met autisme kunnen helpen communiceren? Een Frans onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen met autisme die op 4- of 5-jarige leeftijd een huisdier kregen, veel verbeteringen toonden als het ging om delen met anderen of andere mensen troosten. Sommige mensen met autisme (ongeacht hun leeftijd) gaven aan dat ze zich sterker verbonden voelden met dieren dan met andere mensen. Eén theorie is dat mensen met autisme zich dankzij een kat beter gingen voelen, omdat het aaien van een kat oxytocine vrijmaakt. Oxytocine wordt ook wel het “feel-good” hormoon genoemd. Omdat je je beter voelt, kan het ook gemakkelijker worden om met mensen te communiceren.

Ze helpen ook met depressie, het zijn harige wondertjes eigenlijk, als het je zo bekijkt allemaal. Er zijn verschillende manieren waarop huisdieren in het algemeen en vooral katten kunnen helpen met depressie. De verantwoordelijkheid om iets in leven te houden is een goede manier om je mentale gezondheid te verbeteren. Je kunt je minder goed verstoppen voor de wereld als er iets is wat op jou rekent voor al zijn behoeften. Aanraking heeft ook veel voordelen voor de gezondheid en een dier aaien kan net zo goed helpen als een vriend die je een knuffel geeft of een massage van drie kwartier. Huisdieren kunnen ook een afleiding zijn van onze emotionele pijn. Daarnaast bieden ze onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. En dit alles bovenop alle andere voordelen. Vorig jaar heb ik ze dan ook echt nodig gehad, om te overleven. Mijn vier wondertjes zijn echt geweldig!

Het is bewezen dat huisdieren gevoelens van eenzaamheid helpen verminderen. Ze kunnen de sociale behoeften van mensen net zo goed bevredigen als mensen. Ze zijn perfecte luisteraars en zullen je nooit onderbreken als je over een slechte dag praat. Daarnaast is er altijd iemand die weer blij is als je thuiskomt. Toen Sam over ging, mijn lieve ouwe dibbes, zei ik, nooit dieren meer, het doet teveel pijn als ze dood gaan. Maar dit hield ik een week vol, dat lege huis met als enige levende ziel ikzelf, nee, dat trok ik gewoon niet. Voor mij is dit een vaststaand feit. Oh wat zou ik veel gemist hebben als ik mijn hartjes niet in huis zou hebben.

Dat ze allergieën kunnen helpen voorkomen heb ik vorige keer al uitgebreid uitgelegd. En het is, volgens dat onderzoek waar ik in zit te spitten, ook goedkoper om voor katten te zorgen dan voor honden. Maar eh, dan moeten ze hier maar eens komen kijken want dat klopt volgens mij niet helemaal. Ik ben dan ook misschien weer een uitzondering, dus laat ik dat maar even in het midden houden dan. Het laatste feitje waar ik het over ga hebben, heb ik vorig jaar ook zelf moeten ondervinden. Ik zag een dutje doen namelijk ook altijd als lui. En toen moest ik opeens van de therapeut verplicht een dutje gaan doen. Door me hier wel aan te houden ben ik enorm opgeknapt en kreeg ik weer een soort van ritme terug. Katten zijn natuurlijk experts op het gebied van dutjes doen.  Het is zelfs heel goed voor je gezondheid om midden op de dag een kort dutje te doen. Niemand beter dan een kat om te laten zien hoe goed het voor je is.

Volgens de Huffington Post: “Deze serieuze slaapkoppen zien niet alleen het belang van slaap, maar zien er ook nog eens heel schattig uit terwijl ze het doen! Dat kan je dan van mensen weer niet altijd zeggen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat een middagdutje wonderen doet voor je alertheid, geheugen, creativiteit, productiviteit en algehele stemming. Dus als je in je eentje geen tijd wilt maken voor een dutje, kan je aaibare vriendje het idee van 20 minuten uitrusten misschien wat aantrekkelijker maken.” Ik heb er zelf enorm veel baat bij gehad maar ik moest er wel eerst toe ‘gedwongen’ worden. Kan je nagaan! Soms heb je dat gewoon even nodig. Volgens mij doen ze dat in Japan, of was het nou China, eh ergens in Azië zelfs in bedrijven, even de medewerkers een powernap laten doen en ze zijn weer zo fris als een hoentje. Ik bedoel maar. Katten zijn gewoon helden!

Mijn eigen kleine held knijpt nog steeds zijn linker oogje wat toe. Maar dat kan wel tot twee weken duren. Vrijdag op controle maar ik merk wel dat het iets beter gaat in elk geval. Hij vlucht nu redelijk vaak weg als ik rond loop. Logisch want zes keer per dag wordt hij in zijn kladden gegrepen en krijg hij iets in zijn oog gesmeerd door ondergetekende. Ik begrijp hem volkomen. Toch mist hij me dan en komt me tussendoor helemaal lastig vallen met koppies en knuffies en tegen me aan zitten. Of voor mijn neus zodat ik het beeldscherm niet kan zien. Vaak redelijk vlak nadat hij zijn zalfje heeft gekregen. Alsof hij weet dat ik hem dan even, wat zalf betreft, een tijdje met rust zal laten. Dat risico durft hij dan wel te lopen voor een knuffel. Heerlijk is hij! De week erna, nuchter voor zijn gebitsreiniging, daar zie ik veel meer tegenop. Maar we doen het nu samen echt geweldig, dat valt me echt reuze mee! Alles voor de cits, ik heb al in veel blogs beschreven waarom ze dat zo verdienen…