12. aug, 2019

Drie jaar en 75 dagen zonder Sunshine

Gisteren heb ik zowaar zonder rare dingen mijn blog kunnen plaatsen. Zaterdag was dat wel anders. Ik zat met Karina te appen en ik zei dat ik hem zou gaan plaatsen elk moment. En volgens mij had ik dat ook gedaan hoor, voor ik mijn pc afsloot. Blijkbaar toch te moe of zo want een uurtje of 2 later stuurde ze me weer een bericht. Of ik het weer vergeten was. Eh… Staat het er niet dan? Blijkbaar niet dus. Oh jeetje! Wat als ik het niet eens op mijn site heb gesaved? Dan kan ik opnieuw gaan schrijven want ik knip en plak de boel en dan is hij weg. Snel via mijn gsm naar mijn eigen website gegaan en gelukkig, mijn blog stond er daar wel. Ik had hem alleen nog niet geplaatst op Facebook.

Snel herstelde ik de boel, dat kon gelukkig via de gsm ook. Ik hoefde niet van de bank af en de hele pc op te starten. Maar gisteren ging het weer als vanouds, toen stond hij er gewoon gelijk. Ik kon er wel om lachen. Het is wat het is, ik ben moe, klaar. Helemaal niet erg, je moet gewoon goed uitrusten en dat ben ik dan maar vandaag aan het doen. Lekker aan het niksen en alleen mezelf verzorgen. Mijn haar lekker gewassen en als het straks droog is, dat duurt bij mij altijd even, dan stylen met de steampod. Mijn nagels in de olie doen en daarna even laagje Herôme nagelversterker erop. Voetjes zijn gedaan, ik zit lekker helemaal in de Nux olie. Heerlijk!

Het is alleen het wachten tot mijn haar droog is en op PostNL natuurlijk weer. Er zouden zaterdag 3 pakketjes komen maar ik kreeg er maar eentje. Ik keek snel in de app van PostNL en zag inderdaad dat de andere 2 pakjes naar de dinsdag waren geschoven. Verdorie zeg, wat is dat toch voor een ellende?! Ik ga er dan niet op zitten wachten. Mijn broer trouwt en dus gaat dat niet lukken. Hoe irritant weer! Het werd alleen helaas nog irritanter, want gisteren kreeg ik een bericht, dat Zooplus wel vandaag komt, op maandag dus. Dat andere niet, dat komt pas morgen. Dat slaat toch nergens op? Dat kan er dan vandaag toch ook wel bij? Als het allemaal al voor de zaterdag gepland stond, dan kan het toch wel vandaag dan bij die andere 2? Op zich is dat al raar toch?

Ik krijg het van die PostNL in de zomer. Ik begrijp best, als je een kudde nieuwen hebt, ja dan gaat het vaak mis. Maar jeetje zeg, zet die samen met meer ervaren medewerkers of zo? Dat het niet zo totaal mis gaat elke keer. Ook met de gewone post, zie je in de app nu een opmerking bij; ‘waarom zie ik wel mijn post in de app, en ligt er niets in de bus?’ Waar je dan op kunt klikken en dan leggen ze uit dat het zo druk is, dat het onderweg opschuift. Dan komt het toch later dan ze aanvankelijk dachten. Want ik ben zaterdag ook nog eens even extra naar beneden gegaan, maar nee, het toegezegde brievenbuspakje lag er niet. Echt heel irritant.

Als je er een foto van kunt sturen, dan zit het toch in hetzelfde proces en op dezelfde plaats, als in de andere maanden? Dan zou het toch de volgende dag in de bus moeten zitten ook? Of zie ik dat verkeerd? Stuur dan niks, dan ga ik gewoon wel een keertje kijken, als ik zin heb. Maar niet omdat ik iets verwacht. Dat vind ik in mijn eigen huis al vervelend, als je handen op een lege plek slaan omdat je vergeten bent iets te halen. Laat staan als ik een bericht krijg, morgen ligt dit, van deze foto in je bus, en het ligt er niet. Dan moet je dat niet sturen! Klaar.

En over irritant gesproken, wat nog vele malen irritanter is, is dat ik die US naar EU stekker kwijt ben. Die stekker die ik speciaal besteld heb voor die verkeerde krultang, die ze me gestuurd hebben. Nou, wel de juiste krultang maar met de verkeerde stekker. Dus kocht ik maar zelf een omwissel stekker. Nu wilde ik die tang gaan uitproberen, dit weekend maar wat denk je? Juist! Stekker kwijt! Hoe bestaat het! Ik weet zeker dat ik hem bij die krultang in de doos had gestopt. Maar al wat er in zit, ja de krultang maar niet die stekker. Of wel met stekker maar zonder omschakelstekker. Dus kon ik hem nog niet uitproberen. Onnodig om uit te leggen dat ik me helemaal suf heb gezocht, op alle plekken die ik me maar kon bedenken het ding gelegd te hebben. Zelfs op plekken waar dat helemaal niet logisch zou zijn. Niks gevonden natuurlijk…

Dat zijn weer van die dingen, je zou er totaal van kunnen flippen. Dat deed ik vroeger ook altijd en nu probeer ik dat niet te doen. Haal je schouders er maar over op. Het gebeurt zo ontzettend vaak. Astrale pestkoppen gooi ik het op. De keer dat het mijn eigen verstrooidheid is, geef ik dat ruiterlijk toe. Maar nu, nee, ik heb hem in die doos gedaan, bij de krultang. Dat weet ik 100% zeker. Juist omdat ik wel eens warrig kan zijn. Dit is dus echt weer zo’n raadsel en dat gooi ik dan altijd op ‘pesten’. Je doet er alleen weinig aan. Gelukkig zijn ze niet duur en heb ik er nu 2 besteld, zonder bezorgkosten nog geen 4 euro, en die bezorgkosten waren er ook niet. En je zal het vast zien, als die binnen zijn, morgen in de brievenbus, dan vind ik die ene ook weer. Ik ben het al gewend zo ondertussen. Al flip ik dan meestal niet meer, het blijft wel irritant.

Moonlight is de laatste weken echt en totaal de clown aan het uithangen. Ik begrijp hem wel een klein beetje. Zoals ik eerder al vertelde, heeft Skylar eindelijk ontdekt, dat ik die krabpaal speciaal voor zijn grote kalvenlijf heb gekocht. En sinds hij daar echt achter is maakt hij er ook continue gebruik van. En ja, dan is die plek opeens altijd bezet. En degene die op die plek lag het meest, totdat Skylar de plek ontdekte, is Moonlight. En die vindt het niet zo geslaagd, dat die plek er nu opeens niet meer voor hem is. En dan gaat hij een beetje gekkie doen. En daar kan ik zo om lachen hè! Hij weet dat ook volgens mij maar leuk vindt hij dat niet. Hij voelt zich dan ook echt uitgelachen, zo reageert hij er tenminste op. Waardoor ik natuurlijk nog harder moet lachen.

Hij heeft nu de tussenverdieping in beslag genomen, om zich op te draperen. Dit terwijl Skylar er vlak boven, prinsheerlijk op het zachte kussentje ligt. En zo af en toe, begint Moonlight dan die arme Skylar te terroriseren. Hij draait zich dan om de paal waarop het mandje rust, waar Sky zo heerlijk ligt. En dan hijst hij zich zo aan een poot omhoog en zo kan hij dan net een tik geven over de rand van het mandje. Hij doet dit in het wilde weg hoor, dus hij raakt niet altijd zijn doel. En Skylar zie je dan met van die grote ogen liggen kijken, wachtend tot er wel een treffer komt. Moon begint dan ook zo gek te mauwen en te grauwen en dat klinkt ook voor geen meter. Ook iets waar ik erg om moet lachen.

En na een paar van die tikken en draaien omhoog, geeft hij een grauw en gaat hij keihard rennen. Hij slipt zo alle hoeken om, als hij banden had dan zouden ze gieren. Ik ook, maar dan weer van het lachen. Gek beest is het toch! Ik kan me zo met ze vermaken hè. En eigenlijk hoor ik Moonlight nu ook op zijn kop te geven en dat doe ik dan wel. Maar wel met halve slag omdat ik er zo om moet lachen. En dat is weer niet eerlijk omdat ik bij Skylar wel strenger zou zijn geweest. Maar Skylar is zo groot en sterk, die kan echt schade aanrichten en daar moet ik wel wat strenger tegen zijn. Dat is zo’n reus, die zijn eigen kracht gewoon niet kent. Hopelijk komt dat ooit wel, als hij ouder en wijzer is. Alhoewel, Moon doet ook nog steeds gek.

En juist omdat hij het zo gek en grappig doet, schiet ik er eerder van in de lach dan dat ik er boos om word. Hij doet niemand pijn. Ja, hij probeert het wel een beetje maar het lukt niet. Dan zeg ik wel eens zo streng “Moonlight, dat mag toch niet!” Niet dat zoiets helpt natuurlijk, want even later ligt hij zich alweer om die paal te draperen en weer wat later probeert hij Skylar weer te meppen. Hoe ik het ook wend of keer, het blijft een grappig gezicht. Hij heeft pech, Skylar voelt natuurlijk, dat dit de enige plek is, waar hij echt ontspannen kan liggen. Wat alle andere mandjes betreft, of ze nou op palen zitten of niet, hij lazert er zo uit. Niks aan te doen, hij is te groot. En vooral als je diep slaapt is dan het risico wat groter. Hij ligt nu dan ook eindelijk heerlijk te slapen weer.

Zo is de krabton van Rainbow. Die ligt daar echt bijna altijd. Heel af en toe wil Skylar daar ook wel eens gaan liggen. Oké, hij kan dan niet zo languit maar opgekruld lukt het nog best. Maar dat vindt Rainbow dan weer niet zo leuk. Dan gaan ze ruzie maken maar meestal wint Skylar dat. Dat is dan wel weer een voordeel als je zo groot bent. Verongelijkt gaat Rainbow dan ergens anders liggen. En als Moonlight het ziet, gaat hij snel bovenin de grote krabpaal en is hij ook weer even tevreden. Maar het komt steeds minder vaak voor, Skylar heeft een heerlijk plekje ontdekt. Nu zal Aurora er wel helemaal niet meer in gaan liggen. Die twee moeten elkaar gewoon niet. Ach ja, geen moment vervelend hoor, hier in huis, met vier van die harige heerlijkheden!