25. jul, 2019

Drie jaar en 57 dagen zonder Sunshine

Gisteren dacht ik echt dat mijn printer van slag was door de hitte! Ik wilde de pc uit gaan zetten, ik had lekker vroeg mijn blog gedaan en een pc geeft warmte af als hij aanstaat. Liever niet, het was al heet genoeg. Dus, ik wilde wat bloemen gaan schilderen en die had ik nog nooit gedaan. Eentje ervan had ik zelfs nog nooit in het echt gezien dus dan wil ik die wel goed bekijken. Ik dacht een slim blondje te zijn door ze dan even uit te printen. Die printjes kan ik toch weer bewaren ook, altijd handig. Hé wat raar! Zwart wit?! Ik probeerde te kijken bij de instellingen maar zag daar niets over kleur en/of zwart wit. Hoe irritant is dat nou toch weer. Ik zette de printer ook maar uit, dan kon die ook gelijk even resetten.

Omdat ik zo’n contract heb bij HP, dacht ik er niet over dat mijn cartridges op zouden kunnen zijn. Nee, dat zou nooit meer gebeuren want dat wordt voorkomen door een aantal dingen. Punt 1, de printer geeft aan dat zijn kleuren cartridges bijna leeg zijn. En dan het mooie bij punt 2, hij bestelt het zelf via de fabriek omdat hij met de wifi  verbonden is. Voor ik dus zwart/wit prints ga krijgen, is de kleuren boel alweer binnen. Daarom vond ik het zo vreemd, ik print niet zoveel en bovendien, hij had niet gemeld, ook niet dat hij ging bestellen! Dat kon het niet zijn dan. Vanmorgen vroeg een nieuwe poging gewaagd maar weer zwart/wit. Nou ja zeg!

Ik heb nog twee jaar garantie, dus ik ging eerst eens kijken of ik het zo online op kon lossen. Ik heb een HP account voor de instant Ink en daar vond ik niets over wat ik wilde weten. Ik moest even wachten tot het telefoonnummer bereikbaar was, het nadeel als je zo vroeg wakker bent door die hitte. Eindelijk kon ik bellen, wat bleek, de kleurencartridges zijn leeg. Hé, dat kan toch helemaal niet. Ja, of ik de printer helemaal uit had gelaten? Nee. Nou, dan moest er iets mis zijn gegaan, ze wist niet wat. Ze ging me nieuwe kleurencartridges sturen en die heb ik binnen 3 a 4 werkdagen. Natuurlijk! Of ze me dan dinsdag even mocht bellen of alles goed was gegaan. Ja, dat mocht, in de late namiddag. Daar kan ik dus ook niet op vertrouwen blijkbaar, of de printer zelf inkt bestelt of niet. En ik was zo trots op hem, dat hij dat zomaar kon!

Gisteren kwam er op het nieuws dat mijn allereerste grote liefde is overleden, Rutger Hauer! Ik was nog heel klein toen hij Floris speelde in de gelijknamige serie. Ik was pas een jaar of zeven maar hevig verliefd. Sindala vond ik ook wel leuk maar Floris was de man. Oh wat was ik gek op die serie, die volgens mijn herinneringen erg spannend was ook. Het speelde zich af in de middeleeuwen en volgens mij kreeg Floris wel concurrentie van Ivan Hoe, of dat kon ook andersom zijn eigenlijk. Dat weet ik niet precies meer. Maar twee van die ridders, op paarden ja. Ik ben dus van de klassieke, grote liefde. Ik heb het tot op het laatste toe, altijd een knappe man gevonden. Ik had een permanent zwak voor hem. Maakte niet uit, hoe gekreukeld zijn gezicht ook werd, die ondeugende blik uit die prachtige blauwe ogen, die bleef hij houden. Wat zal hij blij verrast zijn over hoe mooi het daarboven wel niet is! En zeker niet RIP, daar heb je daar helemaal geen tijd voor! 

Na Floris heb ik wel meer liefdes gekend, niet allemaal zo onbereikbaar gelukkig. Maar ook niet allemaal even leuk. Ach ja, that’s life. Ik heb nu twee hele grote nieuwe liefdes in mijn leven. Een roze plantenspuit en mijn nieuwe ventilator, oh drie dus want die oude ventilator heb ik ook nog steeds een warm gevoel bij. Hé, dat klopt dan eigenlijk weer niet. Nou ja, om het maar zo te zeggen natuurlijk. Ik hoorde het gisteren op tv, gebruik een plantenspuit met koud water. Laat ik die nou hebben, ik gebruikte die altijd om mijn acryl vochtig te houden. Nu met die paletten van Donna Dewberry, heb ik dat niet meer nodig. Daar zit een spons in, die maak je nat en als je even niet schildert, doe je die deksel erop en je verf blijft echt dagen lang bruikbaar.

Die plantenspuit deed ik af en toe alleen voor de orchideeën gebruiken. Gisteren dus gevuld met ijskoud water en oh wat heerlijk! Vooral als je op het heetst van de dag voor pampus ligt, in de bijna warme maar toch welkome bries van de ventilator, en je sprayt dan zo’n mistje water over jezelf heen, dan is het bijna lekker. Bijna hoor. Het koelt in elk geval heerlijk af en het is zo weer droog. Van top tot teen sprayde ik water over me heen en af en toe viel ik dan even in slaap. Niet gek want van slapen komt ook niet zo heel veel. Ik heb nog mazzel want ik lig onder het open raam. Het waaide lekker gisteren ook. Vannacht is het dus echt wel een beetje afgekoeld, dat kon je vorig jaar niet zeggen. Dat was toen die nacht ook nog smerig warm. Dat ging pas weg na die onweersbui die erna kwam.

Ik hoop dat het vannacht ook weer goed afkoelt. In de vroeg ochtend is het heerlijk hier in huis. Nu is dat wel weg hoor. Ik heb in elk geval straks mijn beste vrienden weer bij de hand. De plantenspuit en de nieuwe ven. Die heb ik eergisteren besteld, omdat ik dacht dat die andere overleden was. En toen die het toch deed, had ik zoiets van, het weer is voortaan toch zo in de zomers, en nu heb je er altijd nog eentje over, als de andere overlijdt. En dat is wel zo lekker. Ik zit hier bij het bureau in het windje van de oude, die nu op tafel staat. En bij de bank staat de hoge, slanke versie.

Ik heb hem ook nog redelijk goedkoop gekregen. Ik liep vanmorgen vroeg door de Praxis en daar hadden ze er nog heel veel maar allemaal echt veel duurder. Dat heb ik eens goed geregeld, al zeg ik het zelf. Ik heb hydrokorrels en orchideeën aarde gehaald en een hangpotje. Als het wat minder heet is, dan ga ik mijn gewortelde stekkie planten en de bijna niet meer bloeiende enkele orchideeën bij elkaar in een grote pot zetten. Eén zo’n grote pot, daar zijn de drie die daarin zitten, van dood. Daar gaat nieuwe aarde en nieuwe korrels in met de drie bloemloze orchideeën. Ik heb dan weer plek voor twee nieuwe. Ook mooi geregeld.

Daarna ben ik naar de Action geweest en daar was het heerlijk koel. Misschien moet ik daar gaan werken? Dan is het goed te doen, naar je werk in die heerlijke koelte. Ik heb nu een popcorn maker, leuk ding om te zien. Dan kan je zelf, zonder die rotzooi er allemaal in, gewoon zo popcorn maken. Ja, het kan in een pan ook maar dan moet je er weer bij blijven. Hier gaat het automatisch. Je zet er gewoon een bakje onder en dat loopt vanzelf vol met de gepofte maïsjes. Lekker hoor! Ondertussen voelt het weer een beetje niet te harden meer hier. Maar dat was het om negen uur buiten al niet meer. Niet zo gek dus.

Morgen iets minder maar niet eens merkbaar, werd er net gezegd. Schiet lekker op. Het weekend wordt het heerlijk koel, 27 graden. Bizar toch, dat je het al koel gaat vinden als het 27 graden is. Ik ben ook nog naar de AH geweest, daar was het wel erg warm, arm personeel! In de parkeergarage was het lekkerder. Ik heb van die ijslolly’s meegenomen, die je nog moet invriezen. Maar omdat dat nog even zou duren, heb ik ook een doos biologische ijslollies meegenomen. Alleen bessen zitten erin, meer niet. Heerlijk! Brainfreeze wel, helaas, maar toch, zo lekker! Daar ga ik er zo nog eentje van nemen. Ik heb genoeg ijs in huis, voor zolang het zo heet blijft. Hopelijk niet lang.

Kijk, dat het zomers weer blijft, dat vind ik ook lekker hoor. Alleen boven de dertig vind ik helemaal niks, laat staan boven de veertig. Dus, het weekend een heerlijk koele 27 graden, lekker hoor! Ik kijk er al naar uit. Die gekke Aurora vindt het heerlijk, al drukt die ook haar snorharen, op het heetst van de dag. Maar zoals ze gisteren bovenop me kwam liggen, dat is niet normaal meer hoor. Ik voelde het zweet zo uit mijn poriën druipen waar ze lag. Gekke Griekse katten! Zo gek is er geen eentje hier. Zolang ze er bleef liggen, heb ik me prima vermaakt met snapchat, om mezelf af te leiden van het warme lijfje bovenop me. En dan die haren. Ze verliezen ze alsof ze ondertussen kaal zouden moeten zijn. Om gek van te worden. Vooral omdat je juist nu niet elk moment de stofzuiger gaat pakken!

Ze zijn allemaal boven nu. Met de open ramen, zal het daar nu misschien wel goed uit te houden zijn en waait het een beetje lekker door of zo. Oh, Rainbow ploft nu op één van de koelmatten. De rest is ergens anders. Zo meteen even mijn blog weer plaatsen en dan weer zeesterren op de bank, met een plantenspuit in het windje van de ven. Meer kan je niet doen. Hopelijk is er airco in die apotheek want nog maar een week en een dag en dan begint mijn stage! Spannend! Als het vanavond een klein beetje koeler is, dan maak ik lekker popcorn! Ik moet dat ding toch zeker uitproberen! Ik ❤ verse popcorn!