14. jun, 2019

Drie jaar en 16 dagen zonder Sunshine

Gisteren heb ik de apotheker van Laan op Zuid niet meer te pakken gekregen. Daarom belde ik vanmorgen weer. Ik kreeg weer een jongedame aan de telefoon, maar deze zei gelijk bot, nee hoor, die zijn al bezet. En klaar. Dat is toch vreemd? Dat er gisteren gezegd wordt ‘oh ja, die hebben we inderdaad, maar u moet de apotheker zelf hebben. Belt u maar na vieren even terug’. Toen bleven ze maar in gesprek dus ik dacht, ik bel morgen wel. En dan krijg je opeens een totaal andere reactie. Je kan mij niet wijsmaken dat er sinds gisteren half drie, opeens drie stageplaatsen weg zijn. Het ligt er dus ook altijd maar aan wie je aan de lijn krijgt. Waarschijnlijk had zij een pestbui en dan krijg je dit.

Daarom ben ik maar verder gaan zoeken op stagemarkt.nl. Zo zag ik de eerste in de omtrek en dat was in Vlaardingen. Ik dacht, dan ga ik die maar bellen. Ik werd netjes doorverbonden met de apotheker. Het grappige was dat ze mijn naam herkende. ‘Vanlerennaarwerken’ had haar namelijk al een mail gestuurd om een stageplaats voor mij. Ze had daar nog niet op gereageerd maar nu ze me toch aan de lijn had, wilde ze wel een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Die staat nu op komende woensdag. Maandag naar den Haag, woensdag naar Vlaardingen. Misschien moet ik even doorbellen en kijken of ik voor dinsdag ook een afspraak kan krijgen. Donderdag komt Karina al!

Mijn dagen vliegen opeens weer als een gek! Het gooit ook mijn hele schema in de war en daar alleen al zou ik van kunnen gaan stressen. Ik probeer het niet te doen. Het huis schoonmaken en dat soort dingen, moet maar om die afspraken heen. Ik wil het wel netjes hebben als Karina komt. En als zij er is, hebben we ook weer behoorlijk veel te doen! Eigenlijk hebben we alleen de donderdagavond om even bij te kletsen. Vrijdag naar Petra, de paranormaal therapeute, eer we dan weer thuis zijn en gegeten hebben is die dag ook al voorbij. Dan zaterdag naar Frans Schmidt-Gieskens waar we bandstemmen gaan beluisteren.

Wat zijn bandstemmen? Nou, dat zijn eigenlijk stemmen van overledenen die doorkomen met het draaien van de zenders van oude radio’s. Al zal ik het nu wel heel kort door de bocht uitleggen. Dat is dus niet in vijf minuten klaar. Soms heb je hele heldere stemmen die doorkomen. Als het mensen zijn die je goed gekend hebt, kan je vaak ook nog de stem herkennen van die persoon. Soms komen er ook spotgeesten door, die rare dingen zeggen of schelden. Frans is er erg goed in en Karina heeft het nog nooit meegemaakt en is heel nieuwsgierig. Erg leuk is het, dat moet je minstens ene keer hebben meegemaakt. Zoek hem maar een keertje op, op Facebook, daar plaatst hij geregeld fragmenten ervan.

Daarna gaan we uit eten en dan is de zaterdag ook alweer voorbij. En zondag gaat Karina alweer naar huis. Dan hebben we het hartstikke leuk gehad natuurlijk maar je kan nou niet echt zeggen dat we lekker hebben kunnen bijpraten. Maar dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren, want al was ze hier twee weken, dan waren we daarna nog niet uitgepraat. We hebben elkaar altijd best veel te vertellen en ook raken we nooit uitgepraat over de inhoud van ‘onze’ boeken, de boeken van Jozef Rulof. Daar zal je nooit over uitgepraat raken, eens je erdoor geraakt bent. En dat zijn wij allebei ergo, raken we nooit uitgepraat. Dat is een vast gegeven.

Mijn begeleider heeft teruggemaild en nu weet ik eindelijk wat meer. Hij vond het goed dat ik zelf apothekers aan het bellen was. Daar ga ik maandag ook echt weer mee verder, even tussendoor. Het blijft wel vaker op de plank liggen, zo’n mailtje met een stage vraag,  en dan kan een telefoontje de boel versnellen. Dat bleek nu inderdaad ook weer. Ik ga dus de opleiding volgen via Capabel Onderwijsgroep. De theorieopleiding gaat in principe op 2 september beginnen. De lesdagen zijn op maandag en dinsdag. Ik kan dan met de apotheker bepalen op welke van de andere dagen mijn stage zal zijn. De stage is voor twee dagen in de week en zal één jaar duren.

Nu kan ik de stage tegelijk starten met de theorieopleiding op 2 september. Maar ik kan ook afspreken met de apotheker, om al direct te starten met de stage en dan op 2 september beginnen met de theorie. Dat hangt geheel af van de apotheker en wat die wil. Want dan begin je wel zonder enige kennis van zaken en of ze dat handig vinden, dat is nog maar de vraag. Op zich voor mij wel heel aantrekkelijk. Want als ik dan, pak ‘m beet, 1 juli begint met je stage, dan ben ik een jaar later daarmee klaar. En ook de theorieopleiding duurt een jaar, dan heb ik me in juli en augustus alleen maar te richten op de studie en de examens. Bovendien kan ik er zo een beetje inkomen, beginnend met 2 dagen stage en dan vanaf september de dagen naar school erbij. En een dag webinars, die je ook in het weekend kan doen uiteraard.

Maar het gaat er niet om wat ik wil, tenzij ik zou mogen kiezen. Het gaat erom wat de apotheker ervan gaat vinden en wat die wil of prettiger vindt. Ik hoop maar dat die hetzelfde zal willen als ik, maar op zich, het maakt mij niet uit. Ja, wel, het liefste dan stage op de donderdag en vrijdag, als de lessen op maandag of dinsdag zijn. Dan ben ik de woensdag lekker vrij. Dat zou voor mij het mooiste zijn. En dan kan ik hier de boel een beetje doen, boodschapjes thuis laten komen en verder lekker leren en bij de cits zijn. Gek genoeg gaat zoiets meestal precies zoals ik wil en ik ga er vanuit dat dit deze keer ook zo zal zijn. Dat komt wel goed.

Liep ik net bij de Lidl, stonden er allemaal hele aparte soorten orchideeën. Allemaal met een kurkdroge pot met aarde. Oh ik had ze allemaal wel mee willen nemen. Ik heb er de plek niet voor hoor en ook niet de centjes. Helaas. Anders hadden ze allemaal mee naar huis gegaan. Nu heb ik er eentje meegenomen. Ik kon haar niet laten staan, zo’n schatje om te zien. Ook eentje die ik nog nooit eerder in huis gehad heb. Met haar kleurtjes past ze precies hier. En waar ze staat, zo met een stukje zwarte muur als achtergrond, komt ze zo mooi uit! Daar ga ik heerlijk van genieten als ik straks op de bank zit. Zo uit de verte is het al mooi, ware het niet dat ik zo kippig als de pieten ben.

Skylar ligt tegenwoordig steeds vaker op de bank. Ik weet dat hij het geweldig leuk vindt om onder dingen te kruipen. Zoals kleine jongetjes het leuk vinden om tentje te spelen. Ik deed het plaid zo neerleggen, dat het een tentje vormde en daar kroop hij direct in. Hij kan dan uren stil blijven liggen, gekke gozert. Zelfs toen ik een foto kwam maken, van hem in zijn holletje, bleef hij doodstil liggen. Het lijkt wel alsof hij zo probeert onzichtbaar te zijn of zo. In elk geval, ik vind het erg grappig, zoals hij dan doet. Het zijn toch eigenlijk stuk voor stuk clowns. Mijn gekkies.

Goh, heb ik toch nog langer de tijd dan ik gedacht had. Door het UWV dacht ik 25 juni al te beginnen. Nu blijkt dat pas 1 september te zijn. Ik had dat nog gemaild toen maar mijn UWV meneer zei, dat ik dan bij hem daarmee moet komen en dan regelt hij dat wel. Nou komt ook mooi uit. Is die maand juli misschien nog totaal vakantie voor mij. Tenzij ik direct met de stage begin, maar dat is dan ook maar voor 2 dagen in de week. Ook een soort aanloopje. Ik ben benieuwd wat het zal gaan worden en vooral waar het zal gaan zijn. Maandag weer verder zoeken naar stageplekken, tussen de boel doen en de kennismakingsgesprekken door. Leuk!