30. dec, 2019

Drie jaar en 215 dagen zonder Sunshine

Gevechten tussen individuen, evenals regeringen en naties, komen steevast voort uit misverstanden in de breedste interpretatie van deze term. Misverstanden worden altijd veroorzaakt door het onvermogen om elkaars standpunt te waarderen. Dit is opnieuw te wijten aan de onwetendheid van de betrokkenen, niet zozeer op zichzelf, maar op hun onderlinge terreinen. Het gevaar van een botsing wordt verergerd door een min of meer overheersend gevoel van strijdbaarheid, dat door elke mens wordt veroorzaakt. De beste manier om deze inherente vechtneiging te weerstaan, is de onwetendheid van het doen en laten van anderen te verdrijven door een systematische verspreiding van algemene kennis. Met dit object in het achterhoofd is het van het grootste belang om de uitwisseling van gedachten en relaties te bevorderen. ”- Nikola Tesla

Een wijs man, die Nikola, en oh wat had de wereld er ondertussen anders uitgezien, als ze zijn goedheid niet zo verguisd hadden! Rijke stinkers zoals de Rockefellers en al die andere rijke maar rijker willen wordende families, zagen al snel dat ze het van Nikola niet moesten hebben. Die wilde dat alles gratis zou zijn voor het volk. Logisch want het komt ook gratis van de aarde of uit de ruimte. Dus saboteerden ze hem en zorgden ervoor dat mensen als Edison werden gesponsord door lieden als zijzelf. Vandaar dat we heden ten dage nog steeds betalen voor onze energie. Ach ja, de wat als momenten… Nou daar heb je niets aan hoor.

Ik weet door het boek Billy Fingers, al staat het ook maar dan iets anders geformuleerd in de Rulof boeken, dat je na je dood het afgelopen leven gaat bekijken. Als een soort film. Je zal zien wat ze achter je rug zeiden, of je gaat kijken als je bijvoorbeeld niet weggegaan was bij die partner, wat er dan zou zijn gebeurd. Of als je juist wel weg was gegaan, kan ook natuurlijk. Billy zegt dan ook ‘zorg dat je wat te zien hebt, want je bent daar best lang mee bezig, maak het spannend’. Nou, dan kan ik mijn lol op! Maar, hoe vaak je ook gaat kijken naar de ‘wat als momenten’ , Billy vertelt ook dat het je uiteindelijk toch weer brengt naar dezelfde plek als waar je nu bent. Dat geldt dus altijd, dat is een kosmische wet.

Wat maar weer wil zeggen, dat de dingen gaan zullen als ze horen te gaan. Ook al hebben we vrije wil en vrije keuze, het gaat toch zoals het al vast staat. Misschien met wat andere bochtjes of zijweggetjes maar toch, zou ik, wat voor bocht ik ook zou hebben genomen, op dit moment hier hebben zitten typen. Dus tja, maak je niet zo druk, het gaat zoals het gaan moet. Probeer er zo goed mogelijk doorheen te komen. Ik doe mijn best, niet makkelijk maar ik probeer het wel. En wat Nikola in deze quote ook eigenlijk zegt; alle misverstanden worden veroorzaakt door het onvermogen elkaars standpunt te kunnen waarderen, of zelfs ook maar te zien, plak ik er nog even aan vast.

Want mensen zien wat ze willen zien hoor, en soms sleuren ze nog anderen ook mee op hun pad der verkeerde interpretatie. Maar ook die mensen, zullen hun leven gaan beschouwen en zullen ze ook zien, waar en wat ze totaal verkeerd hebben opgevat. En omdat mensen iets verkeerd of niet begrijpen, schieten ze direct in de verdediging en dat is wat hij bedoelt met het gevaar van een botsing. Want die krijg je dan geheid. Het gaat in principe dus altijd mis door onbewustheid, onwetendheid, onbegrip, ego… Als er me iets duidelijk is geworden in dit leven, is het dat wel. Je kan het nog zo goed bedoelen, als ze het anders willen zien, dan doen ze dat toch. En daar sta je dan machteloos tegenover.

Wat dan altijd kan helpen is een gesprek, communicatie om de onwil, of het onbegrip, de onbewustheid en onwetendheid weg te nemen, of te helpen zien hoe je het dan wel bedoelde maar ook hier weer, dat moet dan wel van 2 kanten komen. Anders kan je net zo goed tegen de muur praten. Dus als je, zoals ik, met een kant zit, die niets wil horen, niet wil begrijpen en niets wil ondernemen in die richting, simpel en alleen om het feit dat dit beter uitkomt in hun leven, dan ben je klaar. Dan valt er niets meer aan te doen. Bijna ging ik daardoor eraan kapot maar dat maakte me ook weer boos? Waarom moet ik ergens aan kapot, als ik niet eens iets verkeerd doe? Want geloof me maar, dat ik me daar al maanden in heb verdiept. En ik ben wel zo, dat ik dat dan als eerste zou toegeven, daar heb ik geen moeite mee.

Maar ik deed niets verkeerd, ik deed het enige wat ik nog kon doen, ik schreef erover. Hopend dat het een overzicht zou geven en dat het kwartje erdoor zou vallen. Maar zoals zo vaak, de waarheid is niet altijd leuk om naar te kijken. En in plaats van naar jezelf te gaan kijken, echt kijken of dat hele verhaal wel klopt, kan je beter boos worden, flippen en alle contact verbreken. Want dan hoef je in elk geval niet toe te geven dat er toch wel erg veel waarheid in die woorden zitten. Nee, dat moet je niet willen toch? Dan maar die botsing, waar Nikola het ook al over had.

Als iemand mij ergens van beschuldigt, of mij iets verwijt, en ze zeggen me dat, op wat voor manier dan ook, dan ga ik het gesprek aan, als ik het er niet mee eens ben. Want dan kan ik met argumenten komen waarom ik het er niet mee eens ben. Ik ben geen kind meer dat ik dan zou antwoorden op de vraag, waarom ik het er niet mee eens ben; ‘daarom’. Nee, dan leg ik gewoon uit wat het daarom is, of hoe ik dat zie. Misschien snapt die ander dan ook dat het toch iets anders zit of die onderbouwt weer waarom die het toch zo of zo ziet. Waar ik weer op kan reageren natuurlijk.  En weet je wat je dan hebt? Communicatie!

En dat zou alles zo makkelijk op kunnen lossen. Maar als je dat niet doet, als je maar blijft weglopen van zulke gesprekken, dan blijft er alleen maar oud zeer zitten. Vooral het EGO speelt er ook vaak een rol in. Maar ook onbegrip, onwil, onwetendheid, onmogelijk om dat allemaal om te draaien, als de ander dat niet wil. Want communicatie, dat moet van 2 kanten komen. Anders heb je een monoloog en dat is niet communiceren. Iets wat toch voor veel mensen erg lastig blijkt te zijn. Dat blijkt maar weer want de meneer van de Kwik Fit garage, had me beloofd dat Lila rond het middaguur klaar zou zijn. Maar ik moest wel even het telefoontje afwachten en dan kon ik haar komen halen.

Ondertussen is het bijna 14 uur. En nog steeds niet gestofzuigd, bang dat ik het telefoontje mis. Ik denk dat ik het zo toch maar ga doen. Dan doe ik die telefoon wel even in mijn broekspijp. Dan voel ik hem tenminste trillen of zo. Want wie weet wordt het nog later, ik moet er dan nog heen lopen ook. Dan is het alweer donker als ik thuis kom en het is hier nu een vieze harige bende om te zien. Het zonnetje schijnt zo fel, dat alles onder het haar lijkt te zitten. Dus eh, of nu bellen of ik ga stofzuigen. Oké, de stofzuiger wint. Brrr, koud die telefoon! En wat denk je? Gesprek gemist. Van de garage én van de voicemail, maar die 2e x voicemail hoorde ik gelukkig wel. Maar wel gestofzuigd, dus ik ben tevreden.

Dus nu even stukje schrijven en dan weer een stuk gaan lopen. Kijken of mijn weg langs het Spartastadion komt, want dat is ook wel op mijn weg. De foto’s op facebook zijn wel een succes geloof ik. En ik heb John uit Amerika beloofd bij mooi weer de mooie of historische dingen op de foto te zetten. Toen met het zoeken van Sunshine heb ik pas echt mijn eigen buurt leren kennen en we hebben hier veel mooie dingen. Zoals het tot appartementen verbouwde Spaanse Fort hier om de hoek, je moet het ff weten! Maar dat komt nog wel. Voor nu, ik ga even alles afsluiten en lekker lopen in het zonnetje.

Ik denk dat ik de ingeplande muts en shawl maar even laat. De handschoentjes met zonder vingers doe ik wel aan. Het ziet er prachtig uit en is vast een stuk opgewarmd vergeleken met net na zonsopkomst. Echt zo’n fel winterzonnetje schijnt er, gevaarlijk om te rijden maar erg heerlijk om dan buiten te zijn. Waar ik erg van hou en veel te weinig doe. Dus dat komt mooi uit ook zo. Heerlijk weer even wat vitamine D via mijn wangetjes naar binnen laten stromen. Het is een mooie dag. Wat een mooie dag voor de dood, zoals Blöf zingt. Maar niet voor Lila, die is weer voor een jaar springlevend!