17. sep, 2019

Drie jaar en 111 dagen zonder Sunshine

Ik kan een cursus gaan geven, wel meer dan 1 zelfs. Eentje ervan is; studeren mét katten. Want zoals ik gisteren al vertelde, hoe Rainbow bij me komt zitten, zo gaat Skylar in mijn laptop tas liggen, want die is op dat moment natuurlijk leeg. Maar ook Moonlight gaat daar graag in. Lekker stel! En dan vooral over mijn spullen lopen en proberen pennen op de grond te gooien en weet ik het allemaal, wat ze uitspoken. Alsof ik al niet genoeg gefrustreerd ben met dat zooitje daar bij Capabel. Zoals het nu gaat, vind ik hun opleiding nou niet echt een aanrader. Want oh wat was het maandag weer een ellende!

Het weekend begon het al, want ik wilde de gemiste lessen terugkijken en kwam er uiteindelijk achter hoe dat moest. Maar dan, het huiswerk. Je moet op linken klikken en dan hoor je bij Noordhoff uit te komen, alwaar je je boeken, waarvoor je nu dus een licentie hebt, kunt gebruiken. Maar helaas, bij mij was dat niet zo. Nu heb ik het hele weekend zitten klikken en proberen en uiteindelijk vond ik het op een hele rare manier. Kijk, het blokje Nederlands, dat kan ik aanklikken en dan ga ik naar het boek. Alleen zo hoort het niet, maar goed. Het probleem is nu dan wel, dat ik wel de toetsen kan maken, alleen kan ik ze niet inzenden, dat wordt namelijk geen linkje, wat wel zou horen.

En ga ik nu, via ‘mijn producten’ naar Engels NU en vraag ik zo het online lesgebeuren op, dan kom ik, let op, via het NEDERLANDSE  vakje, toch in het Engelse boek. Jawel. Maar ook hier, ik kan geen toets maken. En ze hebben bij Engels al op onvoldoende gezet ondertussen. Bizar dit!!! Daar kan ik toch echt niet tegen hè. Maar goed, ik dacht, misschien online vragen dan, als dat tenminste lukt. Nou, met een beetje hikjes en boertjes, kwam ik er dan toch zowaar in. Ja, ze wisten wel dat het vorige week allemaal mis was gegaan en bla bla bla. Kan gebeuren. Nou ja, wat een totale verspilling van mijn tijd, met dat Nederlands op lagere school niveau en zelfde voor het Engels maar goed.

Als je langer dan 2 jaar geleden een diploma hebt gehaald, dan kan je GEEN vrijstelling aanvragen. Of je nou Universitair NL of ENG niveau hebt of niet. Je zal de lessen moeten maken. Echt hoor. Met rekenen vind ik een beetje opfrissen niet zo heel erg, dat kan ik wel gebruiken. Ik ben niet dom hoor maar sommige dingen zijn veranderd sinds ik van school af ben en ik ben een beetje roestig. Dat is dus het enige vak dat ik niet een totale verspilling van mijn toch al zo kostbare tijd vind. Al is het niet echt rocket science niveau.

De leraren leken ook niet te weten hoe of wat met de boeken en toen de leraar NL een plaatje liet zien van waar ik dan moet klikken om de toets te doen, zag ik dat het er bij mij zo totaal niet uitziet. Nou, dan ga ik Noordhoff zelf maar eens proberen. Ik kreeg redelijk snel iemand aan de lijn en met hem heb ik van alles zitten proberen en het was al snel duidelijk, het lag niet aan mij. Ergens bij Capabel zit er iets niet goed en is er iets niet goed ingesteld bij mij. Dus toch maar naar dat ellendige lange wachttijd nummer bellen met dat muziekje waar je zelfmoordneigingen van krijgt. Het is niet anders.

Ik had in elk geval de 3 lessen kunnen volgen, dat is toch een klein stapje vooruit vergeleken bij vorige week al. Helaas, het duurde weer een dik uur, voor ik iemand te pakken kreeg. Madelon, of was het nou Manon, geen idee, was iemand die mijn frustratie begreep en alleen dat was al prettig om te horen. Ze begreep mijn probleem en vroeg mijn nummer en beloofde me dat ze me zo snel mogelijk terug zou bellen. Dat zou echt niet vanavond pas zijn. Semi gerustgesteld hing ik op. En ja hoor, rond 14 uur had ik haar weer aan de lijn. Ja, ze had het zelf geregeld voor mij, met hulp van een collega, het had een hele voorgeschiedenis maar goed, daar had ik niets aan maar nu zou alles echt perfect werken.

Ik vertrouwde haar op haar stem, omdat ik geen blauwe ogen kan zeggen hier en ik hing op. Ik kon me niet voorstellen dat ze zou bellen als er niets gebeurd zou zijn. Maar zodra ik klikte waar ik eerst ook klikte en nu iets anders had moeten zien, zag ik toch weer hetzelfde, totaal foute, beeld. Van het eenzame blokje Nederlands dat ook niet echt werkt maar lijkt te werken en de dode Engelse en Reken blokjes. Nou, ben ik even mooi de lul weer. Want ik hang nu ondertussen alweer een uur in de wacht, want ja, ik ben zo pissig, dat ik gewoon weer bel. Manon/Madelon, zei zelf, dat de servicedesk honderden, zo niet duizenden mails had. Ik ben natuurlijk niet de enige bij wie het niet werkt. Nee, dat zal wel maar dat interesseert me ondertussen niet echt meer.

Het muziekje klinkt nog steeds gekmakend hier in mijn oren, met zo’n fluit ook nog die dwars door je hersens snijdt. En dan zeggen ze dat je beter op kan hangen en kan mailen. Oh ja joh? Nou echt niet! Dan duurt het weer 3 dagen voor je antwoord hebt, net terwijl je stage loopt en dan ’s avonds bekaf bent. Sorry hoor, dat werkt toch niet? En dat ze je dan op onvoldoende zetten, daar kan ik zo zwaar niet tegen! Morgen, als het nog steeds niet in orde is, dan ga ik bij dat kantoor staan daar op school, en dan zeg ik dat ik niet weg ga, voordat alles werkt zoals het hoort. Dan halen ze er maar iemand bij of zo, kan me niet schelen. Maar eerst maar even hopen dat ze de telefoon toch opnemen als ik misschien nu wel 2 uur volhou of zo?

Ik kan niet echt mijn huiswerk voor de apotheek gaan doen. En die gezamenlijke opdracht, die ik samen met medestudente Monique moet doen, heb ik ook niets aan gedaan. Ik zou niet weten hoe ik het had moeten doen en ben benieuwd of zij wel iets heeft. Zij doet BBL en dat is nog erger, tenzij jouw spullen dan wel werken zoals het hoort? Dat hoor ik morgen allemaal dan wel. Leuk is dit echt niet meer hoor, ik heb een zenuwtrekje rond mijn oog en ik kwijl een beetje maar ik hou vol! Ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Als zelfs degene waar je het dichtste bij staat je laat stikken, dan kan dit je niet klein krijgen. Dat laat ik niet toe. En terwijl het muziekje klinkt, heb ik al bijna een heel blog eruit zitten knallen. Dan loop ik in elk geval daar mee voor, kan ook geen kwaad.

Nou, eindelijk, na nog eens 2 uur wachten, kreeg ik ze dan toch te pakken. De meneer was toevallig die collega, waar Madelon samen mee had geprobeerd alles goed te zetten. Hij was ook ingelogd onder mijn naam nu en keek mee. Hee, ja, inderdaad, het klopte nog niet. Nee, daar was ik ook al achter. En er is ook nog eens storing bij het Nederlands maar dan nu op de Noordhoff site. Jeetje Kreetje en godsammeliefhebben, nou dat weer! Oh wat een ellende is dat zeg. In elk geval, ik heb ook geen tijd meer om mijn apo lessen te maken, die vandaag een deadline hadden.

Dat zal ik dus ook nog eens in moeten halen en uit moeten leggen morgen. Die Monique zal ook wel niet blij met me zijn, met mijn niet gemaakte gezamenlijke opdracht. Ik word er naar van. Morgen school, woensdag kijken of het werkt en ik toetsen kan maken. Maar zo niet, dan horen ze me weer. Echt hoor, al moet ik 4 uur aan de lijn blijven, ik bel toch gratis. Want de aanhouder wint en goed ook! Oh en ik heb de cursus afgezegd van de maandagavond, incontinentie materialen zullen moeten wachten tot al het gezeik hier bij Capabel is afgelopen!