11. jun, 2019

Drie jaar en 13 dagen zonder Sunshine

Eergisteren heb ik erg moeten lachen om een filmpje dat mijn dochter stuurde in de familie app. Zij en Daan, mijn cleanson, waren onderweg naar een leuk tuincentrum in Delft maar zagen opeens schapen loslopen. Echt vlakbij de snelweg, zij reden zelf secundair om bij het tuincentrum te komen. Daan is achter de schaapjes aangegaan. Die renden heel hard bij hem weg en gingen direct richting waar ze vandaan waren gekomen. Een groot hek een ietsje verderop was al op vele manieren afgezet. Maar de wollige wiebels storten zich zo plat op de grond en gingen eronderdoor. Hilarisch!

Ze zijn later bij de boerderij aan gaan bellen om het door te geven want de beestjes liepen nog steeds niet in het weiland. Ze werden erg bedankt. De ontsnappende ooitjes deden dit op zeer regelmatige basis. Ze hadden al van alles geprobeerd maar met die onderkant kunnen ze niet veel. De kruipende klaplopers zullen het vast nog wel een keertje doen. Ik heb in elk geval helemaal dubbel gelegen bij het zien van het filmpje. Oh wat keken ze ook nog eens enorm verontwaardigd naar die vent die ze weer achter het hek jaagde. Alleen dat al was erg grappig.

Ik krijg altijd bericht als er iets in marktplaats wordt geplaatst op Facebook. Niet dat ik dat nodig vind hoor maar het gebeurt wel. Maar dit keer wilde ik toch wel even kijken door wat ik zag in de verkorte boodschap. Ik zag namelijk iets dat nog zou misstaan op de kleuterschool, qua tekening, maar daar werd wel 350 euro voor gevraagd. Wat?! Nou ja, volgens mij is die persoon niet de volle 100% en is het ‘in behandeling’ wat erbij stond, voor hem wishfull thinking. Maar ik denk toch echt wel, en dat heb ik al door meerdere advertenties van wel goeie kunstenaars kunnen zien, dat ik omhoog moet met mijn prijzen. Als ik eind oktober op Swan Market sta, dan gaan ze ook zeker omhoog en dan ben ik nog goedkoop in verhouding met wat ik af en toe voorbij zie komen. Ik ben alleen gewoon niet zakelijk genoeg. Zo’n post drukt je dan wel met de neus op de feiten.

Als je dan kijkt naar de kunst van Jim Warren, ja, dat is wel even andere koek. Maar zo goed ben ik nou ook weer niet. Zal ik ook nooit worden hoor. Of de prachtige spirituele meesterwerken van Akiane Kramarik. Die kon al beter tekenen dan ik toen zij nog in de luiers zat maar die is dan ook om een speciale reden hier geboren, dat weet ik wel zeker. Daar is iets heel bijzonders mee. En als die schilderijen nou duizenden euro’s kosten, dan kan je het ook begrijpen. Maar dat is van een heel ander kaliber, daar mag ik niet eens een schilderijtje bij in hun schaduw hangen. Rulof lezers weten het wel, dat zijn de zeven graden in de kunst. En als je nog maar in die eerste graad zit, dan kan je oefenen tot je vingers er vanaf vallen, zo mooi als van een artiest in een hogere graad zal je kunst dan nooit worden.

Maar dat komt in een volgend leven hoger, het leven daarna nog hoger. Tot je in de hoogste graad zit en dat zijn de mensen als een Jim Warren. Ik denk dat Akiane zelfs in de allerhoogste graad zit, omdat zij als baby zowat al zat te tekenen. Dan moet dat eruit en dat hou je niet tegen. Zo ging dat bij Mozart ook maar dan met muziek. Zo werkt dat, niks geen ‘wonderkinderen’ dat is in vele levens opgebouwd. Dat is niet zomaar iets en niet zomaar een spontaan talentje. Daar is echt in vele levens bloed zweet en tranen voor gewerkt. Dus de term ‘wonderkinderen’ is eigenlijk heel denigrerend en tekort doend aan hoe het echt zit. Maar ja, de wereld is nog niet helemaal klaar voor de kosmische wetten. Komt wel hoor, maar zal nog even duren. Dan kan niemand er meer omheen. Dat ga ik niet meer levend in dit leven meemaken. Ik ben wel benieuwd waar ik dan uit hang.

Bij de foto’s zie je ook een schilderij van Jim Warren. Hij staat bekend om zijn surrealistische schilderijen. Net als Salvador Dali maar dan totaal in zijn eigen stijl. Natuurlijk bewondert hij Dali enorm, ik ook trouwens. Maar wat ik al zei, het speelt in mijn leven geen hoofdrol, al zit het talentje nog een beetje in de vingertjes door vorige levens misschien wel een groot schilder te zijn geweest, dat kan. Moet niet hoor, er zijn miljarden mogelijkheden. Om zijn bewondering voor Dali te uiten wilde Jim Warren een surrealisme ten top maken en dat werd zijn ‘Dali Parton’. Toen ik dat schilderij zag, viel mijn mond open! Hoe kom je erop?! Helemaal geweldig vind ik hem. Smaken zullen vast verschillen maar hij is knap verzonnen én gemaakt. Dat kan niemand ontkennen volgens mij.

En tegenwoordig heb je het hyper realisme. Of dat is al oud hoor, dat kan ook. Het is voor mij in el geval vrij nieuw. Dat zijn schilderijen, met welk onderwerp dan ook, van eten tot mensen, die net zo echt eruit zien als in werkelijkheid. Echt bizar is dat! Ik wou dat ik dat zo kon. Niet eens om ervan te leven maar om zoiets te kunnen doen, dat lijkt me helemaal geweldig! Je kan niet eens zien dat het een schilderij is, tenzij je er iets naast zet of er iets mee doet, waardoor dat duidelijk wordt. Echt zo schitterend! Als dat toch uit je vingers mag komen, wat is dat dan mooi. Ik vond mijn eigen orchidee al erg mooi, dat die er redelijk echt uitziet. Maar dat is echt peanuts bij wat die mensen doen en kunnen! Daar zie je heus aan dat het een schilderij is. Aan die schilderijen kan je dat niet eens zien. Dat lijkt wel alsof ze het doek vanaf de moleculen hebben opgebouwd. Het is echt niet van echt te onderscheiden. Behalve dan, dat je het aan de muur ziet hangen. Echt geweldig!

Ik heb hier al eens eerder iets geplaatst van Prince Ea, die jongen is zo wijs! Maar nu had Kim mij een filmpje gestuurd, dat is echt ongelofelijk. Want wat hij zegt is zo waar. Ik zal de link er naartoe bij doen maar het is wel in het Engels. Helaas niet voor iedereen maar het is nou eenmaal zo. Versta je het een beetje, dan is het zeker de moeite waard om even naar te luisteren. Wat hij vertelt is heftig maar het is zo waar en zo erg eigenlijk ook. Want wist je eigenlijk wanneer de meeste mensen een hartaanval krijgen? Waag eens een gokje? Dat is op een maandag. En heb je misschien ook enig idee hoe laat? Gaat er al een lichtje op trouwens waarom? Tussen acht en negen uur in de ochtend, op de maandag, krijgen de meeste mensen een, soms fatale, hartaanval.

En dat komt omdat ze in een baan zitten, die ze vreselijk vinden! Die hun zo ziek heeft gemaakt. Een aantal jaar geleden, toen ik nog lol had in mijn werk, had ik dat nooit geloofd. Dan had ik me niet kunnen voorstellen, dat er zoiets mogelijk was. Nu weet ik het zelfs uit ervaring, helaas. Ik had het liever zo aangenomen hoor. Als je met plezier naar je werk gaat, dan kan niets je raken. Dat is echt waar en geloof me, ik kan het weten. Prince Ea geeft nog meer uitleg en feiten hierover, want hij zegt nooit dingen zomaar, in zijn filmpje. Als je dat wilt bekijken, klik dan hier . Al zijn filmpjes zijn trouwens erg de moeite waard en misschien heb je ze op YouTube zelfs met Nederlandse ondertiteling. Dat weet ik niet zeker. Prince Ea kan je leven behoorlijk verrijken, durf ik wel te zeggen. Nou ja, bepaal dat zelf maar, als je daar zin in hebt. Ik wens je een fijne week, in hopelijk een fijne baan! Anders moet je daar echt naar gaan zoeken!