12. mrt, 2020

Drie jaar en 288 dagen zonder Sunshine

Eindelijk dan, de dag van het symposium! In alle vroegte ben ik na mijn eerste bak koffie, de timer bakken gaan vullen met soep voor de lunch om 13u30. Tonijn met ham en kip voor diner om 18 uur. Ja, de jongens worden verwend. Als ik ze, zeg maar, lunch kon geven, voor ik wegging, dan konden er zelfs tot 3 maaltijden in, 1 niet afgedekt en 2 wel, tot de bakjes draaien door het mechanisme, en er dan weer een bak met eten tevoorschijn komt. Eronder een koelelement, die alles lekker vers en fris houdt. Heel handig vooral als je een eigenwijs hebt rondlopen, die geen brokjes eet, wat me dan al die dure bakken had gescheeld. Ik kan het ook niet voor hem alleen doen, want dan pikken de anderen, lees Skylar, het van hem.

Rainbow loopt dan ook rond me te draaien en wil alles controleren. Hij rent weg als ik struikel over hem. Hij komt altijd snel weer terug want er is eten! Juist door zijn brokjes afwijking en hij daardoor niet wat brokjes kan pakken wanneer hij trek heeft, zoals de anderen, heeft Rainbow een klein beetje obsessie met eten en met eten stelen. Daar zit hij altijd bovenop! Ook nu liep hij me gigantisch in de weg maar hij is zo schattig! Af en toe je nek een beetje breken maar dat geeft verder niet, hij kijkt er zo cute bij! Rainbow komt met van alles weg, omdat ik blijf voelen dat hij kitten is.  Zo lijkt het dan maar hij is wel het zwaarst van allemaal. Mijn baby is het!

Nog even bakken verschonen en zo en om 8u15 ging ik rijden en exact om 9u00 stond ik bij Miranda voor de deur. Lila bleef daar achter en met haar Kaatje, een mosterdgele ford Ka, gingen we de hondje wegbrengen naar haar moeder. Niet nadat ik totaal was afgelebberd door Macho en Bandit, want wij zijn een beetje gek op elkaar. Ik ben gek op mijn cits maar ik ben zo gek op honden! Oh en Miranda’s moeder heeft ook al zo’n leuk huis! Het is best leuk daar, in Zevenbergen, het Brabantse platteland! Zo lekker rustig ook. Iets om te overwegen? Hebben ze daar nog apothekersassistenten nodig? Zo vanaf komende november of zo? We reden Oudenbosch door, waar de enige basiliek van Nederland staat. Klik maar hier , schitterend hoor!  Mooi gebouw hoor. Langs waar Miranda eerst woonde en ze woonde vlakbij het klooster waar we naartoe moesten voor het symposium.

Ik vind die hele omgeving daar wel mooi, moet ik zeggen. Veel bossen ook, daar hou ik wel van. Ik kom natuurlijk chronisch natuur tekort hier in Rotterdam. Er zijn hier ook bossen hoor, maar ik heb geen tijd om er naartoe te gaan. Maar goed, dat is weer een ander verhaal. Het klooster was ook al zo mooi. Ik heb aardig wat foto’s lopen maken, want ik kijk dan door de ogen van mijn vriend John, de Amerikaanse Rulof lezer, en dan zie je alles opeens anders. Heel apart vind ik dat. In mijn eigen stad doe ik dat ook wel eens en dan zie je dingen, die je anders maar voor lief nam. Eigenlijk best leuk hoor. Voor je foto’s gaat nemen, bedenken dat je het gaat doen, voor iemand met veel interesse om er zoveel mogelijk van te zien. En dan heb je opeens een totaal ander perspectief.

Ik blijf zo voortaan foto’s maken, als ik ergens heen ga of zomaar. Dat maakt het echt leuker om te doen! Maar omdat ik dus een dagje weg was, schoof alles op. Ik kwam er bijna nog door in de knel want ik had op maandagmiddag ook iets staan maar dat heb ik een maandje verplaatst. Anders had ik het niet gered. Ik heb nu ook nog steeds niet alles af voor de les voor dinsdag maar wel al veel. Aangezien de meesten daar pas iets doen zodra de docente het zegt, kan ik de rest doen in de tijd die hun weer nodig hebben in de klas. Maar wel reuze irritant normaal, komt het me nu toch goed uit. Oké, verder over het symposium. Ik breek mijn nek nog eens zo van de hak op de tak springend.

Net voor we binnen gingen, kwamen we Agnes tegen, leuk! Bij de ingang kregen we een naambadge en wat foldertjes. Toen we een grote eetzaal binnenkwamen zag ik al heel snel Sonja en Tilly, het was zo lang geleden en dus zo leuk om ze weer te zien! Die studie van mij hakt alles een beetje af en ik zal voor dit dagje ‘spijbelen’ ook wel wat moeten betalen maar goed, dan is dat maar zo. Ik wilde hier gewoon erg graag heen. We pakten lekker een bak koffie met wat lekkers erbij. Maar ik moest verplicht van Miranda een Brabants worstenbroodje eten. Beetje droog maar wel lekker. Toen zagen we Chris en die had weer eens een hele tas met donkere flessen voor me meegenomen. Zo lief hè, die moesten we nog wel even overhevelen voor we weer allemaal een andere kant op gingen vanavond.

Niet zo veel later, ging iedereen naar de grote zaal, allemaal via gangen die met de buitenplaats in het midden verbonden waren. Hoe heet zoiets, geen idee, ergens weet ik wel dat dit een bepaalde naam heeft maar schiet mij maar lek. Je hebt refters in kloosters en weet ik het allemaal wat voor namen de ruimten hebben daar. Maakt ook niet uit, het was in elk geval een mooie grote en vooral hoge zaal, echt kerks, zeg maar. Met van die mooie gewelfde plafonds. Achterin stonden wat tafels met boeken en folders. De zaal stond vol met stoeltjes en die waren al heel snel vol.

Op een paar verdwaalde lege plaatsjes na dan. Het eerste deel was niet aan Miranda en mij besteed. Al waren het mooie dingen die er verteld werden, gedeeltelijk uit de boeken ook. Het is nou precies het ‘gedeeltelijk’ waardoor het aan ons niet echt besteed was. Meneer Maljaars heeft een gigantisch werk gehad aan zijn website hemelse wijsheden. Hij heeft vele jaren lopen zoeken en zich in veel dingen verdiept, vooral ook in de Oosterse wijsheden. Al die opgedane kennis heeft hij een soort van samengevlochten met de boeken van Jozef Rulof.

Aan de ene kant wel mooi, want juist omdat hij zoveel heeft bestudeerd, kan hij echt het verschil zien en weten dat wat Jozef brengt de kosmische waarheid is. Helaas, wat mij betreft en ook wel sommige anderen, heeft hij het dus met zijn eigen inzichten en ideeën doorvlochten en dat is niet helemaal volgens de boeken en er zit veel van hemzelf tussen. En dan voelt het voor mij niet goed, omdat ik veel dingen zie die niet kloppen. Hij bereikt dan weer wel 12.000 mensen per dag in 4 talen dus het heeft wel degelijk zin en kan zo ook mensen, die ernaar zoeken, tot de boeken leiden en dat is nooit verkeerd.

Kijk, wat in de boeken staat, neem ik blind aan want veel daarvan, zo niet alles, zit van binnen bij mij en dat wéét ik, voel ik. Natuurlijk, is er meer, want in die 27 boeken heeft Jozef niet de hele kosmos kunnen verklaren en kon hij alles totaal verteld hebben, lijkt me logisch. Maar als het over of om de boeken gaat, dan moet het daarover blijven gaan. Eigen inbreng hoort daar wat mij betreft gewoon niet bij. Al waardeer ik echt wel wat deze man doet hoor. Het is het net even niet voor mij. Gelukkig mogen meningen verschillen.

Er zit bij mij ook nog een ander gevoel aan vast, waardoor ik dit zo voel. Ooit ook op een Rulof pagina, heb ik een grote discussie gehad met een aantal lezers, omdat die site van de hemelse wijsheden hen totaal op het verkeerde been had gezet, over die transgenders en dat hele verhaal. Nog niet zo lang geleden heb ik dat hier van a tot z verteld. En ik heb dat recht willen zetten met de zuivere wijsheid uit de boeken, niet die van mezelf namelijk. Ik kan niks en weet niets maar de meesters wel namelijk. Daar werden een aantal mensen boos om maar als ik zie dat ze informatie uit de boeken totaal verdraaien, dan kan ik daar niet tegen. Dan moet ik dat rechtzetten, want dan zitten ze aan kosmische wetten en waarheden. En ze zetten veel mensen zo op het verkeerde been en dat is nog het ergste

Pas toen ik het totaal had uitgekauwd voor iedereen, met bewijzen en al, namen ze het eindelijk van me aan. Nog steeds niet allemaal want hé! Het staat wel op die website en dan moet het wel waar zijn. Dat is juist wat ik er zo erg aan vind en vond. Ik heb toen deze meneer benaderd, met de vraag of hij dit alsjeblieft recht wilde zetten op zijn site, want hij doet een hele grote groep mensen tekort, dat alleen al.

Maar ook zet hij hele bergen mensen op het verkeerde been en daardoor gaan ze veel dingen niet snappen. Het is namelijk een redelijk stuk moeilijke informatie en vooral als je die fout brengt. Hij zweeg in alle talen, hoe vaak ik het ook heb aangesproken en daar spreekt voor mij dan heel erg hard ego in. Niet reageren, al was het om te zeggen dat IK fout zat bv, niet reageren is schuilen. Waarom? Omdat je het ergens wel weet en je gelijk niet toe wilt of kunt geven? Het gaat mij niet om gelijk hoor, doe het in stilte, mij hoef je nooit te noemen maar verbeter je fout! 

Ego dus, helaas. Anders kan je wel buigen voor de waarheid uit de boeken, want ik kan het zo verklaren en uitleggen, met pagina’s en al erbij waar alles staat in de boeken. Dus nee, ik vond dat geen echt fijn gedeelte van de dag, dat zit me nog steeds dwars, dat iemand zo hautain kan zijn te denken dat hij geen fouten maakt. Ik zoek dan naar nog meer fouten en hoorde voor mijzelf veel teveel Oosterse wijsheden in plaats van hemelse wijsheden. Zie de foto’s bij deze blog, het zijn er maar een paar van de vele, maar ik ga nog een heel album maken. Komt later wel, als ik weer wat tijd heb! Zaterdag vertel ik verder hierover want morgen heb ik blog vrij!