22. okt, 2019

Drie jaar en 146 dagen zonder Sunshine

Gisteravond heb ik naar een reportage zitten kijken, over prins Harry en zijn vrouw Meghan. Jeetje zeg, met al die rijkdom, wat hebben ze het moeilijk. En wat kunnen mensen toch gemeen zijn, en zo oordelen over anderen, zonder ooit in die schoenen te hebben gestaan. Af en toe, schaam je je voor hoe de mensen in het algemeen zijn. In het interview met Meghan, raakte ze mijn hart. Ja, ze heeft designer kleding, ja ze is met een prins getrouwd, ja ze is bloedmooi maar jeetje zeg, dat is geen garantie om je elke dag reuze gelukkig te voelen hoor! Kom op zeg. Wat denk je ervan? Uit je vrije omgeving gerukt te worden, naar het stijve Engelse hof te verhuizen. Dat is op zich al een forse verandering in iemands leven.

Geloof me dat ik oprecht meen dat ik er nooit voor zou kiezen vrijwillig. Maar goed, zij waarschijnlijk ook niet. Maar ja, liefde laat zich niet dwingen. Ik weet ook uit de boeken van Rulof, dat je niet zomaar relaties krijgt met mensen. Het is haar pad, anders had ze er niet op gelopen. Maar dan nog, wil het niet zeggen dat je huppelend je pad over kan gaan. Ik heb het wel vaker gezegd, niemand heeft een pad zonder ups en downs. Dat bepaal je niet, hoe zwaar jouw pad wordt. Wat je wel bepaalt is hoe je het loopt. Met je hoofd naar beneden of trots je hoofd rechtop en af en toe een huppeltje. Gewoon doen! En zij loopt met gratie op het hare. Ik heb bewondering voor haar hoor. Ze kiest echt voor liefde want voor de lol, zou je hiervoor nooit kiezen.

Uitgescheten te worden door een heel land en die pers die zich overal mee bemoeit en al helemaal ‘weten’ hoe zij in elkaar zit. Echt hoor, ik kan me daar boos om maken! Ook stom ja, dat weet ik. Maar dat Engelse hof en die Engelse oordelen is al zwaar genoeg, dan is ze ook nog eens pas getrouwd én ze is net moeder geworden. Hou je maar eens staande! En dan zie je interviews waar haar de tranen in haar ogen springen, alleen door het feit dat die journalist vraagt hoe het met haar is. En dat raakte haar en dat raakte mij weer. Want niemand blijkt dat te vragen aan haar. Ja, ik weet het, er zijn ergere dingen, zeker weten. Maar toch, laat die mensen met rust.

Die Harry, die zo achtervolgd wordt door de dood van zijn prachtige moeder, en die zo bang is dat het voor hem en zijn vrouw dezelfde kant op gaat. Nee, ik zou niet met ze willen ruilen hoor, niet met al die rijkdommen erbij! En als je haar wilt steunen dan zet je online #IloveyouMeghan en dat ga ik straks doen, als ik mijn blog plaats. Ik vind haar prachtig, van binnen en van buiten en hem ook, nou ja, van binnen dan. Diana mag trots op haar mooie zoons zijn. Ik gun ze alle geluk van de wereld en hoop dat ze dat ook mogen krijgen. Zo, ik heb gezegd. Ik moest het even kwijt hoor, sorry!

Mijn nagels heb ik vast gelakt in pantermotief. Ik doe zondag ook iets aan met een panterprintje, denk ik. Dan combineert dat vast leuk. Tijger Annie komt eraan hoor! Nou ja, en dan heb ik vandaag weer zo’n soort verloren dag gehad. Ik heb niets voor school gedaan maar ja, ik heb morgen en donderdag nog. Ik moet alleen nog die ene stageopdracht doen en een Engels en een Reken toets. Dat kan morgen wel hoor. Donderdag kan ik gaan kijken met wat ik vooruit kan gaan lopen. Wat ik irritant vind, is dat ze de stageopdrachten blijkbaar per blok geven aan je. Zo kan je ook niet vooruit gaan lopen ermee. Wel jammer.

Als ik die 3 dingen gedaan heb, ben ik namelijk klaar met de dingen om te doen voor dit blok nog en er zitten nog 3 lesweken aan vast. Dus buiten het vermoeid zijn van de stage en drukte en geregel voor school, heb ik er verder niets meer voor te doen tot over 3 weken. Oh ja en de 20e november natuurlijk de voortgangstoets. Die is van de farmacie lessen. Daar kan ik me dan mooi op storten in die weken en alles wat ik tot nu toe heb gehad erin stampen. Moet kunnen. Misschien vind ik ooit wel een medicijn uit, zoals op de foto! Dat lijkt me geen overbodige luxe in de wereld. Nou ja, het is dat of iedereen moet beter leren communiceren.

Kijk, de Rulof lezers weten het al. Het directe stem apparaat moet komen, DSA afgekort. En dan kan niemand meer om de boodschap uit de boeken heen. En dan zullen alle veranderingen met een sneltreinvaart plaatsvinden. Maar ja, ook onder die lezers zijn de meningen verdeeld. Want het is erg moeilijk om er een tijdsbestek in te vinden. Hij zei wel over 75 jaar maar op andere stukken tekst lijkt het toch weer af te wijken daarvan. Dus de ene helft van de lezers zegt, ergens tussen 2025 en 2045 komt dat ding.

Maar er zijn ook weer anderen die over honderden jaren verder spreken. Tja, en wie heeft er nu gelijk. Dat is weer zo’n antwoord die alleen de tijd je zal kunnen geven. Ik hoop toch dat die van de eerste groep gelijk hebben. Ik neig daar zelf meer naar, maar ik ben door al de anderen erg aan het twijfelen gebracht. Nu vertrouw ik volledig op de leiding van hierboven hoor, dus ik maak me er niet druk om. Dingen gaan zoals ze horen te gaan, met of zonder DSA want een ieder zal toch ook zijn lessen moeten leren uit ervaring omdat het anders niet werkt.

Net zoals je tegen een peuter kunt zeggen dat ze niet aan de hete kachel moeten zitten. Dat kan je 100 keer zeggen, die ene keer pakken ze toch de hete kachel vast. En daarna doen ze het nooit meer. Dus eigenlijk, hoe gemeen het ook klinkt, kan je ze beter gelijk hun handje laten branden. Want ze leren het toch alleen door ondervinding. Dat bespaart je dan een hoop ellende en stress, bij allebei.

Maar beter communiceren kan geen kwaad. Ik heb een paar mooie tips, ezelsbruggetjes eigenlijk. 1 Gebruik LSD, Luisteren, Samenvatten, Doorvragen; Vat het verhaal kort samen en laat de ander reageren. Vraag door als iets onduidelijk is. 2 Laat OMA vaker thuis: Oordelen, Meningen en Adviezen. Als iemand iets vertelt, laat je eigen oordelen, ideeën en adviezen even voor wat ze zijn, zodat je met een open houding kunt luisteren. 3 Neem ANNA mee; Altijd Navragen, Nooit Aannemen. Neem niet zomaar aan dat je begrijpt wat iemand bedoelt. Vraag bij twijfel even na of het klopt.

4 Smeer NIVEA; Niet Invullen Voor Een Ander. Als iets niet duidelijk is, of als je iemand al lang kent, vul je al snel andermans bedoelingen in. Dit voorkom je door na te vragen. (ik ken mensen die doen bijna niet anders dan invullen wat ik vind en voel, maar dat is een ander verhaal) 5 Wees een OEN; Open, Eerlijk, Nieuwsgierig. Sta open voor de ander, geef deze een kans iets uit te leggen en wees oprecht nieuwsgierig. 6 Maak je niet DIK; Denk In Kwaliteiten; Zeker bij wat moeilijkere gesprekken kijk je al snel naar wat fout ging. Dat mag, daar kan je van leren. Maar vergeet dan ook niet te kijken naar wat goed ging.

Nou, daar zou iedereen wat mee moeten gaan doen. Ik vlak mezelf niet uit hoor want ik ben bij lange na niet perfect. Ik zou zeggen, gelukkig niet! Lijkt me helemaal niks. Grappig eigenlijk wel met Aurora, ze heeft nu dus het hogere leven ontdekt. Ze springt op tafel, en ze springt op de hoogste plek in de krabpaal nu ook soms. Dat heeft dan meer dan 3 jaar geduurd voordat ze dat lef kreeg maar ze doet het toch maar mooi. Heerlijke meid is het toch, een beetje kattig maar goed, daar kan ze ook niks aan doen. Nou worden ze nog vervelend ook allemaal. Ik ga ze maar even eten geven, dan zijn ze weer even afgeleid. En dan kan ik even kijken, of ik een start kan gaan maken met dat nieuwe medicijn! Het is nodig!