1. mrt, 2019

Twee jaar en 276 dagen zonder Sunshine

Hallo maart, tot volgend jaar prachtig zonnig februari! Sjonge, dat gaat hard allemaal. Vanaf vandaag ben ik ook officieel zonder baan. Maandag word ik officieel 57 en zondag komen ze hier Chinees eten. Echt vieren doe ik het niet. Had ik vorig jaar nog het laatste bosje, postuum, van mijn moeder, dit jaar kan dat echt niet meer. Ik vind het ook niet echt leuk meer om te vieren, ik vind sowieso niks aan verjaardagsfeestjes hoor. Vroeger had ik daar al een schurft aan. Dan zat mijn hele huis vol met familie, je was honderden gulden kwijt aan eten en drank. Als ze dan allemaal dronken werden, bleef je achter met een puinzooi die drie dagen duurde om opgeruimd te worden en brandgaten in je nieuwe dure zeil. Dat soort dingen vond ik echt vreselijk. Die had ik snel afgeschaft.

Dan gingen wel lekker uiteten met zijn drietjes, toen Kim daar groot genoeg voor was in elk geval. Ze mocht toen kiezen, of haar verjaardag volop vieren met de hele familie, of een groter cadeau, uit eten en er met zijn drieën een leuke dag van maken. Zij koos toen voor dat laatste en daar was ik heel erg blij mee. Tussen mij en haar zat net anderhalve maand en een half jaar na mij was mijn toenmalige echtgenoot jarig. Dat vieren met iedereen hoefde toen niet meer en dat vond ik geweldig. Er zullen vast mensen zijn geweest die het me kwalijk namen maar hé, dat kon mij echt niet schelen. Mijn leven, mijn wijze. Zo was ik toen al en zo ben ik nu nog en ik ben bang dat ik zo ook zal blijven.

Rainbow heeft goed gegeten gisteren. Hij heeft wel een soort rare kuch met een soort kokhals beweging erna. Ik zal dat maar even op de ‘operatie’ gooien maar ik hou het in de gaten. Morgen komt de tandenpoetspoeder aan, dan kan ik daar gelijk mee beginnen. Ook voor de rest. Ik heb de hele grote pot gekocht die kost 43 euro en daar doe ik dan een maand of acht mee, voor alle vier. Dat is nog redelijk te doen. Over acht maanden hoop ik het gewoon weer te kunnen betalen omdat ik dan al lang weer aan het werk ben. Zo denk ik dan maar. Hij is nu ook niet op zijn gewone plekje hier beneden. Hij zonder zich een klein beetje af. Hij zal nog niet helemaal zijn eigen leuke zelf zijn, denk ik. Hij ligt normaal altijd in mijn buurt en nu is hij direct na het ontbijt naar boven gegaan. Arme jongen.

Moonlight is ook jaloers zeg. Natuurlijk krijgt Rainbow even extra aandacht nu, en ja, hij is ook samen met mij op stap geweest. En nu doet Moonlight steeds lelijk tegen Rainbow. Grappig genoeg, of nou ja noem dat maar grappig, zag ik Moonlight gisteren ook meppen naar Rainbow en die stort zich zo ter aarde half op zijn zij, pootjes omhoog. Eigenlijk zoals honden altijd doen als ze zich overgeven of het gezag van de ander erkennen. Ik wist niet dat katten dit ook deden? Of was dit gewoon maar even toeval? In elk geval, ik heb Moonlight weggestuurd. Is hij helemaal belatafeld? Om zo lelijk te doen als iemand zich niet lekker voelt. Hij wist het heus wel hoor maar toch hield hij Rainbow erg in de gaten. Hij ging gewoon zelfs rechtop zitten in het mandje van de krabpaal om te zien dat ik aaitjes gaf aan Rainbow. Jaloerse kip-kat!

Er is morgen een cadeautje onderweg, meer dan 50 katten. Die heeft Karina voor me gekocht via de Vlaamse marktplaats, zo leuk. Daar kan ik voorlopig wel mee vooruit. Ik heb zelf gisteren ook nog 22 hondjes gekocht via de Nederlandse marktplaats. Voor een tientje en die zijn al onderweg. Ik ga met Kim straks nog even naar de kringloop hier maar eigenlijk heb ik niet echt meer iets nodig. Toch, als er beeldjes zijn, neem ik ze mee. Ik heb zo’n voorgevoel dat die potten die ik ermee ga maken best wel eens in trek zouden kunnen zijn. Ik moet ook een voorraad aan spullen gaan maken voordat het 27 oktober is. Dan ga ik namelijk zelf op die leuke markt staan, waar ik van de week met mijn broer en schoonzus was. Ik vond het daar zo leuk, dat ik dacht, daar wil ik zelf ook staan.

Ik ben dus van alles uit gaan zoeken, hoe en wat en waar. Ik heb het gevonden en ik heb een kraampje gereserveerd voor dan. Je weet pas kort van te voren of het allemaal doorgaat of niet. Maar ik hoop van wel hoor. Mijn vriendin Karina komt dan ook logeren, helpt ze me lekker mee. Het is overdekt, warm, lekker druk en lekker dichtbij. Bij het opbouwen en afbreken mag je de auto dichtbij zetten en dat is ook wel prettig. Dus allemaal even in de agenda zetten, zondag 27 oktober, naar Swan Market in Rotterdam Van Nelle Fabriek. Kan je mijn spulletjes ook eens in het echt zien. Echt iedereen zegt altijd, oh maar ze zijn in het echt nog veel mooier. Ik ga er dan ook maar vanuit dat dit ook echt zo is. Over een paar maandjes is het zover, komen jullie ook? Dat lijkt me geweldig!

Ik sla vandaag de UWV even over, dat doe ik morgenochtend wel. Gisteren liep ik ook weer tegen wat hilarische dingen aan. En ook dingen waarvan ik heb, wat moet je daar nou mee? Ik was dingen aan het uitzoeken, ook onder meer, wat voor beroepen zijn er eigenlijk. Dan kon je een beroepsgroep in je regio downloaden. Maar ja, dan zie je bijvoorbeeld, acteur, vijf vacatures. Maar je kan er niet op klikken om die vacatures te zien of zo. Nou wat moet ik er dan mee? Leuk dat ik weet dat er vijf plekken zijn maar eh, niet waar. Lekker handig, niet. Ik zag wel ergen een vacature ‘cabaretier’ voorbij komen. Ik schoot in de lach en dacht, ik ga eens kijken, ik ben best lollig. Nee hoor, maar gewoon voor de grap om te zien wat het inhoudt.

Lees ik wat de vacature inhoudt, nou, als dat met een cabaretier te maken heeft, dan eet ik mijn hoed op hoor. Ik doe de foto er hier even bij, ik vond het zo grappig, dan moet ik wel delen. Zo werkt het dus daar. Sorry hoor, ik wil echt niet negatief zijn, ben ik ook niet, het is alleen echt een rommelige site en veel dingen werken gewoon niet. Als je twee dagen niet ingelogd raakt, moet je je cookies opeten, dan kan je er weer in. Dat zouden ze direct aan moeten geven bij de inlog bijvoorbeeld. En geen bouwinstructies geven onder een vacature die zegt ‘cabaretier’. Dat is raar en onhandig. Maar waar ik wel blij mee ben, is dat ik komende donderdag een persoonlijk gesprek heb hier op de Schiekade. Ik ga dan lekker met de tram want midden in de stad met de auto, dat doe ik niet snel meer, na vorige week. Dus ik ben benieuwd wat daar uit gaat komen. Maar dat horen jullie dan natuurlijk ook volgende week.

Ik heb een aardige score van glas en beeldjes na 2 dagen kringlopen. Ik heb voorlopig erg veel te doen. Ik heb nog opdrachten, de cursus en de UWV en al wat daarbij hoort, en dat is veel. Ik loop daarom weer een beetje te spacen maar dat komt wel weer goed. Na dit weekend, of de na maandag als ik officieel 57 ben geworden, ga ik het roer omgooien. Dan moet er weer orde en regelmaat komen anders ben ik niet happy. En daar ga ik iets aan doen. Als ik ooit eens mag weten hoe ik dat tijdsbesef krijg omgedraaid, dan word ik echt gelukkig. Na het weekend ga ik de 5 doeken voorbereiden die ik moet maken, dan kan ik daar ook vast aan beginnen. Als ik die af heb, stuur ik ze op en kan ik gecertificeerd worden. Dat kan ik ook weer gebruiken. Dan de opdrachten afmaken én de drie cadeaus die ik aan het maken ben. Als dat is gebeurt, met tussendoor solliciteren en naar UWV gaan en zo, dan kan ik eindelijk weer eens een stukje schrijven. Dat wordt verdorie tijd!