14. mrt, 2019

Twee jaar en 289 dagen zonder Sunshine

Zo fijn, op jacht naar autootjes. Niet dus. Ik heb daar een hekel aan en een paar jaar geleden ben ik er ook nog eens flink mee genaaid. Ik liet me dan wel weer door iemand anders meeslepen maar toch. Ik heb er nu iets meer oog op. Niet vergeten dat ik toen al meer dan tien jaar niet meer gereden had, geen auto, geen verzekering, niks. En dan vergeet je eigenlijk alles wat daarmee te maken heeft. Tenminste, zo werkt mijn hoofd. Oh, niet meer nodig? Delete! Misschien wel effectief maar soms heb je het toch weer een keertje nodig. Het heeft er in elk geval toe geleid dat ik nu erg voorzichtig ben. Gisteren had ik een boel autootjes opgeslagen en toen ik die vanmorgen weer wilde gaan kijken, waren ze echt allemaal al verkocht. Bizar!

Dus toen ik vandaag om hulp heb gevraagd, kon er niemand mee. Ja, Kim wilde wel maar die is ook ziek en moeten we uren reizen met het openbaar vervoer. Dan kunnen ze ons allebei wegbergen aan het einde van de dag. Ik ben toch meer in de war dan ik zelf had kunnen vermoeden. Gisteren wilde ik namelijk wat in de magnetron zetten en toen vond ik daar een zakje afval dat ik de dag ervoor in de vuilnisbak had moeten gooien. Mijn mond viel gewoon open! Huh?! Is het zo erg weer met me? Dat lijkt wel een terugval van een jaar. En dat kan ik nu echt niet gebruiken, in geen enkel opzicht. Daar schrok ik echt even van. Hopelijk is het gewoon even tijdelijke overbelasting of zo. Raar is het wel.

Dus de autootjes die ik vandaag heb gevonden, heb ik wel opgeslagen maar als ik die morgen weer pak, dan zijn ze vast ook weg. Het zal zo moeten zijn. Maar goed, we zullen het wel beleven. Ik weet het gewoon even niet meer. Ik kan door de auto’s het kerkhof niet meer zien? Weet ik veel, ik zeg ook maar wat. Ik heb het wel even gehad. Ik moet de bakken nog verschonen, dat zullen de cits ook wel fijn vinden. Want ik ben hier gaan zitten en ben alleen maar naar auto’s aan het zoeken geweest. Dus de rest is allemaal even blijven liggen. De zoveelste verloren dag alweer deze week. Waar zo’n kleine aanrijding al niet goed voor is. Sjongejonge.

Ik vraag me ook af, als ik niet gelijk of er vlak voor of na, een andere auto heb, moet ik dan weer opnieuw hier een parkeervergunning aanvragen? Of zou ik mijn nieuwe kenteken gewoon door kunnen geven. Ik heb geen flauw idee. Ik vind het al asociaal zat hoe dat hier gaat en dat het 70% duurder is geworden. Dat kan allemaal zomaar maar. Daar heb je gewoon helemaal geen zeggenschap in. Echt bizar eigenlijk en erg onrechtvaardig. Je zal het er alleen ook weer mee moeten doen. Zoals met zowat alles om je heen. Ik wou dat ik het kon maar ik zou zo in een hutje op de hei willen wonen hoor. Als ze me dan mijn benodigdheden zouden kunnen brengen, eten voor de cits en natje en droogje, dan heb ik niets nodig. Oh ja, wel internet, dat wel. Ik moet mijn boek toch ook kunnen promoten en meer van dat soort dingen. Maar wat zou dat heerlijk zijn!

Laat ik het maar over iets totaal anders gaan hebben. Ik kwam weer wat van die leuke weetjes tegen bij I <3 Cats! Er zijn namelijk vijf grote persoonlijkheidstypen te onderscheiden bij katten en toen ik die doorlas herkende ik mijn kindjes hierin wel. En ja, ze zijn zowat allemaal verschillend. Ik heb ze gewoon allemaal in huis hier. Elke keer als ik er eentje las, dan dacht ik, oh dat is deze kat en bij de volgende herkende ik er alweer eentje. Al hebben ze ook allemaal stukjes van het een of ander. Daarom dacht ik, dat deel ik eens even. Leuk!

Je hebt als eerste de MENSEN KAT. Niet dat die handen heeft en voeten of zo, nee, katten die onder deze KATegorie (vond ik wel passend) vallen zijn enorm sociaal naar mensen toe. Ze bedelen om affectie bij hun mensen op regelmatige basis, vinden het fijn om jouw persoonlijke ruimte binnen te dringen op alle tijden en willen graag dichtbij jou slapen. Deze katten hunkeren naar menselijke aandacht en zijn het best af in levendige huizen met veel mensen om zich heen. Rainbow half/half, alleen slaapt hij nog net niet bij mij, maar die plaats is al bezet. Want ook half/half Aurora dit, want mensen moet worden mens, enkelvoud en dan klopt het. Andere mensen vlucht ze voor maar de rest klopt totaal als je het over mij als die ene mens hebt. Al zeuren Moonlight en Rainbow ook wel erg om mijn aandacht, zij zorgt dat ze bovenop me slaapt ’s nachts en dat hebben de anderen nog niet gedaan.

Dan hebben we de JAGER KAT; Alle katten zijn jagers, maar deze jager katten vertonen bereidheid om altijd te jagen. Deze katten geven vaak de voorkeur aan realistisch kattenspeelgoed en kunnen daarmee gezien worden als stalkend, opspringend en zelfs "dodend" alsof ze een echte prooi waren. Deze katten zijn het gelukkigst met een groot gebied om rond te dwalen en te verkennen, zoals een kattenverblijf buiten, waar ze buiten kunnen zijn en spelen met beestjes en andere kleine wezens die toevallig het gebied binnenkomen. Dit geldt wel voor allemaal hier. Maar vooral natuurlijk voor Sunshine, die zo’n groot gebied nodig had dat hij de kuierlatten heeft genomen. Maar toch ook voor de anderen dingen die herkenbaar zijn, logisch wel.

De volgende is de KATTEN KAT; De Katten kat wordt gemakkelijk herkend door zijn verlangen om bij andere katten te zijn. Dit zijn de katten die altijd de andere katten in het huishouden verzorgen, altijd neuzen aanraken en met de andere katten slapen. Ze lijken te genieten van het gezelschap van andere katachtigen zoveel als, zo niet meer, dan dat van mensen. Dit gedrag zou in het wild enigszins onnatuurlijk zijn, maar kittens die rond andere katten zijn grootgebracht, ontwikkelen vaak de Cats 'Cat-persoonlijkheid. Nou, dat is wel duidelijk, dat is Skylar. Die is vooral gek op Moonlight maar hij wil altijd iedereen wassen. Voor mij is hij wat afstandelijk terwijl hij er toch enorm van kan genieten als ik hem wat extra aandacht geeft, één op één.

Nog een leuke, de CHAGRIJNIGE KAT; Ik moest hier wel even google translate inschakelen want er stond “cantankerous” en daar had ik nog nooit van gehoord. Maar goed, een ouwe chagrijn dus. Iedereen kent een chagrijnige kat. Deze katachtigen zijn gemakkelijker gefrustreerd of geïrriteerd, gevoelig voor mens en milieu en veel minder tolerant om zich te laten verzorgen. Ze hebben een speciaal geduld nodig om hen te helpen omgaan met stress en zijn gemakkelijk overstuur door eenvoudige veranderingen, zoals nieuwe gasten of herschikte meubels. Het zijn meer onafhankelijke katten die van hun mensen houden, maar liever een beetje afstandelijk blijven en hun tijd alleen waarderen.. Dit is toch meer Moonlight dan Skylar. Moontje is tegen de anderen vaak ook heel chagrijnig, echt een ouwe zemelaar. Al is het voor mij altijd erg lief en wil hij altijd bij me zijn. Alhoewel dit ook perfect geldt voor Aurora natuurlijk. Ik zou niet kunnen kiezen bij wie dit nou het meeste past.

De laatste is de ONDERZOEKENDE KAT; De onderzoekende kat is de kat die altijd ergens aan begint. Deze katten zijn nieuwsgierig, speels en extravert. Ze willen graag alles ontdekken wat nieuw is in hun omgeving en zijn de katten die je in tassen of kartonnen dozen vindt, of weggestopt in een rare ruimte waarvan we niet eens wisten dat ze er in pasten. Ze zijn sociaal met mensen en vinden het leuk om te ontmoeten nieuwe vrienden en het controleren van nieuwe rugzakken, portemonnees en rondjes! En dit is dan weer Rainbow ten voeten uit! Ik weet nu ook waarom ik zo’n heftige allergische aanval had gisteren. Want eergisteren was hij met mijn dekbed, ik had het heel koud, op de bank tentje gaan spelen. En daar had ik even geen erg in en ik pakte het dekbed vast waar hij onder verstopt zat.

BAM hij sloeg zo zijn nagel in mijn hand. Hij gaat dan helemaal op in zijn spel en kijkt niet op of om, of naar wat het is. Ik verging direct van de pijn en het trok helemaal door naar mijn elleboog, die pijn. Daar dacht ik vanmorgen pas weer aan, omdat het zeer deed. Toen viel mijn briefje van vijf. De medicijnen werken prima hoor, maar ik ben erg allergisch voor katten en als die stof dan rechtstreeks geïnjecteerd wordt, dan is het niet raar dat de medicijnen niet meer voldoen. Dat was ik natuurlijk alweer vergeten. Geen wonder dat ik me zo ziek voelde gisteren! Nou ja, dat mysterie is alweer opgelost. Net als het mysterie van de oploskoffie is opgelost, onbedoeld woordgrapje bij inbegrepen. Die is gewoon weer te koop bij de Lidl, alleen in een andere pot. Nou ja! Was dat het, een nieuwe pot?