23. jul, 2019

Drie jaar en 55 dagen zonder Sunshine

Ik heb me zoveel mogelijk voorbereid op de komende hitte. Hoop ik toch. Ik hoop ook dat ik er niet zo beroerd van zal zijn als vorig jaar. Toen was ik wel hartstikke ziek nog in verhouding met nu, dat zal ook vast wel schelen. En wederom; hoop ik toch. Ik was wel weer heel erg blonT bezig vanmorgen. Ik dacht, ik ga nu de ventilator vast pakken. Vorige hete periode kwam ik pas op dat lumineuze idee op de een na laatste dag namelijk. Heel irritant was dat. Ik vergeet gewoon dat soort dingen. Ik lijd dan in stilte, zonder krakende ventilator die koele wind over me heen blaast. Bijzonder dom.

Maar potverdriedoorgedraaide dubbeltjes! Deed hij het toch niet. Wat een moment op de pijp uit te gaan zeg! Die dingen zijn nu natuurlijk nergens meer te vinden! Note to self: in december een ventilator kopen! Ik loop nog te mopperen erover tegen Kim in de app. Ik vond het zo raar, hij deed het vorige keer namelijk nog prima. Ja, oké als ik hem laat rondkijken, van links naar rechts draaien, dan maakt hij wat geluid. Het is dan ook wel geen nieuwe maar ook nog niet antiek. Volgens mij had ik hem in België al, dat weet ik niet zeker maar ik geloof het wel. Nou ja, ik ben al terug vanaf 2005 dus dan wordt hij wel een klein beetje antiek zo ondertussen.

Ik kreeg er in elk geval geen leven in zo. De verlengsnoer kon het niet zijn want het fonteintje doet het ook. Bah, vervelend. Ik ga de pc maar aanzetten en dan kijken of ik nog ergens een ventilator kan scoren. Ja, die Dyson van 600 euro zal nog wel te koop zijn. Die zie ik nu niet direct keihard gaan lopen. Hou me ten goede hoor, want ik zou die dolgraag willen hebben. Mijn portemonnee en ik hebben hier al jaren conflicten over. Ik heb het nog steeds niet gewonnen. Net als met die snoerloze stofzuiger van Dyson, die overigens net zo duur is als de gewone die ik wel heb. Die wil ik ook maar ja, ook best wel niet goed voor mijn portemonnee. Vandaar die protesten. Ik begrijp het wel hoor.

En ook al ben ik dan erg blond, toch blijft er iets malen in mijn blonde koppetje. Even later ga ik toch weer even kijken. En dan valt het kwartje met zo’n rotklap, dat mijn hoofd er bijna zeer van zou gaan doen. Bijna. Want ja, het fonteintje doet het wel, ook al is het lampje van de verlengsnoer uit, maar dat is verdorie ook logisch want daar zit het fonteintje helemaal niet in! Echt hoor, het moet niet gekker worden en ik kan het nu nog niet eens op de hitte gooien. Nee dit is puur witblond, dat is wel duidelijk. Ik doe het knopje op de verlengsnoer de andere kant op, zet de ventilator weer aan en ja hoor, werkt als een zonnetje! Sjongejonge. Ik zucht maar eens diep om zoveel domme acties maar wel met een grijns op mijn gezicht. Ik heb frisse lucht!

Ik had het vanmorgen zelfs een klein beetje koud. En ik heb het zelden koud, dus dat is wel bijzonder. Maar het raam heeft de hele nacht open gestaan en er stond best een stevig windje. Nee, ik was het niet zelf. En midden in de nacht was het best fris. We zijn hier dus fris begonnen vandaag en dat is wel zo prettig want dat houdt mijn huis dan heel lang vast. Eens het bloedje heet is binnen kan ik het ook wel schudden hoor maar dat duurt meestal wel even. Nu is het best lekker hier. Af en toen een koud windje over mijn enkels want de ven laat ik over de grond waaien, voor de cits. Rainbow ligt op de kast, dat is wel hard maar glad en koel ook.

Als het echt heet wordt, dan doe ik weer koelelementen onder het mandje van de krabton. Dat werkt altijd. Al vroeg ben ik even broodjes gaan halen, en buiten voelde ik wel dat het dan behoorlijk heet moest worden, als het om half negen al zo warm is. De rolgordijnen zijn naar beneden aan de zonkant, dat scheelt ook een berg. Wel is het raam nog open en dat blijft ook. De cits, vooral Skylar, vinden het heerlijk om daar ’s nachts te liggen, lekker in het frisse windje, als het zo warm is. Laten we vooral hopen dat het blijft waaien. Dat scheelt veel met die hitte. En dat het in de nacht in elk geval wat afkoelt. Oh en ik las net ergens, dat konijnen het al moeilijk hebben als het rond de 24 graden is dus, heb je konijn en wil je er geen stoofpotje van, zorg dan dat die koel blijven.

Arme beestjes zitten in de natuur altijd in een koel hol onder de grond, daar moet je wel rekening mee houden. Voor de dieren en hulpbehoevende mensen vind ik dit altijd nog het ergste. En echt, alleen al daarom hoeft het voor mij niet. Hopelijk is die hard gillende baby van vorig jaar, tijdens de hittegolf, nu wel uitgehuild. Mijn hemel, wat een longen had die zeg! Arme ouders, dat ging echt avond aan avond los ergens in de straat. Zij liever dan ik. Hopelijk fietsen we er doorheen deze week en normaliseert het dan weer. Dat heb ik veel liever hoor!

Al mijn leuke slippertjes zijn kapot aan het gaan. Zo jammer! Vorige keer was er eentje helemaal los gegaan bij de hiel en die had ik gelijmd. Ik dacht, dat zit wel goed nu maar nee hoor, hij kwam weer helemaal los, bij die lijmkant ook dus ze zijn gewoon op. Dat moet ik accepteren, hoe leuk ik ze ook vond. Bij de Lidl zag ik slippers, ze leken op van die Birkenstock slippers. Die vind ik niet de schoonheidsprijs verdienen maar goed. Sinds ik die hielspoor heb gehad, ben ik toch erg anders gaan denken over of comfortabel lopen, of leuke schoenen hebben. Ik paste er eentje en jeetje, die zaten lekker! Bij het afrekenen, bleken ze ook nog eens in de aanbieding te zijn, nog geen zeven euro!

Eenmaal thuis gekomen, keek ik naar de lichtblauwe slippers en opeens kreeg ik een lumineus idee! Ik had die leuke maar kapotte slippers nog niet weggegooid. Ik pakte ze en knipte het leukste deel van een slipper af. Met een beetje mazzel kon ik dat zo op die nieuwe slippers plakken, die daardoor echt een heel stuk leuker zouden worden, in mijn ogen dan. Het ging precies. Ik heb goeie hobby spullen en dus ook goeie lijm hiervoor. E6000 en dan gaat er niks los meer. En dus heb ik nu geweldig leuke compromis slippers, die nog heerlijk lopen ook! Typisch staaltje Ria.

Ik heb eergisteren de cits ingesmeerd met de inmiddels gearriveerde kokosolie. Om nou te zeggen dat ze er blij mee waren, nou nee. Ze hebben zichzelf excessief zitten wassen allemaal. Alleen van Aurora weet ik dat niet zeker, die bleef veel boven. Vooral Rainbow en Skylar kregen de was-gekte, ook bij elkaar!. Ik moest er stiekem een klein beetje om lachen. Maar ook omdat Rainbow er een beetje uit bleef zien alsof hij een beetje ontploft kapsel had. Pas vanaf vandaag gaat het weer een beetje. Ik zal het met die hitte maar laten maar ik moet zeggen, ze glimmen schitterend! Dat deden ze al maar nu helemaal.

Toen ik aurora insmeerde, had ik gelijk hele witte handen! Dus of zij er veel van op haar vacht heeft gekregen, dat weet ik nog zo net niet. Ik heb wel gelijk een goed werkend ‘ontharingsmiddel’, voor losse haren ontdekt. Oh die haren! Morgenochtend heel vroeg maar stofzuigen, sorry buren, maar wel voordat er ook maar een vlaag hitte te bespeuren is. Ik krijg een pakketje en ik krijg visite van Miranda en haar moeder. Die zijn in de buurt en dan kan ze én gezellig een bakkie doen én haar spulletjes meenemen. Allemaal goed geregeld zo. En hopen dat de hitte mee zal vallen hier binnen. Ik heb al gekookt, gehakt met veel groenten en taco kruiden. Die warm ik zo meteen even op en dan lekker met sla en tomaatjes en salsa op een wrap. Heerlijk! Ik ❤Mexicaans!