23. apr, 2020

Drie jaar en 330 dagen zonder Sunshine

Vandaag weer naar stage en hopen dat ik het ga redden vandaag, de hele dag. Morgen ook weer dus het worden 2 pittige daagjes. Voor de rest ben ik veel aan het nadenken over alles. Weet je wat ik niet zo snap, in het hele corona gedoe? Al die complottheorieën, om totaal gek van te worden, als je daardoor beïnvloedt wordt. Als je er zelf niets tegen kunt doen, laat het dan los! Anders word je gewoon knettergek. Daar zit toch niemand op te wachten zeker? Voor de mensen die niet de boeken van Jozef Rulof lezen, snap ik het nog een klein beetje. Want die denken nog dat de wereld kan vergaan, of dat het kwaad de wereld overheerst. Dat laatste, het heerst nog wel maar het overheerst niet meer en langzaam maar zeker gaat dat veranderen.

Maar van de mensen die de boeken wel kennen en ze zeggen goed te kennen, die zijn precies hetzelfde bezig. Kijk, dat je wilt weten wat er in de wereld gebeurt, dat snap ik, daar kijk ik nu zelf ook veel meer naar dan ik ooit gedaan heb. Ik kijk normaal namelijk nooit naar het nieuws, omdat ik daar nooit iets positiefs in zie voorbij komen. Dus laat maar, wat moet ik in mijn uppie nou beginnen? Dan kijk ik liever niet. Nu moet ik wel want ik moet weten wat voor maatregelen er nu weer gelden of juist niet meer. Anders krijg ik een boete die te voorkomen had kunnen worden, want dat is echt de enige reden dat ik kijk.

Wat we hebben geleerd de afgelopen weken door te kijken, of tenminste, dit zijn mijn conclusies zo’n beetje: * China won de 3e wereldoorlog zonder ene raket af te steken. Toch knap. * Europeanen zijn niet zo goed geschoold als ze lijken. * Geen priester, sjeik, imam of astroloog heeft ook maar ene patiënt kunnen redden. * Zorgmedewerkers zijn veel meer waard dan voetballegendes. * Dieren in de dierentuin moeten zich nog rotter voelen dan wij in quarantaine. * de planeet regenereert erg snel zonder menselijk ingrijpen.

*Olie is waardeloos in een maatschappij waarin het niet wordt gebruikt. Misschien eens iets voor die rijke hierover macht houdende Arabieren om over na te denken? * De meerderheid van de mensen kan comfortabel thuis werken. * Iedereen kan overleven zonder junkfood. * een hygiënisch leven leiden is zo moeilijk niet. * Mannen kunnen blijkbaar ook koken. * Media zit vol onzin * Acteurs en actrices zijn gewoon entertainers, geen helden. * het leven is breekbaar, behandel het voorzichtig! Altijd, niet alleen tijdens een rottige pandemie.

Combineer dit met het verhaal dat ik dinsdag al plaatste en dat is informatie waar ze over zoveel jaren totaal van achterover slaan. Of niet. We weten namelijk geen van allen waartoe dit allemaal zal leiden. We weten helemaal niet hoe we weer terug gaan naar wat we zagen als ‘normaal’ en OF we wel terug gaan naar ‘normaal. Ik denk namelijk van niet. De 1,5 meter maatschappij is al een ingeburgerd begrip maar ik zie niet hoe we dat waar kunnen maken. Trouwens, ook al eerder geschreven, hier in Rotterdam denken ze echt dat het 1,5 centimeter is. Als het allemaal af zal gaan zwakken, langzaam maar zeker, dan lopen ze voor je het weet weer dwars door je heen.

Het openbaar vervoer roept nu al dat ze miljoenen nodig hebben om met bussen en treins aan die 1,5 meter te kunnen voldoen. En dan nog, zie je het al voor je? Die mensen die altijd zo hard dringen dat je de bus of tram bijna in vliegt. Zouden die zich nu opeens wel normaal gedragen? Ook de capaciteit gaat dan x 4 naar beneden of zo en we klaagden hiervoor al zo erg. Zouden werkgevers dan ook boos worden als je te laat komt omdat je door die 1,5 meter gewoonweg de tram niet in mocht van de conducteur? Tja, ik weet niet hoe ze dat willen gaan doen hoor. Ook voor de horeca, dat gáát toch niet, die 1,5 meter?

Al heb ik van de week een stukje gezien in het nieuws of zo, van een strandtent eigenaar, die had het echt op lumineuze wijze opgelost. Alles afgemeten in zijn tent, met 1,5 meter tussen zijn personeel. Met blote handen werd niets meer vastgepakt. De mensen zitten aan tafeltjes buiten en daar staat een tafeltje naast waarop de bestelling gezet wordt. Op 1,5 meter inderdaad. Je bestelt via je smartphone waarmee je ook direct afrekent. Dat hoeft dus ook niet meer te gebeuren en dus hoeft er niemand dichterbij je te komen dan is toegestaan. Ja, maar wel 4 x minder capaciteit ook weer daar. Of dat rendabel was, werd hem gevraagd. Wat denk je? Nee, natuurlijk niet! Dus echt knap verzonnen maar wat heb je eraan als je dan failliet gaat? Maar hij had er echt veel werk van gemaakt.

Wat je voor jezelf een beetje kan doen, is je eigen kracht gebruiken. Dat zegt ook the Secret, en daar vertrouw ik op want the Secret heeft zichzelf al vele malen bij mij bewezen. Jouw aandacht staat gelijk aan atomische kracht, dus wees voorzichtig waar je je aandacht op richt en hoe je dat doet. Energie vloeit daarheen naar waar aandacht op gericht wordt. Dus geef je aandacht aan het goede, aan wat je wel wilt in plaats aan wat je niet wilt. Want wat je niet wilt, met jouw aandacht daar steeds op, is wat je dan ook krijgt. Dat is niet zo handig natuurlijk.

Je kan beter een lijstje gaan maken, richt daar even je aandacht op, wat je wilt, wilt zijn, wilt doen of wilt hebben in de komende 12 maanden. Om te beginnen maakt het maken van zo’n lijstje dat je je er goed bij gaat voelen. Want dat soort dingen zijn natuurlijk allemaal leuke dingen. En omdat jij je beter gaat voelen, ga je vanzelf trillen, want dat doen we allemaal omdat we energie zijn en een frequentie hebben, en ga je dus naar een hogere frequentie. Hoger is beter hè maar dat leek me wel duidelijk. Maar er komt nog bij dat er niets beter is dan je aandacht geven aan wat je wilt omdat dat dan zal worden wat je gaat krijgen! JAAAAAAAAAAA! Toch? Dat jullie er allemaal maar ‘gezond blijven’ bij zullen zetten! Dan komt het wel goed met ons allen! Ik ga even een lijstje maken voor mezelf!