8. apr, 2020

Drie jaar en 315 dagen zonder Sunshine

Goh wat worden we verwend met mooi weer, deze week. En hoe anders ziet iedereens leven er nu uit. Voor mij, eerlijk is eerlijk, is het enige wat anders is, dat ik online les heb in plaats dat ik naar school ga. En, omdat ik er nog niet ben, ga ik deze week niet naar stage nog en ook heb ik het examen van de 9e afgezegd, en krijg ik daar ook een ‘corona-herkansing’ voor, maar verder blijft ook dat eigenlijk hetzelfde. Het is een essentieel beroep en bovendien ben ik nu immuun en kan ik straks met een geruster hart werken, dan de anderen. En aangezien ik al in een vroeg stadium besmet raakte, en ik weet nog steeds niet waar en hoe, kan ik me niet zo heel veel voorstellen hoe het moet zijn, als je daar doodbang voor bent.

Wel, de laatste dag dat ik in de apotheek werkte, heb ik kunnen zien hoe als de dood sommige mensen zijn. En dat lijkt me vreselijk, als je zo je dagen door moet. Nou heb ik voor dit soort dingen geen angst, vele anderen wel. En dat is te merken aan ze. Alleen lijdt de mens het meest door het lijden dat hij vreest. Kijk, natuurlijk moeten er maatregelen genomen worden om het niet de spuigaten uit te laten lopen, daar ben ik helemaal voor. Toch krijg je het, of krijg je het niet. Al had ik in de weken voor mijn besmetting al alle maatregelen, die toen nog niet golden, opgevolgd, dan had ik het alsnog gekregen. Gewoon omdat dat zo moest zijn,

En zo bezie ik het hele leven. Want alles, hoe erg ook, heeft een reden. En wat je nu als ongeluk en ellende ziet, kan later een zegen blijken te zijn. Maar dat moet je wel willen zien. Je kan ook bij de pakken neer gaan zitten natuurlijk, maar daar schiet niemand iets mee op en jij zelf al helemaal niet! Probeer altijd het mooie en het positieve in de dingen te zien, die je overkomen. Ik ben heel erg ziek geweest en ik ben er ternauwernood doorheen gekomen. Dit maakt me als eerste weer een heel stuk sterker, en ik was al sterk. Maar ook geeft het mee een soort van ‘vrijbrief’ voor de komende maanden.

Ik moet uiteraard mij nog steeds aan de regels houden, want als ik iets ‘besmets’ vastpak, dan heb ik er zelf niets van maar zo kan ik het alsnog aan iemand geven, die eraan zou kunnen bezwijken. Want als mensen horen, goh er zijn er vandaag 5 minder overleden, denken ze al dat ze met ze allen massaal naar het strand kunnen. Of geven ze een feestje om dat te vieren. Hoe DOM kan je zijn?! Ik wist toch ook niet dat ik besmet was? In die periode voor ik verschijnselen kreeg, heb ik toen mensen besmet? Ik heb geen idee! En zo lopen er nog velen rond. Bovendien die cijfers, daar klopt geen hol van.

De enige cijfers die kloppen zijn die, over hoeveel er in het ziekenhuis zijn opgenomen nieuw, en hoeveel nieuwen erbij zijn gekomen op de IC. Die kloppen wel want die zijn aantoonbaar. Maar de rest? Hoeveel mensen overlijden er thuis maar zijn niet officieel getest? Ik heb een aantal keer op het randje gelegen. Stel ik was gegaan, dan had ik echt niet in de statistieken gekomen, als corona dode. Zelfs nu willen ze mijn vol met antistoffen vol zittende plasma niet hebben, want ik ben niet getest. Ja, hee, dat is mijn schuld niet, er waren geen testen genoeg rond die tijd. Niemand werd getest alleen als je het ziekenhuis in ging, dán kreeg je de test.

Dus RIVM en de cijfers van hoeveel besmettingen en overlijdens, klopt niks van. Doe dat aantal besmettingen maar zeker keer 2. Want er lopen ook nog eens besmette mensen rond, die praktisch nergens last van hebben. Gisteren is de eerste twintiger overleden, al had die dan wel al meer medische problemen. Maar alleen oud, dik en al ziek is echt niet waar. Maar goed, wie ben ik om dat te zeggen. Ik heb er niets tegen in te brengen. Maar ik weet 100% zeker, dat ik gelijk heb hierin. Er zijn er veel en veel meer. Mij maak je niets wijs, want er zijn er nog veel meer zoals ik die corona gehad hebben maar niet getest zijn. Daar ben ik van overtuigd.

Het mooie weer gaf Skylar zondag de dag van 2020 tot nu toe, hij kon naar buiten wanneer hij maar wilde want natuurlijk stond de balkondeur open. Grappig genoeg lag hij de hele middag op de ton. Maar elke keer als hij vermoedde dat ik naar de keuken liep om de deur weer dicht te doen, vloog hij snel naar buiten. Kleine pestkop is het! Het zo lekker buiten zijn heeft ook wel weer wat andere effectjes. Ik heb vannacht alle vier de katten horen niezen, echt bizar! Hebben ze nou kou gevat of hebben ze last van pollen? Wie zal het zeggen? Maar het viel me gewoon opeens op. Mooi weer en kuchende en niezende cits. Het zal ergens vandaan komen.

En nog een vervelende bijkomstigheid van mooi weer en open deuren en ramen; MUGGEN! Wat een irritantjes zijn dat toch! Aurora schrikt zich elke keer wezenloos want dan mep ik mezelf weer op mijn oor, rakelings langs haar gaand. Tja, sorry hoor, moet je maar bijvoorbeeld in mijn knieholte gaan liggen in plaats van bovenop mijn hoofd. Rare gewoonte is dat toch van haar. Ik weet dat ze van mij houdt en me niet stiekem probeert te wurgen maar af en toe twijfel ik toch een beetje.

Moonlight vangt tenminste nog al het vliegende spul. Aurora verdient wat dat betreft haar kost niet hoor. Ik heb vannacht zelf gezien dat ze wegduikt als er een mug aan komt. Gelukkig wist ik dit keer nog wel waar ik de muggen verjaagspray had liggen. Dat heb ik dus rond mijn oren gesmeerd en heb ik er een stuk minder last van gehad. Aurora moet ze gewoon even vangen, dat heeft ze alleen nog niet door. Omdat ze al 5 is geweest nu, denk ik niet dat dit nog zal komen. Ach, er zijn ergere dingen! Helemaal geen muggen en winter vind ik dus geen optie, dan maar muggen met prachtig weer. Uiteindelijk helpen sommige van die antimuggenmiddeltjes prima!