21. sep, 2019

Drie jaar en 115 dagen zonder Sunshine

Eergisteren had ik het toch over PeeT en haar vraag over het praten met apparaten. Zij heeft meerdere pagina’s, ook over haar praktijk als Paranormaal Therapeute is er 1. Je kan hier, op mijn site, bij het kopje ‘links’ trouwens wel meer dingen vinden, ook haar website onder andere. Maar op Facebook heeft ze ook een Jozef Rulof boekenuitleen pagina. Waar af en toe mooi spreuken van Jozef worden geplaatst ook, of van één van de Meesters van het licht. En ze heeft een pagina, waar ze van die hele mooie of bijzondere foto’s op plaatst. Ik vind ze meestal, zonder uitzondering echt geweldig. Ze geven je te denken of je kan er gewoon van genieten. Zij is altijd wel bezig om mensen zich net even beter te laten voelen. Daar is ze goed in.

Op een van de pagina’s plaatste ze laatst een foto die mij raakte. Echt heel bijzonder en wat gaf die foto toch gelijk schitterend aan, hoe verkeerd religies wel niet zijn. En dan is er bijna geen enkele religie uitgezonderd, wat mij betreft. Hooguit misschien Boeddhisme. Wat religie doet, is mensen op elkaar neer laten kijken. Mensen zich verheven boven anderen laten voelen. Omdat zij toevallig bij de juiste, volgens hen zelf dan, groep zitten en de juiste God aanbidden. Seriously?! Wie heeft dit gezegd dan? Wie? De meeste religies geloven dan ook echt, dat God die persoon is, die op een troon zit en oordeelt. En zelfs ook nog dat hij een God van liefde is. Die God van Liefde oordeelt wel heel streng hoor. Jij mag wel in het hiernamaals, jij niet, ga jij maar naar het eeuwige vuur, brandt jij daar maar.

Zou een God van liefde zo echt doen? Als je er goed over na denkt, dan weet je dan toch al gelijk dat er ergens niet in de haak is? Waarom moet die groep mensen, de grootste groep zelfs, branden in de hel? Hij heeft hun toch ook geschapen? Zou hij dan in alle liefde gewoon het grootste deel van zijn eigen schepping vernietigen? Vindt niemand dat nou toch wel heel erg aards gedacht? Kan er niemand dan ook maar een heel klein stukje verder denken? Dat zou een God van liefde dan toch nooit zo willen hebben? Maar goed, ze komen er nog wel achter ooit.

Wat me zo triggerde dit zo te zeggen allemaal, was een foto van 2 graven van een man en zijn echtgenote. Maar hij was protestant, en zij was katholiek, en de foto is zo van einde 19e eeuw. Maar toen mochten die niet eens naast elkaar op dezelfde begraafplaats begraven worden. Maar hun nabestaanden, of misschien zij zelf die het van te voren hadden laten vastleggen, hadden er een prachtige oplossing voor gevonden. En dat zie je op de foto. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen! Twee zielen die zoveel van elkaar houden, ongeacht, die zouden toch naast elkaar mogen liggen, bij welk geloof dan ook?! Vandaar wat ik al eerder zei, religies, ze maken nog steeds zoveel meer kapot dan ze zelf beseffen. Gelukkig komt er ooit een enorme verandering, ik kan niet wachten tot het zover is maar of ik hier dan nog ben? Ik denk het niet. Dat zal nog wel even duren helaas. De foto doe ik erbij.

Ik denk ook die van Moonlight en Skylar. Want ze waren hier op de galerij van de buren rechts van mij, aan het werk. Al een tijdje hoor. Maar Skylar gaat dan buiten zitten, op het kattenhuis, en gaat zo zitten smekken. Zo doen ze ook als ze een vogeltje of een vlieg zien of zo. Zou hij die kerels willen vangen? Lijkt me raar hoor maar goed, geen idee waarom hij anders zo zou smekken. Ik weet direct of ze aan het werk zijn of niet. Zo niet, dan komt hij naar binnen. Anders zit hij vol belangstelling op het huisje te kijken. Zo zat Moon ook te kijken naar wat ze deden maar dan wel veilig vanaf het aanrecht binnen. Dat is niet zo’n held wat dat betreft. Gelukkig is hij wel mijn grote held, dus dat komt goed.

Ik had van de week ook zo’n spreuk erbij gezet. Toen ik die zelf zo zag staan online, dacht ik gelijk, hé, die is niet compleet eigenlijk. Er stond ‘when someone does something wrong, don’t forget all the things they did right. Ja, ja, ik vertaal het zo. Maar wat mij betreft, geldt hij andersom net zo goed. When someone does something right, don’t forget all the things they did wrong. Het eerste; als iemand iets fout doet, vergeet dan niet al de dingen die hij goed heeft gedaan. Maar ik vind dat andersom ook gelden; als iemand iets goeds doet, vergeet dan niet alles wat hij fout heeft gedaan. Want dat beschermt je wel. Natuurlijk, vergeven, dat mag. Maar hou het gewoon wel in het oog.

Ik vind het ook vaak zo krom, als jij bent als het eerste, iemand die per ongeluk opeens een foutje maakt, nadat je al jaren en jaren je best doet, dan wordt je een verstoten hond. Dan moeten mensen daar overheen komen en vinden ze je opeens niet leuk en lief meer. Maar als iemand, die alleen maar fout op fout heeft gemaakt en lelijke dingen heeft gedaan, een keertje, vaak nog net alsof ook, iets goed doet, dan wordt dat mens op handen gedragen. Nou, schiet mij dan maar lek, dat snap ik gewoon niet.

En als je dan, om die mensen te beschermen zegt ja maar pas op, want toen deed hij dit en toen zei hij dat, dan willen ze het niet weten want die persoon mag toch zeker wel een eerlijke kans krijgen? Oh ja joh? En die persoon dan die alles altijd goed deed dan? Mag die zo oprotten? Kijk, dat snap ik gewoon niet, daar kan ik me echt mijn hoofd over breken. Dan zou je bijna zo willen zijn als die slechte mens, die zoveel rotstreken heeft uitgehaald, want dan doe je alsof je iets goed doet en mag je alles. Bijna zeg ik, want nee, ik ga en ik wil er niet meer ruilen maar onrechtvaardig vind ik het wel. Maar zo gaat het heel vaak in het leven. Het zal zo moeten zijn zeker? Wat kan je er aan doen anders? Helemaal niks.

Grappig eigenlijk, zat ik me van de week te bedenken, dat de scheikunde, die ik na mijn middelbare school praktisch nooit meer gebruikt heb, toch nu, op mijn 57e, zijn vruchten afwerpt. Ik weet en ken de symbolen allemaal nog, H is waterstof O2 is zuurstof, H2O is water, Na is Natrium, Cl is chloor. En je kan ze ook combineren, tenminste, dat doet de stoffen zelf wel, want NaCl is natriumchloride en dat is doodgewoon zout. En zo kan ik nog wel een blogje of 2 doorgaan. Ik zie zo die hele grote map aan de muur nog voor me, in het scheikundelokaal. Alle elementen, dus alle stoffen ter wereld, stonden daar op. Helemaal rechts en dan van boven naar onder, stonden dan de edelgassen, Helium, Neon, Argon, Krypton en Radon. Hoppa!

Eigenlijk raar hè, dat zoiets nog zomaar ergens in je hoofd rond dwaalt en opeens tevoorschijn komt, als je het nodig hebt. Want eerlijk is eerlijk, dat is toch echt al meer dan 40 jaar geleden hoor, dat ik in die klas zat met die kaart met elementen voor mijn neus. Maar ik moet zeggen, als ik het niet gehad had, dan had ik het nu best wel lastiger gehad omdat ik veel dingen toch al gehad heb ergens in een ver verleden. Niet dat ik daardoor niets meer hoef te doen hoor maar het is wel prettig, vind ik zelf. Nou ja, zo zie je maar, wat je leert komt altijd wel een keer van pas. En geloof me maar, als het niet in dit leven is, dan toch heus wel in het volgende. Toch fijn dat ik het in dit leven nog zomaar even mag gebruiken!