4. okt, 2019

Drie jaar en 128 dagen zonder Sunshine

Nou zeg, wat een sof was dat gisteren, om dat achterlijke beleid bij DHL. Hoe kan je zo een bedrijf willen runnen? Ik denk dat ik weet wat het was, een beetje door logisch in Ali express te zoeken. Ik heb het bedrijf wel een mailtje gestuurd maar daar zullen ze geen boodschap aan hebben. Die begrijpen waarschijnlijk alleen Chinese boodschappen. Het is zonde van mij 15 euro. Die zijn weg. Het is niet anders. Ik kan me er druk om maken, maar daar schiet ik ook niets mee op. Er zijn mensen die zeggen, dan moet je niet meer voor DHL kiezen maar in sommige gevallen heb je helemaal niet eens te kiezen.

Gek genoeg krijg ik Ali altijd via PostNL dus hoe het nu opeens bij DHL komt, Joost mag het weten. In elk geval, het gaat dan niet goed blijkbaar. En ik heb niet de keus gekregen tussen DHL en de PostNL. Anders had ik het wel geweten. Want, ook al gaat het daar dan wel eens verkeerd, zij zoeken het wel voor je uit als er iets niet goed is gegaan. Het onzinnige beleid van DHL slaat gewoon echt nergens op. Nou ja, laten we het maar weer bij Frozen houden, let it go, let it gooooo! Klaar ermee!

Vandaag was het dierendag en daar merk je op een apotheek weinig van. Hier in huis heb ik niets extra’s gedaan hoor. Ik lijk wel gek. Het is hier elke dag dierendag verdorie. Met die dure snoepjes van ze! Ze kunnen de bak op met zijn viertjes! Nee, ik vind het wel goed zo. Ik ben aan het studeren omdat ik voor hen moet zorgen! En niet omdat ik zo nodig veel geld wil verdienen. Niet dat het zo’n wereldsalaris zal worden hoor. Maar het zal voor mij zo ongeveer hetzelfde blijven als wat ik had in mijn vorige baan en in elk geval meer dan de ww of de bijstand. Maar voor mezelf, tja, ik heb niet zo heel veel nodig. Dus dierendag, nee daar doen wij niet alleen maar 1 dag per jaar aan. Dat is hier elke dag.

Mijn ex man, die was op deze dag jarig en dan waren de flauwe grappen niet van de lucht natuurlijk. Maar dat was hij al heel lang gewend. Ik moest eventjes aan hem denken vandaag. Vandaag heb ik het een paar keer voorbij zien, of beter horen, komen; ‘het is dierendag’. Maar verder was het in de apotheek spannender of wij plat gebeld zouden worden vandaag. De stof Ranitidine, dat bijvoorbeeld in Zantac zit, blijkt kankerverwekkend te zijn en dat was gisteravond in het nieuws. Ik zit nu ook in de apothekers assistenten app. En we werden al voor het nieuws op de hoogte gebracht en dan lees je je eventjes in. Er is nog lang niet alles over bekend, ook niet in welke middelen en in welke hoeveelheden dit is.

We hadden veel en veel meer telefoontjes verwacht maar het waren er zeggen en schrijven twee. Dat is niet zo heel veel. Maar misschien wacht iedereen af of er meer over bekend zal worden, dat kan ook. Met zulke dingen krijg je natuurlijk ook te maken. Daar had ik nog niet eerder bij stil gestaan. Vandaag ook weer gedeeltelijk gezeten om aan te schrijven en zo afwisselend, staan, lopen, rennen, vliegen en zitten, dat is erg prettig werken. Maar oh wat is dat aanschrijven lastig! Je moet op echt van alles letten en ook heb ik bij bijna elk recept hulp nodig, omdat er dan weer iets op popt wat ik nog niet gehad heb. Volgens de andere assistenten is dat normaal, kwestie van zo vaak mogelijk blijven doen en dan ga je er vanzelf routine in krijgen.

En dat weet ik dan gelijk, dat klopt want ik zie mezelf echt met sprongen groeien in alles daar. Straks heb je opeens een soort van omslagpunt en gaat het helemaal vanzelf. Dat gaat nu zo met  medicatie verzamelen, het archiveren en de telefoon. Ik heb daar bijna nooit meer hulp nodig, dat weet ik allemaal al wel te vinden. Erg leuk om dat zo goed te kunnen constateren bij jezelf. Het gaat echt snel hoor, zo. En het wordt steeds leuker en interessanter. Hoe meer je leert, hoe leuker het wordt.

Ondertussen is Stoptober weer van start gegaan hier in Nederland. Er is weinig wat ik nog stompzinniger vind. En nu al helemaal, nu ik zelf niet meer rook. Ik begrijp het echt niet. Oké, bij mij ging het stoppen, na 47!! Jaar helemaal vanzelf, met een beetje hulp van een damper. Maar juist daarom, begrijp ik dit niet. Als je verdorie een maand kunt stoppen, dan kan je dat toch doorzetten? Bovendien, vind je het dan niet vies, als je na een maand weer zo’n stuk brand in je mond steekt. Oh binnen die ene dag vond ik het me toch smerig! Ik moet er niet meer aan denken ooit nog zoiets vies te doen. Ik snap het zelf ook niet hoor, dat het bij mij zo gelopen is maar het is wel zo. Dus als ik dat kan, ik werd al agressief als je naar mijn peukie keek, dan kan eigenlijk iedereen het. Kan aan mij liggen hoor.

Nog onzinniger vind ik dingen als, ik noem maar iets, zilvershampoo die je voor mannen én ook speciaal voor vrouwen hebt. Maar, en dat is bij wel meer dingen zo, ik begrijp dat niet zo goed. Wat is er nou zo verschillend aan mannenhaar vergeleken met vrouwenhaar? Als iemand me dat uit kan leggen, dan hoor ik het graag. Ik ken vrouwen met kort haar, en mannen met lang haar en andersom natuurlijk. En als ik hun haar aanraak, dan voelt het exact hetzelfde aan. Dus schiet mij maar lek. Het zal wel aan mij liggen weer. Toch, als er echt zoveel verschil is, dat de zilvershampoo voor vrouwen niet werkt bij een man, of vice versa, dan hoor ik het graag. Ik geloof er nu in elk geval geen ruk van. Slaat nergens op.

Ik ga lekker bankhangen met een mok koffie, en dan heerlijk niets doen tot morgenochtend vroeg. Dan moet ik weer flink aan de bak. Hier alles schoon en ik heb echt bizar veel schoolwerk. Ik moet lezen en leren en huiswerk en toetsen maken. Ik kan niet eens weg, al zou ik willen! Daarom komt Picnic morgen weer lekker met boodschapjes. Ik hoef er niet uit. Morgenochtend na het douchen trek ik een warme PJ aan en dan gaat die niet meer uit. Zondag ook PJ dag en dan maandag weer een erg drukke dag.

Want het is dan weer online lessen en de apotheek lessen voorbereiden voor dinsdag, daar heb je ook de hele middag voor nodig. Dan de cits vroeg eten want ik heb een cursus antistollingsmiddelen, via de apotheek. In het ziekenhuis, dan zie ik ook de mensen die ik regelmatig aan de telefoon heb. Wel leuk maar ik heb al zoveel te leren. Nou ja, het is interessant genoeg. Ik vind dat wel leuk. De nagels heb ik een beetje gehalveerd, zodat ik weer normaal kan typen, heerlijk weer. Dat is veel fijner. Ik ben het niet meer gewend, dus daar moet ik wel rekening mee houden, hoe mooi ik het ook vind. Dit is beter. Bankhangen ook! Laters!