6. okt, 2019

Drie jaar en 130 dagen zonder Sunshine

Je zou toch verwachten dat ik vrijdags geen blog zou schrijven. Maar dat werd zaterdag dat ik hem over moest slaan. Ik ben gisteren heel de middag aan het werk geweest voor school. En op de een of andere manier wil het allemaal niet lukken. Ik wilde vast de volgende toets Nederlands maken maar ik kon dat hoofdstuk niet vinden? En nog iets bij rekenen dat ook niet lukte. Nou, dat heb ik vandaag ook nog even geweten. Het is nu bijna half acht, in de avond ja, en ik zit al vanaf 7 uur vanmorgen te leren. Eerst kon ik bij Nederlands het hoofdstuk niet vinden, en er stond boek B en ik wist niet of en zo ja hoe ik dan wel niet van boek moest wisselen. Uiteindelijk denk ik het gevonden te hebben en heb ik die toets gemaakt maar ik weet het niet zeker.

Zou het zo vreselijk moeilijk zijn om een link te maken, die rechtstreeks gaat naar die toets die ze van je willen zien? Het kan aan mij liggen hoor. Hopelijk slaag ik in ene keer want eind volgend jaar werkt de Flashplayer niet meer, nergens en bij niemand, want dat gaat eruit. En ra ra hoe je bij hun daar je lessen volgt? Juist! Via Flash. Nou, ik wens de nieuwe studenten van volgend jaar veel plezier, als ze er tenminste uitkomen dan. Wat een bende van ellende zeg.

Dan het rekenen. Juist op het moment dat ik dacht debiel te zijn en kwijlend met een doekje in een hoekje wilde gaan zitten, kreeg ik een appje. Van José, een klasgenoot en bij het groepje dames behorend, die nog enigszins een heel klein beetje leeftijdgenoten zijn. Al moet ik ze dat vast niet laten horen. Of ze even mocht bellen, want het insturen lukte weer niet. Toen ik haar even aan de lijn had, gooiden we allebei onze frustratie er nog maar eens even uit. Ik natuurlijk over die toets van rekenen waar ik maar niet boven de 75% kan komen. Je zou denken, dat is een 7,5 en dat is toch een mooi cijfer? Ja, vind ik ook maar je mag onder de 80% niet insturen. En ik wist maar niet wat ik nou toch zo fout deed.

Buiten het feit dan dat er echt een paar rete rot sommen tussenzaten hoor! Bah! Zo’n hekel aan, van die lastige, die je heus wel kan bereken, maar waar dat zo’n enorm gedoe bij is. Die ja. Op de lagere school wist ik niet wat het was maar nu weet ik dat ik tegen zelfmoordneigingen aanzat hoor, als ik van die sommen kreeg. Maar goed, ik moet boven de 80 komen. Wist ik veel dat je, na het maken van de toets, gelijk kan kijken wat en hoe je het fout deed. En nu ik José aan de telefoon had, was ik ook al een stuk verder. Vragen ze iets en moet je met euro’s antwoorden, vergeet dan vooral niet de , en het streepje te doen. Dus 53 euro moet echt als 53,- want anders rekent het ding het fout. Ook bij boven de 1000.

Kijk, hier had ik het al fout gehad. 1.000 mag niet, met het door mij altijd gebruikte puntje ertussen. Nee. Fout! Nee je moet 1000 zo aan elkaar doen, of 100000, ziet er ook zo duidelijk uit hè. Of je doet een spatie. Dan krijg je dus 1 000 of 100 000. Tja. Je mot t ff weten hè. Sjonge jonge zeg! Het moet toch niet gekker worden. Ik weet niet eens meer precies hoe die vorige toets ging, maar daar moest je inderdaad andere dingen doen, met van die balken waar je mee moest schuiven en zo. Vandaar dat ik die wel gehaald heb zeker? Nou ja, een goeie leer voor de volgende keer, zal ik maar zeggen.

Vanmorgen om 7 uur zat ik al te leren. Ik moest zo ontzettend veel lezen, en dan leer ik het nog niet eens hoor, dat ik pas bij half 12 daarmee klaar was. Toen heb ik even een fles zitten bekalken. Ik ben bezig met nog zoveel mogelijk dingen te maken voor de 27e. Maar ja, met zo weinig tijd. Ik heb gisteravond de opgenomen series opgezet en ben dingen gaan maken op schoot. Moet wel kunnen natuurlijk en met die flessen ging dat wel. Nu ben ik straks pas rond snoepietijd klaar hier, en dan heb ik geen puf meer hoor. Ik wil nu vanavond gewoon heel even zitten. Ik heb nog geen moment voor mezelf gehad verder. Daarom is het zo heerlijk ontspannend toch even wat met verf te kunnen doen. Ik had nog een set glazen met karaf ook in de kast staan.

Die stonden er al heel lang. Daar heb ik vanmiddag maar even de rozen op geschilderd. En ik had verf over en die heb ik op mijn map ook maar even gesmeerd, in de vorm van een roos dan wel.  En zo heb ik wel heel eventjes even kunnen ontspannen maar jeetje zeg. En dit is nog maar het begin eigenlijk. Het zal nog wel moeilijk worden qua leerstof ook. Nu is het alleen digitale ellende. Maar goed, ik heb een aantal vraagjes voor de online leraren morgen. En zeker of ik wel de juiste toets Nederlands heb ingestuurd en zo nee, waar ik dan dat boek B kan vinden. Geef die dingen, die huiswerkopdrachten, op zijn minst dezelfde naam als de toets. Niet een beetje erop lijkend. Dat is erg verwarrend als je dan je huiswerk gaat maken. Want anders doe je hem voor niks en moet je die andere alsnog maken.

Gisteravond was ik zo ontzettend moe, dat ik zo in slaap ben gevallen op de bank. Ik werd eigenlijk wakker van de wekker voor snoepietijd, voor de cits. Oh jeetje! Die waren dolblij volgens mij dat ik in elk geval reageerde. Na de snoepjes duurde het wel even voordat ik weer bij mijn positieven was en ik was nog erg moe. Om bij negenen nu nog achter de pc te gaan zitten voor een blog, daar zag ik zo tegenop. Ik was gewoon té moe. En toen dacht ik, nou en, ik doe het gewoon niet. Sunshine zal er echt geen dag langer voor wegblijven hoor. Zo wel, dan heb ik pech en hij al helemaal.

Vandaar geen blog gisteren. Ik was gewoon even van de wereld. Daarna heb ik een serie opgezet en ben ik, al flessen verfraaiend, gaan zitten kijken. Of nou ja, meer luisteren en kijken naar wat ik aan het doen was. Nu ik die mooie map heb, wil ik mijn trolley ook zo nog en ook mijn laptoppie. Of die wil ik vol met katten schilderen, ook leuk, denk ik. Nou ja, ik kijk nog wel. Ik heb toch nog geen tijd haha, dat moet opeens toevallig zo lopen, zoals vandaag.

Ik heb dit weekend dus van de 48 uur, 16 uur geslapen en van de overige 32 uur, heb ik er 24 doorgebracht met een boek of achter de laptop. Leerboeken wel te verstaan, geen voor de lol boeken en geen voor de lol laptop tijd. Dan heb ik nog een uur of 4 doorgebracht met de cits, bakken doen, eten geven, spelen en voeren. Dan heb ik er nog 4 over geloof ik. Ja! Ik ben niet helemaal debiel. Maar die 4 heb ik dus al poetsend, was doend, stofzuigend en anderszins schoonmakend doorgebracht. Wat een spannend weekend! Ik heb niet eens mijn haar gedaan. Dus dat moet morgenmiddag gebeuren, tussen de apotheek les opdrachten door, want ik moet in de avond naar een cursus van de apotheek. Hoe bedoel je, ik heb het druk?!