4. mrt, 2020

Drie jaar en 280 dagen zonder Sunshine

Als dit geplaatst wordt dan is het mijn verjaardag. Maar je hoeft me niet te feliciteren hoor. Ik voel me toch nooit jarig meer nu, er valt niets te vieren voor mij. Ik had het al bij Facebook weggehaald, zodat niet iedereen er een notificatie van krijgt. Ook dat ze niets op mijn tijdlijn konden plaatsen. Ik dacht, dan heeft niemand het in de gaten. Toch zijn er altijd wel mensen die het dan alsnog weten en dan volgen er meer, op een felicitatie. Zo heb ik er eentje verborgen van mijn tijdlijn. Het is allemaal heel lief natuurlijk en zeker goed bedoeld. 

Alleen voor mij hoeft het niet meer echt en nee, ik bén niet zielig of zo. Van mij moet voortaan deze dag gewoon zo stil mogelijk voorbij gaan.  Dat was me geloof ik aardig gelukt, toen ik dit typte op de vroege ochtend. Mijn nichtje feliciteerde me gisteren, de 3e maar toen ik haar erop wees dat ik de 4e pas jarig ben, zei ze dat ze wel gelijk de 1e was en dat is natuurlijk ook zo. Al deed ze het vandaag wel even over. En ook mijn tante deed een duit in het zakje nog. Zo druppelden er toch wat felicitaties binnen. Alleen, verder ben ik door niemand gefeliciteerd vannacht, net na twaalven.

Dat miste ik juist zo, want dat deed mijn moeder altijd. Die belde altijd 1 minuut na middernacht en dat zei ze altijd, jarenlang; ‘je bent nog niet jarig, dat duurt nog iets meer dan 4 uur maar ik wil je toch alvast als eerste feliciteren. Ik ben 04-03 jarig en ik ben 04u03 geboren. Vandaar. Ik word wel 58, en dat is samen toch ook weer 13 dus dat is dan wel weer leuk. Dan is mijn mams er toch ook nog een beetje bij, met haar 13. Die is toch al, sinds begin september enorm aanwezig. Alsof ze me wil troosten en weet dat ik het wel nodig heb. En dat is ook zo. Wel veel bedrijven die je feliciteren via de mail en hopen dat je met die 2,50 verjaardag korting iets zal kopen van 50 euro. Nou daar trappen wij niet in meneer van Puffelen! Spammers!

Van verre vriendinnen heb ik van iemand een kaartje gekregen, en nog eentje die het wel wist en me vanmorgen feliciteerde, later nog eentje. Dan voel je pas,  dat je het toch wel een klein beetje leuk vindt als iemand aan je denkt. En mijn broer feliciteerde me ook nog. Later kwam daar één van mijn neven nog eens bij en de vriendin van het kaartje stuurde me ook nog eens een mail met een gedicht. En later op de dag nog wat verdere en oudere vriendinnen. Ja, toch wel leuk. Maar er ligt zo’n domper op deze dag, zo'n diep verdriet van al zoveel jaren bij elkaar nu, dat ik het echt voortaan niet meer wil vieren. Al kan ik het niet ontkennen dat het me wel goed deed, dat er een aantal mensen toch aan gedacht hebben. En de hele dag door druppelden er toch nog wel wat felicitaties binnen. Zo tegenstrijdig weer eigenlijk. 

Zelfs een paar mensen waarvan ik het niet eens verwacht had. Vooral ook nog eens via LinkedIn wat felicitaties ook. Heel apart. En dat ik mijn moeder zo miste vannacht, net nadat ik dit net getypt had hierboven, kreeg ik een mailtje binnen en ik zag dat het 9u13 was en daarom keek ik gelijk. En zie foto, een mailtje van Zooplus. Nou eh, hoeveel x 13 wil je hebben in een mail, wel 7 keer, het Goddelijke getal ook nog! Dank je wel mam, ja ja, ik heb je hint gekregen hoor! Ze ging nog even door, dat vertel ik later nog wel. Die mam en haar 13, af en toe heb ik wel eens jahaaaa ik zie het heus wel! 

Dat met Skylar is ook nog bezig, al lijkt het iets beter te gaan nu. Ik ga er toch alles aan doen want ik hou intens veel van al mijn cits en ik kan en ik WIL dit er niet bij hebben. Misschien is Bach bloesems iets? Heeft iemand daar ervaring mee? Ik hoor het graag! Ik heb ze gezien voor ‘agressieve katten’ maar hij is niet agressief van aard verder, alleen tegen Aurora. En voor de rest gewoon een beetje lomp doordat hij te groot en te sterk is en een tikkie dominant omdat niemand hem aankan daardoor. Of als er iemand iets anders denkt te weten, dan hoor ik het ook graag! Ik ga hem niet zomaar weg doen, als ik straks een huisje krijg waar hij het helemaal naar zijn zin zou hebben. Dat zou ik niet trekken hoor, als ik hem dan al had weggedaan. Dat zou blijven knagen. Het is geen ding! 

Tot die tijd, kan ik door een kattenluik misschien zijn buitenbehoefte wat bevredigen? Ik kan het allicht proberen! Ik probeer alles wat in mijn macht ligt! Ik hoop ook dat alles met dat verhuizen goed zal gaan. Kijk, ik heb van mijn vergoeding moeten leven al die tijd, omdat ik qua vaste lasten te kort kwam en dat is aardig geslonken. Ik red het niet eens tot ik een andere baan heb! Komende week even zitten met vriend van de familie, die mijn belasting komt bekijken. Misschien kan ik nog wat dingen terugvragen of zo? Maar, mijn verhuizing kan ik er niet meer van betalen. Ik wil sowieso weg maar als ze me daar niet voor zullen vergoeden, dan zal ik er voor moeten lenen of zo? Dan moet ik wel eerst een baan hebben natuurlijk.

Maar dan maakt het me ook niet uit want ik wil hier sowieso weg. Maar het liefst natuurlijk met die ‘oprot-premie’. Dan kan ik daar verhuizers van inhuren, vloeren erin en de rest doe ik zelf wel. Dat ga ik nog wel zien dan. Weg van hier ga ik ongeacht wat. Liefst n 2021, als ik al een baan heb en daar wat vrije dagen heb opgespaard zodat ik alles in die tijd kan regelen! Uiteindelijk moet ik wel eraan denken, dat het waarschijnlijk de laatste keer zal zijn dat ik verhuis. Daarna alleen nog maar ‘tussen 6 planken’ de deur uit. Of, eh, 6 plankjes? Ik wil liever niet in een kist maar in een lijkwade of zo. Hup, zo de grond in. Geen gedoe. Lekker makkelijk, het is mijn jas maar, ik ben al lang waar ik wil zijn dan! Dat weet ik wel zeker.

Helaas heb ik het weekend niet kunnen schilderen, omdat ik dubbel werk voor school moest doen. Dat rare document is nog steeds weg. Een klasgenootje van me, had hetzelfde, zo raar! Dus het mooie Apache gebed, dat op de foto staat hier, is het laatste wat ik voorlopig even gemaakt heeft. Misschien als dat van mijn belasting meevalt, dan koop ik er nog eentje of zo? Maar ja, als ik echt zo’n hele goede wil, dan moet ik toch echt een ander soort gaan kopen. Die met zo’n kastje maar die zijn al gauw rond de 150 tot 200 euro en dat is best veel geld voor als je er nog niet echt de tijd voor kan nemen. Maar ja, je weet nooit of je het ooit later dan nog wel kan betalen? En dat zou dan ook weer zo jammer zijn... 

Het was ook zo fijn omdat ik het even tussendoor kon doen. Schilderen moet je voorbereiden en moet je afmaken en alles weer schoonmaken en dat soort dingen. Houtbranden zet je alleen het apparaatje aan, je kan het geen uren doen want dan wordt dat ding te heet en dus even tussendoor was juist zo lekker. Nou ja, misschien nog 1 keer zo’n goedkope doen? Even volgende week afwachten want het is zo heerlijk ontspannen voor mij! Ik kijk nog wel even. Want fijn om te doen vind ik het wel!

Morgen met de trein naar Utrecht. Reis plannen online en dan willen ze je met een andere bus sturen, nou ik zie het nog wel hoor. Bus 7 stopt er in de straat maar ze rijden niet overal om de 5 minuten zoals hier. Utrecht is toch ook wel een grote stad. Ach ik ga vroeg, ik heb de tijd hoor. Maar in de straat uit en in stappen lijkt mij wel het handigste. Ook even mijn OV chipkaart extra geld opzetten, dan kan ik er zo mee reizen en hoef ik geen kaartjes te kopen ergens. Toch wel handig eigenlijk. Alleen niet vergeten uit te checken en zo. Na het laden van mijn kaart kwam ik erachter, dat ik eerst nog dat saldo bij een laadpunt op mijn kaart moet zetten. Geen idee hoe maar dat zien we dan wel weer. 

Het is alleen voor Engels, het examen dit keer. Om 13u30 lezen en luisteren. Dan 3 april weer voor Nederlands én Engels schrijven. Maar dan is het wel om 9u30 beginnen. Dan moet ik hier wel erg vroeg en in de drukte van de spits weg. Zit je lekker allemaal opgepropt in de trein. Heel fijn! Ik wil absoluut niet te laat zijn, dus bij tijds vertrekken. Je weet alleen ook niet, hoe het nog allemaal gaat lopen met dat Corona virus. Misscien zijn de treinen wel heel leeg ipv heel vol? Het gaat hard hoor, jeetje! Ik hoorde net het nieuws, al 38 nu hier. Poe poe, het lijkt road runner wel. Beep beep!!!  Als je ooit naar ‘The Stand’ hebt gekeken van Stephen King, dan kan het wel eens zijn dat je een beetje bang wordt.

In Wuhan, waar een centrum zit, waar ze virussen maken en dat soort dingen,  hebben ze vast wel iets gedaan met betrekking tot biologische oorlogsvoering en dan is een virusje maken, niet eens zo’n raar idee. En je ziet het, binnen no time is het zo de hele wereld over. Ik ben niet bang, ik raak niet in paniek. Ik ga met alle plezier hoor, mocht het mijn tijd zijn. Die angst niet hebben scheelt best veel. Maar  ik ben niet de enige hoor. Wij Nederlanders zijn eigenlijk best wel hilarisch nuchter. Vertel ik morgen wel verder. Té leuk! En allemaal toch bedankt voor de felicitaties, doet je toch goed dat zelfs zonder facebook het in je gezicht smijt, er mensen zijn die aan je denken. Zelfs al zitten ze in een hele andere dimensie!