12. apr, 2019

Twee jaar en 318 dagen zonder Sunshine

Vandaag op mijn gemak ook weer lekker bezig geweest. Zolder is helemaal klaar en de slaapkamer bijna. Daar staat nog een grote doos met cd’s die ik uit moet zoeken en een koffer erbij om ze in te doen. Welke ik ga houden dan. De rest gaat gewoon weg of die bewaar ik bij de knutselspullen omdat ik daar later misschien iets mee kan doen. De dozen die nog niet plat gevouwen zijn en naar de buitenzolder moeten laat ik er nog heel even staan. Als alles glad is, dan ga ik die zo snel mogelijk allemaal tegelijk naar die zolder brengen. Dan wil ik de twee stoeltjes bekleden en dan is het wel klaar op die kamer en is hij helemaal weer netjes zoals het hoort. Geen dozenuitdragerij meer. Mijn broer is dan al verhuisd en ik heb een hele stapel grote dozen plat op de zolder gelegd. Onder het schuine stuk van het dak. Daar liggen ze niet in de weg.

Mocht ik gaan verhuizen dan kan ik ze zo pakken en weer doos maken. De andere prop ik gewoon die buitenzolder op hoor. Die komen wel weer als ik het daar ga reorganiseren. Ben ik ze mooi kwijt hier. Alleen de kerstspullen nog maar dat gaat het weekend wel lukken denk ik. Volgende week wordt het ook weer druk. Maandag krijgen Ben en San de sleutel van hun nieuwe huis en daar ga ik even langs natuurlijk. Dan gaan ze dinsdag verhuizen maar ik kan ze helaas niet helpen. Ik heb dan de woensdag erna die test en eventueel de sollicitatie en daar moet ik al die sommen voor maken nog en ook de basis dingen even in mijn hoofd stampen. Ik heb best last van faalangst en vind het dus vreselijk eng. Vooral omdat er zoveel vanaf hangt ook. Maar goed, dinsdag moeten ook de nageltjes gedaan worden en mijn haar moet ik doen.

Dat wordt ook nog een hele toer omdat ik geen idee heb of ik het wel zo leuk krijg als zij het kreeg. Ik heb ook de steampod gekocht, dat is een soort stylingtang die je haar met stoom glad maakt of zelfs krult. Maar, zoals met alle dingen, zal je er eerst mee om moeten leren gaan. Zoals ik normaal mijn haar in de krul gooi na het wassen, mag nu eventjes niet omdat het zo agressief behandeld is met het rode eruit halen. Ik heb van een aantal kapsters gehoord dat het niet eens mogelijk was dus ze heeft wel een klein wondertje verricht. Wel moet ik er nu met veel grotere zorg mee omgaan tot het weer enigszins hersteld is. Dat kan wel even duren. Maar zeker de eerste drie maanden mag ik niet dat krulding gebruiken. Duimen dan maar dat ik het wel netjes krijg want je moet er wel een klein beetje toonbaar uitzien als je gaat solliciteren natuurlijk. Ik hou mijn hart vast!

Dan is het de woensdag om half tien al daar zijn. Het is ergens midden in de stad dus ik ga met de bus. Stukje lopen vanaf hier en daar dan ook weer een stukje lopen. Gelukkig wordt het prachtig weer, dan hoef je niet met je niet tegen vocht kunnende haar door de regen. Dat scheelt. Daar ben ik de hele dag mee zoet. Je krijgt eerst een informatieochtend. Daarna, als je het dan nog steeds wilt, krijg je een test. Die moet ontzettend pittig zijn en als je er doorheen komt, dan krijg je direct een sollicitatiegesprek. Nou, als dat niet eng is, dan weet ik het niet meer. Ik hoop dat iedereen voor me zal duimen die woensdag. En dat ik dan niet van de zenuwen van die domme fouten maak, die niet nodig zijn. Daar ben ik best goed in.

Ik weet ondertussen dat ik me helemaal voor niets druk heb gemaakt. Ik kreeg halverwege de middag een mailtje van die opleiding. Ze hadden niet verwacht dat er zo’n toeloop zou zijn en daarom zijn ze al helemaal voorzien voor de opleiding in mei. Daarom gaat de infodag met de daaropvolgende sollicitatie niet meer door. Nou ja, dat is ook wat! Maar ik laat me daar helemaal niet door uit het veld slaan. Ik ben er gaan zitten zoeken en ik kan zo die opleiding zelf doen. Dan moet het UWV wel betalen natuurlijk maar dat kan ook. Het is namelijk niet zo’n dure opleiding dan alle andere opleidingen tot apothekersassistente die ik gevonden heb. Die andere zijn zo duur, daarvan denk ik toch echt niet dat het UWV dat gaat dokken.

Deze is ook niet goedkoop hoor maar hier valt misschien nog wat te regelen. Oké, ik heb dan helaas niet gegarandeerd direct een baan. Maar als je er eventjes op zoekt, dan zijn er echt bizar veel vacatures van. En daarom denk ik dat het dan niet zo uitmaakt, die baan vind ik dan zelf wel. En een stageplek krijg ik ook nog wel hoor. Misschien wel zo prettig om je eerst volledig op die studie te gooien. Ik heb gelijk maar even de UWV meneer gemaild. Ik heb alles uitgelegd en hem de link gegeven van deze opleiding en dat ik wil weten naar wie of wat en waar de offerte gestuurd moet worden. Misschien zit ik dan alsnog in de opleiding in mei. Alleen niet bij en voor die bepaalde werkgever met al direct een baan. Jammer maar helaas maar niet iets om bij de pakken te gaan neerzitten. Direct stappen ondernomen om weer verder te gaan en komende maandag nog eens even een paar sollicitaties eruit gooien ook.

Ik heb gebeld naar een uitzendbureau waarom ik niets gehoord heb van mijn sollicitatie op medisch secretaresse bij het Erasmus. De betreffende persoon was juist in gesprek met Erasmus, of ik vanmiddag dan terug kon bellen. Ik had namelijk een mail gehad, op de achtste, dat ze binnen twee werkdagen contact op zouden nemen. Niets gehoord en dat vind ik niet zo netjes. Vandaar dat ik dan vol hou. Maar toen ik belde vanmiddag kreeg ik voicemail en die heb ik ingesproken. En anders hang ik maandag weer aan de bel. Moeten ze dat maar niet in een mail sturen. Dan verwacht ik ook gewoon gebeld te worden. Ja toch? En ondertussen is er ook al een sollicitatie uit naar, let op, apothekersassistente in opleiding. Direct via een apotheker die mensen zoekt die die opleiding willen volgen. Nou ja. Zo kan het ook. Ik merk het allemaal wel.

En toen kreeg ik het weer in mijn hoofd ook toen ik beneden kwam. De zolder is klaar. Kerstspullen stort ik me dit weekend op. Slaapkamer is ook klaar. Dan alleen het schoonmaken nog. Maar toen ik beneden kwam ben ik daar ook gaan lopen slepen met bakken en kisten en weet ik het allemaal. Nu staat mijn rolluikkast bijna tegen de krabpaal. Zo ben ik ook gelijk dat rare stukje ruimte ertussen kwijt. Veel fijner en geen raar stofnest. Zo kon ik mijn bureau een stuk verder schuiven. Maar daarvoor moest ik wel die zware kisten even van de plank afhalen. Om volgende week niet weer gelijk alles er weer af te moeten halen, als ik de muren ga verven, heb ik de kisten maar even op de kast gezet. Dan kan ik volgende week hier wat makkelijker bij overal. En dan kan ik gelijk kijken hoe hoog en waar ze moeten komen te hangen.

Ik ken dan, dan hang je alles met veel pijn en moeite op en dan blijk je later alles weer te moeten verhangen. Nu heb ik alles wel staan zoals ik het hebben wil. Ik heb nu echt veel meer ruimte in mijn hoekje om te zitten en te werken. En bovendien, als alles straks klaar is, lijk ik ook echt veel meer ruimte overal te hebben. Gewoon een kwestie van efficiënt neerzetten en switchen met kastjes en dat soort dingen. De tafel weer eens gedraaid. Dat moest wel met dat bureau dichterbij. Wat ruimt het lekker op zeg, hier allemaal. Ik word daar eigenlijk heel blij van altijd. Nu zal het voor een ander niet rommelig geweest zijn maar ik ben een zeikerd. En dit weekend is gewoon mijn hele huis totaal opgeruimd. Dat is toch geweldig! Daar kan ik zo van genieten. Dan volgende week de kamer hier aan pakken. Dan zit ik er weer lekker netjes bij voor de komende tijd. Verhuizen zit er niet zo in nog dus dan maak ik lekker de boel hier compleet naar mijn zin. Dat kan ik wel! Eén, twee, cha cha chaaaaaa