26. sep, 2019

Drie jaar en 120 dagen zonder Sunshine

Vorig week vertelde ik over dat er zomaar geld van mijn rekening was gehaald. Niet door mij, daar was ik heilig van overtuigd. Maandag ben ik, zodra de lessen waren afgelopen, naar de bank gaan bellen. Ze hebben zelf de verkeerde nummers, maar uiteindelijk kreeg ik de afdeling fraude aan de lijn. Ja, hij ging mee kijken. Het is overgemaakt, vanaf mijn gsm, via de app. Ik moest maar goed nadenken wie er aan had kunnen komen en mijn inlogs en wachtwoorden veranderen. Nou, ook raar! Als t echt fraude was, dan zouden ze de rekening leeg willen halen en niet voor zo’n klein bedrag. Ja ook logisch.

Maar wat dan? Wat kon het nou toch zijn. Diverse mappen in mijn mail doorzocht op die datum, of ik misschien zelf iets besteld had, maar ik vond niks op vrijdag. Toen was ik ziek en heb ik alleen maar gelegen, ik ben niet weg geweest. Met de beste wil van de wereld kon ik er niet opkomen. Ik was wel erg van streek vrijdag maar ja, ik weet toch wel of ik iets gekocht en betaald heb zeker? Nou, blijkbaar niet. Vandaag kreeg ik een mailtje met reclame van Vistaprint. En opeens, een rotklap, dat was mijn euro! Die was eindelijk gevallen! Jeetje zeg, ik heb natuurlijk die visitekaartjes liggen maken. Blonde doos!

Gelukkig zijn er nog geen stappen ondernomen omdat het via mijn eigen gsm was gegaan maar goed ook zeg! Ik heb het gewoon zelf gedaan! Oh wat erg! Als ik dus van streek ben, dan doe ik dingen waar ik niets meer van weet later. Vorige keer met die kattenbakken, kwam ook omdat ik van slag was. Nu was het erger, want ik had een totale black out of zo? Bizar dit hoor… Dat voelt net een beetje alsof je gek bent. Gelukkig ben ik in elk geval niet bestolen, ja een klein beetje van mijn zelfrespect is weg. Goh, wat een gekke gewaarwording zoiets. Hopelijk maak ik het nooit meer mee!

Als ik tijdens examens of tentamens maar geen blackout krijg, vind ik het best. Het is best zwaar allemaal zo bij elkaar. Maar verder gaat het prima hoor. Ik doe ook weer dingen voor mezelf. Omdat ik het nu zo zwaar heb, heb ik mezelf gisteren erg verwend. Ik heb namelijk al een jaar of 2 hele korte nagels. Vroeger wilde ik zo niet eens dood gevonden worden! Ik vond het ook altijd leuk om nailart op mijn eigen nagels te maken. Ik schilderde toen nog niet maar wel op mijn eigen nagels. Maar na Sunshine en alles in mijn leven in elkaar stortte en ik steeds meer en zwaarder vermoeid raakte, ging het niet meer. Niet eens omdat ik het niet meer wilde, al had ik er echt geen puf meer voor. Ook omdat ze afbraken, dubbel afspleten, ribbels kregen. Kortom, mijn altijd zo mooie nagels, zagen er niet meer uit!

En ik kreeg ze ook niet meer goed. Dure spullen van Herome, dat werkte vroeger altijd. Nu niet. En ik was het helemaal beu van  de week. En daarom ben ik gisteren naar een nagelsalon gegaan en heb mezelf acryl nagels aan laten meten. Ik hou er eigenlijk helemaal niet van, maar ik moet zeggen. Ze heeft ze prachtig gedaan! Daar ga ik nog zeker wel terug! Ze heeft ze mooi natuurlijk gemaakt, niet zo eng dik. Ja, ik ben wel tevreden, al had ik ze toch nog liever iets korter gehad. Daar heb ik me op verkeken. Want nu moet ik er eerst weer mee leren typen. Wat vroeger van nature ging, is na een jaar of 3 korte nagels, totaal uit mijn systeem! Maar ik ben er toch heel blij mee! En een goeie leer voor de volgende keer.

Vanmiddag lekker van alles op de computer mogen en kunnen opzoeken. Dat betekent zitten! Dat kwam heerlijk uit, na vorige week niet te zijn geweest. En het gaat toch elke keer beter, dat staan. Alleen kreeg ik best last van mijn hielen en ik was blij me met andere dingen dan staan te kunnen bezig houden. In elk geval, vast wat dingen voor de 2e stageopdracht kunnen zoeken. De 1e moet ik morgen laten beoordelen door de apotheker. En ik moet morgen met haar nog wat stage dingetjes uitzoeken.

Toen ik net thuis kwam, deed ik gelijk mijn pyjama aan. Want dat wit, daar moet je niet eens de cits eten in geven. Maar ik had een briefje van GLS en van PostNL. De laatste heeft t weer direct ergens afgegeven bij een Postagentschap. GLS heeft iets raars. Als ik die code invoer, de niet thuis code, dan krijg ik te zien dat het bij de buren op 69 is afgeleverd??? En dan staat er op mijn briefje, dat daar het juiste briefje ligt??? Eh. Wat is dat nou weer voor raars. Ik heb geen puf meer om me weer helemaal aan te kleden, bovendien regent het dat het giet. Bizar weer dit. GLS, DHL, PostNL, zijn ze allemaal zo slecht? Kan dat nou niet beter? Echt hoor! Krijg je nog een mailtje binnen ook;  ‘wij hebben uw pakket af laten leveren’. Nee, helemaal niet, die stomme GLS!!! Ik ben er zo moe van, altijd met die pakketjes.

Ik hou het lekker kort vandaag, omdat mijn nagels dat niet zijn, maar ook omdat ik moe ben. Ik wil even banken, even onderuit met een koffie voor ik ga slapen. Of ik schiet een jas aan en ga op zoek naar nummer 69? Neh. Geen puf voor, briefje mee en morgen voor ik naar boven ga maar proberen? Ik vind het in elk geval achterlijk. Bij je buren afgeven, dat is zoiets als op hetzelfde trappenhuis of er vlak naast. Ik weet niet eens of hier een nummer 69 zit! Nou ja, let it go, let it gooo! Morgen. Nu lekker de bank op met koffie! Even bij komen met de cit, die zoals altijd toch blij zijn dat ik er weer ben! Zij gelukkig wel…