20. jun, 2019

Drie jaar en 22 dagen zonder Sunshine

Ondanks dat ik woorden had met Truus van Google maps, was ik vrij snel al op de plaats van bestemming in Vlaardingen, gisteren. Goh, op zich best dichtbij. Ik hoef niet eens de rijksweg op, als ik niet wil. Dat kan ook handig zijn met files en zo. Bovendien, mocht Lila zich een keertje niet lekker voelen, dan ben ik er ook vrij snel met het OV. Allemaal dingen om mee te nemen bij een beslissing. Truus wilde me de snelweg op hebben maar ik wilde juist kijken hoe de langste route liep. Dus was ze kortaf tegen me, ‘keer direct om!’, tsss kattenkop! En als ik dat niet deed, werd de route opnieuw berekend en kwam er nog net geen diepe zucht. Zo voelde het tenminste. Ik moest er wel om lachen. Ik was er echt binnen no time, het is zowat ene rechte lange weg. Ruim voldoende parkeergelegenheid ook, ook prettig.

Ik heb nog heel even in de auto zitten wachten en rond tien voor de afspraak, ben ik uitgestapt en liep ik het laatste stukje naar de apotheek. Ik mocht gelijk doorlopen en ging met Saskia, een aardige Hindoestaanse jongedame, in het kantoortje zitten. Het is een kleine en, zo te merken, erg rustige apotheek. Ik heb een hele uitgebreide uitleg gekregen. Ik had natuurlijk ook even op internet gekeken en had gezien dat ze samenwerken met een apotheek in Schiedam, die bij de poli van het Schiedamse ziekenhuis hoort. Maar ook, en dat was ik nergens tegen gekomen, een afdeling in Maassluis.

Omdat het zo klein is, mag je ook wisselen tussen die afdelingen. Mocht je het willen, mag je ook een avonddienst of zelfs nachtdienst draaien in Schiedam. Het enige dat ze niet doen is bereiding. Ze hebben nog een stagiaire van de Capabel groep en daar leverde dat geen problemen bij op. Ze wist alleen niet precies hoe dat zat maar dat zou waarschijnlijk met je stagebegeleider iets voor geregeld kunnen worden. Ze vertelde allerlei interessante dingen en had ook nog wat vragen aan mij. Die heb ik naar waarheid beantwoord allemaal natuurlijk. Ik had geen vragen meer voor haar, ze had uitgebreid alles verteld.

Wat er interessant aan is, is dat het heel rustig is. Ik zou door haar zelf dan één op één begeleid worden en daar steekt ze heel veel tijd en moeite in en dat wil ze ook graag terug zien. Logisch, vind ik. Je begint echt bij het begin en je moet ook zelf initiatief nemen. Nou zo ben ik wel, als ik een week pillen in doosjes zit te doen, heb ik het vast wel gehad. Ik zal dan heus wel vragen om wat meer en moeilijkere taken. De andere afdelingen, in Schiedam is het bijvoorbeeld juist erg druk, maken het ook aantrekkelijk. Zeker in combinatie met de zeer goede en snelle bereikbaarheid.

Mijn dagen daar zouden dinsdag en vrijdag worden. Ook weer heel gunstig. Op maandag naar school, dinsdag stage, woensdag vrij, donderdag webinars en vrijdag stage. De woensdag snel de boel doen en leren en in de weekenden ook. Dus ook wel prettig en iets meer rust om te studeren dan wanneer ik, zoals bij Parnassia, drie dagen ga. Wat is dan gunstiger? Dat is een vraag, die ik niet kan beantwoorden. Ik mag hier in Vlaardingen ook in augustus al beginnen. Dit omdat dit een heel stille maand is en ze me dan heel veel al kan bijbrengen daardoor. Ook niet verkeerd. Het enige is, dat zij nog een stagiaire krijgt voor een gesprek en dan de drie, die ze in totaal heeft gezien, moet gaan bespreken met haar collega’s.

Dus of ik daar wel of niet terecht kan, hoor ik pas begin volgende week. Mocht ik zelf eerder beslissen ergens anders heen te gaan, dan laat ik haar dat ook weten. Jammer, ik had dat liever direct geweten, want dan had ik bewust mijn keuze alvast kunnen maken. Stel nu dat ik kies voor Vlaardingen, dan kan het zijn dat zij niet kiezen voor mij. Irritant zeg! Nou ja, even wachten dan maar tot maandag of zo en ik heb nog twee gesprekken staan, ook die afwachten. Jeetje, echt spannend allemaal!

Kies ik voor de apotheek Parnassia groep, dan kom ik weer een klein beetje thuis. Ik heb jarenlang voor het Boumanhuis gewerkt. Dat werd later Antes en sinds vorig jaar zijn ze bij de Parnassia groep gekomen. Dat is toch ook wel apart. Ik ben er toen weggegaan op een aparte manier. Mijn leven kwam totaal op zijn kop te staan. Zoals dat bij mij altijd met regelmatige tussenpozen lijkt te gebeuren. Dan stort alles zoals het was in, en moet ik met alles helemaal opnieuw beginnen. Best eng en hoe vaak het ook gebeurt, het went echt niet. Het blijft elke keer weer opnieuw even angstaanjagend. Maar ik kan het ook niet sturen of tegenhouden. Ik moet er doorheen.

Misschien dat het daarom ook zo trekt? Ik weet het niet. Omdat ik voor de buurmeisjes uit mijn jeugd die foto ging zoeken, kwam ik ook, alsof het zo moest zijn, een aantal foto’s tegen van toen ik daar werkte. Jammer dat toen mijn hele fotoboek beschadigd en beschimmeld raakte, daardoor zijn een hoop foto’s aangetast maar deze foto’s waren nog redelijk. Toen zat ik nog op de receptie zelfs. Een tijdje daarna werd ik daar psychologisch assistente en kreeg ik een eigen kantoor. Ik heb het er altijd heel leuk gevonden om te werken. En nu zou ik toch weer een soort voor het zelfde bedrijf werken, maar dan in een totaal andere functie. Of nou ja, dit is maar een stage hè. Al zou het mooi zijn dat je daar dan, na het behalen van je diploma, zou mogen blijven werken. En dan hoeft mijn begeleider ook geen baan voor me te zoeken. Of dat zo werkt, weet ik natuurlijk niet maar goed, daar kom ik vanzelf wel achter.

Ik weet nog meer dingen niet hoor, die moet ik nog even allemaal op een rijtje zetten en vragen hoe dat zit. Want bij Parnassia zouden ze graag willen dat ik drie dagen kom in plaats van twee. Ja, ik vind dat prima maar eh, als ik al eerder ga beginnen, en als ik dan ook nog eens een dag extra stage loop, dan zit ik zo aan die verplichte uren. Mijn stage moet 75 dagen beslaan, oftewel 600 uur. Maar wat als ik dan al, ik noem maar even wat, in mei of eerder al aan zit, hoe moet dat dan? Want mijn opleiding begint pas op 2 september en eindigt een jaar later. En tot die tijd zal ik ook vast de stageopdrachten krijgen. En als je dan al niet meer meeloopt ergens, hoe moet dat dan?

Ja, ik heb nog genoeg uit te zoeken. Wat dat betreft is de informatie echt summier. Ik moet zelf overal om vragen of achteraan gaan. Grappig genoeg werd ik gisteren gebeld door Capabel, dat ik had aangegeven niet op de informatiedag te kunnen komen, of ik op een andere datum wilde komen. Dit had ik afgezegd natuurlijk, omdat ik ondertussen al een plek had gevonden bij ‘vanlerennaarwerken’. Ik vertelde haar dan ook dat ik op 2 september zou gaan beginnen bij de Capabel onderwijsgroep. Dat vond ze wel leuk en ze wenste me veel succes. Misschien had ik dan meer info gehad, maar omdat er iemand ‘tussen’ zit, dat het minder is?

Ik weet ook bijvoorbeeld niet eens wáár ik straks naar school moet. Ook wel handig om te weten. Dan kan ik even kijken hoe lang dat reizen is, of ik beter met het OV kan reizen of met de auto ook mogelijk is. Dat soort dingen. Heb ik mappen nodig, welke boeken en wanneer krijg ik die? Ik weet alleen dat ik 2 september ga beginnen en ik heb al vele mailtjes gestuurd vol met vragen over nog meer dingen. Dus ja, best lastig. Ik heb die hele brochure natuurlijk, maar daar staat alleen algemene informatie in, niet dat wat ik net allemaal opnoem. En dat zijn toch ook wel dingetjes die ik graag wil weten. Die man zal wel denken, wat een drammer zeg. Maar ja, ik wil dat nou eenmaal graag weten allemaal. Er kwam in Vlaardingen zelfs nog een vraag bij, wie wordt mijn stagebegeleider? Iemand van Capabel, zo zijn ze dat in Vlaardingen gewend, of de meneer van ‘Vanlerennaarwerken’? Ik mag wel een lijstje maken zeg!

Ik wacht wel even de gesprekken allemaal af. Ik ben ook niet meer gaan bellen verder, want anders kan ik aan de gang blijven. Overal gesprekken en geen eentje vlakbij huis. Dan ga ik er maar vanuit dat dit zo moet zijn. Anders had ik hier om de hoek wel een stageplaats gevonden. Het zal er wel mee te maken hebben, dat ik straks toch hier weg wil. Dan zou het mooi zijn als ik dan weer een huis naar mijn zin vind, vlakbij waar ik dan terecht ben gekomen. Toch? Het moet gewoon zo zijn, dat is me wel duidelijk. Dan kan ik wel alle apotheken in de buurt af gaan, dat gaat dan toch niet helpen. Soms moet je gewoon luisteren naar wat je eigenlijk niet kan horen. Dinsdag na Numansdorp maak ik dan mijn beslissing. Of het moet zo uitpakken dat ze me alleen bij Parnassia willen hebben, dat kan ook. Maar daar ga ik niet vanuit. Ik ben gewoon té leuk 🤪