2. okt, 2019

Drie jaar en 126 dagen zonder Sunshine

Nou die online lessen willen wat zeg! Je zit verdorie de hele maandag op je krent. Dat voel je echt wel hoor, zo bij zessen. Rainbow kwam seintjes geven, dat het etenstijd was. Anders had ik er nu nog gezeten. Maar ja, ik ging alles klaar zetten en ik was vroeg, dus kon ik nog wat doen voor die apotheek lessen. Want het hele weekend is er van achter de pc zitten niets gekomen, alleen voor de blogs. Dus in plaats van voor te gaan lopen, is dat niet gebeurd. Nou hebben we deze maand, hallo oktober, ergens geen school. Mooi! Maar ook ben ik in de laatste week vrij van stage.

Dan kan ik die inhaalslag wel maken denk ik. Want jeetje zeg, wat gaan die dagen snel voorbij! Bizar gewoon, ik moet er maar niet al te lang over nadenken, want dan krijg ik last van mijn vliegangst, zo snel vliegt die tijd voorbij! Echt hoor, het is bijna niet te doen. Ik ga naar bed en opeens ben ik een week verder. Zo voelt het een beetje. Het mag ietsje rustiger hoor, maar ik zou niet weten hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Ik zal het er dus mee moeten doen. Ik wil zo graag een beetje voor gaan lopen maar ik haal het gewoon niet. Zodra ik denk dat ik ergens een les mee voorloop, is het weer een week later en moest ik het sowieso af hebben. Zo snel gaat mijn tijd!

Nou zijn die online lessen best een beetje tijdverspilling hoor, behalve rekenen dan. Dat vond ik vroeger niet leuk en nu nog steeds niet. En het is niet dat ik het niet kan maar ik vind het zo’n gedoe. Zeker als er van die rare sommen in voorkomen. Dan al helemaal, bah. Engels leer ik net even iets meer grammatica mee dan ik nog wist. Maar op zich, heb ik het ook niet nodig om er les in te hebben. En dan Nederlands. Dat is echt wel op best laag niveau. Maar je hebt dan ook een heleboel buitenlandse medestudenten en die hebben het niet met de paplepel binnen gekregen. Die kost het duidelijk wat meer moeite. Je pikt diegenen die hier geboren zijn er zo uit. Laat ik het zo maar uitleggen.

Het was me al eerder opgevallen, maar ik heb er maandag een screenshot van genomen omdat het best wel hilarisch is. Als je inlogt in de live online lessen, zie je de leraar en de moderator, die alles in de gaten houdt. Ook zie je je medestudenten én jezelf. En dat staat er dan ook achter. Ik zie: Ria Niemeijer (jij). Het staat er voor de duidelijkheid even tussen haakjes achter. DUH! Alsof ik dat anders niet zou weten of zo. Dat ik ga zitten twijfelen, eh, ben ik nou Mohammed Moustafari of Aisha Bourladama. Oh nee, pff gelukkig, ik zie het al! Ik ben Ria Niemeijer. Nog mazzel dat het erachter staat, anders had ik mooi de verkeerde naam ingevuld! Seriously?

Maar soms zijn de online lessen dus wel echt hilarisch. Met Nederlands kregen we voorbeeldjes, zie ook foto, van hoe fout het is, als je geen leestekens gebruikt of verkeerd woorden vast of los schrijft. Zette hij een voorbeeldje klaar, waarop stond: ‘Steel pan, 14,95’. Ja, dan moet ik weer reageren met; ‘nee hoor, dat is gratis!’ Volgens mij worden ze best moe van mij, kan ik me voorstellen. Ik word ook wel eens moe van mij. Ik zal het ermee moeten doen. Toch kan ik mij ook best vaak laten lachen. En ondanks of misschien juist tijdens veel verdriet, zal ik mijn gevoel voor humor houden en hoog houden. Het draagt je over diepe dalen, zoals Aristoteles al zei. En die kon het weten!

Vandaag, of vanmiddag dan, ga ik lekker leren, huiswerk van de apotheek lessen is een berg, echt bizar. Dat ga ik zoveel mogelijk weg werken vandaag. Het leeswerk is ook veel, maar dat doe ik van het weekend. Daar moet je rustig voor kunnen zitten en dat gaat nu niet. Het weekend ook de toetsen weer doen voor de generieke vakken, dan ben ik net bij hè. Voorlopen, dat zit er even niet in, het is gewoon te druk. Ik heb al zo’n raar tijdsbesef en ik kan er nu al helemaal niet meer uit, hoe snel het gaat. Zo kan ik echt nooit voor gaan lopen eigenlijk.

Laatste week van oktober hebben we geen lessen en heb ik ook vrij van stage. Puur toeval hoor maar het komt geweldig uit. Ik kan dan elke dag even naar de auto met een paar dozen art. En dan zie ik ook wat er niet in past want wat ik nu nog maak, is best groot. Dat zijn die herfstpotten en ook even zo grote kerstpotten die ik nog wil maken. En alles wat ik niet in mijn auto krijg, daar moet ik mijn broer voor vragen om te helpen. Hij is al op de hoogte. Misschien ook wel leuk als hij het even overneemt, met San tussen de middag. Dat ik even wat kan gaan eten of zo, met Karina. Maar het ligt er maar aan hoe druk het is. Want ik moet wel digitaal af kunnen rekenen door een tikkie te sturen of te laten scannen met betalen. Dat is wel zo handig.

Zou ik ook nog moeten zorgen voor wisselgeld? Geen idee eigenlijk. Misschien wel? Nou, dat moet ik dan ook maar niet vergeten. En zeker niet mijn oplader voor mijn gsm. Ik wil die pot, ik wil online betalen. En dan doet je foon het niet. Nee, dat kan niet. We zullen daar toch wel stroom hebben ergens? Het is voor mij ook de eerste keer zoiets, weet ik veel. Als het bevalt dan wil ik daar een jaarlijks of half jaarlijks gebeuren van maken. Want het is voor mij dé gelegenheid om mijn spulletjes te laten zien. En aangezien iedereen ze in het echt stukken mooier vindt, moet dat wel iets gaan doen dan. Hoop ik toch. En als het bevalt, dan ga ik het volgend jaar weer doen. Of het dan nog vaker zal gebeuren, hangt er een beetje vanaf, wat voor baan ik krijg.

Ik wil zeker geen 40 of 38 uur werken. Als het niet anders kan, dan 36 maar liefst 32 uur. Alleen zijn de meeste apotheken 9 uur open. Daar ga ik me volgend jaar wel druk om maken. Eerst maar een baan krijgen, tegen die tijd. Ik moet eerst dit hele jaar nog overleven, met zijn drukte en ellende. Ik zit wel met spanning te wachten hier hoor. Ik krijg namelijk een pakketje en ik heb geen idee van wie of wat. Ik heb alles wat ik besteld heb binnen, al lang. En Ali krijg ik nog wat kleine dingetjes van, als ik die nog krijg tenminste. Verder heb ik niets onderweg, volgens mij dan. Maar ja, dat zegt niks natuurlijk.

Sinds ik de fraudeafdeling van de ABN Amro heb ingeschakeld voor een betaling die ik zelf gedaan heb, kijk ik nergens meer van op. Dus wie weet ontvang ik straks een pakje van mezelf? Dat zou heel goed kunnen hoor. Ik doe wel meer zulke dingen in een black out de laatste tijd. Als ik maar niet gevaarlijk word, vind ik het prima. Ik weet waar het vandaan komt in elk geval, dat af en toe afwezig zijn, dat scheelt gelukkig. Nou ja, net als je straks zelf je paaseieren kan verstoppen, kan ik mezelf blijkbaar pakketjes sturen. Ze komen wel laat zeg, tussen 18 en 21 uur! Nou ja, ik ben benieuwd!