18. apr, 2019

Twee jaar en 324 dagen zonder Sunshine

Wat een weertje zeg, wat kan een mens daar toch van genieten! Ik ben dan ook weer raar actief geweest. Maar dan wel met dingen waar ik, gek genoeg, weer energie van krijg. De ramen zijn gezeemd, hier beneden, van binnen en van buiten. En dat vind ik altijd zo heerlijk! Van die glimmend schone ramen geven me echt iets van energie en vrolijkheid. Natuurlijk ben ik een beetje prettig gestoord dus daar kan het ook aan liggen hoor. Als je het niet hebt, dan heb je eigenlijk pech. De spiegels en glazen deuren ook gelijk meegenomen en dan blinkt alles zo lekker. Daarna nog even goed gestofzuigd, dat was ook wel nodig. En dan morgen of overmorgen even het onkruid tussen de tegels weg spuiten.

Of zal ik dat zo meteen nog even doen? Ik weet het nog niet, ligt eraan. Ik moet me nog wassen en aankleden ook. Het is al bijna 13 uur. Maar ja, ik was zo lekker bezig, ik wou niet met mijn schone okseltjes lopen klotsen. Dat ga ik zo meteen wel even doen hoor en dan ook nog even lekker naar buiten. Wat boodschapjes doen of zo of gewoon een stukje lopen. Daar is het weer veel te mooi voor. En als ik dan terug kom, lekker het balkon even doen. De plantjes willen ook wel wat te drinken denk ik. Ik zag gisteren dat er drie prachtige knoppen zitten in de Rododendron. Die heeft alleen maar, prachtig paars, gebloeid toen ik hem kocht. Alle jaren erna is het niet gelukt. Of ze ook nog uit gaan komen die knoppen, geen idee.

Ik hoop het wel want ik vind dat zulke prachtige struiken! Maar ja, zou het dan al niet uit moeten zijn gekomen? Die bloemen meestal rond april toch? Vroeg in de lente in elk geval, dacht ik toch. Nou ja, we zien het wel. De klimop heeft het ook moeilijk gehad, te zien aan al de dode blaadjes maar de pot met kattenkruid en klimop, die doet het goed. Boeddha zit er nu de wacht te houden, bij elke plant trouwens. Dat komt vast helemaal goed hier. Straks lekker de vloer ook schoon. Eigenlijk jammer hoor, ik vind dat onkruid van hier best mooi. Met van die schattige kleine roze bloempjes. Maar ja, dan wordt het echt een zooitje. Ik vind muisjes ook lief maar ik wil ze toch niet door mijn huis hebben lopen. Daarom mag je dat gerechtvaardigd weg halen of vallen zetten. Al doe ik dat liever niet.

Ik ben ook bezig geweest met allerlei dingen uitzoeken, zoals de lichtjes die buiten rond het raam zitten op het balkon. De stekker zit hier binnen maar er leek één snoer niet meer te werken. Ik heb de boel nu anders staan, gelukkig. Want wat blijkt? Dat kleine monstertje van een Rainbow, heeft ijskoud het snoertje doorgebeten. Ik weet zeker dat hij het was, omdat ik hem een paar keer daarachter vandaan heb moeten jagen. Nu staat het zo, dat hij niet meer in dat hoekje kan en de snoertjes zijn nu ook opgerold. Hij had grote mazzel dat het stroom er niet op stond tijdens het doorbijten. Anders had ik een dooie Rainbow uit dat hoekje moeten vissen. Oh mijn hemel! Ik moet er maar niet verder over nadenken.

Dit is een heel fijn snoertje, en hij en Skylar zijn gek op touwtjes doorbijten. Alleen de normale elektriciteit snoeren bijten ze nooit door. Dit fijnere werk blijkbaar wel. Goed dat ik dat weet! Dan kan ik er rekening mee houden straks met de kerst. Het lummeltje! Ik weet nu goed alles te vinden op zolder en ben een kroonsteentje gaan pakken en een tang om de draadjes bloot te leggen en nu werkt de boel weer. Er zijn wel wat lampjes stuk maar de meesten branden nog wel. Dat staat altijd zo gezellig in het donker. Ik ben benieuwd hoeveel van de lichtjes het nog doen ook. Vandaag hebben ze allemaal lang genoeg zonlicht gekregen om op te kunnen laden. Gisteren had ik er al voor gezorgd dat ze op ‘on’ staan allemaal. Gisteren deden er twee het al! Nu de rest nog. Of ze het allemaal nog doen, dat zie ik vanavond pas. Wat het niet doet zal ik weg halen. Dan kan ik weer kijken wat voor leuks de action allemaal heeft morgen.

Morgen is mijn kindje jarig. Dan wordt ze verdorie al weer 37! Dan besef je pas helemaal dat je er niet jonger op wordt ook. Ze is ziek en ze viert het niet maar ik ga natuurlijk morgen wel even naar haar toe. Als ze te moe is zet ik zelf wel koffie. Maar het zomaar voorbij laten gaan, nee daar is ze te bijzonder voor. Ze wordt wel erg verwend dit jaar. Ze heeft al een paar cadeautjes binnen, die kreeg ze vorige week al. Maar wat ze niet wist is dat ik er nog meer heb. En van haar oma krijgt ze ook cadeautjes! Ze denkt dat ze het weet maar ze weet het niet. Dat ziet ze morgen wel. En ik weet dat ze mijn blogs leest dus dan is ze vanaf het moment dat ze dit leest, vreselijk nieuwsgierig.

Daar heb ik altijd zo’n lol mee gehad toen ze nog klein was. Oh wat was ze altijd nieuwsgierig. En ze wist ook dat we haar cadeautjes altijd lang van te voren in huis hadden. En dan ging ze op jacht. Ik deed dan wel eens zomaar een doos in pakken. Soms deed ik daar dan dingen in die rammelden. Want als ze een doos vond, dan rammelde ze echt de boel door elkaar. Niet beseffend dat sommige cadeaus ook wel eens breekbaar zouden kunnen zijn. En nieuwe kleding, speciaal voor haar verjaardag kreeg ze ook altijd. Verder werd ze echt nooit verwend hoor. Neu, echt niet. Met de kerstcadeaus ging ze ook zo tekeer. Verder is ze niet nieuwsgierig hoor. Neu, echt niet.

Lang zal ik niet blijven, dan kan ze daarna weer lekker rusten. Ik weet veel en veel te goed hoe ze zich voelt en wat ze voelt. Anders had ik het echt nooit kunnen begrijpen. Dat merk je aan veel mensen, ze zullen het nooit snappen als ze het zelf niet mee maken. En dan kan ik zeggen omdat dit ook voor mij geldt. Dan mag dat. Ik ga daarna lekker naar de Praxis of zo, muurverf halen. Zo lichtgrijs als de bank, grote emmer. En zwart, klein beetje nodig dus klein emmertje. Ik moet even naar de Action en de AH ook. Dan is daarna de dag wel zowat voorbij. En dan ga ik gewoon lekker even op het balkon zitten lezen. Of anders, als het te fris is, lekker op de bank. Ik heb weinig tv gekeken de laatste tijd dus ik heb veel om terug te kijken. Ik neem van alles op maar ook dat kijk ik lang niet allemaal. Wel mijn meest favoriete serie ever, Grey’s Anatomy. Groot fan al vanaf dag één en dat zal ik blijven tot het stopt. De meesten lijken wel familie, zo vertrouwd ben je er mee geworden na al die jaren.

Ik had het weekend willen gaan verven en alles maar dat ga ik nou eens niet doen. Dan heb ik echt niets geleerd. Ik moet gewoon nu even rust nemen, even relaxen. Ja, oké, de boel doen is voor mij ook een soort relax maar toch, je moet ook een keertje echt relaxen. Voor ik ziek werd had ik dat al jaren en jaren niet gedaan. In mijn vakanties verbouwde ik het huis of was ik aan het opknappen waar dan ook in huis. Ik vond dat niet meer dan normaal, wanneer moet je het anders doen als je maar in je uppie bent? Maar ik weet nu dat je soms ook even moet bijkomen. Daarom ga ik dit weekend alleen maar relaxende dingen doen. Wat weet ik nog niet maar dat hoeft ook niet. Het is Pasen, lang weekend dus. Kim is jarig op Goede Vrijdag, het is dan ook een erg goed kind. Ik hou van haar en dat doe ik niet zomaar natuurlijk.