29. mrt, 2019

Twee jaar en 304 dagen zonder Sunshine

Al de hele week ben ik lekker bezig. Voor tienen al alles gedaan en soms nog wat extra’s gedaan ook. Dat voelt fijn! Nu ook, nog geen middag en alles al geregeld. Nou heb ik nog zat op mijn lijstje staan hoor maar dat zijn de leuke dingen. En de boodschapjes. Je kan niet alles hebben natuurlijk. Dus dat ga ik zo eerst maar eens even doen. Even eruit en een stukje rijden met Lila. Die staat ook al een paar dagen mooi te zijn voor de deur. Ik heb nog steeds niet moeten tanken. Ik heb niet eens gevraagd wat erin moet maar ik neem aan gewoon euro 95 zal zijn? Ik hoef nog niet, ik rij nog steeds op de benzine die erin zat. Nog meer dan een kwart tank zit erin en ze is dus echt super zuinig. Daar ben ik wel blij mee. Dan gaat me dat nog wel lukken tot ik een baan heb. Voorlopig hoeft het in elk geval nog niet.

Ik kwam er vandaag ook achter, dat ik op wordpress een gratis website kan maken. Nou ja zeg, daar heb ik een paar jaar geleden zo naar gezocht ook! En niet gevonden, ja nu pas. Nu zit er hier al bijna drie jaar materiaal op en de site is tot mei 2021 betaald ook. Dat ga je niet allemaal zomaar weggooien en opnieuw beginnen. Ik ben er nu toch een beetje mee bezig. Misschien wel handig voor mijn kunstwerkjes en andere dingen waar ik over wil schrijven. Zoals de dingen uit de boeken bijvoorbeeld. Mijn eigen manier van uitleggen daarin. Ik weet ondertussen wel hoe ontzettend voorzichtig je daarmee moet zijn. Dat zag ik een paar weken geleden nog bij een andere site, die probeert de boeken wat makkelijker toegankelijk te maken. Die maakten daar toch een mega fout in! En dat zullen veel mensen niet zo erg vinden maar dat vind ik wel. Die informatie is zo zuiver en eigen interpretaties zijn echt niet altijd de juiste.

En daardoor breng je dus echt verkeerde informatie over. Vooral waar het over ging was al geen makkelijk onderwerp. Bovendien lag het ook nog heel dicht bij iets soortgelijks maar wat tot iets totaal anders is. En daar zat hem nou net de kneep en daar ging die meneer zo de mist mee in. Ondanks berichten naar hem om het aan te passen, blijft hij bij zijn eigen interpretatie. En dat is jammer want die is, helaas, totaal ernaast. Ik begrijp dat zoiets lastig is toe te geven maar ja, ik kon het hem heel helder uitleggen maar dan komt er een soort eigenwijsheid naar boven en wordt daar niet meer naar geluisterd. Dus voor ik iets zeg of schrijf daar, moet ik er wel 1000% zeker van zijn dat het niet mijn eigen interpretatie is maar echt volgens de kosmische wetten is. Anders maak ik het alleen maar erger dat er dingen verkeerd begrepen worden en dat is nou net niet de bedoeling.

Misschien beperk ik me tot een enkel onderwerp waar ik gewoon enorm veel van weet. Of twee, kan ook. Maar dan hou je het in elk geval een klein beetje in de hand. Van tweelingzielen weet ik erg veel en ook van de vierde kosmische graad. Daar kan ik het uren over hebben of over schrijven. Maar er zijn nog wel meer leuke dingen waar ik me mee bezig hou. Als ik eigenlijk alles zo op een rijtje ga zetten, dan is het niet gek dat ik het altijd zo druk heb! Alles is dan ook zo vreselijk interessant! Zoals bijvoorbeeld de heilige geometrie, iets wat je overal in terug kan vinden. Het laat de perfectie van de schepping zien in mijn ogen.

Maar ook dingen zoals Cymatics, of cymatica heet dat geloof ik in het Nederlands. Wat is dat nou weer, zullen vast een aantal lezers denken. Cymatica is het zichtbaar maken van geluid, van trillingen. Eigenlijk zijn wij mensen ook niets meer of minder dan trillingen. Wij trillen op een bepaalde frequentie. Er is niets dat bestaat, dat niet uit trillingen bestaat. En het is niet alleen dat. Die trillingen, die frequenties vormen namelijk ook patronen. Dit kan zichtbaar gemaakt worden door bijvoorbeeld een plaat op een geluidsbox te leggen en die dan te bestrooien met zand. Elke frequentie heeft een ander patroon.

En hoe hoger de frequentie is, hoe ingewikkelder het patroon wordt. Hier zijn prachtige filmpjes van te vinden op YouTube bijvoorbeeld. Ook de experimenten met water, vooral die van dokter Emoto,  zijn helemaal geweldig. Maar dat is wéér een ander verhaal maar wel net zo bijzonder. En daar zit ik dan wel eens dingen over op te zoeken. Zo vind je echt van alles en kom je steeds verder. Opeens kwam ik een artikel tegen over schildpadden en indianen. Nou vind ik een schildpad wel lief hoor maar ik heb er niet zo heel veel mee. En dat terwijl ik als peuter helemaal gek was op mijn Kobus. Mijn moeder heeft die naar Blijdorp gebracht omdat hij zo groot werd.

Maar goed indianen vind ik dan weer reuze interessant. Een schildpad heeft namelijk net zo’n patroon op zijn schild, als je krijgt bij een bepaalde frequentie! Nou ja, dat is bijzonder eigenlijk. Maar dat was nog niet alles want de inheemse Indianen van Amerika gebruikten het beest ook nog eens als kalender. Zouden ze dat elke keer een kleurtje hebben gegeven of zo om het bij te houden? Gelukkig gaan ze niet zo hard, zodat ze de beestjes elke dag weer konden pakken. Maar het patroon is dus echt net een kalender. In het midden zijn er 13 rondjes, van de 13 manen die er zijn in een jaar. En de rand bestaat ook uit 28 vakjes, van de 28 dagen per maan(d). Zo konden ze alles bijhouden en kreeg elke maan(d) ook bij hen een naam. Een iets afwijkende telling maar volgens mij een betere.

Er stonden ook de Indiaanse sterrenbeelden bij maar daarvan weet ik, van alle astrologie trouwens, dat het nergens op slaat. Toch wel grappig dat ik Wolf ben daar. Van mijn Chinese sterrenbeeld een tijger en de westerse Vis. Toch wel een heel verschil, ik had eigenlijk leeuw moeten zijn of zo, dan had dat bij de rest gepast. Ach het maakt ook niet uit, gewoon een grappig weetje. De cits lopen hier vervelend te zijn. Ik ben een beetje laat want ik was aan het schilderen en besefte opeens dat het etenstijd is voor hen en voor mij. Ik ga een eitje bakken of zo, daar heb ik trek in en voor hen, tonijn met kip en ham staat er op het menu. Erg vers zodat het zelfs voor mij lekker ruikt. Ik ga maar opschieten met plaatsen, straks liggen mijn benen weer open! Fijn weekend!