29. apr, 2019

Twee jaar en 335 dagen zonder Sunshine

Een vrij rustig dagje was het vandaag. Precies zoals ik dat gepland had. Ja ja, dat gebeurt ook wel eens een keer! Ik ben wel lekker vroeg opgestaan, weer vlak voor de wekker ging werd ik wakker. Fijn vind ik dat. Aurora in mijn armen, Rainbow over mijn benen gedrapeerd. Skylar kwam ook kijken, die aaide ik over zijn bolletje. Ik hoorde hem mopperen en ik moest er om lachen. Hij moppert omdat Aurora er ligt, dan laat hij het maar om een kroel te halen. Alleen Moonlight miste ik. Waar is die nou weer? Normaal komt hij altijd een goedemorgen wensen ook, dat doen ze allemaal altijd. Ik riep zijn naam, geen sjoege gaf hij. Nou ja, eerst maar even het nieuws opzetten en wakker worden.

Ook toen ik eenmaal eten ging geven kwam Moonlight er niet aan. Ik had al een paar keer geroepen. En ook al doet hij dit wel vaker, dan verwaardigt hij zich gewoon niet om af te dalen naar deze verdieping, toch word ik dan een beetje ongerust. Het potje met vulmiddel moest toch weer op zolder gezet worden, dan ga ik gelijk maar even kijken naar dhr. Moonlight. Die lag gewoon prinsheerlijk bovenin de krabpaal en daar lag hij best, vond hij vast zelf. Lummeltje. Ik aaide hem en dan trekt hij altijd zijn kop weg. Ik raakte hem net en wenste hem toch een goedemorgen. Ik kon gelijk even de brokjes bijvullen ook boven. Ik heb hem maar lekker laten liggen.

Fijn ook zo, die zolder zo netjes. Ik zet alles heel netjes weer terug, ik wil het ook zo houden. Niet meer zo van ‘even op de zolder binnen schuiven. Voor ik het weet is het dan weer zo een bende en dat wil ik nooit meer. Ach ja, ooit leer je dat wel. Gewoon direct opruimen dan kan het niet eens een zooitje worden. Wat is daar nou moeilijk aan? Ja, oké, je kan er wel eens geen zin in hebben. Toch, geloof me, als je dan zo’n toer uit moet halen als ik laatst, dan ben je veel en veel meer tijd kwijt en is het veel zwaarder dan het direct doen. En dat ga ik niet meer vergeten, hoop ik toch. Veel te fijn ook dat je zomaar alles in ene keer kan vinden. Ik keek namelijk ook gelijk even of ik genoeg ‘lopers’ had, voor in de rails die ik wilde gaan kopen. En ja hoor, in de doos met gordijnspullen, vond ik zo het doosje met van die wieltjes.

Die hoef ik in elk geval straks niet extra bij te gaan kopen. Toen ik keek naar de openingstijden van de Kwantum, zag ik dat die hier vlakbij totaal vergeten was. Bij de Big Shops zit er ook een winkel van. Oh ja! Nou dat is helemaal goed zelfs. Ik ruimde de keuken wat op, deed de bakken. Daarna wassen en aankleden en daarna even achter de pc. Hoofdstuk drie heb ik naar mijn meelezers gestuurd. Eentje van hen vond het erg dat ik zomaar geëindigd was ergens, terwijl hij het verder wilde lezen. Dat is dus een goeie cliffhanger! Al kom ik zelf even niet aan schrijven toe, ik kan nog met een paar hoofdstukken vooruit. En die derde is maar een korte. Die hebben ze nu binnen alle zes, als het goed is. Kunnen ze weer een stukje lezen. Voor mij was het een heel moeilijk hoofdstuk dus ik ben erg benieuwd naar hun feedback erover.

Ik ben wat gaan meten hier en met een briefje met de maten, ben ik naar de Kwantum gegaan. Ja hoor, een complete rail van twee meter stond er wel. Mooi, precies de juiste maat. Zie je wel, te weinig wieltjes maar ik heb er zat thuis. Wel moeten ze een stuk van de kant komen, want er zit een vensterbank van 25 centimeter. En daar moeten ze voor komen. Zo kunnen de cits daar gewoon op blijven liggen ook. Oké, dan maar twee keer twee van die afhouders, of hoe noem je zoiets? In elk geval, die waren voor 20 centimeter maar dat zou wel goed komen. Oh, looddraad! Dat is ook wel mooi want daar gaat je vitrage een stuk mooier van hangen. Dat heb ik ook gelijk meegenomen. En twee lampjes voor in mijn grote zilveren kandelaar.

Daar heb ik nu twee lampjes in, de laagste watt die ik in huis had. Alleen als ik die aandoe, dan ben ik gelijk bijna blind. Tikje te licht dus. Nu heb ik ze van 10 watt, 55 lumen. Daar moet je tegenwoordig naar kijken. De dame zei dat dat wel redelijk zacht licht was. Nou, dat ga ik vanavond maar eens checken dan. Als ik niet de neiging krijg om een badpak aan te trekken en in een strandstoel eronder te gaan zitten, dan zit het wel goed. Ze zitten er al in, overdags is het effect ervan lastig in te schatten. Daarna ben ik hier weer gaan schuiven met de kistkastjes en de ladder. Ik ging gelijk de rails maar ophangen. De dame bij de Kwantum wist niet of de dingen die ik had wel goed waren maar ik kon ze altijd terug brengen, als ik de bon maar bewaarde. Maar het zit wel goed, het is gelukt.

Kom ik toch achter een feit waarvan ik niet weet of ik er nou wel of niet om moet lachen. Eigenlijk wel hoor. Ik heb die gordijnen helemaal weer los zitten tornen en weer ‘goed’ aan elkaar zitten zetten. Alleen nu zag ik wéér dat er eentje verkeerd leek te zitten?! Potverdrie! Alleen nu ging het er niet zo makkelijk meer in. Ik wist honderd procent zeker dat ik er echt goed naar gekeken had. Die ene keer fout doen, nou ja dat kon, ik was moe. Maar die tweede keer weer? Nee, zo blond ben ik nou ook weer niet. Wat ik dus had moeten doen gisteren, was even de gordijnen zelf bekijken. Want die hebben ze daar in die fabriek waar ze vandaan komen, geen idee, zélf verkeerd zitten doen! Oh daar had ik zo eerst naar moeten kijken!

Die linkerkant van het gordijn, zit de zoom dus naar binnen, zoals het hoort, maar die andere kant, rechts dus, daar zit de zoom verkeerd om. En daar ben ik ingetrapt! Ja, zo krijg je ze dan ook nooit goed natuurlijk! Nu had ik beter de twee verkeerde kanten naar binnen kunnen maken zodat niemand het ooit nog zou zien. Ik vind het alleen wel goed zo hoor. Ze hangen zoals ze hangen. Ik kan ze los laten hangen, of opnemen, ook leuk. Maar ik heb ook lint besteld, paars lint. Want ook al lijkt de vitrage zwart met bloemen, daar waar het licht er doorheen valt, zie je een prachtige paarse gloed. Oh ze zijn echt zo voor mij geknipt! En dan komen ze straks nog anders te hangen, met mooie strikken. Maar daar maak ik tegen die tijd dan wel weer een foto van. Dat is makkelijker dan uitleggen hoe ik dat bedoel. Nog even geduld.

Het enige waar ik nu even over twijfel, hoe ga ik de gordijnen voor de voorkant ophangen? Die moeten nog binnen komen, dezelfde uiteraard. Maar hang ik die op een roede? Dat kan ook natuurlijk. Of hang ik daar ook rails op? Dat weet ik nog niet. Volgens mij heb ik nog materialen genoeg op zolder voor roedes in de huiskamer en zijkamer. Dat ga ik van de week even uitzoeken. Dan schilder is ze misschien wel zwart, dat staat mooier hier, bij het zwarte raamwerk. Dan kan ik er nog even over nadenken, hang ik ze dan op ringen? Die moet ik dan nog kopen. Of hang ik ze gewoon met de roede er doorheen? Nou ja, dat ga ik nog wel bekijken als ze er zijn. Voor nu hangen ze mooi voor mijn raam hier. Alsof ze speciaal voor hier ontworpen zijn, zo passen ze bij mijn spullen. Dat heb ik ook weer mooi voor elkaar gekregen!