21. apr, 2020

Drie jaar en 328 dagen zonder Sunshine

Ik zag van de week iets langskomen, op Facebook, en dat vond ik nou eens echt iets, waar ik precies zo over na heb zitten denken al een aantal keren. Ik heb het een klein beetje aangepast. Het verduidelijkt wel heel erg veel. Ik wilde dat toch ook even delen hier, want het is goede informatie, vond ik dan toch. Een heldere uitleg over Corona en de zaken er om heen. Even goed lezen zodat je het echt begrijpen kunt... Komt ie:

1. U mag het huis in principe liefst niet verlaten, maar als u iets nodig hebt, kunt u het toch. 2. Maskers zijn nutteloos, maar misschien moeten we ze dragen, het kan u redden. Voor je mond hè, niet om te huichelen die maskers, voor je in de war raakt. 3. De winkels zijn gesloten, behalve degenen die open zijn. Of anders moet je op je beurt wachten buiten. 4. Je moet niet naar ziekenhuizen gaan, tenzij je moet gaan, behalve voor een afspraak bij de cardioloog want ze nemen nu geen afspraken aan; hetzelfde voor de artsen, je moet er alleen heengaan in geval van nood maar op voorwaarde dat je niet ziek bent (?!?) Ja, echt waar hoor. 5. Dit virus is dodelijk, maar toch niet te eng, behalve dat het soms een wereldwijde ramp wordt. Oh en je wordt er wel ziek van maar anderen ook weer niet.

6. Handschoenen zullen niet helpen, maar ze kunnen wel helpen. 7. Iedereen moet thuis blijven, maar het is wel heel belangrijk om uit te gaan 8. Het eten in de supermarkt zal niet ontbreken maar er ontbreekt veel als je aan het einde van de dag gaat, maar je moet 's morgens niet gaan want dat is voor ouwetjes. 9. Het virus heeft geen effect op kinderen behalve op degenen op wie het wel effect heeft... Je merkt vanzelf wel wie dat zijn. 10. Dieren zijn niet besmettelijk of te besmetten, maar er is toch een kat die in februari positief werd getest in België, toen we nog niemand testten buiten China, behalve deze kat dan! 11. U zult veel symptomen hebben als u ziek bent, maar u kunt ook ziek worden zonder symptomen hebben en zonder ziek te zijn of u kan besmettelijk zijn zonder 1 symptoom te hebben. Of iets in die aard want ik raak nu zelf een beetje in de war. 12. Om niet ziek te zijn, moet je goed eten en sporten, maar eet ondanks alles eerst je voorraad op en het is beter om niet naar buiten te gaan, maar wel voor frisse lucht...

13. Het is beter om frisse lucht te nemen, maar je zult er worden op aangekeken als je om frisse lucht gaat, en vooral niet naar de parken gaan of toch wel omdat daar meer ruimte is. 14. U kunt niet naar ouderen gaan, maar u moet voor hen zorgen en boodschappen en medicijnen brengen. 15. U kunt niet naar buiten als u ziek bent, maar u kunt naar de apotheek gaan. Voor verzorgers, zelfs met verhoogde temperatuur, kan je gaan werken, kom op wees geen watje, maar met niet meer dan 38 graden... 37,9 is niet erg, tenzij je geen verzorger bent dan is het dus wel erg en blijf je thuis. 16. U kunt bereide gerechten bestellen en laten leveren, die kunnen misschien wel gemaakt zijn door mensen die geen maskers of handschoenen dragen maar dat is niet erg. Je moet je boodschappen die je zelf doet wel 3 uur buiten laten staan en ontsmetten. 17. Elk artikel of verontrustend interview begint met de woorden " Ik wil geen paniek zaaien, maar...". 18. U kunt uw moeder of oma niet zien, maar u kunt de taxi nemen en een oudere taxichauffeur ontmoeten maar dat is wat anders.

19. Je kunt wandelen met een vriend maar niet met je familie als ze niet onder hetzelfde dak wonen. 20. Maar we vertellen je dat wandelen met de juiste "sociale distanciatie" niet gevaarlijk is dus waarom kunnen we niet wandelen met andere vrienden of familie (één tegelijk) als je buiten op de juiste afstand blijft? 21. Het virus blijft twee uur actief op verschillende oppervlakken, toch, vier, nee, zes, nee, nee, we hebben geen uren gezegd, misschien dagen? Maar het heeft een natte omgeving nodig. Nee, eigenlijk niet noodzakelijkerwijs. 22. Het virus blijft in de lucht of nee, of ja, misschien, vooral in een gesloten kamer, binnen een uur kan een zieke er tien besmetten, dus als het al onze kinderen al besmet heeft op school voordat ze sloten? 23. We tellen het aantal doden, maar we weten niet hoeveel mensen besmet zijn, want tot nu toe hebben we alleen degenen getest die "bijna dood" waren om te weten of ze daarom zouden sterven...

24. We hebben geen behandeling behalve dat er misschien een is, die blijkbaar niet gevaarlijk is tenzij je er te veel neemt (wat het geval is met alle medicijnen, toch? - lk heb geen idee. 25. Ook mag je niet met mensen in de auto zitten maar wel als ze uit 1 huishouden komen maar wel met 1,5 meter erachter, wat knap lastig is in mijn Daihatsu Cuore…  26. We moeten opgesloten blijven tot het virus verdwijnt, maar het zal alleen verdwijnen als we collectieve immuniteit bereiken en dus op voorwaarde dat het circuleert... en daarom moeten we niet meer opgesloten blijven maar tot die tijd moeten we beter thuis blijven! ZO! Ik hoop dat iedereen het nu snapt 🙄 (Dit bericht is niet helemaal van mij, het is gedeeltelijk van iemand anders, ik ken die persoon niet dus ik zou het eigenlijk ook zelf kunnen zijn.. of misschien was jij het wel, als jij toevallig iemand bent die mij zou kunnen zijn 🤔) [Dus delen mag, of kopiëren en plakken, of niet, gecensureerd of toch gewoon zo als het hier staat, kijk maar. Zolang je maar niet weet wat je doet]

Ja, ik weet het allemaal ook niet meer precies hoor. Al die conspiracy theories, het lijkt verdorie wel de Bourne identity! Of die film met Mel Gibson waar hij voor gek wordt verklaard maar uiteindelijk totaal gelijk had in het complot waar het over begon. Weet je wat ik doe? Ik vertrouw erop dat ze boven heus wel weten wat ze aan het doen zijn. Ja, er gaan veel mensen aan dood, maar dat gaan ook heel veel kindjes aan de honger, of in het verkeer of of of. Alleen dit heeft wel de wereld tot een halt geroepen en voor het eerst in 30 jaar is de Himalaya weer uit de verte te zien, de dolfijnen zwemmen door de havens in Italië en er lopen geiten door Schotse dorpjes en herten in de Scandinavische. Zelfs de dieren hebben door dat er iets aan de hand is. En dat even zo op jezelf terug geworpen worden, daar moet uiteindelijk toch iets moois uitkomen. Daar reken ik een beetje op!

Dat we de mensen in de zorg wat meer op waarde schatten, en mannen die een beetje leuk tegen een balletje trappen, miljoenen en miljoenen per jaar geven. CEO’s bonussen geven waar ik minstens een jaar van kan leven… Dat kán toch allemaal zeker niet?! De vuilnismannen, de supermarktmedewerkers, de vrachtwagenchauffeurs, de OV bestuurders en conducteurs, schoonmakers, DAT zijn de mensen die het land, wat land, die de wereld draaiende houden. Zouden we daar eens niet een beetje beter voor gaan zorgen? Betere salarissen, en betere voorwaarden, zodat het ook nog eens aantrekkelijk wordt om juist wel die opleidingen te gaan volgen. Zodat we nooit meer zonder genoeg personeel zitten en ziekenhuizen gesloten worden? Dat op zijn minst toch? Moet kunnen!