14. okt, 2019

Drie jaar en 138 dagen zonder Sunshine

Ik had gisteren al een foto in elkaar geflanst dus zo kwam mijn IJsbrand de IJsbeer er niet meer op. Want ik vind het zelf ook nogal een schatje. Het is dat ik nog nooit een ijsemmer gebruikt heb, anders zou ik hem zo zelf houden. Maar ja, wat heb ik er dan aan, als ik het niet gebruik. Dan kan ik maar beter iemand anders van de schat laten genieten. Ja toch? Dus die gaat mee naar Swan Market! Wie weet wie hem mee gaat nemen? In elk geval iemand die hem óf neer gaat zetten, of gaat gebruiken, hoop ik toch.

Ik ben nu al moe en de week moet nog beginnen. Ik heb zo’n mazzel ook weer, alsof het zo moest zijn. Want de week voor ik Swan Market heb op de zondag, had ik al vrij gevraagd van stage. Ik wist al direct de 1e week, dat ik het niet zou kunnen combineren. Daar is alles net even te zwaar voor en ik wist dat het in de weken erna niet veel lichter zou worden. Dat was een hele goeie zet en het mooie is dat ik dan ook nog eens vrij heb van school. Dat komt dus weer eens perfect samen, in die ene week. Niet dat ik dan vrij heb hoor, maar alles beter dan alles bovenop en door elkaar. Dit is beter geregeld, en ik wist niet eens dat ik het aan het regelen was. Hoe bedoel je hulp van boven?

En dat is wel nodig ook. Ik heb een aantal filmpjes op Facebook gezet vanmiddag, om te laten zien hoe ik moet studeren hier, met de heren Tuxedo. De enige die braaf boven bleef was Aurora. Dames zijn nou eenmaal niet zo lomp. Dat blijkt maar weer. Want oh wat waren ze vervelend! Lief hoor, en schattig en hilarisch, maar errug vervelend. Ook van Rainbow is er een filmpje hoor, maar ja, er stonden er al 3. Dat was al bijna overkill in kattenland. Oe, dat is een spannende titel voor een kinderboek! Pff, ik ben weer hyper of zo.

Ik was dus de hele ochtend, redelijk met hindernissen en afleidingen, proberen de lessen te volgen. Jeetje zeg, dat was echt een hele onderneming. Maar ja, lach maar eens niet om die gekke fratsen van de heren. Het leidt alleen een beetje af zo. Gelukkig heb ik niet veel van de lessen nodig. En bij rekenen soms, om de dingen op te halen. Al zitten daar gewoon lastige vraagstukken tussen. Vreselijk hoor, zo’n hekel aan. Maar ik hoorde iets bijzonders, je moet er wel examen in doen, in rekenen. Het telt alleen niet voor je diploma, dus al haal je een 1, en de rest is goed, dan heb je toch je diploma gehaald. Waarom dan al die moeite en tijd? Shoot me but leak! Het zal wel aan mij liggen, als ik denk ‘pure tijdverspilling’.

Net zag ik dat Petra, PeeT voor de lezers die al langer meelezen, haar cadeau had ontvangen. Zaterdag heb ik die op de post gedaan. Zij heeft me de afgelopen jaren al zo vaak geholpen en voor me klaar gestaan. En zij is ook degene die me weer liet beginnen met schilderen, zodat mijn spieren konden ontspannen. En ze heeft zo’n mooie nieuw ingerichte website dat ik vond, dat ze ook een nieuwe fles erbij moest. Die andere, met de lavendel, had ik ook voor haar gemaakt. Maar op de site staat er nu ook een kolibrie en ze heeft een logo. En daar kon ik wel wat mee. Uit liefde en dankbaarheid gemaakt en ze zegt dat je dat ook kunt zien.

Zij had er ook foto’s van genomen, en ik zag gelijk dat zij wel iets van het parelmoer heeft kunnen vangen. Mij lukte dat niet maar misschien voortaan zo met een witte ondergrond en lichtval van de zijkant? Het is het proberen waard want soms zie je echt helemaal niets van dat soort mooie effecten. Net als op de ijsemmer bij de beer. Je ziet wel dat er sneeuwvlokken opzitten  maar je ziet ze niet zo mooi schitteren. Het is vloeibaar glas, toen ik het erop deed, maar met glitters erin. Dat pik je gewoon echt iet op, op de foto. Nou ja, het is niet anders. Ik ben blij dat PeeT er blij mee is, ze heeft dat meer dan verdiend.

De hele middag ben ik met leren, of doen voor school bezig geweest. Vooral de apotheek lessen van morgen voorbereid. En ik heb mijn 2e stageopdracht gemaakt. Woensdag moet ik de 3e maken, of beter, voorbereiden. Want er is nog bizar veel te doen. Ik heb ook weer een aantal vragen voor morgen. Want via die app, hoe je de ene keer dit en de andere keer dat. Om gek van te worden. Ik heb een aantal dingen opgevangen, waarbij ik iets heb van HUH?! Dus ja, dat moet ik even uitzoeken morgen. Godzijdank volgende week niks, zou ik dan misschien voor kunnen gaan lopen?

Nou in elk geval niet voor die apotheek opdrachten, dat is me een berg. Ik heb zelfs mijn printer inkt abonnement moeten verhogen. Van 3 naar 5 euro per maand, dus ik zal er geen honger door gaan lijden. Maar ik print nu zoveel, ik kwam nu al tekort. En ik heb net een hele berg uit moeten printen, van het boek Anatomie & Fysiologie. Aan het einde van de opleiding, heb ik het hele boek op papier. Maar ook van de foto’s van de hoorcolleges liep ik achter met printen. Dus alles loopt weer op schema nu. Tot morgen dan.

Dan loop je zo weer achter, dat weet ik al uit ervaring, na vijf weken, die wel vijf jaar lijken, zoveel maak je mee en leer je. Om van te gaan hijgen bijna, zo hard gaat het. Tja, het is even niet anders. Volgende week kijken of ik alles glad kan krijgen en ook die best pittige laatste stageopdracht kan afmaken. De laatste van blok 1 hoor, er komen nog 4 blokken na. Elk blok van 10 weken en in elk blok moet je minstens 144 uur stage hebben gelopen. Dat is inderdaad 720 uur in totaal. Je hebt ook verschil in het basis deel en de keuzedelen. Ik weet alleen nog niet waar je uit kan kiezen. Dat moet ik ook maar even snel gaan vragen. Wie weet wat dat scheelt.

Voor Nederlands nog 1 toets, tijdens dit blok van 10 weken, en voor rekenen ook. Engels heb ik al gemaakt, dat is voor mij het makkelijkst. Maar aangezien ik niet weet welk blok ik hierna krijg, kan ik er niet mee verder. Ze hebben namelijk alles door elkaar gegooid, om het niet makkelijk te maken. Nou ja, we zien het wel. In december hebben we ook 2 weken vrij van school. Alleen niet van stage, daar is het in december te druk voor. Misschien pak ik wel ergens in januari even een weekje zonder stage, ook wel eens lekker na al die drukte. Maar wie dan leeft, die dan zorgt. Eerst maar even door het heden heen. Morgen weer naar school, joepie.