26. feb, 2019

Twee jaar en 273 dagen zonder Sunshine

Ik wil niet zeuren hoor maar die site van de UWV kan je toch wel in tranen krijgen, als je niet uitkijkt. Ik vind het zo ontzettend rommelig. Ook het feit dat je na veertien minuten wordt uitgelogd is niet zo handig. Daar begon mijn eerste woedeaanval ook een beetje door. Ik had ‘taken’ in mijn inbox en die was ik gaan doen. Maar daar moest ik veel dingen voor lezen en daar was ik dan ook even mee bezig. Ik was, ongemerkt, uitgelogd geraakt maar omdat de site me nog niet vertrouwd is, had ik dat niet gemerkt. Dat zie je ook niet echt goed, vind ik. Waar was nou mijn berichten box gebleven? Die was ik dus gewoon kwijt. Ik klikte en scrolde en weet ik veel wat ik nog meer allemaal deed, buiten zelf een beetje ontploffen na tien minuten. Niet meer te vinden.

Pas later bleek dat ik automatisch was uitgelogd en dan ziet het er zowat exact hetzelfde uit maar je mist een aardig aantal dingen. Maar ja, dat zie ik dan niet zo snel want ik ben daar nog niet zo gewend. In elk geval, erg frustrerend want ik kan daar niet zo heel goed tegen. En ook elke keer, zodra ik merkte uitgelogd te zijn, kreeg ik weer een mailtje binnen dat er berichten en/of taken waren. Mijn hemel zeg, ik werd er nu al gek van en ik heb nog niet eens de uitkering. Dan maar weer snel inloggen met de digiD app, maar ook dat zo vaak te moeten doen, word je niet echt vrolijker van. Rot op zeg, nog geen kwartier en je dan een dik uur leesvoer geven? Ik blijf niet aan de gang. Ik kan toch zeker gewoon ingelogd blijven tot ik zelf wil. Wordt er een uur lang geen toets aangeraakt, dán log je automatisch uit. Niet zoals dit, dat is gewoon pesten. Ik heb dan ook maar direct een mail gestuurd dat ik op persoonlijk gesprek wil. Dat lijkt mij voor mijn bloeddruk stukken beter.

Ik heb mezelf ook op Jobbird gezet maar dat is niet zo heel erg mijn site, zo te merken. Dan vragen ze je ergens in te vullen het _label_career_level. Daar kan je invullen, 0 – 1 jaar 2 – 5 jaar en zo oplopend tot 10+ jaar. Alleen wat moet ik ermee? Wat duidt het precies aan dan? Dat kan je ook nergens zien. Nou sorry, verwacht nou niet dat iedereen zomaar weet wat iets betekent. Ik kan ook aan 100 man vragen wat is een FTE of een KPI en hoeveel denk je die er dan zijn die goed antwoorden? Als ik het even uit zou leggen, dan zijn er opeens een heleboel meer mensen die het goed kunnen beantwoorden. Maar goed, zal aan mij liggen, te oud zeker?

In elk geval, daar kan ik dus niet goed tegen. Van die achterlijke kreten slaken die niet voor iedereen te volgen zijn. Ik heb in elk geval een aardig zelfvertrouwen hoor, ik kén mijn kwaliteiten. Als ik dat niet zou hebben dan zou ik mezelf in twee dagen banen jagen en vacaturebank inschrijvingen, ontzettend minderwaardig zijn gaan voelen. En er zullen dus echt mensen zijn, die dat hiervan gaan krijgen. Faalangst en een minderwaardigheidscomplex, dat is al wat ze je zo geven, als je niet uitkijkt. Ik was gisteren tegen het einde van de dag behoorlijk chagrijnig!

Vanmorgen vroeg ging ik dan ook weer vol frisse moed achter de pc zitten. We gaan het vandaag opnieuw proberen. Ik had al weer twee mails zien staan dat ik mail had op de UWV site. Ook zo lekker handig dubbel op maar goed, het was nog vroeg. Geen irritaties maken waar ze niet hoeven te zijn. Laat het los, laat het los. Opeens ging mijn telefoon. Nou neem ik normaal geen privé nummers op maar ik weet uit ervaring dat zulke instanties meestal bellen met privé nummers. Iets wat ik ontzettend raar vind. Als ik je niet terug mag bellen, prima, maar laat zien dat het UWV belt, of POLITIE of weet ik veel wat. Dat moet kunnen hoor, zo moeilijk lijkt me dat niet. Ik neem daarom toch maar even de telefoon op. Ja hoor, UWV. Ik had gebeld? Eh, nee? Een paar weken geleden al en toen ben ik naar de site verwezen.

Oh, heb ik iemand verkeerd dan? Ja, dat weet ik niet, ik weet niet wie u moet hebben. Mevrouw Niemeijer. Ja, dat ben ik. Oh dan heeft u gebeld. Nee, dat heb ik niet hoor. Oh. Ik hoor duidelijk de verwarring maar ik heb toch echt niet gebeld. Ik zeg dat ik gisteren wel gemaild heb dat ik een afspraak wil voor een persoonlijk gesprek. Maar dat ik nog niet gekeken heb naar antwoord, dat ik klaar zit om zo te gaan inloggen. Oh, nou dan zal dat het wel zijn. Ze hoort me even aan, ik zeg wat ik wil en dat ik liever gisteren dan vandaag werk vind. En ik vertel haar dat ik me zo om wil laten scholen indien nodig. Of ik er iets in zie om kinderleidster te worden. Ik schiet spontaan dubbel van het lachen. Nou nee, ik ben niet zo’n kindermens. Mijn kleindochter wordt 21 en daar ben ik heel blij om. Ja, het is misschien ook te zwaar. Geen idee maar ik hou gewoon niet van kuddes kleine kindertjes. Nooit gedaan en zal het ook nooit gaan worden.

Ik breng zo het onderwijs naar voren, of de zorg. Ik wil geen ziekenverzorgster worden hoor, dat soort dingen ga ik niet meer aan beginnen maar ja, ik was ooit medisch secretaresse of psychologisch assistente of testassistente? De dame belooft dat ze er voor direct in zal zetten dat er met mij een afspraak gemaakt moet worden voor een persoonlijk gesprek. Dit gaat ze direct doen en dan hoor of beter lees ik nog wel wanneer ik dan langs moet komen en waar. Dit was vanmorgen rond half negen. Ondertussen is er verder geen ene mail binnen gekomen. Bovendien hadden ze gisteren op mijn aanvraag voor een persoonlijk gesprek geantwoord, merk ik na het inloggen, dat dit niet mogelijk zou zijn. Ik moet het maar gewoon met de site doen. Oh? Nou ja, ik wacht nog even morgen af en anders krijgen ze weer een mail daar. Over het telefoontje van vanmorgen, waar die uitnodiging blijft.

In de verwarring ben ik wel vergeten te vragen hoe de dame heet, dat zal ik de volgende keer echt niet vergeten. Dan kan ik dat er ook nog even bij vermelden. Maar ja, het ging een beetje erg rommelig vanmorgen. Daar moet ik even wat beter op gaan letten. Altijd makkelijk om een naam te hebben die je kan noemen indien nodig. Ik heb nog wat door de vacatures zitten bladeren in de werkmap aldaar en er een aantal bewaard waar ik eventueel op kan reageren. Toen bleek ik er weer opeens uitgegooid en daardoor vond ik het wel weer genoeg voor vandaag. Ik dacht, ik ga één van de Dvd’s bekijken die bij de cursus van Dewberry zitten. Jawel want ik heb zo’n externe Dvd speler gekocht en een programma gedownload waar ik het op kan bekijken.

Nou, dat werd dus frustratie dag nummer twee van deze week. Mijn hemel zeg. Vorige keer ging het vrij goed maar dat was maar even een probeer momentje geweest. Nu was het een grote ramp. Eerst bleef er maar reclame komen, van die luidruchtige voor casino’s en dat soort dingen. Eindelijk kreeg ik dat kwijt en de dvd zelf aan de gang maar ik bleef er keiharde muziek doorheen horen van iets anders maar ik kon maar niet vinden waar dat vandaan kwam. Uiteindelijk helemaal alles eraf gegooid en opnieuw geprobeerd. Kon ik een klein stukje kijken, zonder extra muziek, maar dan stopte het alweer snel. Enfin, later ging het een beetje maar bij het laatste stuk niet meer. Toen viel het weer weg en kreeg ik het niet meer aan de praat. Wat een gedoe zeg! Ik vond ook dit niet leuk meer.

Morgen maar opnieuw eens kijken of ik er een ander programma voor kan downloaden. Desnoods koop ik die van Windows zelf wel. Ik denk voor die vijftien euro een stuk minder frustratie te krijgen maar ik ben aan de andere kant bang, dat ik mijn geld zo weggooi. Ik ben er in elk geval totaal klaar mee voor vandaag. Ik zit te wachten op mijn bestelling, twee pakketten en dan moet ik midden in de spits even weg. Dan kan ik me daar ook nog even lekker aan ergeren. Dan schiet ik gelijk maar even langs de Lidl of zo, heb ik dat ook gehad. Dan de cits eten geven en hopelijk ga ik niet schuimbekkend op de bank zitten daarna. Ik wens dan voor morgen een dag zonder frustratie, dat alleen al zou me erg blij maken. En dan zit je nog gewoon alleen maar thuis, het is wat…