23. feb, 2020

Drie jaar en 270 dagen zonder Sunshine

Zo dat verhaal van de katten moest even tussendoor hoor. Ik was zo flabbergasted, dat het er even uit moest. Want ik heb nog helemaal niet verteld, hoe het gegaan was afgelopen dinsdag, die 1e les van blok 3. Met onze ‘nieuwe’ docente Jannie. En oh wat ben ik nu al gek op Jannie. Oké ik was totaal ‘leeg en uitgeblust’ toen ik thuis kwam maar dat was op een goeie manier. We weten nu 1 ding zeker, we hebben de 1e 2 blokken puur gehaald op onze eigen kracht. Tenminste, ook dat is nog afwachten want op het moment dat ik dit typ, hebben we nog steeds geen cijfer. Ook daar is de docente van blok 1 en 2 slecht in, in afspraken nakomen.

Dinsdag tussen de middag, zijn er een aantal gaan vragen om de cijfers, die de vorige docente zelf gek genoeg nakijkt. Wij vragen ons allemaal af waarom want van Jannie weten we, dat die van de andere docenten door iemand van buitenaf wordt gedaan. De meisjes kwamen teleurgesteld terug want de docente was zo verbolgen over hoe slecht de toets afweer was gemaakt, dat ze was gestopt met nakijken. En ze had nu een hele grote groep nieuwen erbij, oh hemel, arme schapen, dus ze zou het vanavond, dinsdagavond dus, online zetten. Wij zouden dit dan kunnen zien onder onze pagina ‘mijn voortgang’.

Ook ben ik er ondertussen achter dat ik vorige toets eigenlijk een 6.8 hoor te hebben maar dat ik er nu niets meer aan kan veranderen. Dus dit keer zit ik er bovenop maar ja, dan moet ze wel het cijfer geven en nu is de woensdag alweer voorbij en nog staat het er niet. Om gek van te worden. De rekentoets was ook niet zo goed gedaan maar niet zo slecht als de toets afweer. Dus tja. Kijk vorige keer werd ik nerveus doordat er een paar dubieuze vragen tussen stonden maar dat had ik dit keer niet. Toch dacht ik vorige keer ook een hoger cijfer te hebben en dus durf ik nu al helemaal geen inschatting meer te maken. Dus ik moet toch nog even wat geduld moeten zien te maken want het zal nog wel even duren.

Maar de 1e les met de nieuwe docente is dus bijzonder goed ontvangen door ons allemaal. Het is echt een verschil van dag en nacht. Deze dame heeft alles voorbereid en ze geeft eerst les, door middel van een hoorcollege. Maar met het verschil dat zij ons een set blaadjes geeft, met daarop de dia’s die ze ervoor gebruikt met regels om op te schrijven ernaast. Zo kunnen we direct aantekeningen maken waar ze horen. Dat is al een groot verschil want in de vorige klas, zaten we er zelf allemaal foto’s van te maken, in de verte. En dan uitprinten en er eventueel bij zoeken welke aantekening waar hoort. Verschilletje ja.

Tijdens mag je natuurlijk vragen wat je wil en zij stelt ook vragen aan ons. En erna doen we een Cahoot. Zo leuk op Cahoot punt en nog wat, heeft zij dan een quiz gemaakt en wij loggen in via laptop of telefoon met een speciale code. Dan krijg je meerkeuze vragen en die kan je aanklikken. Ik stond een hele tijd op 1 maar toen kwamen er vragen met wat langere antwoorden en ik zit achterin. Zelfs mét bril kon ik ze niet lezen en moest de docente ze voorlezen. Zodra ik de juiste hoorde klikte ik er dan wel op maar ja, ik liep achter op een paar van de jonkies gelijk, en werd uiteindelijk 5e. En ja, ik wil dan ook wel winnen ja. Helaas, werkt hier mijn leeftijd dan wel degelijk tegen me. Maar wat hebben we er een lol mee!

Ik heb al wel in de gaten dat we bij Jannie ‘aan de bak moeten’. Voor mij is dat geen probleem, ik werk zelf al zo. Ik ga dus gewoon door en krijg het alleen maar makkelijker. Want wat we tot nu toe allemaal zelf thuis hebben gemaakt, maken we nu gezamenlijk op school. Dus dat wint weer meer tijd om de wat meer ingewikkelde stof te leren. Ik vind het alleen zo machtig interessant allemaal, dat ik me daar nou juist op verheug! Heerlijk! Ik vind het allemaal zo interessant. Dit blok gaan we examen doen in ‘hart en bloed’. We zijn begonnen met cholesterol en het hart zelf. Kom maar op. Ik heb ook even respijt en kan weer iets vooruit werken.

Het fijne is namelijk dat we volgende week vrij van school hebben, het is voorjaarsvakantie. Ik heb mezelf zaterdag, dat is voor mij vandaag, vrij gegeven om lekker te rommelen. Gewoon even een dagje niets. Een beetje opruimen, als ik wil en zin heb, vast wat voor school doen. Wat schrijven, lekker uitgebreid douchen en dat soort dingen. Want ik ben zo blij met het cadeau dat John gestuurd heeft, dat mijn vingers nu helemaal kriebelen om wat te schilderen! Ik wil die nieuwe mooie kleuren gebruiken!!! Misschien kan ik het van de week een keertje doen of zo? Als ik goed voor ga lopen? Nou ja, ik moet casus A en B maken om bij te zijn ook nog.

Maar ik heb lekker 2 weekenden en de maandag en dinsdag om dit te doen. Daar ben ik erg blij mee. Waar ik super blij mee was, dat waren mijn cijfers voor de toetsen. Ik ben dan ook de beste van de klas, ondanks dat ik op eenzame hoogte sta als oudste. Daarom vooral ben ik er zo blij mee ook. Het laat zien dat je nooit maar dan ook echt nooit te oud bent om te leren. Er is er nog eentje met een 8,6 voor de toets Afweer maar ja, die heeft dan weer een 2,8 voor het rekenen, wat tegelijkertijd het laagste cijfer daar is. Dus gemiddeld sta ik toch ook echt op eenzame hoogte en ik ben voor het eerst ook echt trots op mezelf.

Toen ik dit 2e blok doorliep, ging ik door de aller zwaarste periode van mijn leven! Ik heb veel meegemaakt maar zo’n pijn nog nooit ervaren. En dat wil wat zeggen hoor! Maar ik knokte ook om mijn hoofd boven water te houden en dat moest ik helemaal alleen doen. Ik was soms dood op maar ik heb het geflikt! Ik heb het gedaan en bovendien ben ik geslaagd met zulke mooie cijfers! Ik kan het eigenlijk zelf niet geloven. Ik merkte het al wel tijdens de toetsen zelf, ze gingen erg makkelijk en ik hoefde bijna nergens over na te denken. Ik had al een vaag vermoeden dat ik er daarom best goed door zou komen. Maar de beste van de klas, nee, dat had ik niet verwacht. En onder de omstandigheden al helemaal niet! Dus ja, ik ben echt trots op wat ik gedaan heb en hoe!