31. jul, 2019

Drie jaar en 63 dagen zonder Sunshine

Vandaag, woensdag, is voortaan poets-op-de-vroege-ochtend-dag. En daar ga ik me dan ook aan houden. Dus vanmorgen voor half tien, had ik al heel veel gedaan. Het weer zat gelukkig mee. Het waaide zelfs zo hard, dat ik het raam heb dicht moeten doen. Dat vind ik altijd jammer want ik hou van dat frisse door het huis. Maar goed, het komt wel weer. Om te gaan poetsen is dit ideaal natuurlijk.

Gisteren was het earth overshoot day. Ja, ik had ook geen flauw idee wat daarmee bedoeld werd. Het is een jaarlijks terugkomende dag, maar dit jaar was hij er vroeger dan hij ooit geweest is in een jaar. Het is de dag dat we officieel al meer gebruikt hebben van de aarde, op dat moment, dan dat ze ons eigenlijk kan geven in een jaar. Een trieste dag dus eigenlijk, tenzij hij laat op 31 december zou vallen. We hadden dan ook al zo lang hier niet meer moeten zijn, en we hebben nu eigenlijk alleen maar overbevolking en het einde is nog lang niet in zicht. De aarde zal niet vergaan hoor, maar het wordt wel tijd dat we het allemaal anders aan gaan pakken, lijkt mij.

En dat niet alleen, we leven in rare tijden. Zo gooien ze in Duitsland zomaar een moeder en kind onder de trein. Moeder overleeft het ternauwernood en zoontje is dood. Bizar. Een of andere halve zool, die zelf ook drie kinderen heeft. Wat bezielt zo’n iemand? Wat gaat er in je hoofd om, vlak voordat je die mensen een zetje geeft vlak voor de langsrazende trein? Daar kan je met je pet niet bij gewoon. Mijn mond viel er echt even van open, toen ik dit hoorde. Het moet toch echt niet gekker worden. Ik ben alleen bang dat het wel gekker gaat worden nog. Als ik ’s morgens naar het nieuws kijk, dan hoor ik alleen maar rare dingen.

Een man, iemands ex, die zogezegd zijn ex vriendin dood onderaan haar trap vindt maar dan, in plaats van de politie en hulpdiensten te bellen, haar even in stukken zaagt en het doet voorkomen naar de mensen in haar omgeving toe, dat ze naar het buitenland is vertrokken. Zou het dit zelf ook geloven? Ik denk het wel. Dat zijn echt van die dingen, daar moet je maar niet al te lang over nadenken. Hoe zou het in dat koppie gaan? Zou hij echt denken dat er ook maar iemand in zal trappen? Dat er bij niemand iets zou gaan dagen?

En het is deze week pride week, en dan hebben we komende zaterdag weer de pride parade. Hartstikke leuk en natuurlijk hoort iedereen geaccepteerd te worden zoals hij of zij is. Ik vind dat niet meer dan normaal. Al zijn er natuurlijk wel wat uitzonderingen. Want nu liep er iemand folders te plakken met ‘pedo pride’. Eh?! Hallo?! Ja, die vond dat dit nu maar eens een keertje geaccepteerd moest worden. Kinderen zouden er ook zo van genieten. Oh, ik kreeg er gewoon kokhalsneigingen van. Er zijn dingen die precies zo zijn, zoals God het bedoeld heeft. Homo’s, lesbiennes, dat is echt puur zoals het hoort. Als je eenmaal precies weet hoe dat zit, dan vind je dat ook niet meer dan logisch. Dat kan je lezen in de boeken van Jozef Rulof. Dat ga ik hier niet even uitleggen.

Maar eh, een seriemoordenaar gaat toch ook niet flyeren omdat hij vindt dat hij maar eens geaccepteerd moet worden, het is nou eenmaal zijn natuur?! Kom nou toch? Of mannen die hun vrouw slaan? Of vrouwen die hun man slaan? Mag dat allemaal dan ook maar? Verkrachters, ga maar flyeren hoor, dat je het alleen maar leuk vindt, als je er iemand toe kan dwingen. Wat een stel idioten zeg! Hij werd nog boos ook dat hij werd weggestuurd. Zo’n iemand zou het nog kunnen verzieken ook voor een hele grote groep. Hij heeft wel lef, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik moet het niet zien in elk geval. Zo dat moest ik even kwijt hoor, zo begon mijn dag en dan heb je gelijk genoeg voor de rest van de week.

Mijn broer was vandaag jarig en dat is veel leuker. Hij is 46 geworden en loopt nu tegen de 50. Dat vindt hij echt helemaal niet leuk! Ik heb weken gewerkt aan zijn cadeautjes. Voor de compleetheid, heb ik die van San er ook gelijk maar bij gedaan. Ook al is zij pas in december jarig. Maar ja, ik had een setje gekocht en die heb ik met dots beschilderd. Het ene is een trommel snoep met een varken op het deksel, die met de joint waarover ik hierna vertel. En de ander is een koektrommel, beiden versierd met duizenden dots in geel en oranje, zodat ze bij hun huiskamerkleuren passen. Daarom dacht ik, dan geef ik het nu aan allebei, dan kunnen ze dat vast neerzetten bij elkaar. Mijn moeder noemde mijn broertje altijd haar ‘varkentje’ of ‘varkie’. En toen ik een varkentje zag, dacht ik, oh die is voor mijn broer. Een tijdje later zag ik er nog eentje, en ook die vond ik zo leuk. Nou ja, dan allebei maar gekocht.

Ze waren allebei wel stuk maar dat gaf niet, dat kon ik wel maken. Het was juist leuk want ik kon ze zo helemaal opkalefateren. Eentje heb ik een joint voor gemaakt, want dat rookt mijn broer wel eens. Ik heb hem weer helemaal beschilderd en mooi gemaakt ook verder. En dat andere varkentje heb ik zelfs een aantal van dezelfde tattoo’s gegeven, die mijn broer dus ook heeft. En in zijn nek staat ‘mamma’s varkie’. Om het compleet te maken, heb ik er een jonge pioenroos bij gedaan, daar was mijn moeder altijd zo gek op. Zo was ze er ook bij want ze was weer lekker bezig de afgelopen dagen, met haar 13. Alsof wij haar zouden vergeten of zo. Nou echt niet!

Dus vanmiddag even met Kim naar hem toe gegaan. Eerst even boodschapjes gehaald daar in het leuke centrumpje Hof van Spaland. Het was lekker rustig en leuke winkels. Ik ga hier wel vaker heen voortaan, dat weet ik nu al. Voor vanavond lekker kiploempia’s meegenomen ook. Bij kippiepan, lekker! En toen naar Ben en San. Volgens mij vond hij zijn cadeautjes wel leuk en San de hare ook. Hoop ik toch. Ik kon niet al te lang blijven, want ik krijg straks mijn nieuwe gsm. Ja, dat is ook alweer 2 jaar geleden. Ik zou hem toen binnen krijgen maar ik voelde opeens dat ik naar mijn moeder toe moest.

Daarom haalde ik daar mijn schouders maar over op en ben ik als een speer Kim gaan ophalen. Kim had exact hetzelfde gevoel en zo kwamen we bij ma. Je kon aan haar merken dat het niet lang meer zou duren en inderdaad, om 13u58 (5+8= ook 13) blies ze haar laatste adem toen uit. We hadden het goed aangevoeld. Die gsm kwam daarna wel, dat is dan even helemaal niet belangrijk. Maar je moet er wel aan denken, nu ik de nieuwste versie binnen krijg, 2 jaar later. Ik ben iets goedkoper in mijn maandbedrag en ik heb 2 versies beter.

Net niet de allernieuwste versie. Niet verkeerd gedaan dus. Ik ben er in elk geval blij mee. Al zit ik ondertussen al weer een tijd te wachten. Hij kan tot 18u15 komen, dus zal het wel 18u14 worden. Ook goed. Dan ga ik hem morgen pas instellen hoor! Daar heb ik dan nu geen geduld meer voor. Wel leuk, want morgen is het ook mijn allerlaatste dag van de afgelopen periode. Vrijdag begint de stage en dan begint ook gelijk een hele nieuwe periode. Mét een nieuwe telefoon! Leukie!