12. sep, 2019

Drie jaar en 106 dagen zonder Sunshine

Jeetje wat een gedoe! Ik wil eigenlijk niet meer naar die kapster in Den Haag, die de extentions gezet heeft. Als je met een gladgestreken smoel, midden in mijn gezicht liegt en dan nog op zo’n manier, dat je echt wel moet denken dat ik enorm dom ben, dan vertrouw ik je niet meer en gun ik je ook geen cent uit mijn knip. Waus mens! Mijn nicht zei, dan ga je toch waar ik al jaren ga? Nog lekker dichtbij ook. Ja, goed idee! Dus ik langs gisteren, maar ze zijn daar niet in gespecialiseerd en kunnen ze er dus niet uithalen. Oh? Oké. Ze stuurde me naar een kapper ietsje verder, of die misschien dan zo’n tang hadden of zo? Ze heeft nog geprobeerd er eentje los te knippen maar dat ging niet. Dat kon ik maar beter even googelen, zeiden ook de andere kapsters.

Goh, ja, dat schiet niet op zo. Dat heb ik dan ook even zitten doen maar in principe hebben ze het er overal over om ze erin te laten zetten. Het gaat nu ook pas eindelijk weer goed zitten, mijn haar, maar dat heeft niets met de extensions te maken. Dat is gewoon omdat ik nu zelf aan het veranderen ben.  En daarom wil ik ook die nep dingen eruit. Het was iets wat ik wilde uit proberen en eerlijk gezegd? Het is niets voor mij. Ja, best leuk om zo opeens weer heel lang haar te hebben maar het voelt niet fijn, vind ik. Het voelt nep. Goh, wat raar nu toch… Dat komt omdat het nep is, denk ik. En ik wil niks nep eigenlijk. Met nagels nooit gewild, ooit een keer model gezeten voor iemand en dat vond ik me toch vreselijk daarna! Het heeft maanden geduurd voor mijn eigen nagels weer normaal waren en ‘genezen’ waren van de woeste aanval met acryl.

Maar goed, ik heb het geprobeerd en ondanks dat het wel leuk staat, voelt het niet leuk. Dan maar mijn eigen miezerige maar wel echte bosje. Ik vind het gescheten. Alleen waar kan ik ze er dan uit laten halen? Ik zit er hard over te denken, om gewoon die super liegbeest te bellen, om ze er alleen uit te laten halen. Meer niet. Gewoon hup eruit en weg. Nee, jij gaat van mij geen cent meer krijgen dame. Dat heb je zelf verpest. Dingen verzwijgen of glashard liegen? Dat moet je tegen mij gewoon niet doen. Daar heb ik zo’n trauma van, van tegen gelogen worden. Dan flip ik. Ik flip zelden, ik ben erg evenwichtig en in balans maar lieg niet. Dan kom je een totaal andere Ria tegen. Hoe naar de waarheid ook mag zijn, die vind ik te alle tijden minder pijnlijk dan welke leugen dan ook. Dat krijg je als je enorm bedrogen wordt en er na jaren achter komt, dat er alleen maar tegen je gelogen is. We zijn bijna 40 jaar verder maar echt, het litteken is nog vers bleek pas geleden. Niet liegen tegen mij, dat trek ik niet.

En toch wil ik die dingen van mijn hoofd en nu ik dat besluit heb genomen, moet dat eigenlijk ook het allerliefste gisteren. Tja. Toch maar even bellen dan? Naar die enge nepperd? Ik denk dat er niets anders op zit. Maar dat geeft niet, gewoon in de vroege ochtend, van deze zaterdag of de volgende, als dat niet meer kan. Even eruit laten halen en weg. Dan was en doe ik de rest hier zelf wel. Daar blijf je met je leugenachtige vingers echt vanaf voortaan. Alleen ik ben nog deze ene keer verplicht zowat om langs te komen. Ut mot maar. De afspraak is gemaakt, om 13 uur alleen moet ik die afzeggen, er komen pakketjes nu opeens en die heb ik harder nodig. Wie oh wie weet waar ik in Rotterdam hiervoor terecht kan want na zaterdag is ze nog een week dicht ook! Heb ik weer…

Van Zooplus heb ik antwoord gehad, gisteren, dat ze vandaag dus met dat ene pakket langs zouden komen. Ook voor de woensdag stond er een pakket op de planning. Dan denk ik, wat een inefficiëntie, dat moet toch beter kunnen? Waarom nou niet gewoon in ene keer? Kijk, woensdag was ik thuis. Het pakket is al vanaf vorige zaterdag op de sorteerruimte dus waarom kon die nou niet bij het pakket dat er vandaag wordt bezorgd. Nog op een rare tijd ook, vanaf 17u55 tot 20u55 kunnen ze komen. Oké. Normaal moet je daar nog voor betalen ook. Het moet er wel een zooitje zijn zeg, bij de PostNL. Ik heb het gelukkig naar de zaterdag kunnen zetten, en dan kwam er ook al een pakketje dus dat kwam nog goed uit ook.

Gisteren heb ik toch nog wat orde proberen te scheppen in de chaos die Capabel is. Na drie uur werd er een mail van afgelopen maandag beantwoord, er waren er al 2 beantwoord en er moet er nog 1, waardoor het mij duidelijk werd, waarom ik niet in de les kon komen. Het instructiefilmpje, dat ze op de site hebben staan, is namelijk verouderd??? Echt?! Serieus?! Dat is toch niet te geloven?! Daar wordt je helemaal stap voor stap uitgelegd hoe je in de les moet komen en dat je het grootste blauwe blokje moet hebben en bla bla bla. Nee joh, zegt de man in de mail, dat is fout. Sinds kort is dat verouderd. Oh ja joh? En dat laat je gewoon dan staan, zo’n oud filmpje met hoe het niet meer moet?

Nee, ik had naar de code moeten kijken, ik sta op G en dan de 2 en dan moet ik de, verder niet blauw wordende blokjes, kijken naar de 1e of de 2e en zo verder, uit de 2e reeks. G2 dus. Niet de eerste reeks blokjes dus, waar er een blokje blauw is en groter dan de rest. Wat die meneer in het filmpje zegt, dat je DIE echt moet hebben, en niets anders. Het is dat ik zo Zen ben. Zo zou je toch van minder ontploffen… Mijn mond viel open toen ik het mailtje las! Ik ging ze pas antwoorden, toen ik een heel klein beetje was afgekoeld. De beste man antwoordde gelijk en putte zich uit in veel verontschuldigingen. Ik heb hem maar gerustgesteld, het was niet persoonlijk bedoeld.

Hij heeft me nu een 06 nummer gegeven, mocht ik er komende maandag toch niet inkomen, dan moet ik hem een appje sturen en dan zal hij me direct helpen. Maar hij heeft duidelijk uitgelegd hoe het dan wel moet dus het lijkt me niet nodig. Maar zo stom om er een verkeerd filmpje op te zetten. En oh wat een laag niveau! Dat rekenen begint echt een beetje op kleuterschool niveau. Daar heb ik al een half filmpje van terug zitten kijken. Naar Nederlands en Engels heb ik nog niet gekeken, dat moet ik zaterdag en zondag doen. En dan ook nog voor het Apo blok allemaal opdrachten maken. Ik kom echt tijd te kort het weekend. Ik hoop toch snel mijn dingen voor elkaar te hebben hoor, en voor te gaan lopen.

Ik heb wel gewoon, nou gewoon, de oefentoets Nederlands gedaan voor dit hoofdstuk, dus zonder ook nog maar iets gezien te hebben van de les of het materiaal. Als je boven de 80% scoort dan is het heel goed. Ik had 83% en ik zag dat je je toets in kon sturen. Dat heb ik dan maar gedaan. Kijken wat hij ervan zal zeggen. Ja, weet ik veel, ik doe ook maar wat hoor! Het was een goeie score, ik heb alleen geen idee waar de toets bij hoort. Daar moet ik nog achter komen. Voorlopig ben ik wel even zoet hoor. Ik zou graag een paar uur per dag erbij hebben even. Of een dag extra in de week. Maar het komt nog wel goed. Eens straks weer alles gestroomlijnd loopt, dan ga ik tijd over houden. Dat weet ik bijna wel zeker!