19. dec, 2019

Drie jaar en 204 dagen zonder Sunshine

De pakketjes ellende is weer begonnen hoor. En in december is dat altijd al dubbelop. Als om een wedstrijdje te doen, worden mijn 3, altijd grote en zware, pakketten nu door 3 verschillende bezorgers bezorgd. Wie zal het gaan winnen? DPD begon al heel goed, want ik kreeg bericht op woensdagochtend, de mail was van 2 uur ’s nachts of zo, dat ze donderdag tussen 10 en 18 uur zouden komen. Aangezien ik er dan niet ben, was ik blij verrast dat ik direct de datum aan kon passen. Ik moest zaterdag om 12 uur ergens zijn dus ik schoof direct het pakket naar de komende maandag erna. Aangezien ik een klein beetje voorraad heb nu, met kattenvoer en steentjes en dat soort dingen, kon dat wel.

Die voorraad ben ik ook uit noodzaak aan gaan leggen. Ik moest regelmatig met spoed naar de winkel om het dan daar voor een paar dagen nog even snel te gaan kopen voor ze. En in de winkel hebben ze niet alles wat ze online wel hebben. In  de loop der jaren is het bezorgen hier erg achteruit gegaan en daarom kan ik nu een weekje of 2 schuiven met bestellingen. Eigenlijk, als ik het zo zeg, ALLES is achteruit gegaan hier in Nederland. Met alles waar me mee voorop liepen in de hele wereld, dingen als gezondheidszorg en zo, dachten we zeker, dat we door die voorstand niets meer hoefde bij te houden? Het lijkt er wel op in elk geval.

Verder met de bezorgers maar. Je wordt er zo bezorgd van anders. Dus DPD. Opgeschoven naar de maandag, wat ik handig vond. Maar toen, vlak nadat ik het had opgeschoven, kreeg ik opeens een mailtje, dat ze vandaag, woensdag dus, tussen zo en zo laat langs gaan komen. Oh shoot! Maar eh, krijg ik er dan 2 via hen? Ik kijken, nee hoor, hetzelfde pakket was dit, waarvan ze zeiden dat ze het donderdag langs zouden komen brengen. Ik had dus de boel zo opgeschoven al, en als ik dat niet had gedaan had ik fijn het pakket al gehad. Maar ja, zij stuurden zelf dat ze donderdag zouden komen. Hadden ze dat niet gedaan, dan had ik ervan af gebleven natuurlijk. Dombo’s! Tenenkrommend vind ik zulke dingen.

Dan DHL, daar krijg ik ook een pakket van. Die kon ik ook opschuiven naar maandag, dus die komt tussen 9 en 18 uur maandag. Hoe dat zal gaan, is dus nog even afwachten maar ook deze heb ik dus verschoven. En toen sloeg de vermoeidheid toe want ook van PostNL kreeg ik mail, dat ze vrijdag zouden komen bezorgen. Dat zag ik toen ik donderdag thuis uit stage kwam, en mijn blog kwam plaatsen. Oh ja, die even snel verzetten. Die laat ik lekker zaterdag komen. En zo gezegd, zo veranderd. Dan komen DPD en DHL maandag en PostNL zaterdag. Mijn ene nog werkende hersencel vroeg zich toch nog even af, waarom ik die anderen dan op maandag had laten komen. Tja, waarom eigenlijk?

Oh potverdorie! Omdat ik zaterdag die afspraak heb natuurlijk! Oh ja hoor, wat platina blond weer! Echt weer een actie voor mij. Zucht. Ik word af en toe zo ontzettend moe van mij, echt waar. Huppeltrutje ben ik! Ik probeerde de boel nog te redden door te kijken of ik alsnog mijn fout recht kon trekken maar nee. Er was geen verandering meer mogelijk op dit moment. Logisch ook. Ik had niet zo lang werk zaterdag, dan kon ik misschien wel op tijd zijn. Ze zouden komen tussen 12u30 en 14u30. Je kán maar eens mazzel hebben natuurlijk. Maar helaas, ik schrijf dit zaterdagavond, de 14e. Ze kwamen natuurlijk zowat direct om 12u30 en ik zag het mailtje met dat ze me gemist hadden.

Het pakket is weer terug en nu komen ze de eerstvolgende werkdag, maandag dus. Pfff. Nou ja. Dus toch zoals ik gewild had. En niet veel later lees ik het volgende, in een van de mailtjes die ik altijd krijg van het Universum (wat ik hier nu niet ga uitleggen hoor); Whenever something doesn't work out the way you thought it would, Ria, instead of thinking that something went wrong, see it as something that went unexpectedly well, but for reasons that are not yet apparent. Everything plays to your favor. And then keep on keeping on, Ria. Ja, ik kan er ook niets aandoen, het Universum spreekt Engels met me. Daarom zal ik het even vertalen, voor de niet-Engels verstaanders.

Vrije vertaling door mij gaat dan als volgt; Wanneer er iets niet gaat zoals je dacht dat het zou gaan, Ria, in plaats van te denken dat er iets mis ging, moet je het zien als iets dat onverwacht goed ging, maar om redenen die nog niet echt duidelijk zijn. Alles speelt in jouw voordeel. En ga door met doorgaan, Ria. Tja, als dat zo is, en eerlijk gezegd, denk ik dat inderdaad, dan geldt het vast voor heel veel in mijn leven. En wat ik nu zie als mislukkingen en pijnlijke episodes, zie ik boven als grote groeispurten en oorzaak en gevolg oplossen. Dat laatste betekent ook groei trouwens. En de fouten die ik dacht te hebben gemaakt, vooral juist de grote of meest pijnlijke, waren juiste beslissingen omdat ik die pijnlijke weg juist moest gaan om te groeien. Dat is me nu nog niet duidelijk, stiekem wel een beetje hoor, maar boven zie je dat allemaal in een heel ander licht natuurlijk. Soms doe je zelfs mensen pijn, zo lijkt het dan voor hen, zodat ook zij kunnen groeien.

Ook zij zien dat boven in een heel ander licht. Dan zien ze jouw diepere bedoelingen, bewust of onbewust op zielsniveau. En ergens weet ik dit ook al, diep van binnen. Ik weet ook nog dat toen mijn vader overleed, ik had al jaren en jaren geen contact meer met hem, dat ik dacht; ‘zo pa, nu zal je het van alle kanten kunnen bekijken en dan hoop ik, dat je het grote plaatje kunt zien. Omdat dit zo heel anders zit dan jij altijd dacht hier.’ En dat komt eigenlijk ook neer op wat ik net vertelde. Door alles wat ik weet over tweelingzielen, en al helemaal over tweelingzielen op deze aarde, heb ik een vermoeden dat die twee ook tweelingzielen zijn. Mijn vader en moeder. Dat weet ik bijna zeker.

En oh wat is mijn mamma dan gelukkig daar boven. Tot de dag waarop ze overging, hield ze nog van die man. Ook dat zal een reden hebben. En ze moesten mij even maken natuurlijk. Geen idee waarom hoor, maar dat moest. Als ik de kans krijg, als ik al zover ben, dan kom ik niet meer terug. Dan blijf ik lekker daar. Mij niet meer gezien hier, waar het zo moeilijk is. Maar ja, waar je wel het meeste en hardste groeit. Toch denk ik dan liever wat langzamer te willen gaan voortaan. Toch is het fijn om te weten dat er geen fouten zijn, het is alleen maar leren hoe het niet moet…

Ga ik net nog even kijken, hoe laat ze dan van DPD komen, snap ik er geen jota meer van, daar op dit site. DPD betekent vast zoiets als Domme Pakketbezorger Dummy’s! Echt hoor… Al wat ik zie, niets geen tijd dat ze op maandag komen. Nee, ik zie wel dat het bezorgen is mislukt en dat mijn pakket op een depot in de buurt staat. Wat heb ik hieraan? Je wilt toch graag weten hoe laat ze komen? Nu zit ik maandag toch al de hele dag vast hier, tussen 9 en 18 is een ruim begrip, wat DHL betreft dan. PostNL geeft een iets strakkere marge, wat fijner is. Dus, gezien de stand nu, en omdat ik een lieve vaste bezorger heb bij PostNL, vind ik toch, ondanks dat ik vaak op ze mopper, dat PostNL er met kop en schouders bovenuit steekt.

Maar niet je schoenen verkopen tot je nieuwe hebt, of de huid verkopen voordat de beer geschoten is, of wat heb je nog meer van deze gezegdes die hierop slaan. Oh ja, HO roepen voor je de brug over bent. Maar dat is een ouwetje. Dat was toen ze nog met karren met paarden werkten. Als je dan de brug opreed en je was half omhoog en je riep HO, tja, dan reed je kar achteruit en kon je paard vallen. Geen idee waar deze uitleg opeens vandaan komt maar goed. Kortom, eerst de pakjes nog binnen zien te krijgen. Hopelijk ook van DPD, anders kunnen ze lachen daar. Ik geef ze tot maandagavond.