24. feb, 2020

Drie jaar en 271 dagen zonder Sunshine

En dan ben je zo blij dat je zulke mooie cijfers hebt en dan ga je inloggen op school en dan zie je, tot je enorm grote schrik, bij de toets Afweer een 3 staan!!! WTF?!!! Ik schrok me rot en ik weet 100% zeker dat die 3 niet van mij is!!! Ik kijk dan ook direct naar de lijst die de docente stuurde en diegene met de 3 die staat precies boven mij. Dus óf de docente heeft het ‘scheef’  ingevuld, óf ze heeft het doorgestuurd aan de administratie en een van hen heeft ‘scheel’ gekeken! Zo daar kan ik dus echt bijna van flippen!!!

Stel je voor dat ze het zo laten?! Zulke dingen schieten er dan door mijn hoofd. Dit omdat ze ook al zo moeilijk doen over het inzien van je examens en tentamens en weet ik het allemaal. Daar zit een heel regiment aan regels op en de belangrijkste wel, dat je binnen 10 werkdagen moet aanvragen om je examen in te zien. Maar ja, komende week is het dus vakantie! En ja, ik had mijn prachtige en welverdiende 8.6 al via de mail gehad, dus had ik er niet bij stilgestaan dat ik ook even naar het cijfer moet kijken wat er bij de pagina ‘mijn voortgang’ staat.

Ik kijk gelijk nog even in de mail van de docente met de cijfers en zie ook direct dat diegene met de 3 dus exact boven mij staat en het dus echt inderdaad en gevalletje van scheef kijken is! Maar ja, ik ben wederom weer eens van slag door hoe het er daar aan toe gaat, in combinatie van de onredelijke angst die ik heb, dat ze het niet willen rectificeren. Dus niet leuk zo. Ik heb de docente al een mail gestuurd maar ik weet, die kijkt alleen op zondag naar haar mail maar dan wel als ze dinsdags naar school moet. Laten we verdorie toch precies nu een weekje vrij zijn van lessen in verband met de voorjaarsvakantie. Echt niet leuk dit!

Oké, ik weet het, het is mijn cijfer niet maar ik wil het er gewoon zo snel mogelijk weg hebben. Donder op met je 3! Op zijn Rotterdams zou het nog heel anders klinken maar goed, ik vind dit echt niet kunnen hoor. Wat een bende van ellende is het daar toch! Ik begin steeds meer te begrijpen, dat sommige apothekers een gezicht trekken als je zegt dat je bij Capabel hebt gelest. Maar die moeten echt wel beseffen dat je juist erg goed bent, mocht je daar slagen. Want inderdaad, het is er een zooitje! Zo, dat moest ik even kwijt hoor. Ik ben me toch boos! En gewoon ook teleurgesteld, dat je er zoveel extra tijd aan kwijt bent om van alles te herstellen of uit te zoeken en recht te zetten. Alsof je het niet al zwaar genoeg hebt zonder dit soort gedoe.

Nou ja, oké, klaar. Ik laat het los, tot ik weer op school ben en nog niets gehoord heb. Ik geef ze even de kans om het te herstellen maar ik heb al wel uitgezocht waar ik hier een klacht over kan insturen en ik schroom niet om dat te doen, mocht het nodig zijn. Sorry hoor, daar werk ik te hard voor. Ik heb het ook in de klas app gezet, dat diegene met dat nummer, of het nummer onder mij, die nu de 8.6 heeft, deze zeker niet mag houden! Die eis ik weer terug en daar heb ik echt veel en veel te hard voor gewerkt. Dat ze het maar even weten.

De zaterdag heb ik dus gelijk weer helemaal niets voor elkaar gekregen. Voor ik het wist werd het alweer donker en had ik nog niet veel gedaan. Maar ja, het was nogal een klap in mijn gezicht weer, dus bedankt Capabel. Zondag maar de boel doen want ik ben ook wel heel erg moe hoor. Ik heb mijn woensdag ook al niet gehad, die was ik kwijt aan Utrecht. Wel fijn dat ik nu weet hoe het er daar uitziet. Het zit ook in een soort van industriegebiedje met van die grote winkels als de Kwantum en de Ikea. Dus de 5e maart ga ik lekker redelijk vroeg op pad. Dan kan ik op mijn gemak mijn weg zoeken en wie weet, kan ik nog even de Ikea in of zo? Ik heb het examen om 13u30. Engels dit keer en buiten mijn té veel Amerikaans, maak ik me niet echt druk.

Wel dat het weer een lange 2 uur zal worden. Met weer veel van die luister- en kijkfragmenten. En dat is me saai! Net als bij het Nederlands. Toch zullen we er doorheen moeten. Zo jammer dat we niet allemaal op dezelfde dag moeten, of een paar van ons of zo. Dan heb je nog wat aanspraak maar dit keer ben ik alleen. Net als de andere twee van vorige keer. Ach nou ja, ik ga lekker op stap en maak er een dagje uit van. Jammer hoor, dat ik geen geld te besteden heb, anders was het best erg leuk geworden!

Het weekend dus rusten zoveel mogelijk, of nou ja, bijkomen van de cijferstress in dit geval. En het huis doen. Dan gebruiken we de maandag, de dinsdag en de woensdag lekker voor het voorbereiden van de komende lessen. Ik ga mijn ‘winnende systeem’ gewoon weer toepassen. Mooi samenvattingen maken van de lessen. Dit keer met de prachtige uitgeprinte hoorcolleges ook nog eens ter ondersteuning! En mijn tabel heb ik al af, die moet ik alleen weer even plastificeren. Gewoon weer elke week een aantal keren doorlezen. Die laatste week weer vrij genomen van stage en dan elke dag een hoofdstuk leren door de samenvatting en een samenvatting van de samenvatting maken. En elke dag die tabel erin stampen. En dan krijg je toch hoge cijfers blijkbaar. En ik zal ze even op hun hart drukken, om dit nooit maar dan ook nooit meer scheef in te vullen. Als je ogen het niet kunnen, leg er dan een blaadje op!

Hopelijk kan ik dan ook nog even aan de slag met wat art. Ik wil zooooo graag even schilderen! Vooral met mijn nieuwe kleurtjes, waar ik zo blij mee ben! Echt hoor, wat een luxe! Ik ben ook zo blij met die glitters! Ik hou er zo van! En ik heb ze nu in overvloed, en het is de multisurface dus die blijven ook op glas mooi. Zijdeglans waar de enamels hoogglans zijn maar dat kan soms juist heel mooi zijn en die beide soorten krijg je er zo mooit op, op glas. Ohhh nu wil ik gelijk weer mooie glazen maken ook! En ik heb maar zo weinig tijd! Ik ga het er echt proberen tussen te proppen hoor, ik moet even wat moois maken met die nieuwe verfjes! Ik kan gewoon echt niet zo lang wachten meer! Ook niet tot mijn rechtmatige cijfer er weer staat.. Ja ja, ik weetut, loslaten even voor nu… Moeilijk!!!

Even een update, maandagochtend zitten bellen en mailen weer. Maar helaas, niet bereikbaar, geen gehoor en ik zal het nog even uit moeten zingen met die 3 in mijn lijst!!! Dacht ik toch… Tegen de middag kreeg ik een mailtje terug van de docente en ze gaat er achteraan! Nu alleen nog even wachten hoe snel ze dit gaat doen… Maar ik heb het zwart op wit! Dat geeft toch een soort van rust! Want je mag en kan daar helemaal niets verder, als zij dat niet willen en dat vind ik toch best wel een griezelig soort macht, die ze erop uitoefenen… Maar goed, dat kan mijn tegenwoordig vrij wantrouwige en voorzichtige geest ook zijn… Even afwachten maar dan...