3. jun, 2019

Drie jaar en 5 dagen zonder Sunshine

Gisteren kreeg ik een berichtje binnen, een sms. Nou gebeurt dat zelden. Ja, van Vodafone wel eens, of NL alert. Oh en de apotheek, als mijn medicatie klaar is of het receptje is ontvangen. Maar verder zelden dus. Dit keer was het van een onbekend nummer. Ik wist gelijk, hier klopt iets niet. Het was een soort bedreiging, over mijn schuld met een kenmerk nummer zelfs. Als ik het niet direct zou betalen, het gehele bedrag, dan zou de gerechtsdeurwaarder overgaan tot conservatoir beslag. Dat kon ik voorkomen door het hele bedrag, bijna 400 euro, over te maken. Dan moest ik op een link klikken van de belastingdienst. Oh ja joh?

Kijk, ik mag dan wel blond zijn maar ik heb nog steeds een goed I.Q. Niet arrogant bedoeld maar als je in de psychologie opleidingen volgt, dan krijg je geheid van die tests voor je hoofd die je dan zelf ook maar af moet nemen. Vandaar dat ik alles weet van mijn eigen functioneren voor zover dat mogelijk is in de algemeen geaccepteerde psychologische kringen. Dit even ter zijde, ik ben niet achterlijk dus. Ik klik helemaal nergens op, dat is punt 1. Het tweede punt is, dat ik helemaal geen schulden heb, niet bij de belasting, helemaal nergens. Daarom zou dit ook niet eens op mij kunnen slaan. Daarom is het nogal logisch voor mij, dat dit hartstikke nep is.

Maar hoeveel mensen zullen daar wel niet in trappen? Oh ik kan daar zo boos om worden. Die mensen die het flikken, hebben dat straks allemaal terug te betalen. En wel in de vorm dat ze hetzelfde zal worden aangedaan. Als ze dat wisten, dan zouden ze het niet eens doen. Dat staat ook in de Rulof boeken, eens wordt een ieder zijn eigen politieagent. En toen ik ze net las, die boeken, snapte ik dat niet. Maar nu wel, want ik ben ondertussen ook mijn eigen politieagentje geworden. Ik niet en ik was het ook niet van plan hoor, dat zit al niet meer in me. Net zoals haat eruit is, dat heb ik ook niet in me. Maar er zijn nog wel slechte gewoonten hoor, die ik heb.

Toch, als je precies weet hoe het werkt, dan wil je nog niet een grassprietje krenken. Dat krijg je allemaal terug, wat je doet. En dan kijk je wel uit! Alles is oorzaak en gevolg, ook de goede dingen. Die krijg je ook terug als je ze doet, daarom kan je je maar beter daarop storten. Ook dat krijg je terug. Dus ja, als je het goed bekijkt, zit er ook zeker egoïsme in liefdadigheid, eens je de kosmische wetten kent. Je doet alles voor jezelf door voor anderen goed te doen. Nou, daar wordt niemand slechter van toch? Maar zulke mensen, die zulke sms’jes maken, die zijn nog lang zover niet. Ooit komen we allemaal zover, maar dat is nu nog ver weg. Ik stuurde een screenshot van het ding even naar de familie app.

Niet op klikken!! Neehee, dat weet ik toch. Kim kwam met een mailadres van de belasting, waar je dit soort berichtjes of mailtjes naar kunt doorsturen. Dan kunnen ze er iets mee doen, en dan heb ik dan ook direct maar gedaan. Dan krijg je netjes een mailtje terug, dat ze je mail hebben ontvangen en er iets mee gaan doen. Nou, dat hoop ik dan maar. Ik kan er heel slecht tegen, als iemand de boel in de maling neemt of mensen oplicht. En alsof het zo moest zijn, begon ook mijn mail nog eens raar te doen. Ik zal toevallig met Kim aan de telefoon. Zij schrok ook en riep, jeetje wat is dat?!

Ik schrok me ook rot maar het was juist ook de bedoeling dat je in paniek zou raken blijkbaar. Een soort schel loeiend alarm klonk door de kamer. Ik keek even wat er stond en ik zag ook staan ‘immediate action needed click here’ en dan een link. Foute boel zei mijn gevoel en ik klikte de hele pagina weg. Dit is nog twee keer gebeurd zo, als ik van map wilde wisselen in mijn mail. Ik keek naar mijn eigen virus ding en zag dat die stond op veilig met alles. Ik heb net nog eens gekeken, niks aan de hand, laatste updat voor virus- en bedreigingsbeveiliging vanmiddag om 12u38 en nu net een korte scan eroverheen gegooid, niks gevonden. Dus schiet mij maar lek, waarom dat dan kan maar ja, als ik dat wel had geweten was ik wel hacker geworden. In elk geval, ik heb die meneer van PC techneut alweer een berichtje gestuurd. Hij heeft normaal altijd hele goeie service maar nu? Ik weet niet wat er aan de hand is maar ik heb zaterdag ook de hele middag voor Jan Jurk zitten wachten. Had ik beter buiten kunnen zijn, met dat mooie weer.

Ik heb nog niets gehoord verder en deze laatste is ook nog niet gelezen. Ik ben dat niet zo van hem gewend maar goed, zal wel een reden hebben. En om alles compleet te maken, volgens mij wil het universum mij echt iets vertellen en ik weet ook al wat, belt de postbode aan. Ik had vorige week een krul- en stijltang besteld. Die kosten normaal iets van 150 euro maar nu met veel korting kon je hem kopen voor 50 euro. Ik dacht, ik ga dat gewoon doen. Ik dacht nog, tegen mezelf, jij met je wantrouwen ook altijd. Misschien zit je er dit keer echt eens naast. Want ik voel zulke dingen altijd, net zoals ik voel als er iemand liegt. Een nieuw bedrijf is het Riley River, ze hebben zelfs een facebook pagina. Ze kunnen het zoveel goedkoper leveren zeggen ze, omdat ze rechtstreeks bij de fabrikanten kopen en zo dus niets hoeven op te slaan.

Oh ja? Dan zou iedereen dat toch doen? Of zie ik dat verkeerd. Ik ga dus toch tegen mijn gevoel in en ik bestel die krultang. En terwijl ik nog van de schrik bij zit te komen, met Kim nog steeds aan de telefoon, komt die dus binnen, via de post. Oké, dat is raar, het is een Ali Express pakketje? Ik heb veel dingetjes besteld maar niet iets in zo’n formaat. Nou ja, kan aan de verpakking liggen, denk ik nog. Nee hoor, het is inderdaad die krul- stijltang. Oh hemel, Kim zoekt hem gelijk op en ja hoor, 30 euro goedkoper dan wat ik ervoor betaald heb. Ik ben getild, eigen schuld, lege knip. Ik moet gewoon ook echt altijd naar mijn gevoel luisteren. Dat weet ik eigenlijk wel dus waarom doe ik dat dan niet gewoon?! Ik voel me enorm geïrriteerd, op mezelf. Weer zo’n stel oplichters! En ik trap er gewoon in.

Als je eventjes alles zo achter elkaar kijkt, ik voel me al belazerd, dan is dat best veel voor de afgelopen dagen! Voor lul zitten wachten, veel met het verleden bezig zijn, een hack via de berichten op mijn gsm waar ik gelukkig niet intrap, een hack via mijn mail waar ik gelukkig ook niet intrap en dan die krultang wat maar een goedkoop rotding is en echt al helemaal geen 50 euro waard. Ik heb het wel eventjes gehad. De eerstvolgende die probeert me in de zeik te nemen, gaat er helaas de dupe van zijn want dan ontplof ik! Het is wel alsof het zo even moest zijn, zo van, let altijd op, niet af en toe. Ooit gaan die mensen het erg vinden dat ze zo geweest zijn. Helaas duurt dat nog wel even dus geldt voor iedereen, let goed op. En wat de digitale wereld betreft, niet zomaar ergens op klikken! Voor je het weet, ben je gehackt. Als ik ze vind maak ik gehackt van ze! Mijn mail heb ik uitgelogd en erna weer ingelogd en die doet nu weer normaal. Ik hoop wel dat het zo blijft! Ben benieuwd wat er nou weer zal gaan gebeuren…