25. jun, 2019

Drie jaar en 27 dagen zonder Sunshine

Het is dat ik er niet tegen kon, anders had ik beter rood kunnen blijven. Ik ben ook té blonT soms hoor. Zit ik echt praktisch te smelten op de bank, al een hele tijd, zie ik opeens op tv dat de run op airco’s en ventilatoren alweer is begonnen. Oh ja, die héb ik gewoon boven liggen op zolder. Zucht. En dan heb je het eigenlijk te warm om dat ding te gaan pakken. Ik heb het toch maar gedaan en oh wat was dat heerlijk! Ik had hem op de bank gezet en liet hem op drie blazen, zo over me heen. Pas toen ik ging slapen heb ik hem twee standjes lager gezet. Het scheelt ook met muggen trouwens. Nu zit ik hier aan mijn bureau en blaast met enige regelmaat ook weer frisse lucht over me heen. Nu is het nog redelijk te doen. Ik zal straks vast wel anders piepen.

Stofzuigen heb ik maar niet gedaan vandaag. Ik zag dat het morgen een flink stuk koeler is en komende nacht ook. Mooi, dan kan even die hitte uit het huis. Stofzuigen is morgen vroeg genoeg. Wel was ik al vroeg bezig. Even de bakken verschoond. Vooral met dit weer extra want ze drinken meer en dus komt er ook weer meer uit. Toen ik dat gedaan had even koffie gedronken om daarna mijn pakketjes op te gaan halen. En dat zou ik lekker vroeg doen, dan was ik om negen uur alweer terug. Dat is nog uit te houden in de auto. En ik moet zeggen, eindelijk heb ik elektrische raampjes, met aan beide kanten de ramen open, was het heerlijk! Ik had zo een uurtje willen gaan rijden maar dat heb ik maar niet gedaan.

Kom ik daar aan, auto stukje verder, lekker stukje gelopen, is het nog niet open! Nou ja! Ik kijken naar de openingstijden, gaan ze daar pas om half tien open. Jeetje zeg, wat raar voor zo’n postagentschap. Die zijn eigenlijk meestal juist heel vroeg toch? Nou moest ik toch wat boodschapjes halen, een stukje terug is een grote Jumbo. Dan die maar eerst doen. Maar dat gaat dus dwars tegen de Ria Regels van Efficiëntie in, R.R.E. afgekort. Want dan moest ik weer terug, mét boodschappen weer terug naar de pakkettenboer en dan pas terug naar de auto. Veel te zwaar en onhandig! Helaas, er zat niets anders op maar dat vind ik door de R.R.E. extra vervelend.

Ik was iets later thuis dan gepland. Er staan flessen met water en komkommer in de ijskast, en met munt. Heerlijk is dat, zo’n subtiel smaakje eraan. Ik heb sla en komkommers en tonijn gehaald. Ik mocht van PeeT wel lijnen maar ik moet sla, eiwitten en ook vis hebben. Gelukkig lust ik wel tonijn, de enige vis die ik binnen krijg. Ik heb voorlopig lekker gezond te eten. Zilveruitjes erbij en fijngesneden augurkjes erdoor, sla en komkommer. Oh, verdorie, ben ik een uitje vergeten. Heel erg fijngesneden er doorheen, heerlijk. Misschien morgen even halen hier bij de Lidl. Wat wil je nou anders eten als het zo warm is. Nou zijn wij Nederlanders wel klagers hoor. Het is nooit goed, dat is wel duidelijk.

Die rot hitte, die rot regen, die rot kou, die rot sneeuw, die stink mist. We kunnen er wat van, klagen. Is dat wel zo? Voor de ene is dit weer echt paradijselijk. Voor een ander is het hel. Dat geldt dan natuurlijk ook voor alle andere weersomstandigheden. En dan klagen eigenlijk alleen die mensen die er last van hebben, de rest vindt dat dan weer zeikerds en over een paar weken zijn de rollen omgedraaid. Volgens mij krijgen we daardoor het idee dat we een land vol klagers zijn. En ik denk dat dit best reuze meevalt. Zo is het ook nog eens een keertje. Je kan ook positief zijn verder, dat je beseft dat het wel heel fijn is dat je geen sneeuw hoeft te schuiven met deze hitte!

Waar ik wel over kan klagen is dat alarm van gisteren. Een NL alert, staat mijn gsm op ingesteld, had ik wel eens als proef meegemaakt maar eh, dit was lichtelijk overdreven. Ik schrok me echt wezenloos. Ik had net de pc uitgezet en ik liep naar de bank en opeens kwam me er toch een griezelig geluid bij de pc vandaan! Ik rende terug, bleek het, na even zoeken, mijn gsm te zijn. Jeetje zeg, ik had bijna een paniekaanval! Kan dat even minder. Het is daarna nog drie keer gebeurd. Het alarmnummer lag plat en kregen we alternatieve nummers door. Idd wel lastig als je met spoed hulp nodig hebt en 112 het niet doet! Gaven ze ook nog het verkeerde nummer door, dus weer zo’n alarm. De katten slopen op hun buik door het huis gelijk, wat een rotgeluid!

Arme beestjes met hun niet uit te trekken bontjasjes! Ze hebben het zwaar hoor. Gelukkig morgen tot en met vrijdag iets betere temperaturen dan dit. Maar het weekend is het alweer hommeles. Ik ben toch wel blij dat ik nog even thuis ben hoor, met dit weer. Mijn bontjes liggen overal zo lang mogelijk uitgerekt op de vloer. En ze verplaatsen steeds. Ik denk omdat ze dan een koeler stukje vloer zoeken. Fijn voor ze dat ik geen vloerbedekking heb. Weet ik nu ook dat ik dat in het volgende huis niet moet doen. Mijn bontjes hebben in de warme zomers, koude vloeren nodig. Zelfs Aurora en Skylar doen even niet moeilijk tegen elkaar. Alsof ze zoiets hebben van, het is al moeilijk genoeg zo. En dan hebben ze uiteraard ook gelijk.

De bloemen die ik van het weekend heb gehad, van Karina, staan nog steeds prachtig. Op één roos na dan, de rest schittert echt in deze hitte. Ongelofelijk! Ik ga als het straks op zijn heetst is wel op de bank dutten. Siësta houden, zullen we er maar van maken. Dat gaan we over een tijdje ook nodig hebben hier in Nederland, lijkt mij. Ik ga vanmiddag even dotten op potten, voor PeeT. Ik heb nog een stuk of vier dingen te maken. Dat gaat allemaal wel lukken in juli. Ik hoop toch nog wat meer te kunnen doen, zodat ik ook wat te verkopen heb in oktober op Swan Market. Nog een paar honden- en kattenpotten maken. Het blijft me opvallen dat iedereen steeds maar weer zegt hoeveel mooier alles is in het echt.

Ik kan tijdens mijn studie nog wel opdrachten aannemen. Die moeten dan alleen erg ruim van te voren gegeven worden. Dan heb ik de tijd om alleen daaraan te werken, in de schaarse momentjes die ik eventueel vrij heb, het komende jaar. Vaak zal dat niet zijn. Goh, het voelt echt lekker, dat het allemaal geregeld is. Ik weet wel dat augustus een proefstage is maar ik weet al, dat het kan dat het nu misschien wel te stil zal zijn, zonder de studie erbij. Daar kan ik dan ook niets op baseren. En dat kan ik er dan nog wel bij denken. Ik krijg echt een heel lekker schema, maandag school, dinsdag stage. Dan woensdag en donderdag thuis leren en kan je ook nog wat tussendoor schoonmaken. En de cits zijn dan ook weer even blij. Vrijdag stage en dan zien of ik de avonden kan leren of dat ik dit toch in het weekend moet doen.

Een studie van 3 jaar in 1 jaar doen, dan weet je al, dat wordt pittig. Het heeft mijn interesse en ik stort me altijd vol overgave ergens in. Dat zal bij dit niet anders zijn, zo ben ik gewoon. Dat moet gewoon goed komen. Ik heb er ook echt zin in, wie had dat ooit kunnen denken. Hopelijk werken mijn, ondertussen al beetje bejaarde, grijze cellen nog net zo als vroeger. Dan is er niks aan de hand. Ik ben benieuwd. Ik heb één klein klachtje; wie geeft me nou centjes als ik hoge cijfers heb? Die dat vroeger deden zijn er geen van allen meer. Ook lullig! Hopelijk kan ik mezelf ook zonder dat genoeg motiveren om een klein beetje te presteren. Hm. Natuurlijk wel!