27. jul, 2019

Drie jaar en 59 dagen zonder Sunshine

Skylar heeft ergens, het onterechte, idee gekregen, dat als hij in een donker holletje kruipt, het dan niet zo heet zal zijn. Hoe komt hij daar nou toch bij? Heeft hij soms ergens met een wild konijn een gesprek gevoerd, die zat op te scheppen over zijn koele donkere hol? Gisteren zag ik hem in verschillende hokjes gaan liggen. Hij kwam er ook wel snel weer uit. Volgens mij ging hij echt checken of hij van die vreselijke hitte verlost zou worden, als hij ergens zou gaan liggen waar het donker was. Ik had het hem zo al kunnen vertellen, niet dus. Maar ik begreep hem wel hoor. Gisteren was het ook echt nog té. Al was het dan alvast weer beter te doen dan afgelopen donderdag. Dat was echt niet leuk.

Gisteren kon ik in elk geval tegen etenstijd weer een beetje rond lopen zonder duizelig te worden. Voordat het al te heet werd, heb ik nog zitten schilderen en werken aan de vaas waar ik mee bezig was. Die vaas heb ik vandaag afgemaakt en staat al op Ria's Art Corner op Facebook. Hij viel geloof ik wel erg in de smaak. Bij mij zelf ook wel trouwens. Natuurlijk kreeg ik het weer niet zo goed op de foto. Er zitten colorshift kleuren op de bloemen en de vlinder en de vleugels van de hommels en de libelle zijn met glitters. Alleen kan je dat zo niet zijn als in het echt. Het is nou eenmaal niet anders. Je zal het voor jezelf moeten zien. 

Morgen even foto’s nemen van de andere potten, die ik ook af heb. Dan kan dat ook op de pagina gezet worden. Die zijn ook wel leuk. Ik heb ook weer een berg foto’s verzameld van de cits de afgelopen dagen. Die waren in de vroege ochtend steeds erg actief. Ik ook hoor, in verhouding met de rest van de dag. Dan is het nog lekker, voor de echte hitte toeslaat. Zo zaten ze met zijn vieren helemaal gebiologeerd één kant op te kijken. Bleek er een vogeltje te zitten. Zowel Aurora als Skylar en Rainbow, zaten keihard te mauwen en smekken met hun bekkies. Hilarisch zag dat eruit. Moonlight niet, Moonlight blijft dood en doodstil zitten. Moonlight is een Ninja, die pakt je onverwachts. Ik zou hem zo’n bandje rond zijn koppie moeten doen. Ik zie het al helemaal voor me.

Ik kan het proberen hoor maar dat heeft hij er binnen 2 seconden weer af, Moonlight kennende. Ze wilden ook allemaal mijn aandacht in de vroege ochtend want ja, dan is de temperatuur nog te doen. Daarom gingen zowel Rainbow als Moonlight voor mijn neus zitten, op de tafel. Dat is altijd een gegarandeerd goeie plek voor de juiste en vrijwel directe aandacht. Maar ze kregen wel ruzie, volgens mij gewoon omdat ze er alleen wilden zitten en de eventuele aandacht niet wilden delen met elkaar. Lekker stel! De rest van de dag zag ik ze praktisch niet. Ja, uitgevloerd ergens. Arme dieren overal. Als ik naar hun bontjasjes keek, kreeg ik het al warmer. Ze wilden alleen niet geholpen worden. Niks plantenspuit, niks ijs, niks koelmat. Wij gaan gewoon op de vloer en laat ons met rust.

Wel zijn Aurora en Skylar vaker in elkaars buurt geweest, de paar hele hete dagen, dan het hele afgelopen jaar. Volgens mij snapten ze allebei wel, dat het gewoon echt te warm was om zelf maar ruzie te maken met elkaar. Dat vond ik dan wel weer knap van ze. Misschien dat ze zo wel doorkrijgen dat het helemaal niet zo erg is om bij elkaar in de buurt te zijn, zonder elkaar te willen meppen of te gaan gillen. Het kán nog ergens goed voor zijn zo. Ik heb ook een mandje binnen gekregen. Via Ali besteld, hartstikke goedkoop terwijl ze hier overal heel duur zijn. Alleen dat zal moeten wachten want met dit warme weer, gaan ze er echt niet in. Het is zo lekker zacht en fluffie, dat komt vast wel goed.

Ik zag dat er bij LinkedIn alleen al, meer dan 40 vacatures waren voor apothekersassistent! Bizar zeg! Dat is voor hun vervelend maar voor mij straks wel gunstig. Dat enorme tekort hebben ze over een jaar heus nog niet ingelopen hoor. En bovendien, niet iedereen wil zo’n lastige studie van 3 jaar in 1 jaar doen. Niet iedereen is zo gek. Dus waarschijnlijk zal ik daar straks mijn voordeel mee kunnen doen. Dit waren allemaal vacatures voor in en rond Rotterdam, kan je nagaan! Als je dat over het hele land zou bekijken, dan zijn dat behoorlijk wat vacatures. Bovendien, ik wil er wel voor verhuizen hoor, als er een huis voor me wordt geregeld echt helemaal! Dat kán wel eens heel gunstig worden.

Niet te geloven hoor, komende week begint mijn stage al. Vrijdag de 2e augustus mag ik beginnen. Ik krijg wel een drukke week. Maandag naar de tandarts. Arme ik want dat wordt een pijnlijk bezoek. Er zit een zachte plek onder mijn kroon en dus moet die eraf gemept worden. Ja, echt. En het zit heel dicht bij zenuwen dus waarschijnlijk nog een wortelkanaal behandeling ook. Oh wat zal ik me erheen moeten slepen. Maar ja, ik wil wel mijn bijtertjes in orde houden. Ik heb die al genoeg verziekt toen ik in België woonde. Ik wil houden wat ik nu heb. Dus ja, dan moet je zoiets gewoon ondergaan. Het is niet anders. Dan moet ik dinsdag naar de kapper, ja dat is voor mij ook een marteling, dat vind ik echt niet leuk. Het moet alleen even.

En woensdag is mijn broer jarig, dan ga ik ook weer even weg. Wel de hele boel doen, net als vandaag. Want ik ben mezelf al aan het laten wennen. Op woensdag en op zaterdag wordt hier uitgebreid alles schoongemaakt. De rest is voor studeren, webinars volgens, school en stage. Dat zal zo voor een jaartje moeten zijn. Ook dat is niet anders, ook dat moet alleen even. Maar dat geeft niet. Daarna heb ik een diploma én een baan op zak en kan ik me zelfs nog meer laten bijscholen. Dat vinden ze vaak prettig bij apotheken. We gaan het wel zien allemaal. Maar het komt allemaal wel heel dichtbij nu.

Een maandje alleen stage en dan, dan komt school en leren er ook nog eens bij. Ik ben wel benieuwd hoor, hoe me dat zal afgaan allemaal. Ik weet dat ik mezelf niet voorbij mag rennen. Dat merkte ik een paar weken geleden wel, toen ik opeens zo’n kramp aanval kreeg. Ik schrok me rot! Wel lief dat ik gewaarschuwd werd maar toch altijd weer achteraf. Dus ik zal ten alle tijden zelf op moeten letten. Ik weet dat ik veel op mijn bordje krijg dus de rest, hoe vervelend ook, komt echt op een heel laag pitje. Een jaar lang zal alles draaien om zo goed mogelijke cijfers te halen, en de tentamens te doen met goede afloop. En ook om zo goed mogelijk te functioneren en te groeien in mijn stage. Vroeger was ik gek op leren, hopelijk denk ik daar nu nog net zo over. Dat ik nog steeds kan zeggen: ik ❤leren!