24. jun, 2019

Drie jaar en 26 dagen zonder Sunshine

Ik heb echt een boel gedaan vandaag, allemaal goeds. Vanaf zeven uur ben ik al aan de gang, ondanks de hitte. Tussendoor heb ik dan ook nog eens lang met mijn dochter aan de telefoon gezeten en zitten chatten. Daar is wel de meeste tijd in gaan zitten maar dat was ook goed. Alles is al geregeld. Alle andere apotheken zijn afgezegd, gebeld of gemaild. Al naar gelang ze met mij contact hadden. Van eentje kreeg ik nog een leuk mailtje terug, die wenste me nog veel succes. Grappig is dat. Daar ben ik de hele ochtend mee bezig geweest. En gestofzuigd heb ik ook, heel vroeg al, voordat het ook maar enigszins warm was. Dat doe ik elke ochtend nu maar even. Alles staat tegen elkaar open en dan waaien alle haren op een kluitje of zo. Dat moet weg natuurlijk.

Vannacht waren de cits echt vreselijk vervelend. Er vloog van alles in het huis, en ja, dan gaan ze jagen. Maar ook deed Moonlight weer zo raar door de twee broers als een bezetene aan te vallen. Ik moest hem er weer helemaal uithalen, soort van. Rainbow en Skylar durfden zich amper nog te bewegen. Wat is dat toch voor raars? Ik gooi het maar op de plotselinge hitte, ik weet het anders ook niet. In elk geval, ze waren rotvervelend allemaal vannacht. Aurora niet dan maar die lag zo warm in mijn armen, dat was ook niet te doen. Gelukkig vond ze het zelf ook wat te warm worden. Een zuchtje wind zo af en toe over me heen, maakte de nacht nog een beetje dragelijk.

Na het wakker worden direct gaan stofzuigen, het was niet eens fris of zo, zo vroeg. Dat beloofde wat. Morgen een nog warmere dag, oh bah. Ik hou er toch echt niet van. Boven de 25 vind ik tegenwoordig net even niet lekker meer. Dat was wel eens anders hoor, vroeger. Gelukkig wordt het na morgen iets ‘normaler’ tot zaterdag, die belooft weer tropisch te worden. Nou, heerlijk hoor, not. Ik zal het ermee moeten doen, of ik nou wil of niet. Het is niet anders. Ik ben al extra water gaan drinken vandaag want door die warmte ben ik net Zwelgje, en hou ik liters vocht vast. Dat zit helaas in de familie en dat is niet iets waar je blij van wordt. Nou ja, gaat wel weer over!

In elk geval, met een beetje heen en weer mailen, is echt alles nu geregeld en staat alles vast. Per 2 augustus ga ik mijn stage beginnen bij apotheek de Polder in Vlaardingen. De 13e augustus, als mijn broertje trouwt, is ook al geregeld. Ik had zelfs geloof ik gezegd eind oktober ook iets te hebben maar ik weet niet hoe dat zit met school want dat is voortaan dus op maandag. Dan dinsdag en vrijdag stage en woensdag en donderdag zijn dan voor de webinars en de studie. Het weekend wil ik weekend houden. In een enkel uitzonderingsgevalletje, wil ik ook leren in de weekenden. Ik moet nog wel even afwachten hoe goed de stof erin gaat bij me want als dat niet nodig is, dan wil ik ze liever vrij houden.

Even afwachten nog maar, ik hoop op vrije weekenden, zeg maar. En anders is het een jaartje gewoon niet vrij. Niet erg, is voor een goed doel. Een jaar vliegt voorbij! Dan komt daarna de rest wel allemaal. Ook de baan en waar ik dan terecht kom moet ik nog maar zien dan. Ik heb ook gevraagd waar ik in hemelsnaam naar school moet want dat wilde ik nog wel even weten. Ik had het kunnen weten maar goed, ik ben blonT natuurlijk. Het is op de heer Bokelweg, midden in de stad, dus met tram of metro makkelijk te doen ook. Zodra in augustus mijn stage begint, dan zal mijn begeleider ervoor zorgen dat ik alles van de school krijg opgestuurd.

Als het dan goed is, begint op 2 september mijn school er ook nog bij en heb ik alles al in huis en geregeld hiervoor. Ik ga in juli maar eens een keertje kijken waar het precies is en hoe ik daar precies kom, hoe lang ik erover doe. Ik ben ook wel benieuwd naar de uren daar maar goed, ik weet al een stuk meer dan eerst. Naar het centrum kan je niet met de auto, dat kost je een uitkering voor een parkeerplaats. OV zal het worden dan maar. Er zijn ergere dingen. De stage is 11 tot 13 minuten rijden, zowel naar Vlaardingen als Schiedam en Maassluis is 18 minuten. Dat is nog altijd een stuk sneller dan naar Den Haag, Zoetermeer, Zevenhuizen of Numansdorp. Ik vind dat ik er goed over nagedacht heb en de juiste keuze heb gemaakt. Ik kies zowaar eens voor mezelf! Zie je wel, je bent nooit te oud om te leren!

Gisteren moest ik er eigenlijk nog om lachen, Karina heeft me Isolde genoemd. Als ik ga slapen, dan doe ik mijn haren in twee vlechten. Die hangen dan netjes naast mijn oren naar beneden. Ik zou zo buiten niet betrapt willen worden hoor maar het is puur om te gaan slapen. Donderdagavond kwam ik zo dus de badkamer uit en Karina schoot in de lach. Zegt ze; ‘nu weet ik gelijk hoe die Isolde van Tristan eruit zag, in die tijd’. En bedankt hoor Karina, ik krijg dat nu ook niet meer uit mijn hoofd, elk keer als ik vlechtjes maak.

Vandaag ben ik niet eens aangekleed. Te warm en ik moest niet weg. Ik heb al bijna een liter water op, zo rond drie uur is het nu, ook goed van mij. Het heeft nog een averechts effect want ik moet er nog niet veel van plassen en sla het allemaal op. Maar daar moet ik doorheen drinken. Als het hek van de dam gaat, ben ik elke paar minuten heen en weer aan het rennen maar dat duurt nog even. Het is dan ook best heet hoor binnen. Het raam is nog open, rolgordijn grotendeels naar beneden en met touwtjes aan het kattennet buiten vast gemaakt. Zo waait het niet 2 meter lang de maker door. Vitrage is ook vastgemaakt aan de kandelaar die aan de muur hangt. Die wapperde ook te veel.

De katten slaan er dan hun nagels ook nog eens in, zonde van die mooie vitrage. Dat is allemaal opgelost. Op het moment zie ik geen kat, geen idee waar ze liggen. Want de hele dag al, dweilen ze overal over de vloer. Arme harige kindjes. Rainbow vond ik overal terug, alsof hij telkens keek of het ergens anders koeler was. Als ze boven zijn gaan liggen, dan is dat niet de aller slimste zet van ze. Al ga ik er vanuit dat ik ze moet vertrouwen op hun vermogen om de koelte op te zoeken. Ik ga zo eerst even op de bank liggen. Ik voel me ook niet al te lekker nu. Lekker uitrusten, mag wel.

Ik heb heerlijk een dikke maand vakantie vanaf nu, daar ga ik echt van genieten. Lekker naar het strand, om te wandelen. Niet nu in die drukte en hitte, dat is niets voor mij meer. Of naar het bos of gewoon lekker ergens aan het water. Misschien wil Kim wel mee? Zal best wel. En schilderen, veel schilderen. Dan heb ik een goeie voorraad voor oktober en dan zie ik nog wel hoe of wat. Gewoon lekker doen wat ik wil. Ik hoef niet eens te solliciteren, want ik heb vrijstelling daarvan. Echt niets moeten, behalve waar je zin in hebt. Zo zou iedereen eigenlijk altijd horen te leven. Komt wel, ooit, duurt nog even. Ik ga er in elk geval even een maandje lang nog van genieten. En eh, ik heb mooi die stage helemaal zelluf geregeld. Wie weet doe ik dat straks met een baan net zo soepeltjes. Zou dat even mooi zijn! Wil ik net opstaan, zie ik Rainbow en Skylar languit liggen op de vloer hier. Precies in het windje tussen het raam en het balkon. Heerlijkheden!