19. sep, 2019

Drie jaar en 113 dagen zonder Sunshine

Mijn Paranormaal Therapeute, die ik hier altijd PeeT noem, heeft ook een aantal pagina’s op Facebook, buiten haar eigen website ook. En daar stelde ze vorige keer de vraag, of ze nou de enige was, die met apparaten babbelde. Nou daar kreeg ze aardig wat reacties op. Onder andere ook van mij. Want ik doe niet anders. Nee, ik ben nog steeds niet eenzaam of zo, maar ik babbel mijn leven lang al in mezelf. Met of zonder partner, dat maakt me niet uit. Het is net zoals met de katten, daar heb ik ook hele verhalen tegen en ik weet dat ze het meeste toch niet verstaan. Alhoewel, vergis je niet, want ze kunnen misschien niet letterlijk verstaan wat je zegt, maar je geluk of je verdriet of bezorgdheid, ze pikken dat allemaal wel op hoor! Zo zijn ze gewoon gemaakt, dat kunnen ze gewoon. Katten zijn daar bijzonder in. Waarom zouden ze anders in het toen hoog afgestemde Egypte zo zijn verafgood?

Die Egyptenaren waren bijzonder, liepen met alles voor en er zijn vele geboren enkel en alleen maar om de piramide te bouwen, de grote bij Gizeh. Daarom snappen ze nu, in de huidige wetenschap, nog steeds niet, hoe zo’n beschaving, hoe hoog ook ingeschat, dit voor elkaar hebben kunnen krijgen. Als je de boeken van Rulof leest, dan word je dat ook duidelijk. In elk geval, die wisten al lang wat er meer was tussen hemel en aarde. Zo kwamen ze dan ook aan hun genezende kennis. Egyptische artsen konden meer genezen dan de huidige medische wetenschap. Dus ik vertrouw erop dat ze het speciale van katten ook wisten. De inside information zeg maar, want dat katten bijzonder zijn, dat weet iedere kattenliefhebber wel. Waar het precies in zit, dat wisten ze toen... 

Maar buiten ik volop babbel met mijn katten, en ja, dat noemen ze dan een crazy catlady, vind ik helemaal niet erg, babbel ik eigenlijk met alles en ook met mezelf. Als de magnetron een keer piept, omdat hij klaar is, denk ik; oh ja, even pakken zo. Maar meestal ben je dan net met iets bezig en de mijne piept dan nog eens en dat doet ie zo een keer of 5 geloof ik, voordat het ding het ook maar opgeeft om mij daar te krijgen. Toch klets ik terug. Ja joh, ik ben ff bezig! Bij die 2e of 3e keer. Of heel geïrriteerd en heel hard JA! Bij die 5e keer dan. Zo doe ik dat ook bij de andere apparaten.

En de droger, die vind ik echt het meest irritant! Die blijft aan de gang! Daar maak ik dan ook vaak ruzie mee. Want als je niet snel genoeg komt, dan draait hij een paar keer weer een beetje lucht door de boel. Alsof hij echt wil, dat je je schuldig zal gaan voelen, omdat je hem harder dan nodig laat werken. En dan roep ik; ‘Alsjeblieft zeg, stel je in hemelsnaam niet zo aan! Ik kom verdorie zodra het me lukt! Ik zit niet uit mijn neus te eten hier hoor!’ Meestal krijg ik dan een piep terug want volgens mij wil de droger ook gewoon graag het laatste woord. Die is niet zo aardig als hij eruit ziet hoor!

Ja, weet ik ook wel, slaat nergens op. Ik kan daar heerlijk verder over doorgaan. Ik heb dat gewoon, voor de lol of zo? Geen idee! Het is dus echt niet uit eenzaamheid of alleen zijn hè, laat dat even duidelijk zijn! Anders krijg je dat weer straks. Door de vraag van PeeT weet ik in elk geval, dat ik niet de enige ben! Poe hee, wat een opluchting! Ik was al zo blij dat er hier geen camera’s hangen, tenminste, niet dat ik weet. Want oh mensen, wat zou daar iedereen een lol om hebben en me totaal voor mesjokke verslijten. Gelukkig weet niemand het, alleen ik… Dat scheelt natuurlijk. Dan hoef ik niet te vrezen voor truien met hele lange mouwen en afgesloten kamers met chesterfield muren. 

Woensdag voelde ik me totaal overweldigd door alles van de afgelopen 2 weken en ik voelde me behoorlijk ziek ook nog eens. Niesen als een gek, koortsig en hoesten en blaffen. Oh jee. Uiteindelijk besloot ik toch de apotheek een berichtje te sturen. Ja, dat moest eigenlijk wel via de telefoon, en dan als je de dag erna niet komt, dan in de middag weer bellen. Maar goed, dat wist ik niet, dus zo was het goed. Als ik maar de dagen van deze week zou doorstrepen dan. Ja, maar ja, daar had ik het juist deze vrijdag over willen hebben. Want volgens school kan ik niks met de 72 uur van augustus, terwijl me dit wel is toegezegd. En dan denk ik zelf, nou oké, dan zijn de 18 uur van deze week toch van een week in augustus?

En de laatste week van oktober, heb ik vrij genomen van stage, om Swan market en wat ik allemaal moet regelen daarvoor. Die kan ik dan toch ook pakken van augustus? Het is misschien niet regulier, maar goed, dat is een maand lang voor jan Jurk werken zonder dat er iets mee mag of kan ook toch? Maar ja, dat moet ik wel eerst even bespreken natuurlijk.

En helaas, dat zal dan niet gaan hier. Ik ben niet zo ziek dat ik geen kant op kan, dus misschien kan ik al hoestend en proestend proberen wat van school in te halen gelijk? Want het blijft verwarrend hoor daar. Maar toch, sinds gisteren begin ik al een klein beetje in te lopen maar er is nog een lange weg te gaan. Volgens mij doen ze het erom daar. De docent Nederlands heet namelijk Frans. Tja. Ik heb Frans vandaag. Oh, geven ze dat ook daar? Nee, hij is toch van Nederlands! Oh ja! Ik bedoel maar. In elk geval, de toets voor Nederlands heb ik gedaan. 98% gescoord. Werkwoorden in de juiste tijd zetten. Tja, daar was ik in 1969 ook al goed in… Verder zeg ik er niks over.

Wat voor mij nieuw was, is hoe je de Engelse werkwoorden vervoegt. Dat had ik nooit gehad en twijfelde ik wel eens aan. Nu weet ik dat ook weer. Kijk en dat vind ik dan weer mooi mee genomen. Ik weet nu wat de regels zijn, dacht scheelt. Oh echt hoor, binnen een paar weken loopt alles op rolletjes. Ik ga met laptoppie op de bank liggen morgen en ik ga dat boek lezen van Farmaceutische Patiëntenzorg. Dat ga ik bestellen ook trouwens, net als het boek Farmaceutisch rekenen, wat trouwens niet zo makkelijk moet zijn. De mensen die nu bij ons in blok 1 zitten, hebben dat blok voor de vakantie gehad, die vertelden dat. Nou ja, we gaan het zien. Ik ben niet dom, al ben ik blond, dus dat zal wel loslopen. Daar kom ik vast wel uit.

En dan krijg ik net de toets voor Engels weer terug. Afgekeurd. Er staat letterlijk: heeft niet aan de opdracht voldoen. Nou sorry hoor! ECHT WEL! Iets van 8 onderdelen erin gemaakt, allemaal ruim boven de 90%. En dan is 80% al goed genoeg eigenlijk. Maar in plaats ze dan iets erbij zeggen, zo van dit of dat doe je verkeerd, dat moet je zo doen. Nee, niks. Geen enkel commentaar erbij. Dan krijg ik het ervan hè. Dus die man heb ik ook net een flinke mail gestuurd! Dat hij me wel moet vertellen wat ik dan fout doe en hoe  ik dat goed moet doen. Dat ik dus blijkbaar iets niet goed doe maar geen idee heb wat dan precies. Ik word hier echt zo ontzettend moe van. Denken ze nou echt dat iedereen gewoon gelijk exact weet hoe en wat? Stelletje randdebielen, sorry hoor… Ik mag niet schelden maar ik word er toch zo moe van.

Ik lig met laptop op de bank nu. Ik nies me helemaal gek, heb dikke dichte ogen en ik ging daarnet opeens beseffen waar dit nu weer van komt. De diepe krassen over mijn benen, toen Rainbow van de week van mijn schoot viel omdat hij weer veel te wild was om de snoepjes. Dan krijg ik een paar dagen later altijd een hele heftige aanval. Ik ben zwaar allergisch voor katten maar daar slik ik medicijnen voor. Maar zo rechtstreeks dat waar ik allergisch voor ben, in mijn bloedbaan. Ja, daar kan geen medicijn tegenop. Hè hè. Ik snapte het al niet. Doodziek ben ik daar altijd van. Alleen ik vergeet het meestal, waar het van komt, als ik me zo voel. Er zit een paar dagen tussen dus daar komt het dan een beetje door.

Hopelijk geen bloedende diepe krassen meer voor mij, en zo wel, misschien dokter bellen en kijken of ik er dan gelijk wat aan kan doen? Ik betwijfel het maar goed, dit is ook niet leuk. Ik heb tussen de niesbuien niet eens tijd om diep adem te halen. Probeer maar eens te lezen zo. Nou ja, oorzaak in elk geval begrepen. En er zit niets anders op, om te wachten tot de aanval over is. Meestal na zo’n drie a vier dagen. Dus zondag zal het wel weer gaan met mij. Gelukkig maar, kan ik maandag weer online lessen volgens en bang zijn dat ik bij alle lessen iets verkeerd doe. Want gisteren had ik ook Nederlands en Rekenen ingestuurd. Ook zo belachelijk makkelijk, nog. Allemaal 100% op er net onder. Maar of ik daar dezelfde fouten bij gemaakt heb? Geen idee, aangezien ik niet weet wát ik fout doe. Hopelijk antwoordt die meneer me nog wel eens een keer… Wordt vervolgd!