3. okt, 2019

Drie jaar en 127 dagen zonder Sunshine

Nou daar wordt Sinterklaas dus echt niet vrolijk van! Gisteravond met kloppend hart op dat pakketje zitten wachten, en nadat de tijd verstreken was, ben ik maar weer eens via de link gaan kijken hoe of wat. Om 20u13 zijn ze, niet dus, aan de deur geweest. Het is bezorgd. Oh ja joh? Nou echt niet! Maar goed, misschien is het een brievenbus pakje? Dat is ook wel eens, zit je de hele middag thuis, ligt er een envelop in de bus. Ook erg irritant maar dit was erger. Morgenochtend vroeg maar kijken dan.

Maar de dag begon al zo raar ook. Ik vloog uit bed, want ik dacht me te hebben verslapen. Ik zag 6u53 staan en dan ben ik er normaal al bijna een uur uit. En ik moest de bakken nog doen en de lunch klaar zetten en weet ik het allemaal. Terwijl ik de cits aan het eten geven ben, gaat mijn wekker. ‘It is six o one’, zegt Bixby. Huh? Ik heb me toch gewoon een uur vergist! Hoe kan dat nou weer? Nou ja, dit is beter dan andersom. Ik ben er liever te vroeg uit dan te laat. Dus oké, dat rennen en vliegen was niet nodig, maar ik ben wel wakker en goed ook. Genoeg tijd om alles lekker op mijn gemak te doen nu.

Ik kom ruim op tijd aan bij de apotheek, sta ik met een nieuw aangenomen assistente en de andere stagiaire, die nu in dienst is als medewerker omdat ze herexamen moet doen, voor de deur. De grote baas, komt zelf de deur open doen want de assistente die erin kan, staat in de file. Opeens denk ik, oh shoot! Niet in de brievenbus gekeken dus. Nou ja. Dan straks maar als ik thuis kom want ik ben nog steeds nieuwsgierig! Het is druk met zijn vieren! Maar het is een leuke dag, de nieuwe assistente is aardig en ik vind de andere twee ook heel leuk en aardig. In de middag leer ik aanschrijven en jeetje zeg, wat zit daar bizar veel aan vast!

Poe hee, het is aantekeningen maken en dan gewoon doen. Ik doe een half uur over 1 recept maar goed, dan heb ik in elk geval geen fouten gemaakt. Daar moet meer snelheid in komen hoor. Het is ook wel erg veel onthouden en uitzoeken. Huisartsencodes, medicatie en wat je precies voor merk aanschrijft en zeker geen te hoge dosis doen of zo. En ook zoeken en kijken naar de interacties en de contra indicaties. Jeetje zeg! En dan vertel ik niet eens een kwart maar alleen het nog enigszins begrijpelijke.

Natuurlijk, zo stond ik in die eerste week ook tegenover de etiketten en nu doe ik dat tussen neus en lippen door. Het is alleen een beroep, wat je ook doet, hoe lang je het ook doet, dat maakt niet uit. Het vereist altijd je concentratie en je alertheid en je geordendheid. Ik vind dat wel een leuke uitdaging. Maar als je je even niet lekker voelt, of je bent afgeleid, heb je zo een flinke fout gemaakt. En vandaar dat alles wel driedubbel gecontroleerd wordt. Je begrijpt wel direct waarom. Maar weer een stapje verder met wat ik doe, en een leuk stapje. Voor een paar recepten ben ik de hele middag bezig geweest en dat kan beter maar zo gaat dat bij mij. Ik begin langzaam maar wel vrijwel foutloos en dan bouw ik daarna snelheid op. Ik vind het de beste manier maar daar zullen de meningen over verschillen.

De dag vloog in elk geval voorbij en voor ik het wist was ik onderweg naar huis. Oh ja, in de brievenbus kijken! Ja hoor, een briefje met ‘we hebben u gemist’. Oh! Jokkebrok! Ik was gewoon thuis. Uw pakketje ligt bij de buren op het PC Hooftplein op nummer 23. Potverdorie! Dat is helemaal om de hoek. Gelukkig was het nu niet aan het stortregenen, zoals vanmorgen! Heel raar om mijn balkon vanaf die kant te zien. Dat was al iets. Ik was ook al een verdieping te hoog gegaan, wist ik veel waar die nummer 23 zat. Het hele gezin stond bij de deur. De zoon had begrepen dat ik met een pakketje kwam. Vandaar dat hij open had gedaan.

Nee ik leg het uit, maar zij hebben niets in ontvangst genomen. Nee, ik vond het ook al zo’n raar adres om iets af te geven, maar goed. Ik wist zo al zeker, dat ze niet logen hierover. Trouwens, dat zou ik gevoeld hebben maar toch ook niets mee kunnen doen. Ik naar huis, op zoek naar het nummer van DHL want via de site kom ik er al niet uit. Allemaal onzin vragen en stappen. Uiteindelijk moest ik een 0900 nummer bellen. Maar ik ben zo pissed, daar heb ik wel een paar euro voor over. Na ik weet niet hoe lang een aardig vrouwtje aan de telefoon maar puntje bij paaltje, kan ze niets voor me doen. Ik moet de verzender informeren en die moet opdracht geven om het uit te zoeken. Dat ik niet weet wie dat is, want er staan 6 hoofdletters en meer niet, doet er niet toe. Dat ik niets kan maar zij wel, doet er niet toe. Zij zijn er nu dus klaar mee, diegene heeft het waarschijnlijk mee naar huis genomen of zo.

Want ik begin steeds beter te begrijpen, dat er allerlei dieven werken daar. Vooral bij DHL maar vlak ook PostNL niet uit. Heel simpel werken en een hoop geld verdienen. Pakketjes uit het buitenland of zonder echte afzender, die neem je gewoon mee naar huis. Want geen hond gaat erachter aan. Nee, dat kan alleen via de afzender en die is zo niet te vinden. Dus heb je beet! Er zullen zo soms best waardevolle dingen mee naar huis gaan en dat kan je allemaal weer op marktplaats zetten of zo. Of je hebt alvast leuke cadeautjes voor familie en vrienden. Op verjaardagen zit je altijd al gebeiteld!

Het is echt te gek voor woorden natuurlijk maar zo gaat het wel. Want Truus met de lange vingers, geeft het makkelijk stelen van pakketjes door aan nicht Ali met de nog langere vingers en die solliciteert er ook. En zo multilevelt dit zich maar door en zo is het van kwaad tot erger gegaan. Het is voor DHL echt een kleine moeite om het uit te zoeken maar dat vertikken ze. En om die reden wordt er zoveel gestolen want dat komt toch niet uit want zo is het beleid. Je hoeft geen hoog IQ te hebben om dat te bedenken. En zo werkt het dus blijkbaar tegenwoordig. En zo ga je dan van een vol verwachting kloppend hart, naar een woest bonzend hart!

Dus bedankt DHL, een dikke FAIL voor jullie en als ik zelf ga bestellen, ga ik weigeren als het via DHL gaat en als het niet anders kan, dan koop ik het gewoon niet online. Klaar. En als iedereen dat nou zou doen, die zo door jullie wordt benadeeld, dan moet je eens kijken hoe snel jullie wel gaan uitzoeken waar het pakje is gebleven en gaan jullie de dieven ontslaan. En dat zouden jullie daar eigenlijk spontaan zelf moeten willen. Ik begrijp echt niet dat diegene die er aan het hoofd staat zijn bedrijf zo wil runnen. Ik zou me doodschamen en het is niet eens nodig, dat weet ik zeker!

Nou het was niet van mijn moeder in elk geval, met die 20u13. Het was dan weer wel 13 graden net, dus ze troost me wel Net zoals Picnic van de week ook opeens over 13 minuten bij me zou zijn. Ze is lekker bezig, die moeder van mij. Zeker de laatste tijd strooit ze weer continu met haar 13’s. Ik zal het nodig hebben zeker? En dat is dan ook zo. Nou ja, morgen weer een dag en als het weer rustig is, dan mag ik weer aanschrijven, al doe ik dat als een bejaarde die met een rollator meedoet aan de marathon van Rotterdam en dan iedereen moet wachten tot ik binnen ben… Nou ja, je kent het wel. Nu maar even uitrusten maar als je zo af en toe mag zitten tussendoor, dan is het enorm goed te doen. Ik ben niet eens zo moe nu. Ook wel erg fijn om te weten! Want zo zal het straks in mijn baan ook gaan en dan heb ik het vast reuze naar mijn zin!