13. mrt, 2019

Twee jaar en 288 dagen zonder Sunshine

Nou Christientje ben ik, net als de ring, kwijt. Niet meer te maken. Die man die ik aan de telefoon had, zei me dat hij de auto zag staan op zo’n 50 meter afstand en dat hij dit zo al kon zien. De wielophanging is kapot en dat gaat op zijn allerminst 1500 euro kosten. Dat is de auto niet waard en moet ik ook zeker niet doen. Nee, dat snap ik wel maar dat is het niet eens. Hij was van mijn moeder, dat maakt het erger dan het anders zou zijn. Maar ja, eigen schuld, veel ellende van rijden en er eventjes niet helemaal met je hoofd bijzijn.

Aan de andere kant, ik wilde net richting rijksweg gaan en het had veel erger kunnen zijn als er daar iets gebeurd was. Het voelt dus een beetje dubbel want ik ben denk ik wel behoed maar het voelt alsof ik benadeeld ben. Niet logisch natuurlijk maar gewoon zoals het voelt. Ik heb vandaag geregeld dat ik vrijdag met mijn schoonzus naar de garage ga waar mijn auto staat en daar komt een opkoopbedrijf hem dan weer ophalen. Wij gaan wat vroeger zodat ik de enorm berg persoonlijke spullen eruit kan halen. Dan moet ik echt zo snel mogelijk een autootje. Ja oké, ik heb geen geld voor benzine blijkbaar maar toch, ik wil niet meer zo afhankelijk zijn als ik eerst was. Komt tijd, komt raad. Maar ik moet wel mobiel blijven, als er iets is met de katten. Ik weet nog mijn zenuwentijd toen met Sam, daar werd ik helemaal gek van.

We gaan het wel zien. Wie weet vind ik snel een baan, hoef ik daar al helemaal niet meer over na te denken of zo. Op het UWV kreeg ik, via de mail, ook een compliment over de manier waarop ik het aanpak en dat ze mijn werkplan, dat ik verplicht moest invullen, best goed vonden. Heel aardig, dat wel maar ja, ik heb er niet veel aan. Ook had ik ze gisteren een mail gestuurd met de bijlage die ik zelf via de mail kreeg, over de opleiding tot apothekersassistente met baangarantie. Dat ligt al bij diezelfde meneer waar ik het gesprek mee had. Hij zou gaan kijken of ik voor die financiering door het UWV in aanmerking zou komen. Ik ga daar nog over horen. Nou oké, dat was een snellere reactie dan ik verwacht had.

Vandaag kreeg ik nog een mail terug, van weer een andere opleiding tot hetzelfde beroep. Die prijzen en hoe het eraan toegaat verschillen nogal zeg. Ook bizar! Maar in dit mailtje werd gezegd, dat ik via de site een afspraak kon maken voor een informatiesessie, die in Rotterdam en vrij geregeld gehouden wordt. Zij zoeken trouwens een apotheker voor je, waar je direct gaat werken, mocht je geschikt blijken voor de opleiding. Daar loop je ook direct stage en krijg je een contract van zes maanden na je studie is afgerond na een jaar. In 99% van de gevallen krijg je een vast contract na die zes maanden. Nou, als het een test is, dan heb ik jammerlijk gefaald want ik kan op die hele puntjepuntje site niets terug vinden over informatiesessies in Rotterdam.

Ik werd alweer onzeker en ik heb het aan anderen ook gevraagd, joh, zoek jij eens op die site naar dit en dat. Niemand kan het vinden! Gelukkig, het lag in elk geval niet aan mij. Die ga ik morgen dan maar weer terugmailen, of ze er misschien een link van hebben maar dat ik, en het door mij ingeschakelde leger, het niet kunnen vinden. Ik ben benieuwd want het is toch wel een beetje raar, dat ik het gewoon niet kan vinden daar. En ik niet alleen, dat ook nog. Maar goed, die mail wachten we dan ook maar af. Vandaag heb ik weer, voor mijn gevoel dan, een verloren dag achter de rug. Maar dat heeft met een ontzettend zware hoofdpijn te maken. Ik heb wéér zo’n allergie aanval achter de rug. Jeetje zeg, dat gebeurt wel vaak tegenwoordig.

Ik heb om een uur of elf de strijd maar opgegeven, en ben gaan liggen. Ik heb heel even mijn ogen dicht kunnen doen en toen begon mijn broer berichtjes te sturen en later belde hij me. Hij had een sloper voor de auto gevonden en ook nog een oud collega tegengekomen en die werkt als planner bij een bedrijf in Schiedam, waar ze nog planners zoeken. Die heb ik gelijk via Facebook een berichtje gestuurd met heel in het kort dat ik hoorde dat ze mensen zoeken via die oud collega van mijn broer en dat niet geschoten altijd mis is. Ze zoeken eigenlijk planners met een groot rijbewijs die, in geval van nood, zelf ook kunnen rijden. Dat heb ik niet maar ik ben wel een harde werker en wie weet doe ik wel meer voor de administratie en planning en kan de rest zich daarmee bezig houden. Ja toch? Maar goed, ze hebben het uren geleden al gelezen maar geven geen reactie. Dat vind ik dan gelijk weer minder. Ik heb in elk geval weer een actie ondernomen.

Ik weet dat het armoe gaat worden de komende maanden, tot ik weer werk heb of tot ik de opleiding af heb gerond, mocht ik die gaan doen. Buiten dat, mocht ik dus die opleiding gaan doen, dan zal ik een aantal dingen moeten laten vallen. Zoals het schilderen een beetje en ook het schrijven. Zelfs een dagelijks blog gaat een uitdaging worden en dat kan ik dan misschien, for the time being, reduceren naar een wekelijks blog, of zoiets? Ik kan het later altijd weer oppikken of zo laten als dat beter bevalt. Ik moet in elk geval meer tijd maken voor die studie dan. Het is ook gelijk 24 uur per week stage, één dag per week school en webinars en zelfstudie. Dat kan ik nooit redden met wat ik nu doe hier. Dan loop ik mezelf al direct voorbij.

Maar goed, wat in het vat zit verzuurt niet. Ik kan dan in de spaarzame vrije tijd in elk geval nog cadeautjes maken voor familie en bekenden. Later, als ik parttime werk, wat ik het liefst wil is 32 uur met de woensdag vrij, kan ik het altijd nog op gaan pikken. Het is alleen altijd dat het me zo heerlijk ontspant als ik het doe. Dan hoef ik even nergens aan te denken dan aan wat ik aan het doen ben. Maar op zich komt dat vast wel weer een keer. Als je een normale baan hebt van vier dagen in de week, dan komt die ruimte vanzelf weer. Want mijn boek moet er ook nog steeds een keer komen en alleen bij die studie zal dit ook op de iets langere baan geschoven moeten worden. Ik ben maar één mens helaas. Ik weet wat er gebeurt als ik me teveel op mijn hals haal en ik weet dat ik daarvoor moet waken. Die studie is al pittig genoeg, mocht ik die gaan doen.

Zolang ik daar nog geen zicht op heb, blijf ik natuurlijk zoeken. Ik kreeg gisteren een mailtje via LinkedIn van iemand die vond dat ik een heel interessant profiel heb, of ik haar wilde toevoegen. Ja natuurlijk. Ik weet alleen nog niet wat ik ermee kan of zo. Morgen maar eens kijken. Eerst van deze allergie hoofdpijn af. Voor nu ga ik weer even liggen, het typen met tranende oogjes is ook geen succes gebleken. Ik heb voor vandaag dus helemaal niets gedaan van wat ik me had voorgenomen, behalve geregeld dat mijn auto wordt opgehaald. De totaal volle tank die ik had, ben ik ook nog eens kwijt én ik moet een betrouwbaar autootje zien te vinden waar ik voorlopig nog een paar jaartjes in kan rijden en die niet al te duur kost. Verhuizen kan toch al niet meer, dus dat laatste beetje besteed ik daar dan maar aan, blijk ik in elk geval mobiel. Ook niet verkeerd!