17. mrt, 2020

Drie jaar en 293 dagen zonder Sunshine

Het is zaterdag de 14e, nog in de vroege ochtend als ik dit schrijf. Mijn hemel, wat een gedoe allemaal door het Corona virus! Het wordt alsmaar gekker en gekker! Vooral die winkels die totaal geplunderd zijn. Ik had ook brood en alles nodig maar ik heb geen zin in die gekte! Ik heb er zo de P over in, hoe mensen doen, dat ik bang ben om er dan eentje op zijn bakkes te meppen, als die me omver loopt om net even eerder bij een boodschapje te zijn dan ik. Ik gruwel van hoe mensen diep van binnen zijn. Ik las dat ooit in een stuk, in de boeken van Gijsbert van der Zeeuw, ook een groot medium, die toch nog een stuk onder Jozef viel maar daarom toch ook nog wel een heel bijzonder mens.

Wat je ziet als er mensen zuiver werken, als medium, of doorgeefluik van gene zijde, is dat hun informatie exact hetzelfde is. Bij mensen die voor zichzelf denken en er zo dingen bij verzinnen, terwijl ze zelf denken dit toch echt door te krijgen, merk je dat, doordat de informatie opeens totaal afwijkt. Dat is dan namelijk het moment dat ze ‘zelf’ zijn gaan denken. Helaas voor hen dan, en ja, dat komt wederom door ‘ego’. Je moet niet denken dat je wat bent, nooit, en dan blijft het goed met je gaan. Maar ik wijk weer eens af, er gaat ook zoveel door mijn hoofd elke keer!

Wat Gijsbert vertelt, en wat direct klopt met informatie uit de Rulof boeken, is dat mensen maskers dragen. Ik heb dat zelf hier ook al vaak verteld, omdat het wel handig is om te weten. Bovendien, denk ik wel dat de meeste mensen dat wel weten. Sociale maskers bijvoorbeeld, zodat ze kunnen functioneren in de maatschappij. Wat denk je wat voor een enorm goed passend masker een psychopaat wel niet moet hebben. Ga de kanalen die erover gerapporteerd of geschreven hebben maar op na. Psychopaten, sociopaten, seriemoordenaars, in het dagelijkse leven sociale en aantrekkelijke mensen vaak. Al heeft dat ook wel weer zijn uitzonderingen, zoals alles. Maar eh, onder dat masker zit een lelijk, liegend, bedriegend en moordend monster. Voor-dierlijke afstemming zegt Jozef daarover. En Gijsbert zegt dat ook. En je hebt er ook graden in natuurlijk. De een is hoger psychopaat dan de ander. In elk geval, in tijden van nood, vallen die maskers opeens af en kan je de monsters eronder zien.

Let er maar eens op, als je straks in de winkel je hand wilt uitstrekken naar dat laatste pak wc-rollen. Als er dan al zo eentje loopt, die het vlak voor jou weg grist. Let maar op de gezichtsuitdrukking op dat moment. Dat masker is afgevallen, ze hebben er maling aan dat anderen ze zien lopen met 20 pakken wc papier. Daar hebben ze schijt aan, klopt beter in deze context (konttekst?). Beter voorbeeld nog, bij rampen of anderen dingen die uit de hand lopen. Dan heb je van die groepen mensen, die ruiten ingooien van winkels. Die zie je dan met die grote tv’s lopen, of wat ze dan ook maar dragen kunnen. Hun masker is ook pleite!

De meeste mensen doen zich gewoon anders voor. Helaas zie ik dat 9 van de 10 keer, ik kijk door maskers heen vaak. En dan denk ik vaak bij mezelf; ‘pfff heb je haar weer, zie of denk je weer wat te zien? Gewoon het voordeel van de twijfel geven’. Maar eerlijk, ik heb er nog nooit naast gezeten en dat bedoel ik helaas niet arrogant maar verdrietig. En toch schrik ik nog steeds, als zo massaal de maskers vallen. Dan voel ik een steen op mijn maag en het gewicht van de wereld op mijn schouders. Ik kan er alleen niks mee, die mensen moeten nog vele levens leven, voor ze het zelf ook hoger op willen zoeken. Niemand kan er wat mee tot ze zover zijn.

En wat een impact heeft dit op de wereld. Er zijn nu al horecabedrijven aan het failliet gaan. Die hebben ook geen buffer om hier doorheen te komen. Want geloof me, over 2 weken is dit echt niet weg. Dat hopen ze wel als ze oproepen aan iedereen om gewoon 2 weken totaal thuis te blijven. Dat het erna dan weer allemaal normaal is. Maar het wordt nooit meer normaal. Want dit is weer zo’n eyeopener voor veel mensen, die het wel hogerop willen zoeken. Het is toch niet normaal dat geld de wereld regeert? Dat mensen met centen, wel kunnen hamsteren, en een alleenstaande rijke stinkerd, al het wc papier van de wereld op kan kopen, en dan gelijk brood en blik- en potgroenten en pasta ook allemaal maar mee neemt tot het op is. Maar dat een gezin in de bijstand, die luxe niet eens heeft en niet eens normaal te eten kan halen daardoor? Denk je dat het die rijke stinkerd ook maar iets kan schelen? Triest hoor, heel triest.

Die impact die dit gaat hebben, op de economie wereldwijd, is wat me meer zorgen baart dan de doden die erdoor vallen. Zie het tabelletje maar bij de foto’s wat andere ziekten betreft. Waarom is er daar niet zo’n paniek over? Waarom tast dat de economie wereldwijd niet aan? Maar kijk vooral eens naar dat uitgemergelde kinderhandje! Dat kind lijdt aan het virus ‘honger’ en daar is medicijn in overvloed voor, als die rijke stinkerds maar zouden willen delen. Maar die zijn te bang, dat ze dan zelf, over 50 jaar, een velletje wc papier tekort zullen komen en dat willen ze dus voor zijn… Ja, krom ja. Als alleen al de familie Rothschild hun geld zou verdelen, dan zouden we allemaal miljonair zijn. En miljonairs hebben geen honger of uitgemergelde handjes…

Wat triest ook. Maar niet alleen de economie wordt erdoor geraakt, maar ook op sociaal gebied gebeurt er van alles. Vereenzaming van ouderen, nog meer dan ervoor. Wat denk je op begrafenissen? De stoeltjes zetten ze al verder uit elkaar. Je mag elkaar niet troosten, want dat mag niet, lichamelijk contact. Seriously??? Iemand die hartverscheurend staat te snikken, moet je eigenlijk letterlijk laten stikken? Kijk, ik snap het wel hoor, dat is het niet. De meesten hebben ook nog eens de angst voor de dood zelf. Als het aantal mensen boven de 100 komt, dan mag alleen de naaste familie de aula in, de rest kan de dienst dan digitaal bekijken, een stuk verderop. Ach ja, het moet allemaal niet gekker worden. Ik heb straks een afspraak bij de kapper. Ik heb haar nog niet gehoord over afzeggen of zo. Ik ga er dan ook gewoon van uit, dat ik straks gewoon geholpen wordt. Het is bij haar thuis hoor, geen grote groepen mensen of wat dan ook. Maar ze hád af kunnen bellen.

Kijk, als jij je huis vol het gestouwd nu, met eten en drinken en wc papier, dan wens ik je er veel geluk mee hoor. Kijk dan nog maar eens heel diep in je eigen ogen, in de spiegel. Wat zie je dan? Want naar jezelf kijken, dat is nog erger dan door iemand anders beoordeeld of veroordeeld worden. Maar dan moet je wel echt durven kijken, want vaak is het helemaal niet mooi wat je dan ziet. Het is alleen wel de beste manier om hoger te willen. Want wie wil er nou diep in zijn hart echt een monster zijn? Ben je er dan toch door geraakt, dan geef ik je ook, dat je er ooit ook wel zult komen. En uiteindelijk krijg je ooit een keer dit gedrag terug, en dan zal je niet snappen, waarom mensen zo tegen je kunnen doen. En daarna, ga je zelfs dat snappen.

De wereld zal niet vergaan hoor, maar het is gewoon weer een stapje verder op de weg, die de aarde aan het gaan is. We moeten los komen van het kapitalisme, geld mag niet langer de macht in handen hebben. En er komt een keertje gelijkheid  voor allen. Dit is slechts een klein stapje, op die lange weg. En zelfs met alleen maar kleine stapjes, kan je ook duizenden mijlen afleggen. Iets wat ik geleerd heb op het symposium, van Ludo Vrebos, het kómt niet goed, nee, het IS goed! Wat moet gebeuren zal gebeuren. En dit is alleen nog maar het begin volgens mij…