16. jul, 2019

Drie jaar en 48 dagen zonder Sunshine

Ik ga morgen maar eens even bellen, zodra ik de boel hier gedaan heb. Want opeens moest ik er weer aan denken. Begin maart was dat ongeluk en ik heb nog steeds niets gehoord daarover. Dus moet ik nu wel of niet de schade van de tegenpartij betalen. Dat weet ik liever zo snel mogelijk, dat lijkt me duidelijk. Ik steek het liever in mezelf en de cits hoor, als ik eerlijk ben. Toch, ik vind het raar dat ik daar helemaal nog niets van gehoord heb. De laatste keer dat ik daar over een vraag stelde bij mijn eigen verzekering hadden ze nog steeds niets gehoord van de tegenpartij. Maar ik heb geen zin om daar over een paar maanden opeens over te horen dat ik zoveel honderd euro kan betalen. Dan maar liever gelijk. Dus morgen even de verzekering bellen.

Ook moet ik de kapper bellen. Heel raar, ik heb steeds afgesproken via messenger en nu antwoordt ze daar opeens niet meer. Of ze vindt me wel heel vervelend, maar dat lijkt me niet als je er steeds zo’n berg geld achterlaat, of ze is t ondertussen al vergeten. Want dat ken ik zelf ook wel. Ik zal hier nog even op antwoorden of daar en dan vergeet ik dat. Nou ja, dan maar bellen morgen. Ik heb nu geen zin meer. Genoeg gedaan weer voor vandaag. Ik heb alweer een dag achter de rug zowat. Alleen even een blog schrijven en plaatsen. Dan de cits eten en voor mezelf hoef ik alleen maar de pasta met spinazie, salami en pijnboompitten op te warmen. Heerlijk is dat! Eén van de simpelste en lekkerste pasta gerechtjes die ik zelf maak.

Morgen heb ik ook al een portie van de past van gisteren om op te warmen, ik heb t weer goed geregeld. Ik ben aan het kijken hoe ik dat straks allemaal kan doen. Ik zal echt weer helemaal overal in moeten komen. Maar als ik nou maandag iets eet van wat ik op zondag heb gekookt, dinsdag ook zoiets of uit de vriezer. Dan de woensdag iets makkelijks, want dan ben ik wel thuis maar heb ik heel veel te doen. Dan kan ik donderdag weer iets vers en gezonds maken waar ik vrijdags van eet. Zaterdag iets makkelijks en zondag weer iets gezond en grotere porties voor de komende dagen ook. Lijkt me goed geregeld zo.

Vanmorgen om half vijf, dat zag ik natuurlijk iets later pas, schrok ik me wezenloos! Een grote klap en het geluid van alle kanten op vliegende katten gaf aan dat er weer een of ander vliegend beest ervoor had gezorgd dat ze als gekken overal overheen zijn gevlogen. En ja, dat gaat dan vaak mis. Al mopperend en ondertussen wetend dat het pas half vijf was, loop ik op het geluid af, in de keuken. Ja hoor, een orchidee met pot en al op de grond. Overal van die aarde, wat nogal een troep geeft, natuurlijk. En de elektrische zoutmolen uit elkaar en de pepermolen ook op de grond maar nog aan elkaar. Nou ja, ik moest toch het Himalaya zout weer bijvullen, dan is hij vast los.

Ik zie overal grote ogen angstig naar me kijken, van allerlei plekjes. Een wildvreemde zou zo kunnen denken dat ik ze gigantisch mishandel altijd. Ja, ik loop te mopperen, mag ik? Toch moet ik heel stiekem om ze lachen maar dat laat ik mooi niet merken. Ik ga toch nog maar even liggen hoor. Ik kan nu wel klaar wakker zijn maar ik heb er dan vanavond wel weer last van. Ik was gisteren best vroeg gaan slapen omdat ik de laatste tijd zo laat wakker word. Maar dan moet ik er niet om half vijf al uit gaan. Zo ben ik toch in slaap gevallen en moest ik moeite doen om eruit te komen toen de wekker ging. Drie keer snoozen kostte het me. Ja, drammertjes, nú krijgen jullie wel eten ja.

Ik ben wat gaan schilderen aan de opdrachten en tegen het tussen de middag werd, ben ik hier een Turkse pizza gaan halen, daar had Kim om gevraagd. En toen ben ik eventjes naar haar toe gegaan. Eventjes kijken bij Timo ook gelijk. Ze had me zo’n hilarisch filmpje gestuurd. Hij loopt nu iets rond met die kap maar hij heeft een beetje een afwijking naar links of zo. En dan zit hij steeds ergens met die kap vast en moet Kim hem helpen. En dan loopt ie weer drie stappen en zit hij weer achter iets anders vast. Alsof hij het erom deed, zo grappig. Zijn pootje onderop was erg vies en hij probeert het steeds te wassen door zijn kap heen. Nu probeert Kim het heel voorzichtig een beetje voor hem te doen met een zacht doekje en gekookt water.

Morgenmiddag mag die kap eraf en krijgt hij niet gelijk die vieze rotzooi binnen. Want het staat wel vast dat hij dat schoon wil krijgen. Katten houden echt niet van vieze pootjes! Het is ook hard en ze gaat het lekker insmeren met kokosolie. Ik wist niet dat dit zulk geweldig spul was voor katten ook. Kokosolie is niet alleen heel gezond voor mensen maar dus ook voor katten. Het verlicht bij huid- en gewrichtsproblemen en beschermt tegen parasieten zoals vlooien en teken. Alleen houden ze vaak niet van de geur maar dan kan je ook gewoon die op milde wijze ontgeurde kokosolie kopen, als het maar goede kwaliteit is.

Het is zelfs heel goed tegen mijten en vlooien en zelfs teken! De vetzuren in kokosolie vernietigen de pantsers van mijten en vlooien. De parasieten sterven onmiddellijk en kunnen dan gemakkelijk worden uitgekamd. Kokosolie kan ook preventief beschermen bij katten: insecten verafschuwen de geur van vetzuren, het heeft een zeer onaangenaam effect op hen. Groot voordeel: de parasieten blijven voortaan weg van je kat. Voor effectieve preventie tegen mijten en vlooien moet de vacht regelmatig worden behandeld. Dit is vooral van belang voor katten die vrij buiten mogen lopen. Masseer hiervoor drie keer per week de vacht van je kat in met een hoeveelheid kokosolie ter grootte van een erwt. Je hebt dus maar heel weinig nodig.. Als de kat de olie oplikt, is dat volkomen ongevaarlijk (als je goede biologische kokosolie neemt) – het effect is zelfs nog beter als de kat de olie ook via haar maagdarmkanaal opneemt.

Heeft jouw kat last van oormijten? Met een beetje vloeibare kokosolie op een doek kun je de oren van je kat zachtjes schoonmaken. Het is belangrijk om dit meerdere keren te herhalen. Bij de eerste toepassing sterven de mijten en dan haal je ze daarna met een doekje met een beetje kokosolie uit de gehoorgang. Let op: gebruik altijd een stoffen katoenen doekje. Bij een papieren zakdoekje kunnen makkelijk papierresten in de gehoorgang achterblijven. Je moet het maar weten allemaal zeg! Zo is het ook goed voor wondgenezing en krijgen ze er een enorm glanzende vacht van. Maar, zoals al gezegd, je hebt maar een heel klein beetje nodig. Voor buitenkatten is het ook goede pootverzorging voor in de winter.

Lijdt je kat aan een reumatische aandoening, zoals artrose? Dan is kokosolie een natuurlijke behandeling die je kunt gebruiken om het te verlichten. De vetzuren in kokosolie doden micro-organismen. Deze zijn vaak de trigger voor reumatische aandoeningen. Een remedie met kokosolie geeft het beste effect, als het meerdere keren per week wordt gedaan. Nogmaals, het is voldoende om een ​ hoeveelheid ter grootte van een erwt door de voeding te mengen. Het positieve effect van kokosolie op de huid is ook bij katten zeer goed merkbaar. Als je kat last heeft van een droge huid en roos dan helpt regelmatig masseren van de huid met een beetje kokosolie om roos te voorkomen. En als je kat zichzelf wast krijgt ze kokosolie ook binnen en verdeelt de olie over het lichaam.

Vooral oudere katten reageren verrassend positief op het regelmatig gebruik van biologische kokosolie. Als je elke dag wat kokosolie in het eten mengt, dan versterk je het immuunsysteem duurzaam. Kokosolie voor katten schijnt als vet ook te helpen bij het uitbraken van haarballen. Door het vet blijven haarballen minder snel steken en komen makkelijker naar buiten. Hoewel kokosolie in kleine hoeveelheden zeer gezond is voor een kat moet je de kat ook niet te veel kokosolie geven. Want het is wel een vet waar katten ook dik van kunnen worden. Als je kat een ziekte heeft zoals diabetes of medicijnen gebruikt overleg dan altijd eerst met dierenarts voordat je de kat kokosolie gaat geven.

Gebruik bij voorkeur biologische nativ kokosolie van een goed, betrouwbaar merk. Let op: bij goedkopere merken kokosolie wordt vaak gesjoemeld met de kwaliteit en worden ook andere, minderwaardige vetten toegevoegd.  Vinden je katten de kokosgeur niet lekker neem dan een kokosolie die op zeer milde wijze ontgeurd is zodat alle goede eigenschappen behouden zijn.

Geef ze het beste alleen de kokosolie (nativ of ontgeurd) uit de Aromalifestyle shop omdat je dan 100% zeker weet dat ze een zuiver product krijgen wat goed is voor hun gezondheid. Hoewel niet alle katten houden van de geur van kokos olie zijn er veel katten die wel gek zijn op de geur en smaak van nativ kokosolie. Dus wees niet verbaasd als de kat enthousiast reageert bij het zien van de pot kokosolie.

Wie had dat kunnen weten? Wel een erg lang verhaal gelijk maar wel met goede informatie. Ik ga toch wat van die betere kwaliteit kopen en dan ga ik ze hier alle vier mee insmeren. Lijkt me niet verkeerd. Kijken hoe dat gaat bevallen voor de cits. Als je dan die koddige Rainbow kon zien liggen vandaag, in de hangmand van de krabpaal, dan wil je daar toch alleen maar het allerbeste voor? Vooral als hij dan lui gaat liggen geeuwen. En als je dan in de lag schiet, kijkt hij je toch boos aan! Echt bizar! Oh wat moest ik weer lachen. Gelijk wel hele leuke foto’s om bij deze blog te plaatsen! I ❤Rainbow!