27. jun, 2019

Drie jaar en 29 dagen zonder Sunshine

Ik heb het nog steeds, die voorspellende dingen compleet met bevestiging. Geen idee waarom dat is en wat het voor nut heeft. Ik weet in elk geval dat ik er aardig goed in ben en dat ik die bevestigingen krijg om me te laten zien, dat ik dingen echt goed oppik. Alleen waarom? Nou ja, het zal wel. Vannacht lag ik dus te denken, toen ik even wakker lag na toiletbezoek, goh, hoe lang geleden is de tandarts nu ook alweer? Vorig jaar vergaten ze me steeds te mailen en dan vergeet ik het zelf ook. En je kan je bijtertjes maar beter goed bijhouden qua verzorging. Morgen maar even uitzoeken, dacht ik nog, voor ik weer wegzakte in de diepte.

Krijg ik net een mailtje, dat het in juli alweer tijd is voor mijn halfjaarlijkse bezoekje. Oké. Ja, dat had ik dus moeten weten. Ik kan namelijk niet het verschil oppikken of ik iets gewoon zelf denk, of dat ik het ergens vandaan haal. Mocht het straks dus echt iets belangrijks zijn, dan hoop ik dat ik dat snap. En echt net een minuutje geleden weer zoiets. Om bepaalde dingen te maken, kan je soms beter een penseel met een hoek gebruiken. Daar zijn trucjes mee te doen, die alles vergemakkelijken. Alleen moet is daar even een filmpje van zoeken op Youtube, zit ik net te denken. Ik weet dat Donna Dewberry een filmpje heeft over ‘angle brushes’ en hoe die te gebruiken.

Ik schrijf het er nog bij op mijn to do briefje van vandaag. Kijk ik net op haar site, heeft ze een oproepje geplaatst. ‘Wordt lid van mijn kanaal vol met tips en tricks.’ Zie ik voorbij komen, met een link naar het filmpje met, jawel, angle brushes. Nou ja zeg, het moet niet gekker worden. Het is zo al gek genoeg. Ik heb echt geen flauw idee wat de bedoeling ervan kan zijn maar het zal wel goed zijn. Het is, met de dingen die ik nu ‘door krijg’, best grappig. Helemaal niet nuttig of wat dan ook. Gewoon voor mezelf een bewijs dat ik niet zomaar dingen denk. Ik weet alleen niet wat ik ermee moet.

Ik ben met twee potten bezig voor PeeT en die worden toch leuk. Ik heb vorige week een doosje met verf uit Engeland binnen gekregen. Ik had drie kleurtjes frosted glass gekocht, wat een leuk spul zeg! Als je dat op glazen dingen doet, zoals potten, kandelaars of vazen, dan wordt het ruwig en doorzichtig gekleurd. En als je er dan op verft of dots maakt, is het een perfecte ondergrond. Ik had ook nog één flesje colorshift gekocht, ik had de groen/blauwe tint genomen, maar je hebt die ook in vele kleuren, zelfs zwart. Colorshift wil zeggen dat het van kleur verandert al naar gelang het licht erop valt. En deze is zo mooi! En dan wil ik natuurlijk ook die andere kleuren. Zo vervelend dat het spul zo duur is! Waarom nou toch?! Deze tint is in elk geval schitterend. Helaas op foto’s niet goed te zien wat het doet.

Ach, dat is toch al met alles wat ik maak. Mensen vinden het in het echt zo ontzettend veel mooier. Ik had dat in het begin niet zo door. Dat komt omdat ik eraan werk, precies weet hoe het eruit ziet en ik het ook zo op de foto zag. Ja, soms krijg je er glitters, reliëf of glans niet goed op. Omdat ik het stuk al kende, viel het me niet op. Tot mensen de dingen binnen krijgen of in het echt zien. Dat hoor ik elke keer maar weer. Misschien toch ooit een winkeltje openen. Of eens in de winkel van Swan Market gaan kijken, als ik een berg heb om te verkopen of zo. Dan moet je wel een hoog percentage afdragen maar ja, anders staat het hier maar. Ook een ideetje, en zelf moet je dan maar eens in de zoveel tijd een keertje in die winkel staan of zoiets. Als in oktober de boel goed verkocht wordt, misschien wel iets om na de studie eens wat beter uit te gaan zoeken. Lijkt me wel zo verstandig.

Als ik zo eens door de familie app scroll, dan staat het vol met rampen en rare dingen van de afgelopen paar dagen. Wat is er aan de hand? Of is er iets op komst? Van hele hordes dode muizen in Friesland. Die beestjes lijken op de vlucht te zijn en vallen in de paniek van hoge gebouwen af. Heel raar, dan denk ik altijd aan iets van een Tsunami of zo. Dieren voelen zulke dingen haarfijn aan. Zie je ze vluchten, dan vlucht je beter mee. Maar als alleen muizen het doen? Tja, een hele grote kat gezien? Allemaal van die rare dingen, wéér een grote sinkhole in Rotterdam, de derde al. Chaos in de metro door storingen, straten blank door kapotte waterleiding. Echt compleet bizar zo bij elkaar allemaal. Ook als je het nieuws kijkt, overal zijn er van die rare dingen aan de hand.

Het is dat ik nergens bang voor ben hoor, anders zou ik wel anders gepiept hebben. Ik heb gewoon lekker nieuwe fitflops voor mijn stage en later werk besteld. Van die mooie witte gympen, die je zo aan je voet trekt. Geen veters, gewoon zo aantrekken. En op alle schoenen van dat merk, loop je echt de hele dag, zonder pijn je voeten te krijgen of moe te worden. Ik zal toch weer erg moeten wennen aan hele dagen staan en lopen. Dan maar het liefst zo comfortabel mogelijk. Last van mijn voeten zal ik niet hebben. Mijn rug is een andere zaak, maar goed, het zal wel wennen.

En las ik pas geleden iets, wat ik echt nooit geweten heb. Ik had wel zoiets, waarom wist ik dat niet? Want als ik ergens bang van ben, dan zijn het wel wespen. En tegenwoordig heb je van die hele grote joekels! Ik ben panisch als die binnen komen, zeker voor de cits, als die erop bijten en ze worden gestoken, dan kunnen ze stikken en erger! Maar ook buiten, als je ergens bent waar eten is en prullenbakken zijn, is het ellende. Als je last hebt van wespen om je heen, moet je niet gaan slaan, of de spuitbus halen, maar de plantenspuit. Wespen zijn vervelend maar nuttig: ze zijn de opruimers van de natuur. Dus hoe meer wespen, hoe minder muggen en vliegen je kunnen lastigvallen.

Dat wespen wraak nemen na hun dood klopt. Dat wist ik ook niet eerlijk gezegd. Als je een wesp doodt, komt er namelijk via hun gif een bepaald feromoon vrij. daardoor worden andere wespen agressiever en maak je dus meer kans op een wespensteek. Er is een veel simpeler manier: water. Het zit zo dat als je water verstuift op wespen, denken ze dat het regent. Aangezien wespen een grote afkeer hebben van regen, vliegen ze meteen terug naar hun nest. De wesp zal door zijn natte vleugels moeilijkheden ervaren met vliegen en dus snel afdruipen. Nou ja, zo simpel? Dat ga ik echt uitproberen hoor! Ik zal het laten weten, als ik dat gedaan heb. Mocht er iemand eerder zijn dan ik, dan hoor ik dat graag.

Ik zit een beetje vol. Dat wordt niet eten straks. Ik ben vanmorgen even naar Kim gegaan, op de koffie. Ervoor even snel een boodschapje gehaald. Ik dacht, oké we snoepen allebei niet, maar ik wil toch iets lekkers meenemen. Ik zag een steekwagen vol met mooie watermeloenen. Er zat eens sticker op; zonder pit. Nou ik heb pit genoeg van mezelf dus ik nam er eentje mee. Bij Kim heb ik hem door de helft gedaan en ik heb hem voor haar gesneden. Ik heb namelijk een hele handige manier, en dan eet je ze zo op, uit het vuistje. Wil je zien hoe ik een watermeloen snij, of tenminste, waar ik dat van geleerd heb? Klik dan hier, mijn methode begint halverwege, al zijn de andere manieren ook handig. Morgen weer eentje halen, heerlijk met dat warme weer!