12. nov, 2019

Drie jaar en 167 dagen zonder Sunshine

Ik had het gisteren over blogs schrijven en dat dit geen literatuur is. Dat is helemaal waar natuurlijk. Een blog schrijf je heel anders, losser. In het begin haalde ik de typfouten er nog uit en zo. Maar nu weet ik, het is een blog, het is geen literatuur. Al vind ik fouten maken niet de bedoeling hoor. Het is alleen, je schrijft het snel, je plaatst het snel. Als je daarna fouten ziet, en je hébt even tijd, natuurlijk weghalen. Met nadruk op tijd hebben en die heb ik niet. Maar omdat het een blog is, kan je ermee wegkomen. Ja, het is vervelend. Nee, het is geen doodzonde. Alleen echte grove taalfouten, die kan je nergens echt maken, vind ik dan. Maar ja, ik ben een taalpurist, de Nederlandse taal is één van de lastigste in de wereld en ik hou ervan om het goed toe te passen, hoe lastig ook.

Alleen niet zo in mijn blogs. Doe maar zo streng in je boeken, die op het programma staan, zei ik tegen mezelf ooit, toen ik er weer fouten uit zat te vissen. Een blog schrijf je spontaan en wat er in je opkomt. Het zou teveel zijn om de schrijffouten en per ongelukjes er uit te halen. Dat deed ik dus al snel niet meer. Anders is het als je een boek gaat schrijven en ik heb daar veel ideeën voor. Ik had er al 7 geloof ik. Er is nu zelfs een 8e bij, zoals ik van de week al ergens zei. Maar de volgorde wordt anders en trouwens, wie zegt dat ze alle 8 geschreven zullen worden?

Eerst diploma apothekersassistente en dan die baan, dat zit als een mantra in mijn hoofd. Dan kan het schilderen en het schrijven weer worden opgepikt. Boek 1 wordt volgens mij boek 2 en boek 2 wordt boek 3. Want ik ben nu ook aan een boek begonnen, de opzet dan en ik denk dat dit boek 1 zal gaan worden. Kan je hem nog volgen? Ik wel gelukkig. Want er zit zoveel in mij, dat eruit moet. Dan maar op schrift, of digitaal schrift, kan mij het schelen. Als het er maar uitkomt. En geloof me, dat gaat een keer gebeuren. Lukt het niet tijdens mijn werkende jaren, dan misschien na mijn pensioen. Maar komen gaan ze er! Als ik iets in mijn hoofd heb, dan gebeurt het meestal toch wel. Het kan soms even duren maar wat in het vat zit verzuurt niet.

Deze boeken zijn er eigenlijk al, ze moeten alleen nog even opgeschreven worden. Als je elke dag een bladzijde schrijven kan, dan heb je er minstens 365 per jaar. Dat is behoorlijk voor een boek hoor, dus dat kan echt wel. Er zit zoveel in mijn hoofd dat ik allemaal niet eens hoef te verzinnen! Dat zou ik niet echt kunnen, zomaar een verhaal uit de lucht grijpen. Maar ik heb zo’n vol leven, wat drama’s betreft, ik kan er zo een encyclopedie van maken. Maar dat hoeft niet, als de belangrijkste 2 er maar komen, die 1e en die 2e, dan is het voor mij goed. De rest is bonus maar wie weet, heb ik die bonus wel verdiend! Ik vind eigenlijk van wel, dus dat komt vast goed! Tegen die tijd dan. Even een jaartje alles on hold maar dat gaat vanzelf voorbij.

Ik heb me zaterdagavond nog even behoorlijk druk gemaakt. Ik had de post mee naar boven genomen en daar zat een brief van de gemeente bij. Oh? Wat zou dat kunnen zijn? Heb ik een boete gekregen omdat ik zogezegd op 5 november huisvuil zomaar op straat heb gegooid? Zijn ze soms helemaal gek geworden daar?! Het is nog verdorie 125 euro ook! Gekkenhuis! Het lag van de week hier vol hoor bij de container, echt smerig en een bende. Een half huis leek te zijn leeggehaald en op de straat bij de container te zijn gegooid. Maar eh, niet door mij! En bovendien, als we het over de 5e hebben, dan kan het al helemaal niet. Want toen ben ik gewoon naar school gegaan! Stelletje idioten!

Volgens mij hebben ze die bende gezien, want die was gisteren opeens opgeruimd, en hebben ze hier de hele straat zo’n bekeuring gesteurd? Dan moet je eerst betalen, ook al stuur je een bezwaarschrift in! En dan zit de straat vol mensen die misschien die weg niet kennen of zo’n bezwaarschrift kunnen sturen. Die betalen dus allemaal want anders krijg je er alleen maar boetes bovenop. En als ze het er dan bij laten zitten, dan tikt het lekker aan daar in die gemeente kas! Maar eh, ik betaal al genoeg belastingen en zorgpremies. Donder op! Ik ga hier dus echt niet mee akkoord. Die kunnen een telefoontje verwachten. Ik schrijf dit namelijk op zondag en maandag ga ik direct bellen, na de online lessen of misschien wel tussendoor. Maar dit pikken? Nee!

Zou ik het gedaan hebben, dan zou ik dat ook ruiterlijk toegeven. Ik zet wel eens een lege doos, van Zooplus van de katten, bij de container. Maar dan haal ik alle stickers er vanaf die naar mij kunnen wijzen. Dat komt omdat die dozen nooit lang blijven staan, dat weet ik. Ik heb veel Kaap Verdiaanse buren die graag zo’n grote doos willen, omdat ze spullen sturen naar familie in Kaap Verdië. Maar de ene keer heeft die een doos nodig en een andere keer weer een ander. Ik heb wel wat beters met mijn tijd te doen, dan overal aanbellen om te vragen of ze nog een doos willen deze maand. Ik krijg natuurlijk elke maand enorme dozen binnen, als ik voor de hele maand bestel voor de cits. Maar dat is wat anders dan de bende die er van de week lag, zoiets doe ik niet. Zelfs als er iemands vuilniszak vast zit in die klep van de container, dan breng ik mijn eigen vuilniszak wel naar om de hoek, waar een hele grote staat.

Welke idioot heeft trouwens die ondergrondse containers ontworpen? Die zou ik wel eens willen spreken en vragen of hij ze zelf ook uitgeprobeerd heeft. Maar ik heb een vaag vermoeden dat hij een goeie deal heeft gesloten met de fabrikanten van vuilniszakken. Komo of zo? Want er kan geen volle vuilniszak in. Nee, je moet met je halfvolle zakje nog voorzichtig zijn, omdat het ruimte zo klein is in die kiepdeksel, dat ook die vast kan komen te zitten. Lucratieve business zo hoor. Uitgekookt vind ik dat. Het is of dat, of het is een erg domme beginners ontwerp fout. Zo, dat vind ik ervan. Heb ik het na al die jaren toch een keer gezegd gehad.

Een vriend van me, raadde me aan in elk geval maandag de gemeente even te bellen. Hij had ooit eens iets soortgelijks, en heeft het toen geseponeerd gekregen of zo. Eens kijken of ik dat er ook zo uit kan praten. Je moet sowieso betalen natuurlijk maar dan moet ik het maar zien als een potje voor later. Zij moeten namelijk bewijzen kunnen dat ik het gedaan heb. Het lijkt me stug dat mijn buren iets uit mijn brievenbus hebben gegooid en bij dat huisvuil hebben gegooid. Ik op de foto dat ik een doos neerzet? Zou kunnen, alleen niet op de 5e november! Ik ben erg benieuwd wat ze me gaan zeggen maandag. Al staat dit er pas op dinsdag geloof ik. Nou ja, wat maakt het uit. Ik was er in elk geval enorm verontwaardigd over. Laten ze die viespeuk, die het hier van de week zo smerig heeft gemaakt eens gaan opzoeken?!

Maar dat zullen wel gemist hebben. Echt hoor, ik moet het niet flikken, dan zit gelijk de politie hier binnen. Zo gaat dat in mijn leven. Ik kom nergens mee weg. Niet dat ik dat wil hoor, ik accepteer overal mijn verantwoordelijkheden voor. Zo zit ik nou eenmaal in elkaar. Maar ik kan hier niet tegen. Zeker weten dat je het niet gedaan hebt en dan toch bekeurd worden. Je zou voor minder flippen! Wordt vervolgd hoor, een keertje ergens van de week. Soms handig, dat voorlopen maar soms ook helemaal niet. Ach, meestal is mijn voorstaan heel snel weer afgelopen. Twee keer echt geen tijd hebben, dan is het alweer weg. Maar voor nu, toch wel even makkelijk.

Ik zei vorige week een keertje, dat ik het zo leuk vond dat mijn twee leden van de zwarte kinnen club, elkaar aardig gaan vinden. Dat lijkt zich een beetje door te zetten. Toen ik zaterdag lekker samen met ze aan het bankhangen was, lagen mijn twee kinnetjes ook weer gezellig bij elkaar. Soms komt Skylar er ook even bij. Maar even later, ze waren ondertussen zelfs samen voor het raam gaan liggen, was het raak. De liefde was over. En ze lijken dan zo op elkaar. Alleen is Rainbow een beetje dikker dan Moonlight. Ik zag al aan hun lichaamstaal dat het niet lang nog goed zou blijven gaan. En daarom ben ik maar alvast klaar gaan zitten met mijn gsm, zodat ik foto’s kon nemen. En dat is gelukt! Ik moest zo lachen! Ze zijn altijd zo heerlijk vermakelijk!