23. feb, 2019

Twee jaar en 270 dagen zonder Sunshine

Gisteren werd me gevraagd of het pakje dat ik op had gestuurd al aan was gekomen. Ik had de track&trace wel doorgegeven maar die was even niet voorhanden. Ik had hier de bonnetjes nog liggen dus ik kon wel even kijken. Oh jee, wat was dit nu weer. Afleverpoging was mislukt stond erbij. Oké maar dan doen ze dat toch zeker nog wel een tweede keer? Oké dit was wel in België maar daar doen ze het eigenlijk toch wel hetzelfde? Ik zat nog even goed te kijken of ik nog iets anders kon zien en onder tracking gebeurtenissen zag ik staan ‘adres onjuist’. Nou ja, wat is dit nu weer voor raars. Ook stond er pakket is terug naar afzender maar, en dat besefte ik me nu pas, er stond helemaal geen afzender op!

 

Oh oh, dat gaat hier mis. Dan krijg je weer een enorme zoektocht naar het contact dat je wilt hebben. Uiteindelijk google ik ‘klantenservice PostNL’ en zo kom ik aan het telefoonnummer via de site is dit Godsonmogelijk. Heel raar maar goed, dat zal vast aan mij liggen. Ik had er wel visitekaartjes van Ria’s Art Corner opgeplakt maar ja, daar staat mijn adres niet op. Ja, mijn emailadres. Ik bellen naar de klantenservice. Mensenlief daar zit je echt een half uur voordat je überhaupt iemand aan de lijn kan krijgen want elke keer krijg je een behoorlijk lang keuze menu met een heel verhaal en als je dan je keuze maakt, dan krijg je er weer eentje. Als je dan denkt dat je er nu ondertussen wel moet zijn, krijg je weer een heel verhaal of je aan een enquête mee wilt doen. NEE! NU niet meer.

 

Tegen die tijd ben je al pissig genoeg en absoluut niet welwillend. Beetje dom dus om het zo te doen van PostNL. Het zijn van die simpele dingetjes als je even logisch nadenkt. Op mijn vorige baan was het ook zo, ik heb het toen wel aangegeven maar dan wordt er toch niet naar je geluisterd. Dan moeten ze het zelf maar weten. Eindelijk krijg ik iemand van de klantenservice en de jongeman is echt vriendelijk genoeg. Lang verhaal kort, hij stuurt me een formulier op en dat moet ik invullen en dan komt het weer naar mij. Ja, maar hallo, het kostte me wel 13 euro! Als ik dit tien keer moet doen, want het is jullie fout, dan zit ik zo aan de grond. Ja, dat kan ik dan aangeven in dat formulier want als het onterecht niet bezorgd is, dan krijg ik dat misschien wel terug.

 

Laat ik maar niet zeggen wat ik dacht maar ik kreeg in elk geval binnen vijf minuten het formulier binnen. Ik moest ergens op klikken en daar waar ik uitkwam zou ik dan van alles in moeten vullen. Nou kán je niet eens iets versturen met een verkeerd adres want daar checken ze bij het frankeren al op. Als het niet klopt, heb ik ook een keer gehad, dan krijg je het niet eens verzonden. Dus dat ik een fout adres op heb gegeven, dat klopt niet. Ik heb het ook al gecheckt bij diegene die het gekocht had en nee, dat was het adres wat ik nog wist. Maar omdat ik zoveel pakjes had, had ik alles op een A4 getypt en uitgeprint. Het document had ik niet opgeslagen. Iets verder dan het opgeven van de gegevens van de geadresseerde, krijg je me toch een rare vragen! Ik heb ze grijnzend zitten lezen.

 

Waar slaat dat nou allemaal op? Ik kon niet meer bijkomen. Eerst de artikel groep, dat klopte dan nog een beetje. Maar de artikelgroep detail werd al wat gekker. Daar vulde ik ‘vazen’ in. Daarna stond er ‘soort’. Ja zeg, wat voor soort vazen heb je dan allemaal wel niet. Ik heb me in elk geval wel vermaakt. Bij het type heb ik later ‘paasvaas’ ingevuld en bij de titel heb ik ‘Lente cadeautje’ ingevuld. Verpakking ‘doos’, kleur ‘bruin’. Serieus? Ik kon nergens aangeven dat ik mijn verzendkosten vergoed wilde, alleen of ik het aan de afzender of de geadresseerde wilde sturen, let op, indien het teruggevonden zou worden. Huh? Is het nu nog kwijt ook?! Ik heb maar eens goed diep gezucht en ik heb op verzenden geklikt. Hopelijk komt het goed met het pakketje. Ik zal het laten weten want ik hou ze in de gaten, daar bij de PostNL.

 

Gelukkig zijn mijn vier pakjes van vandaag wel snel aangekomen. Gisteren besteld, allemaal voor de cits en één doos voor mij. Met vitamines hoor, die waren weer eens op. Ik dacht, nu kan het nog, ik koop gelijk even bij. Dan kan ik weer een maandje of twee vooruit en dan maar hopen dat ik in de tussentijd een baan of zelf een omscholing heb gevonden. Ik heb de Dewberry cursus ook nog maar daar heb ik een aantal vragen bij en die moet ik even op een rijtje zetten en dan mailen naar Amanda Dewberry. Het is een heel groot familiebedrijf daar. Wel merkte ik, ik heb al een stuk zitten lezen in de map, dat het erg commercieel is. Die cursus wordt normaal gesproken dan ook voor de klas gegeven. Omdat Amerika zo groot is, doen ze er twee ook thuis en daar ben ik nu mee bezig. Toch, ik kan niet meedoen zoals zij het willen.

 

Dit pakket kopen als instructrice, voor je mensen om het te leren, met zoveel korting. Naar conventies komen en meer van dat soort dingen. Je kan een prachtige carrière maken voor jezelf, maar dan moet je wel daar in de buurt wonen. Voor mij is Amerika toch echt een beetje te ver om aan te fietsen. Daarom vallen er veel dingen weg. Wat niet wegneemt dat je er wat mee zou kunnen doen hier hoor. Maar dan moet je een flink gevulde knip hebben en zeker zijn dat je elke week een klas of twee a drie les kunt geven. Maar dat zie ik hier niet zo snel gebeuren. Maar dan zou er misschien nog wel iets met het Dewberry bedrijf te doen zijn. Voor nu vind ik het al leuk als ik dat certificaat straks op zak heb. Maar eerst maar even mailen vandaag, of morgen.

 

Rainbow zijn oogje is weer helemaal netjes open. Daar ben ik heel blij mee en hij denk ik ook. Omdat ik gisteren al gestopt was met de zalf, heeft dit zich best snel hersteld. Hij had alleen zelf zoiets, elke keer als ik opstond, oh daar heb je haar hoor, rennen! Als ik hem dan niet pakte, keek hij me vragend aan? Nee ventje, we hoeven niet meer te smeren! Ik weet zeker dat hij daar erg blij om is. Hij is ook gek met het nieuwe mandje dat ik erbij heb gekocht. De anderen vonden het ook reuze interessant. Het is een soort holletje. Vooral Rainbow en Skylar willen altijd zo graag ergens in of onder kruipen. Het is dan ook een grote hit! Iedereen, behalve Aurora die het van een afstandje bekeek, is er al in geweest. Daar zullen ze nog om gaan vechten. Ik had nog zoveel bonuspunten bij Zooplus en er gingen er een aantal vervallen. Daarom heb ik het mandje besteld, een goede beslissing. Ja, daar ben ik toch wel goed in, al vind ik het altijd moeilijk, beslissingen maken.