30. mrt, 2019

Twee jaar en 305 dagen zonder Sunshine

Ondanks het feit dat ik niet blond meer ben, heb ik nog steeds blonde acties hoor. Dat zit er gewoon in. Het enige is dat ik het excuus niet meer kan gebruiken. Toch wel jammer want dat vond ik erg handig als het zo uitkwam. Zoals vanmorgen. Ik had gisteravond al een was gedraaid en die kon nu lekker de droger in. Ik kan niks meer buiten hangen sinds het balkon van de cits is geworden. Dan is een droger wel handig. Ik haal de was uit de machine en gooi wat er in de droger kan in de droger. Dat ging nog goed. Vraag me niet waarom maar toen ging ik de wasmachine weer laden en zette ik die aan. Het erge was nog, dat ik weg liep en wat anders ging doen. Nog steeds overtuigd dat ik het juiste had gedaan.

Een tijdje later begon ik er pas over na te denken omdat ik heel vaag ergens voelde dat er iets niet klopte. Het duurde even en ik moest ervoor terug naar de badkamer lopen om het volledig binnen te krijgen. Ja hoor, doos! Die droger had eerst aan gemoeten. Geen man overboord natuurlijk maar nu zit er nat spul in de droger en er komt nog een lading nat spul aan. De droger en wasmachine mogen niet tegelijk werken want die zitten op één groep. Nou ja, in principe is het, ondanks de rare volgorde, toch wel net zo laat klaar als het anders geweest zou zijn. Zo ongeveer dan. Ik moet het alleen niet vergeten om straks de droger aan te zetten en daarna nog een keer. Dat doe je normaal ook niet zo. Stom hoor en het niet eens doorhebben!

Mijn schoonzus had gevraagd om een foto van die spotjes die ik in overvloed heb liggen. Om te zien of zij er iets aan hadden. Toen ik op de zolder was, heb ik gelijk ook van die bende ongeregeld wat foto’s gemaakt. Dan kan ik straks zien hoeveel werk ik wel niet gedaan heb om het weer netjes te krijgen! Je ziet het op de foto’s niet eens echt goed, wat een bende het is. Echt niet. Het lijkt misschien wel een rotzooitje maar toch, zo voor je ogen is het echt een ramp. Maar een ramp die op het punt staat om verholpen te worden. Of op het punt, ik ben onderweg. Langzaam maar zeker komt er orde daar en als alles daar op orde is, moet de boel op de slaapkamer geordend worden en dat kan dan naar de, als het goed is, bijna lege zolder. Op de foto zie je die mega spin, die komt nog uit mijn café daar. Versiering voor Halloween was dat. Die laat ik daar mooi zitten voor de volgende bewoners. Ik zou ze wel eens willen zien als ze die opeens zien. Daar kan ik nu al om grijnzen.

Daar komen de dozen die ik spaar voor de verhuizing netjes weggezet. Het uitgezochte gereedschap natuurlijk en de kerstspullen. Oh en de kleding in van die hoezen en in het rek. Ik heb nog wat sportattributen, die zet ik er ook. Maar verder moet het eigenlijk zo leeg mogelijk blijven. Ik zal er nooit meer zomaar wat neersmijten. Gewoon gelijk uitzoeken en eventueel wegdoen. Dat lijkt me stukken beter. De binnen zolder zal ik een stuk eerder klaar hebben dan de buitenom zolder. Je hoeft er niet speciaal voor weg. Voor die andere moet ik buitenom een trap op. Voordeel is wel dat ik daar de dozen die weg moeten er neer kan zetten zonder dat ze in de weg staan. Als de buurvrouw daar niet moeilijk over gaat doen tenminste. Gewoon af en toe een paar dozen voor mijn neus zetten en die dan beneden krijgen. Anders doe ik het niet, ik ken mezelf.

Wat kan zoiets je bezig houden zeg! Vandaag ga ik lekker van het weer genieten. Doe ik mijn mooie Fitflop gympen aan, hebben die rotzakjes mijn veter doorgebeten ervan! Potverdrie! Ik weet heus wel wie het geweest is. Voor 98% ga ik ervoor dat het Rainbow is. De overige 2% zou het Skylar kunnen zijn. Ik heb er een knoopje in kunnen maken en nu moet ik wel goed opletten want dat knoopje kan geen kant op natuurlijk. Snel maar ergens kijken of ik veters in dezelfde kleur mee kan nemen of anders witte. En dan goed wegzetten als ik ze uit doe, anders is het weer zo voor elkaar. Rainbow bijt zo graag touwtjes en dat soort dingen door. Alsof het een soort sport is voor hem. Ze zitten nu lekker buiten. Het is zelfs niet eens koud met de deur al de hele dag open! Lekker hoor, we gaan weer de lente in.

Alleen jammer dat dit weekend weer de zomertijd in gaat. Vannacht al. Dan ben ik weer een paar weken van de leg. Eer ik dan weer uitgerust om ‘zeven’ uur wakker wordt, dat duurt heel lang. Het is dan eigenlijk zes uur en het lijkt wel alsof mijn biologische klok het gewoon niet meer pikt. Vroeger vond ik het ook niet fijn hoor maar toen had ik er echt niet zo’n last van als de laatste paar jaar. En vorig jaar, toen ik zo ziek was, mijn hemel wat een ellende! Dat heeft echt maanden geduurd. Ik durf bijna te zeggen dat ik me in oktober, toen hij weer terug gezet werd, weer prettig begon te voelen. Dat kan ook wel met mijn ziekte te maken hebben gehad maar toch. Ik hoop er echt niet zolang over te doen dit jaar. Helaas heb ik daar zelf geen zeggenschap in, anders zou het me niks doen natuurlijk. Maar ik heb er echt last van en ondertussen weet ik, dat ik daar niet de enige in ben.

Alsof ik er al last van had, heb ik de hele middag geslapen! Dat was de bedoeling niet. Ik was een stuk gaan lopen en ik had gelijk wat boodschapjes gehaald. Ik had broodjes voor mezelf klaar gemaakt en een eitje gebakken. Lekker met een boek op de bank gezeten. Jeus van moeder Crisje, tweede deel. Die Jeus toch, wat een heerlijke boeken zijn dat toch. Maar, zoals wel vaker als ik in mijn boeken lees, ging opeens het licht uit? Raar is dat toch. Ik werd wakker omdat Aurora erbij wilde terwijl Skylar er lag. En die zaten te mopperen tegen elkaar. Dus nu volg Rainbow me als een schaduw want die heeft nu niet geluncht. Arme jongen. Ik ben een slechte moeder hoor! Dus nu moet ik ook nog even snel een schilderijtje eruit gooien! Maar ik schrijf eerst mijn blog even.

Als dat geplaatst is dan is het zo’n beetje tijd voor het eten van de cits. Misschien een beetje aan de vroege kant maar voor die arme brokjes hatende Rainbow, erg noodzakelijk. Hij krijg van mij een extra handjes snoepjes vanavond. De arme ziel! Ik neem zelf niet veel, crackertje met kaas misschien, omdat ik tussen de middag genoeg heb gegeten. Door dat slapen er zo’n beetje achteraan, heb ik nu nog het gevoel alsof ik net gegeten heb. Nou ja, ik zal moe geweest zijn. De balkondeur staat ook al de hele dag open! Oh dat vinden de cits toch zo lekker. Ze zitten er nu ook weer met zijn vieren. Naar mensen en vogeltjes kijken, stukken leuker dan binnen zitten. Dat is wel duidelijk. Zoals het nu is, is het ook niet te koud binnen en dat vind ik dus echt heerlijk!

Zodra het kan blijft bij mij de deur open. Dag en nacht. Behalve als ik weg ben natuurlijk. Het balkon is toch helemaal afgeschermd dus daar hoef ik me geen zorgen om te maken. En het scheelt want dan loopt Skylar ook niet steeds te gillen dat hij buiten wil. Bovendien, de hele dag door frisse lucht in huis, ik hou ervan! Als het regent een grote handdoek op de vloer, tegen het spetteren vanaf het balkon maar die deur blijft open. Hopelijk zitten we daar weer snel. Nu nog alleen even door die tijdsverandering heen zien te komen vannacht, over een paar weken ben ik daar een klein beetje aan gewend. Ik vind het maar lastig. Ik hoorde dat in 2021 het de laatste keer gaat zijn. Godzijdank, eindelijk worden ze verstandig! En ik snap dat gedoe niet over welke tijd we aan moeten houden! Gewoon de tijd die het hoort te zijn! Wat is daar zo moeilijk aan? Nog 3 x die ellende… Ben ik bijna 60 als het weer normaal gaat in Europa. Het is wat!